Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vleermuizenkolonie onder de nok

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2008-05-20 08:09:13

weet even niet waar ik dit onderwerp kwijt moet dus dan maar hier.

we hebben een vleermuizenkolonie (tot 50 geteld..... en het waren er veel meer) onder de nok van het dak tussen de nokpan en het dakbeschot.

ben nu bang voor aantasting van de dampremmende folie, de panlatten etc. door de uitwerpselen.

hoe krijg ik ze daar weg en kan ik voorkomen dat ze weer terugkomen? en zijn ze in frankrijk ook beschermd?

salut,

marjorie

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2008-05-21 17:30:35

Marjorie, echt weten doe ik het ook niet maar hier een idee: vleermuizen slapen overdag en hebben nu bovendien jongen. Dus willen ze graag rust overdag. Misschien kun je overwegen om overdag een radio op zolder te zetten, op een rock-en-rollzender afstemmen en het volume op max draaien. En daarna een leuk kasteeltje gaan bezichtigen of anders lekker shoppen in de stad. Wie weet zijn ze dan weg als je terugkomt. Wel lullig voor de baby's :-(. Trouwens, ze zijn inderdaad beschermd, dus als je de wet wilt naleven dan geen gif of zo.

We hadden ze ook, in een soort aanbouw onder ons terras, waar we hout opslaan. Toen ik daar met nieuw hout aan het motorzagen sloeg, zag ik ineens een wolk vliegende muizen opduiken en wegvliegen. Nooit meer terug geweest. Jammer ergens, van ons hoefden ze daar niet per se weg maar zo is het leven...

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#2 Geplaatst: 2008-05-22 10:54:49

De vleermuis is beschermd in Frankrijk 

Hier meer informatie. 

http://www.cpepesc.org/Chauves-souris-especes-protegees.html

Wat ik hieruit opmaak is, dat je de vleermuizen en hun leefomgeving op geen enkele manier mag verstoren. (op straffe van 6 maanden gevangenis en € 9000,-)

janv 

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#3 Geplaatst: 2008-05-22 11:19:14

Je moet natuurlijk ook niet gaan melden bij de gemeente dat je iets aan een vleermuisprobleem wilt gaan doen (en dan nog, of je moet de pech hebben een activist achter het loket te treffen ;)).

Ik zou het ze, zoals eerder opgemerkt, gewoon 'onaangenaam' maken om daar te verblijven. Wij hebben ze in de schuur gehad, maar sinds wat sloopwerk - oude vliering eruit gezaagd en dergelijke - lijken ze foetsie. Erg jammer vind ik, maar het blijkt wel dat ze niet graag gestoord worden en dan ergens anders heen verhuizen. 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2008-05-24 21:10:42

De dampremmende folie waar je het over hebt is hoogstwaarschijnlijk PE folie. deze zal niet makkelijk aangatast raken door vleermuizenpoep. Verder zal de vleermuizenpoep snel opdrogen en dan ook weinig kwaad meer kunnen. Hygenisch is misschien iets anders, maar aangezien er zich tussen jouw leefruimte en die van de vleermuis de voornoemde folie bevind hoef je daar ook geen nadel van te ondervinden. Ze zullen op deze plek overigens ook niet gaan overwinteren. In de zomer zal het waarschijnlijk ook te warm worden, dus wellicht is eea van tijdelijke aard.

O, ja en volgens mij bevind je je binnen een Parc Naturel en dan worden de hierboven genoemde boetes verdubbeld ! 

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#5 Geplaatst: 2008-05-25 10:16:47

zeker, we zitten in de morvan! en boetes heb ik echt geen zin in. maar we moeten toch deze zomer wel werken op zolder dus ik hoop dat ze dan vanzelf minder zin in de plek krijgen.

eigenlijk gaat het me alleen om de troep die ze veroorzaken, en eventuele overlast die dat geeft. verder vind ik het erg leuk om ze 's avonds te zien uitzwermen.

waarom zouden ze daar trouwens niet overwinteren? wordt het dan te koud voor ze?

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#6 Geplaatst: 2008-05-25 11:32:21

Hahaha,

Wat een probleempjes toch! Meestal vindt je vleermuizen kolonies in oude huizen of kastelen. Vleermuizen houden idd. niet van te veel warmte, daarom hangen ze ook vaak in grotten waar zomer en winter een voor hun aangename temp. heerst tussen de 9 à 14 graden C.

Je kunt tuurlijk ook zien dat je zo'n bosuil kunt inhuren, alleen al die uileballen dan ... grin....

avatar#4462
ps
Berichten: 2
Reacties: 33

#7 Geplaatst: 2008-06-15 18:16:35

Op zich zijn ze niet schadelijk voor folie o.d....ze maken geen nesten zoals de beruchte Loir e.d., die hiervoor de isolatie gebruikt. Ze zijn zeer de moeite waard en nuttig.....een vleermuis eet vele kilo's veelal schadelijke insecten per jaar. Dat vóórkomt dan weer problemen elders (moestuin, dakkonstruktie/ houtworm). Je kan ze een aantrekkelijke locatie aanbieden door een vleermuizenkast te maken en deze in de nabijheid van hun huidige woonoord te plaatsen? Misschien verhuizen ze dan daar naartoe. eIgenlijk hebben ze geen natuurlijke vijanden, behalve de mens uiteraard. Zelfs de bosuil kan ze niet vangen. (of lust ze niet)

Kijk eens bij: http://www.batconservation.org/content/Bathouseimportance.html

mvg

PeterV

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#8 Geplaatst: 2008-06-16 21:02:54

dan laten we ze lekker zitten en hoef ik geen speciale kast voor ze te maken. heb al klussen genoeg!

ik ben wel heel benieuwd of ze er van de zomer nog zitten.

en jammer voor de bosuil dattie ze niet lust of kan vangen, die vliegt regelmatig 's avonds over mijn hoofd als ik bij 't dovende vuur zit.

salut,

marjorie