Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wat is precies terrain de loisirs?

Auteur Bericht

avatar#5864
tony
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-05-16 12:12:53

Hallo, ik begrijp de letterlijke betekenisvan terrain de loisirs maar vraag me af of je op dit soort terreinen mag wonen. Vaak staat er een heel klein schuurtje/huisje op, mag dit gebruikt worden, mag dit uitgebreid/gesloopt worden? Wie heeft hier ervaring mee of weet meer van de juridische kanten van dit soort grond. Alvast hartelijk bedankt voor de informatie (alles is welkom!).

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2008-05-16 14:22:47

Ga op deze site (dus niet forum) naar Klussen en Bouwen, daarna naar Regelgeving. Daar staat hoe je moet handelen als je wilt weten of een bepaald perceel grond 'constructible' (bebouwbaar) is. Bij een stuk grond dat echt alleen voor recreatie bestemd is (vaak in/aan natuurgebied of waterwingebied) geef ik je wat dat betreft weinig kans. Als er al een (ruine van een) voor bewoning bestemd bouwwerk staat dan zijn er soms weer wel mogelijkheden want dan is die woonbestemming er dus ooit wel geweest. Een eenduidig antwoord is niet mogelijk, de ene gemeente is veel flexibeler dan een andere. Een goede lokale bouwkundige of makelaar kan in dat opzicht goud waard zijn.

Simpel gezegd: vraag bij de mairie waar het terrein onder valt (kadastraal nummer opzoeken bij kadaster; kan soms online) om inzage in de PLU (voorheen POS), equivalent van een bestemmingsplan in Nederland. Of vraag voor dat terrein een CU (certificat d'urbanisme) aan, dan weet je direct of je er wat mee kunt of niet. Eventueel kun je vragen of de minder gunstige bestemming aangepast kan worden.

Succes!

avatar#5864
tony
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-05-27 17:02:46

Sorry voor de late reactie, maar alsnog hartelijk dank voor je informatie! Groet, Tony