Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Houdbaarheidsdatum bouwvergunning

Auteur Bericht

avatar#5109
Aimeedis
Berichten: 3
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2008-05-20 22:04:12

Met veel geduld en gedoe een bouwvergunning bemachtigd. Wanneer we nu niet beginnen met bouwen lopen we de kans dat de vergunning weer verloopt binnen 2 jaar. Dat is een risico die ik niet lopen wil.

Van de notaris begrijp ik dat wanneer je het te bouwen object hebt uitgezet met paaltjes oid je feitelijk met de bouw begonnen bent en de bouwvergunning niet kan verlopen. Is het werkelijk zo simpel?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-05-21 14:49:36

Ja Kim, zo simpel is het. Wie kunnen we anders nog vertrouwen? Wettelijk is het woord van de notaris de Waarheid.

Iets anders: vanaf nu kunt u met enige regelmaat (+/- jaarlijks) een formulier van de Belastingdienst verwachten om de voltooiing van het project te melden. Ook al is het project nog lang niet voltooid, retourneer dit formulier toch maar met een mededeling als "nog niet voltooid" (ne pas achèvé).

Maak op dit formulier (Déclaration modèle H1) geen grappen, het is een zogenoemd "cerfa"-document. Als je dat tekent bezijden de waarheid, pleeg je fraude.

Officieel dient dit formulier binnen 90 dagen na voltooiing te zijn ingevuld, getekend en geretourneerd.

Succes, iedere dag een steentje is een kasteeltje in een jaar.

Peter.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2008-05-21 17:16:49

Ook ik heb recentelijk dit formulier H1 ontvangen en al een paar weken laten liggen omdat ik het lastig vind om in te vullen. Ik had gedacht het over een paar weken bij bezoek aan LDF met de mairie op te nemen. Nu het onderwerp hier ter sprake komt wil ik de vraag toch ook voorleggen.

Voor het werk wordt de datum gevraagd waarop e.e.a. voltooid zal zijn:

Date d'achèvement prévu........ Natures des traveaux (met voorbeelden genoemd)

Ou date d'utilisation effective ...Changement de destination

Observations: .....

In september zal aan het werk begonnen worden, laat staan dat ik weet wanneer het klaar is, dat kan nog wel een jaartje (of wat) duren. Het heeft geen haast.

Is het beter om de mededeling ne pas achèvé in het vakje bij date prévu te zetten of neem ik het op bij de Observations.

Jan Joost

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2008-05-21 17:19:51

Leuke kreet, grondman, niet eerder gehoord. Wordt wel een schattig minikasteeltje ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-05-21 20:43:34

aan Ivo (71): "grondman"? Hm, zo heette m'n vader. Ook mijn tenen kunnen lang zijn.

Terzake, voor Jan Joost: doe dit in het vakje Observations. Volgens mij het enige vakje dat gelezen wordt.

Groeten,

Peter. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-05-21 20:47:23

Nagekomen bericht

Vergeten op te biechten:"Iedere dag een steentje (...)" heb ik ook maar gejat van vriend De Wijs. Oorspronkelijk zongen ze "Iedere dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar."

P.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#6 Geplaatst: 2008-05-28 12:18:03

Hallo,

wellicht ten overvloede: als je begint naar aanleiding van een bouwvergunning maakt het niet zoveel uit waarmee je begint. Maar je moet dit wel melden aan de Mairie. Hiervoor is een declaration bij de Mairie te halen waarop je de exacte datum van de start meldt. Dus zelf beginnen is voor de wet nog geen begin. Hang dan vervolgens een paneau de chantier op de deur of je hek met je bouwvergunningsnummer en dan ben je echt begonnen. Overigens mag je dan niet langer dan twee jaar ophouden, maar volgens mij gebeurt dat niet zo gauw.

Succes, Kleine

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#7 Geplaatst: 2008-05-28 19:30:06

@ voor man der aarde: heb gewoon maat 44 hoor, en geen uitsparingen in de schoenpunten... Excuus als ik per ongeluk je echte naam heb gebruikt, was niet de bedoeling en mij ook niet bekend, gewoon een toevalsvertalinkje van je alias.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#8 Geplaatst: 2008-05-28 19:35:02

Hallo Kleine,

In FR werkt alles anders dus. Het bijna standaard dat 'traveaux' uitlopen...'who cares?'. Dus een gesprekje met M. le Maire  én een glaasje doet wonderen.

Ik heb hier mijn omgeving dus verbouwingen gezien die meer dan 2 jaar duurden.

Rustig worden dus Kleine er is geen ramp als die formele bouwtermijn uitloopt...je moet gewoon wennen aan een ander ritme. Alleen je moet dus wél alert blijven voor die vogels die het moeten doen als uitvoerder van jou als opdrachtgever!

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#9 Geplaatst: 2008-05-29 12:09:51

Hallo,

ik denk dat mijn bericht verkeerd is gelezen. ik zeg niet dat je er geen tien jaar over mag doen (dat was ik zelf zeker wel van plan), ik zeg alleen dat je niet meer dan twee jaar mag onderbreken!! maar overigens vraag ik me ook dan af of ze dat gaan merken.

het punt dat ik wilde maken is dat beginnen als zodanig niet voldoende is. Beginnen doe je pas als je die declaration hebt ingediend DAT je begonnen bent!!

Kleine

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#10 Geplaatst: 2008-05-29 14:59:31

Hallo Kleine,

Ik denk dus niet dat je aanvankelijke bericht verkeerd gelezen was.

Daar was je zelf verantwoordelijk voor.

Goed terzake dus;

Je schrijft hier een vreemd stukje text: " ik zeg niet dat je er geen tien jaar over mag doen (dat was ik zelf zeker wel van plan), ik zeg alleen dat je niet meer dan twee jaar mag onderbreken!! maar overigens vraag ik me ook dan af of ze dat gaan merken.

het punt dat ik wilde maken is dat beginnen als zodanig niet voldoende is."

1. Of je doet alles in eigen beheer of,

2. Je laat het doen!

In geval van 1. zal je een bouwvergunning hebben gekregen, die termijn gaat dus in vanaf datum van 'permit de construire' zogezegd. Maar je moest dus ook ergens hebben aangegeven of je werk liet doen als opdrachtgever door een aannemer.

Dan begint idd. termijn te lopen van 2.

En ik heb je dus niet verkeerd begrepen hoor!

Waar gaat het nu werkelijk over?

De Franse authoriteiten oa. Belastingdienst willen graag weten of je in je bouwplan een uitbreiding wenst te plegen van originele situ. Of je het laat uitvoeren door een aannemer of in eigen beheer doet!

De condities voor dat plan worden afgegeven door de DDE (CdU), maar een burgemeester beslist hier en IS dus altijd 'responsable' of z'n opvolger voor een feitelijke situ!

Maar och Kleine dus, ga nu maar eerst eens praten met die burgermeester en laat hem dan verder regelen...als hij jou als buitenlander tenminste sympha vind...

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#11 Geplaatst: 2008-05-30 17:55:32

Beste Tompouce,

ik zal wel iets verkeerd gezegd, ik bedoel geschreven, hebben, maar ik weet echt niet waar ik zo'n ondertoon aan verdiend heb. Het gaat hier niet om een vraag van mij, maar van iemand anders die ik louter onze eigen ervaringen wil melden. Als daar iets onjuist aan is dan hoor ik het graag, maar dat mag je me gewoon melden. Ook wij zijn niet alwetend. We zijn hier op het forum om elkaar te helpen.

Kleine