Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de boze visser en de arabier

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-05-19 17:08:52

"boze vissers hebben de haven hier geblokkerd en staan ales in de weg die toegang geeft van en naar de olie-terminals"

en hier sta ik nou eens helemaal achter !

het wordt tijd dat de boze automobilisten ook eens de boel vast gaan zetten.

tja, ik kan wel in m'n eentje overdwars voor de pomp gaan staan maar andere slaven van de olieprijzen hebben me zo weg "geramd" dus dat zet geen zoden aan de dijk.

ik ben maar aan de slag gegaan met plantaardige olie en een beetje diesel, om de kosten te drukken, maar laten we wel wezen, dit kan toch niet meer, bijna 1.50 voor een liter diesel.

cees.

zoek een bouwtekening van de motor op water; paul pantone

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-05-19 18:51:08

ja, eveneen aanvullend bericht, want ik weet niet hoe het met jullie binnenlanders is, maar hier is het op.

ik ben net nog wezen tanken maar ik kreeg er niet meer dan een half tankie uit, op, fini.

de aan en afvoer van de grote steden la rochelle, bordeaux, nantes, ectr, zijn volledig geblokkerd door de boze vissers, de mensen zijn aan het hamsteren geslagen en hier in la rochelle en omgeving zijn de gasoiltanks tot op de bodem leeg, en de bezine schiet ook op.

de meeste mensen vatten het nog laconiek op, ze staan achter de acties van de vissers, maar hoelang men zo solidair blijft is nu een grote vraag.

het ziet er naar uit dat de vissers nu echt boos zijn, héél erg boos, dus dit kan nog wel eens heel vervelend uit gaan pakken, zeker voor diegene die de auto echt niet kunnen missen.

ik ga voorlopig maar op m'n oude omafiets op pad zolang het te doen is en verder zien we het wel waar de "olietanker" strand.

mijn provisiekelder ligt vol lekkere dingen die ik anders toch niet op krijg, en in de groentetuin groeien de kolen als, ehhh, kolen. 

als jullie nog moeten tanken, of opweg zijn naar frankrijk of iemand die wil komen, hou rekening met een "oliecrisis" want we hebben een eerlijk gekozen bikkelharde president die geen haar toe geeft, en een overgrote meederheid van vissers die nog erger zijn, het wordt dus heet.

cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2008-05-19 19:21:53

Probeer deze:

http://www.waterengine.org/

of anders deze:

http://oupower.com/index.php?dir=_My_Projects/_Over_Unity_Related_Projects/Prototype_Water_Engine

En deze is helemaal op jou toegespitst:

http://www.thewaterengine.com/wfctech.htm

Er zijn er nog veel meer, en sommige daarvan lijken zelfs niet helemaal belachelijk, techneutisch bekeken. Google maar even op water engine.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-05-21 21:28:09

De Franse vissers zijn boos, omdat de olieprijzen zo hoog zijn. En daarom gaan zij olieopslagplaatsen blokkeren. De prijs van ruwe olie is tot boven de $ 130 per vat gestegen. Heel erg. Gisteren tankte ik voor € 67 SP 95. Dat is bijna 150 gulden voor een volle tank. Ik heb het wel drie keer luid geroepen tegen mijn eega. 150 gulden! Ik ben dus ook boos, maar heb besloten wat minder ritjes te maken. Zo eenvoudig is dat. Vissers die het olietransport blokkeren en geweld niet schuwen dienen te worden gearresteerd en in een opvoedingskamp te worden heropgevoed. Het is je reinste chantage. Het zijn ruwe zeebonken, die Franse marins, die de Europese regelgeving omtrent vangstbeperkingen aan hun laars lappen. Iedereen heeft last van de hoge olieprijzen. De vissers betalen al aanzienlijk minder voor hun diesel en wensen nog meer compensatie. Nee Cees, volstrekt geen sympathie voor de Franse visserij-mafia.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-05-21 22:21:11

Whoops Wim, dat is recht uit het hart.

Maar de door jou genoemde maffia strekt zich uit tot Yerseke en Urk...

Mijn voorstel: een voortgezet Marshall-plan, want het is allemaal de schuld van George W. Bush II en zijn vazallen Blair en Balkenende.

Op hoop van welvaart,

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2008-05-21 23:32:50

Laat de olieprijs nog maar een beetje stijgen. Wordt er eindelijk werk gemaakt van alternatieve energiebronnen en ruilen mensen hun benzineslurpers in voor normalere auto's! Ik zit er echt niet mee al moet ik verdorie wel stoken op mazout!

Laten die vissers gewoon betalen wat anderen ook horen te betalen. Redden ze het niet dan moet de zaak maar gesaneerd worden. Ik krjg wat van boeren, vrachtwagenchauffeurs en vissers die blèren dat het allemaal niet meer kan en vervolgens het land lamleggen. Gewoon betere bedrijfsvoering, ook voor hen gelden de economische principes!

Voor woon-werkverkeer: iedereen aan de electrische Solex binnenkort!

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#6 Geplaatst: 2008-05-22 00:13:35

Helemaal voor, Steven. Kan ik eindelijk voor weinig zo'n heerlijke slurper kopen.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2008-05-22 06:38:32

Eindelijk een Hummer voor de échte rijken en niet voor de parvenu(e)s..!

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2008-05-22 07:09:31

Ik ook een! Een Hummer als tuinhuisje, voor mijn kleinkinderen als monument voor de dwaasheid van onze generatie.

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2008-05-22 08:37:29

ja, wat moet ik hier nu op zeggen ?

enerzijds hebben jullie gelijk, zeker de argumenten van steven hebben een waardevol punt, de alternatieve energie en de daar tegenoverstaande olieslupers.

toch is het zo onderhand wel duidelijk dat de ruwe olieprijs niet echt de kosten zijn die de prijs maken, net zomin als dat bij france telecom is, bij edf, bij gdf, bij appie hein, of shell en total.

iedereen weet dat men de beroemde prijsafspraken maakt, en in het geval van de brandstoffen de toegevoegde waarde van het betreffende gouvernement des lands.

er zijn niet zulke moelijk rekensommetjes voor nodig om uit te tellen wat we werkelijk betalen voor een liter diesel, wat de maatschappij er bovenop doet, en de regering er nog eens bovenop zet.

er is iemand die daar op toezicht houd, prijsafspraken, echter telkens als ze haar mond open doet lijkt ze plotsklaps van het toneel te zijn verdwenen, en de boetes die ze oplegt zullen slechts een schijnbedrag zijn van de winst die men opstrijkt.

jullie hebben gelijk, waarom moet een visser hulp hebben terwijl ik gewoon 1.50 per liter moet betalen, waarom een boer subsidie terwijl ik op geen enkele subsidie aanspraak kan maken.

daar ben ik het dan ook geheel met jullie eens, als je de kar niet kan trekken dan stop je maar, moeten wij ook, en ik kan je vertellen dat ondanks onze welvarendheid ons oude boerderijtje met lappie grond en moestuin, slechts een kippenhok is vergeleken bij de vissers en boeren met hun enorme chateaux en luxe villas abord de la mer.

maar...... er moet toch immers iemand beginnen met de matraque et le poulailler ? (jeter un pavé dans la mare)

want zodra er ook maar iemand begint met een energiezuinige motor krijg je gelijk op je kl.. opdat je een olieslurper hebt, als je zelf energie op wilt wekken verbied men dit opdat het horizonontsiering is of de belastingtoegevoegdewaarde wordt ontdoken, iemand die een motor uitvind die op water loopt wordt met een smoes gevangen gezet, een buurtsuper die zijn klanten tegemoet komt wordt direct ontslagen bij de groothandel en kan zijn zaakie sluiten, dus wij als burgers hangen als figuranten in het théatre de marionnettes en buggelen wanneer de hoge hoed aan ons touwtje trekt, verder niets.

een karretje intermarche kost al snel een dikke honderd euro's terwijl de boer voor zijn haricots verts een schijnbedrag van enkele centimes per kilo in zijn buidel krijgt gesmeten.

we lopen tevreden naar de goedkoopsten des lands om de zak van de duurdere nog beter te vullen, want intermarche behoort weer tot de carefourgroupe, zoals irak bij de bushgroupe hoort, gdf bij de edfgroupe, en welke club al wel niet ergens een dikke vinger in de pap heeft.

nee, de vissers moet mijns inziens betalen wat men is vereist, maar het zet ons wel aan het denken dat we net als de vissers ook wel eens een keer protest mogen voeren.

ik zal je en klein voorbeeld geven, een personeelslid, kosten, 1200 euro per maand.

hij krijgt daarvan 900 euro's p/m daarvan moet hij aan het einde van het jaar ongeveer nog eens twee honderd van afbetalen aan de belasting (welke idioot verzint het hier, nee, een netto salaris is niet helemaal netto, er staat je aan het einde van het jaar nog een verrassing te wachten)

dus de banken hebben voor deze een speciale rekening naast de gewone, één cijfertje meer, en als je slim bent geef je de bank een permit dat ze elke maand twee honderd euries van je salaris direct daarop zetten, voor sarko.

dus, netto netto, 700 per maand. woonruimte 400, verzekering, medicijnen, intermarche....... oeps ik ben al leeg.

en zo staat men liftend bij de rotonde op weg naar het werk opdat ze geen auto kunnen betalen, of wonen in een auto opdat ze die nodig hebben maar daardoor geen huis kunnen betalen.

het is te gek voor woorden dat de maatschappij geregeerd wordt door mensen die democratisch gekozen worden, en communistisch handelen.

de beroemde bank verliest 5mld, en heeft maar een winst van 3 dit jaar.

CA gaat naar de kl... opdat ze dit jaar de winst van vorig jaar (6miljard) niet hebben kunnen overtreffen.

met andere woorden, de servicekosten gaan omhoog, voor iedere handeling op een particuliere rekening die min staat betaald U 12.90 per boeking boete, luistert u even, een jongen die de derde week van de maand al platzak is en een check uitschrijft van tien, betaald de bank daarvoor 12.90,de volgende dag wordt zijn telefoonrekening overgeschreven +12.90, de dag daarna zijn edf+12.90 en zo staat hij aan het einde van de maand een extra 100 euros in het rood opdat de bank hem aan het plukken is.

vanwege werk ben ik hier een stuk wijzer van geworden, ik hoor meer en meer van de duistere kanten van frankrijk, en het stemt me triest.

ik ben bezig met het opzetten van een project, vergelijkbaar met de batavia in de polder.

een schip dat gebouwd gaat worden door de "perdus van de maatschappij"

iedereen is laaiend enthousiast, en daar tegenover staat een groep die angstvallig de hand op hun knip houd.

we kunnen een bedrag van vele miljoenen investeren in dit project, maar zonder de hulp van banken en andere rijke industrielen steek ik er nog geen centime van mijn privebezit in, dat verrek ik.

ik heb gisteren een gesprek gehad met een direct medewerker van de minister en heb hem meermale op het hart moeten drukken dat ik niet verantwoordelijk ben voor de uitglijders van dit land, hun moeten zorgen voor centjes, dan zal ik het aanvullen.

hier in de banleus zijn jongeren die al drie generaties werkeloos zijn, opdat peugeot de fabriek zonodig moest sluiten in la rochelle, jongeren die in achterstandswijken wonen, nog nooit van hun leven aan het strand zijn geweest, uit schaamte, jongeren die geen enkele toekomst hebben dan te belanden in de goot.

anpe, rmi, de sociale verzekeringsbanken, allemaal zijn ze enthousiast, het gaat een groots project worden, en ik zal die schoffies eens laten zien waar ze in parijs van zullen klappertanden.

de volgende vergadering ga ik voorzitten met, ik stelletje laml... een buitenlander die met knokken omhoog is gekomen tot een rijke stinkerd, en niet zoals jullie je kont op het pluche hebben laten vallen (dat heb ik al diverse keren in een vergadering zo tegen ze gezegd, lachend met een zuur gezicht ontvangen door de toehoorders) de volgende vergadering ga ik voorzitten hoogstpersoonlijk met mevrouw royal, depute van poitou charente, en we zullen dat katje eens laten huilen.

ik hou jullie op de hoogte over dit enorme avontuur.

niet geschoten is altijd mis (hebben ze dat in het frans ?)

cees.

ps, en freek of hp, als jullie dit soms lezen, nee, ik ben geen hardwerkende hollanderd die zijn cultuur meeneemt naar frankrijk, geen uitslover om geld te verdienen, ik wil knokken voor mensen die me lief zijn, die géén toekomst hebben zoals ik, géén ruggegraat hebben zoals ik, en daarom is frankrijk voor mij een uitdaging.

om op m'n luie kont te gaan zitten en te genieten van frankrijks goeds, heb ik wel een beter land dan dat, met nog meer zon, nog beter eten, en nog verder weg van mensen zoals jullie. 

gisteren stond een vrouw na afloop van een uren durende slepende vergadering bij mijn auto te wachten, ze had maar een hand, de andere was een stompie.

'donner eux un code monsieur, ça manque chez leur' ze hield haar stompie op mijn door de zon gebruinde sterke arm.

een uur eerder had een voornaam stadsbestuurder me gezegd 'maar cees, jij hebt een code, je caracter, je geld, je doorzetingsvermogen, wat ook je code is, je hebt het, zij hebben niets meer'

zij had ook nog een code, zelfs met een stompie, maar al die duizenden hebben zelfs dat niet meer, hier in welvarend frankrijk.

geen nl met op iedere straathoek hangbejaarden die de toegang ontzegd moet worden, overtollig vette lichamen die zich met hun electrische karretjes door alberthein zoeven om de duurste lekkernijnen te kopen, er is geen geld, geen verzekering, en ze zijn te macho om toe te geven aan hun schande.

ik liep huilend van een podium af toen ik uitlegde hoe een jonge vader geplukt werd door de bank, automatische overboekingen die hij niet kon stopzetten (verboden door de geldeiser, FT) en de bank plukte deze jonge vader met zijn gezin helemaal tot de goot volgde.

toen ik terug kwam later na een bekertje water stonden de tranen in de ogen van een bestuursvoorzitter van een groot industrieel, hij kwam op me af en zei, "puta... je huilt, je bent de eerste die ons laat zien dat dat mag, ik was opslag een held.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#10 Geplaatst: 2008-05-22 16:44:37

42,- € voor een kilo Hollandse garnalen(inkoop), 75 gram op een broodje garnaal, oftewel; 9,- aan garnalen dan nog wat sla, garnering en natuurlijk het broodje zelf kortom: broodje garnaal: 11,50

Eet smakelijk....

Mijn punt is, als vervoerders en vissers hun hogere dieselprijs doorrekenen in hun product (wat ze uiteraard doen) voelen wij dit als consument ook hoor!

Bovenstaand voorbeeld is geen onzin, de huidige visprijzen liggen echt belachelijk hoog! 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2008-05-23 08:33:18

juist hans, volledig met je eens.

nu geloof ik niet dat als de dieselprijs opeens zou kelderen dat de visprijs dat ook zou doen maar ook dat is deels weer te verwijten aan de "zakkenvullers"

en/dus, waarom zou er niet een europeesche wet aangenomen kunnen worden dat bedrijven beschermd kunnen worden voor hoge prijzen ?

er was toch ook ooit een speciale grijs kentekenplaat ?

ok, dat daar misbruik van gemaakt werd was de regering zijn eigen schuld, was ook wel erg makkelijk, maar, als men nu geen halt roept naar de enorme stijging van de brandstof, dan zal straks iedere boer, visser, tansporteur, wat dan ook, de prijzen voor etenswaren enorm doen stijgen en betaald U straks voor een holandse nieuwe 15 euro, en wij voor moule frite geen eenvoudige tien euro's meer maar het veelvuldige daarvan.

dat houd geen mens vol.

ik las gisteren dat op een liter brandstof bijna zeventig cent belasting zit, dat wil dus zeggen, een liter diesel kost ons slechts 0.80 cent en de rest gaat de schatkist in.

iemand zei "als het niet van daar komt, waar moet het dan vandaan komen ?

we hebben geld nodig om de sociale lasten te kunnen uitkeren, de zieken te helpen, de wegen, enz, als de regering geen geld krijgt van deze brandstof, waar dan vandaan, dus laten we maar gewoon betalen"

tja, zit ook wat in.

ik ben bang dat de mensheid zich in een enorm probleem heeft gewikkeld; de welvaart van het land hangt af van de inkomsten van de brandstof, dat houd dus in dat als er ooit een vervangende brandstof komt, zoals waterstof, biobrandstof of electrisch rijden, de kosten direct die van de ouderwetse benzines en diesels moeten gaan evenaren anders kan het land niet draaien.

dus voor diegenen die in aller haast hun karretje op zonebloemolie willen laten lopen, haast U niet want ook voor zonnebloemolie betaald U straks weer 1.50 per liter.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2008-05-23 10:08:46

Goedemorgen,


Naar aanleiding van alle voorgaande berichten kom ik niet los van twee dingen in mijn hoofd.


« Vroeger » (ik ben nog geen vijftig) was het een goed gebruik in visserijhavens dat er buiten boord, op de 'kont', een emmertje met de verst gevangen vis hing. Je kwam aan met je zeilboot, legde aan aan de visser en nam wat je nodig had. Ook hing er een lege fles aan een lijntje, daar deed je dan een tientje in.
Dit gebruik bestond in Nederland, België, Engeland en Griekenland. Bestaat dit nog? Hier – in la France profonde – ben ik niet meer zo op de hoogte van zoute gewoonten en gebruiken.
Wat ik wil zeggen: « wij », de consumenten, moeten terug naar de lokale markt. Dit zal wel onmogelijk in deze vermondialiseerde wereld waar te grote krachten spelen. Maar als consumenten zo direct mogelijk zaken doen met de producenten, vallen de transporteurs vanzelf buiten de boot.
Dan moeten we wel bereid zijn een tientje voor een biefstuk te betalen. Maar dan heb je ook wat.

Er is iets met de TVA (de BTW) en diesel en benzine. Ik weet er het fijne nog niet van, maar er is iets mee. Bedrijven kunnen de betaalde TVA op diesel wèl verrekenen op hun aangifte, die op benzine niet. Hoe zit dit precies?Tot slot een anekdote, wellicht geschikter voor de rubriek « bizar verhaal ». Hier vlakbij loopt de RCEA, de grote route tussen -zeg maar - Duitsland en Spanje (Route Centre Europe Atlantique). Er komen nogal wat vrachtwagens overheen, er gebeuren nogal wat ongelukken.
Een jaar of twee geleden was een Hollandse truck vol met dito tomaten op weg naar Spanje. Op de N145, tussen Montluçon en Guéret, ging het mis. Hij klapte frontaal op een Spaanse collega. Een Spaanse truck vol met tomaten op weg naar Nederland. Het was een bende, een hoop puree.
Maar, wat zijn we aan het doen met z'n allen?

Groet,
Peter.


avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#13 Geplaatst: 2008-05-23 10:28:51

Interruptie, Cees, met permissie!

Waterstof en elektriciteit komen niet uit het niets. Beiden moeten met behulp van andere energieën opgewekt worden. Zij zijn meer middelen om energie te transporteren dan energie.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2008-05-23 11:14:46

cristian, dat is ook niet mijn verhaal, of nu energie wel of niet opgewekt dient te worden.

het verhaal is dat e andere energiebronnen zijn die (nu al) goedkoper zijn dan de huidige.

ik meng mijn diesel met zonnenbloemolie, en mijn auto rijd even hard, even plezierig, even lux, en alles doet het gewoon, en ik betaal voor ene liter zonnenbloem olie slechts 80 centimes, én......... ik vervuil minder het milieu (zegt men)

maar als nu dus iedereen op zonnenbloemolie gaat rijden, dan loopt de regering dus miljarden mis, die ergens voor bestemd zijn.

dus wat gaat e gebeuren, men gaat de zonnenbloemolie verkopen voor 1.50 per liter en betaal dus zowel vader 1.50 voor zijn karetje als moeder voor de pannenkoeken, of men gaat zoals bij diesel een kleurtje toepassen; "let op, deze rode zonnenbloemolie is alleen geschikt voor inwendig gebruik, dus niet oor uw auto" en bij de kassa krijg je nog een extra ticket waarop staat "deze zonnenbloemolie bevat géén extra toegevoegde waarde en is dus alleen geschikt voor inwendig gebruik" en op de parkeerplaats loopt de zonnenbloembrigade die er op toeziet dat er niet stiekum een flessie in de tank wordt gekieperd.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#15 Geplaatst: 2008-05-25 09:15:49

Cees,,,?

DE vis wordt te goedkoop betaald hier in FR!!! En nu kunnen we lang van mening verschillen of het loon van de visser goed betaald zou zijn tov. van een veeboer bv. hoor! Alleen die veeboer is dan hier niet dag en nacht bijna op zee dus.

Maar economisch gezien kunnen die vissers bij gelijkblijvende prijzen en dure schepen miz. niet lang meer overleven...wij kunnen dat nog wél, maar spoedig zal ik ook moeten bezuinigen op de brandstof prijs door inkopen te doen voor een maand dus. Economie is niet anders dan je huishoudboekje !  Dus als er te weinig binnenkomt tov. van uitgaven of dat bv. China als productie land waar zo'n beetje alles nog goedkoop laten maken betalen wij die prijs op een andere manier hoor.

Je mengt hier alles met alles miz., maar wij zullen nog een veel hogere prijs moeten opbrengen voor gebrek aan te weinig investeringen in zonne-energie oid ....

En daar hebben onze arabische grootvorsten nu net heel weinig mee te maken, want in Abu Doebai verdienen we weer ontzettend aan ijsmachines om een skibaan te maken dus....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2008-05-25 14:44:04

zoals gewoonlijk heb je er een handigheid in om ongelofelijk onnozel te zwetsen, vergeef me mijn opmerking, wederom kan ik niets met je hele verhaal in verband brengen met de gaande discussie.

de vis is helemaal niet goedkoop in frankrijk, de vis is duur, en als je niet bij de grootgrutter koopt maar bij de poissoniere dan kun je voor een goede kwaliteit flink in de buidel tasten.

de enige manier om jezelf en de visser te steunen is zoals eerder hier vermeld; direct bij de boer/visser kopen.

en over je ijsmachine, ik denk dat je een blokje op je hoofd moet leggen.

heb je enig idee hoeveel een kunstskibaan kost, of de aangeleverde instalatie daarvan, want geloof maar niet dat de arabs een vliegtuig europeanen laten komen om zo'n gevaarte aan te leggen, dat doen ze met onderbetaalde slaafjes, maar laten we zeggen dat dat tien miljard is, heb je enig idee hoeveel dat is vergeleken de omzet van de ruwe olie, waarschijnlijk niet meer da één korreltje zand in jouw tuin.

als je even zou struinen naar informatie over de palmIsland en andere megaprojecten, zoals de nieuwe formule one baan, dan zie je dat dit gewoon speeltjes zijn voor ze, een uitgave van een miljard is voor een sjeik net zoiets als voor jouw een dubbeltje in de pot van de collectebus doen.

wat wij er aan verdienen is nihil, slechts enkele bedrijven hebben daar hun gladde r...t in gedraaid, maar daar zullen jij en ik niets aan hebben, netzomin als de economie daar op draait.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#17 Geplaatst: 2008-05-27 21:44:11

Jij zwetst ook als geen andere hoor cees! (grijns!) Maar je topic had dus best " de boze visser en de chinees" mogen heten.

Ik heb over economisch inzicht bepaald geen ijsblokjes op m'n hoofd nodig.

Alle top-economen die IK beluisterd en gezien heb, zien 1 grootste gemene deler nl. dat;

Het Verre-Oosten -en dat omvat heus meer dan China- ons als Produktielanden overvleugeld hebben. Om te produceren op die schaal én tegen energieverslindende produktie staan nog steeds ultra lage lonen.

Maar als je in die landen weinig of niets van het 'zwarte goud' te delven hebt, zul je het moeten importeren!

In dit verband kun je dus spreken van een 3e olie crisis.

De bekende OPEC-landen houden de oliekraan nu beetje meer gesloten tegen overproduktie.

Stel je nu ff voor dat jij badend in je olie rijkdom iets anders zou doen ???

Dus niet!

Ik hoop dat eens je de schellen van de ogen vallen. Die sheiks oa. in Abu Dubai weten van verveling niet meer wat ze moeten doen, want ze kunnen met een heel vliegtuig vol gaan skiën hartje zomer in de hymelaja dus. En in zoverre geef ik je volstrekt gelijk ' c'est complète folie', maar was er al niet eens een eenvoudige Franse monnik (Nostradamus) die in z'n sterk gecodeerde geschriften beschreef dat die 'zij' zouden komen met draken in hun vlag?

Ik zal nu toenemender mate door dementie of alcohol bevangen zijn, echter dat de wereld, handel, economie én vooral het machtscentrum in handen zijn van niet-arabieren, zie je achter de schermen van diverse opaque 'hedge funds'.

Want China bv. moet z'n munt al opwaarderen anders rijzen de interne spanningen al de pan uit.

Ik ben bepaald niet blind voor de tegengestelde signalen van EU regeringsleiders die ze af geven. In de achterkamers wordt driftig nagedacht hoe ze beschermingswallen kunnen opwerpen opdat de  bestaande ENERGIE behoefte niet hun strategie belangen volledig kan uithollen. en dat blijft ' a hell of a job' !!

Maar Cees ik waardeer je als persoonlijkheid met het nodige respect voor jou!

MHG van,

Erik.