Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sagem modem draadloos aanluiten

Auteur Bericht

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#0 Geplaatst: 2008-05-26 16:10:33

Onlangs ben ik overgegaan op de goedkope (en langzame 512kb) € 10 p/m ADSL variant van Orange

Dit werkt nu (na allerlei problemen) nu prima

Het enige nadeel is dat we met een kort kabeltje  ons Orange Sagem modem moeten aansluiten op de laptop en de telefoon aansluiting en we dus in de buurt van de telefoonaansluiting moeten zitten

Ik vraag mij nu af of ik dat Sagem modempje ook kan aansluiten aan een of ander draadloos boxje of zo zodat ik ook in de tuin lekker kan adslén of zelfs met meer laptops aan ADSL kan hangen

Heeft iemand hiermee ervaring of weet iemand hoe je dit zou moeten aansluiten en met wat voor draadloos boxje?  

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-05-26 16:52:28

Andrevs,

Een niet onbelangrijke vraag: gaat dat Sagem modem met een USB kabeltje naar je laptop, of met een ethernet/netwerkkabeltje (RJ-45 aansluiting)? Meen me te herinneren dat Orange bij dit adsl instap abonnement standaard een usb modem levert. Draadloze routers die je aan een adsl modem kunt hangen via een ethernet kabel zijn er in overvloed, maar of ze ook in een usb uitvoering verkrijgbaar zijn weet ik eerlijk gezegd niet.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2008-05-26 19:08:35

Als dat Sagem modem geen Livebox is, dan is het waarschijnlijk het handigst om zelf een Livebox te kopen. Voor 6 tientjes heb je dan een wireless router mét modem, usb en twee ethernet aansluitingen. Een losse wireless router kan natuurlijk ook, maar je zit snel op dezelfde prijs en een lastigere configuratie.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2008-05-26 20:37:27

Hallo allemaal,

Dat Sagem modem is voorzover ik weet inderdaad een USB modem.

De reden dat een dergelijk "ouderwets" modem wordt meegeleverd (wat vanwege het gebruik van USB voor de verbinding ook nog regelmatig conflicten oplevert onder Windows) is dat je bij dit abonnement betaalt voor de tijd die je online doorbrengt en er alleen in het geval van een USB modem de verbinding door de computer tot stand wordt gebracht. Als je een Ethernetmodem of een Livebox neemt zijn deze constant verbonden met ADSL en zou je dus iedere maand het maximumbedrag betalen voor altijd online zijn (€ 39,90).

Dit is uiteraard wel mogelijk maar dan moet je er wel steeds aan denken om systematisch het modem uit te zetten of los te koppelen van de telefoonaansluiting zodat je niet altijd online blijft.

Een echt handige oplossing is er denk ik dus niet (combinatie van gebruiksgemak met de draadloze verbinding en gebruiksgemak om te voorkomen dat je constant online bent).

Groeten,

Thomas

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#4 Geplaatst: 2008-05-27 16:35:34

Het modem is inderdaad een USB modem en ik begrijp het duivelse dilemma wat Thomas noemt

Nu moet ik echter ook als ik wil interentten de ADSL sessie opstarten en als ik bijv iets anders op mijn pc wil doen (en niet op internet wil zitten) bewust mijn ADSL sessie afsluiten. (dat gaat niet automatisch) (want anders loopt mijn teller/kosten gewoon door)

Kortom, misschien is het dilemma niet zo duivels, want ik heb dat probleem (het bewust moeten afsluiten) nu dus toch al. Of kan ik dat ergens in de instellingen aanpassen , zodat het automatisch afgesloten wordt als ik de Intenet explorer afsluit????

Betekent het dat ik "gewoon" een live box kan kopen en deze eenvoudig kan aansluiten of is dat ingewikkeld in combinatie met mijn goedkope ADSL abonnement (maw, wil dit abo wel de livebox herkennen??)

GRoet

André

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#5 Geplaatst: 2008-05-27 17:10:51

*

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2008-05-27 17:19:04

André,

   Nog even voortbordurend op je openingsvraag: in een review op CNET kwam ik een variatie tegen op de reguliere router configuratie,  de rechtstreekse aansluiting op je adsl modem. De besproken usb adapter sluit je aan op de pc die internet toegang heeft, en vandaar uit gaat het draadloze netwerkje de lucht in.  Deze oplossing kende ik nog niet. Maar dan heb je wel een tweede laptop nodig om in de tuin te kunnen internetten.

http://reviews.cnet.com/routers/synet-windy31-usb-wireless/4505-3319_7-32909973.html

  Wat het opstarten van je adsl sessie betreft: gebeurt dat met software die Orange heeft bijgeleverd? In dat geval zou het me niet verbazen wanneer deze abonnementsvorm vrij éénkennig zou zijn.

  En anders gewoon eens proberen: een adsl2+ modem lenen, aansluiten en zien wat er gebeurt. Op internet circuleren trouwens lijsten van modems die in de praktijk hebben laten zien reADSL compatibel te zijn. Klaarblijkelijk kun je daar niet automatisch van uitgaan. De Livebox staat er natuurlijk bij, kan niet anders. Enige wat daar nog een rol zou kunnen spelen is de fabrikant. Is te verkrijgen in twee smaken: Sagem of Inventel. De laatste zou zich wat gehoorzamer gedragen, maar hier echo ik slechts opvattingen uit discussies op internet.

Rob

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#7 Geplaatst: 2008-05-27 20:32:06

bedankt.

bij het installeren van deze adsl variant en het sagem modem heeft orange ook een Internet explorer in het frans naast de bestaande IE geinstalleerd

ze blijken alle 2 naast elkaar te kunnen werken, maar blijken echt verschillend te zijn. indien ik na de installatie in de NL of FR versie een favoriet toevoeg bijv, dan is die ook alleen in die versie zichtbaar

Ik vraag mij het volgende af:

stel dat ik een livebox koop en neerzet en aansluit op het lichtnet (en evt een installate cdrom draai) werkt dan automatisch mijn adsl versie er wel op, of moet er dan nog wat anders gebeuren (ik ga ervan uit dat mijn wifi laptop de livebox gewoon ziet)

André

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2008-05-27 21:10:08

Tsja,en dan kan ik me weer niet inhouden. Dit is het bekende probleem van de voormalige monopolist die z'n streken nog niet kwijt is: France Telecom (Orange) maakt wel uit wat er op je PC komt, niet de gebruiker. Zodra je een CD van Orange in je PC stopt ben je verloren.Wees uitermate voorzichtig met die CD, je hebt eigenlijk alleen de device-driver nodig voor het USB modem. Ook de CD die meegeleverd wordt met de Livebox niet in je PC stoppen. Type gewoon het IP adres van de Livebox : 192.168.1.1 in je browser en geef handmatig de noodzakelijke gegevens in. Zet evt de taalkeuze op Engels. (gebruiker admin,admin)


avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#9 Geplaatst: 2008-05-27 21:46:50

Geheel met Jako eens!!!

Een uitzondering kwam ik tegen bij een bepaalt Tele2.fr abonnement waarvan de modem alleen via de CD online geactiveerd kon worden, er werden hierbij geen code's op papier verstrekt. Laat nou uitgerekend deze cd verder geen troep installeren. Het kan dus ook netjes.

De Livebox herbergt altijd een FireWire mogelijkheid. De WEP code staat op een sticker op de onderkant. Zo in te vullen in de Laptop met WiFi.


Rob.


avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2008-05-27 21:57:52

Dat laatste raad ik ook altijd aan: installatie van de CD is niet nodig (in ieder geval in het geval van de Livebox niet en de handmatige installatie is dan eenvoudig; persoonlijk heb ik geen ervaring met de handmatige installatie van het USB modem).

Overigens is dit niet waar: France Telecom (Orange) maakt wel uit wat er op je PC komt, niet de gebruiker ... je kiest er zelf wel of niet voor de CD te installeren.Overigens kun je de Internet Explorer versie die tijdens de installatie wordt geïnstalleerd via het configuratiescherm van Windows weer verwijderen.

Wel is het zo dat de bijgeleverde CD duidelijk is gemaakt voor newbies (in het Frans zeggen we "Madame Michu" ofwel de gemiddelde gebruiker) en dus wordt het een en ander automatisch geïnstalleerd zonder dat je keuzes moet (en helaas dus kunt :-() maken over wat je wel of niet installeert.

De meeste mensen die ik ken vinden dat toch nog altijd prettiger dan bijvoorbeeld hoe het bij Free gebeurt waar je computer eerst een verbinding moet hebben met Internet om online je WiFi verbinding te activeren en eventueel instellen ... laat de meeste mensen nou net te denken dat ze een WiFi verbinding nodig hebben om vanaf een laptop een verbinding met Internet te krijgen ;-).

De oplossing die Rob voorstelt lijkt me niet per sé de juiste te zijn in dit geval. Hierbij moet je namelijk een computer hebben die de ADSL-verbinding met het Sagem USB modem tot stand brengt en vervolgens op deze computer de USB stick aansluiten zodat je daarna vanaf een andere (!) computer draadloos op Internet kunt.

Ik ken het product "compte haut débit" niet goed genoeg om hier precieze uitspraken over te doen, maar normaal gesproken moet er geen enkel probleem zijn om je verbinding tot stand te brengen via een ander modem dan dat USB modem van Sagem; de enige reden voor de automatische keuze van een USB modem is de reden die ik al eerder aangegeven heb aangezien er van uit gegaan wordt dat je er eerder aan denkt de verbinding softwarematig op je computer te verbreken dan om de stekker van je modem uit het stopcontact te trekken. Normaal gesproken heb je een gebruikersnaam (fti/xxxxx) en een bijbehorend wachtwoord gekregen waarmee je de verbinding tot stand kunt brengen en dat is verder onafhankelijk van het modem. Als je het zeker wil weten zou ik inderdaad proberen van iemand even een modem te lenen, deze te configureren met de gebruikersnaam en wachtwoord (indien nodig de VP/VC instelling op 8/35 zetten) en te kijken of het werkt.

De software die je nu hebt geïnstalleerd heeft als enig nut om de verbinding met het USB modem tot stand te brengen. In dit geval is het namelijk de computer die rechtstreeks met het USB modem communiceert om de verbinding tot stand te brengen en dus bijvoorbeeld zelf (een beetje vergelijkbaar met een "ouderwetse" inbelverbinding) zelf de inloggegevens en dergelijke naar het modem stuurt. 

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#11 Geplaatst: 2008-05-28 01:37:41

Ach Thomas,

Zo werkt dat in de praktijk dus veelal niet! De meeste mensen installeren de software met bijbehorende CD. Dus iig ben ik het ook volledig eens met Jako!

Een kritische consument gaat tuurlijk naar huis met een draadloos modem uit 'les grandes surfaces' na de verkoper voldoende uitgehoord te hebben. Maar het is bundelverkoop. We hoeven Nelie Kroes alleen maar te geloven (als Euro-commisaris mededingingen), hoe die verordeningen van de EU ontdoken worden. Microsoft is er een zwart voorbeeld van!

De praktijk IS dat die verkoper niet eens vraagt aan de hand van je adresgegevens of je wél of niet in jouw regio iets 'draadloos' voor internet kunt inzetten!!!!

Een zelfde verhaal kun je ophangen voor de mobieltjes.

Ik heb hier dus na ca 9 jaar met een pre-paid Sim-kaart een uiterst vlakkerende verbinding. Ik gebruik dat ding dan ook alleen maar in geval van nood.

Waarom je adviezen toch zo eerlijk overkomen is dus niet omdat je werknemer bent van FT of Orange, maar omdat je die kunt loskoppelen van een zakelijk belang van je werkgever.

Maar ik dus, vraag me vaak af of het mogelijk is in de nu eenmaal snelle veranderingen in de IT-wereld ontwikkelingen bij te houden. En zo zullen ook verkopers zich maar ten dele realiseren dat hun top product niet het gewenste effect op de afnemers daarvan teweeg zullen brengen!

Als die kritische consument bij de koop niet de bedinging maakt, dat hij/zij het gekochte gewoon terug kan brengen na dis-functioneren tegen kontant betaald bedrag heb je een gigantisch probleem. Want ik zeg dit dus als oud jurist oa!

Het werkelijke probleem is dat maar weinig personen met voldoende detail kennis in de electronica een optredend probleem nog kunnen volgen ... dan krijg je vanzelf een al een selectie. Die kopen meestal niet of na grondige vergelijking wél.

Maar van die klanten heeft dus ook het weinig onderlegde deel van de verkopers last....

In de VS heerst een totaal anders denken. Daar breng je gewoon een produkt terug!

Omdat het je bij nader inzien niet bevalt of omdat er een mankement is.

Allemaal geen punt, want aan de andere kant (uitgang van de zaak) gaat een product rechtstreeks de container in. GEEN gedoe over garantie...kost meer dan het opbrengt vanwege claims naar een fabrikant.

Die genen van die aan achterzijde de daar gedumpte goederen oppikken kunnen tuurlijk het NOOIT in hun afzet circuit maken dat zo'n product niet werkt.

Dus als er een struktureel probleem was met dàt product dan raken ze dat ' om niet'  ook niet meer kwijt op een parallele markt.

Dit is dus grosso modo een nadenkertje voor de EU samenleving, niet om iemand 'aan de paal te nagelen'  voor een slecht geleverde of onvoldoende prestatie !

Dus als zodanig presteert Thover hier voor mij althans meer dan de gemiddelde op zijn vakgebied!

Erik, rechtuit en meestal zwijgzaam in Fr. verhoudingen.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#12 Geplaatst: 2008-05-28 09:43:35

Buiten Frankrijk is het erg populair: De provider meldt zich als officiële gebruiker op de diverse fora die over hem en zijn dienstverlening bestaan. Daar zou Orange heel veel van kunnen leren. Heel goedkoop feedback van je klanten verwerven en via dit kanaal zorgen voor goede oplossingen geeft een enorme verbetering in de waardering van je klanten.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#13 Geplaatst: 2008-05-28 13:44:25

bedankt voor al jullie reacties; het heeft toch wel wat losgemaakt

ik zit nu in NL, maar als ik weer naar FR ga, zal ik eea gaan uitproberen

André

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#14 Geplaatst: 2008-05-28 15:35:28

Na alle discussies en adviezen 

Heeft iemand misschien een advies voor mij, welk modem (merk, typeno) ik het goedkoopste (en eenvoudig aan het werk te krijgen) kan kopen in FR (of liefst in NL) zodat ik inderdaad wireless op haut debit (512 kb) via Orange kan werken??

André

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#15 Geplaatst: 2008-05-28 15:39:27

"Buiten Frankrijk is het erg populair: De provider meldt zich als officiële gebruiker op de diverse fora die over hem en zijn dienstverlening bestaan. Daar zou Orange heel veel van kunnen leren. Heel goedkoop feedback van je klanten verwerven en via dit kanaal zorgen voor goede oplossingen geeft een enorme verbetering in de waardering van je klanten."

Ik ben het dus met Jako mss wel 200% eens!

Orange NL heeft het naar m'n dochter bestaan om een bestaande aansluiting voor die lifebox volledig te verkloten zogezegd.

Zij had in NL ruim een mnd van te voren haar verhuizing aangekondigd! Op die zelfde dag heeft Orange NL het dus gepresteerd om a) bestaande internet verbinding én telefoon onklaar te maken.

b) Ze deden dus net of ze gek waren, want vgls hun helpdesk was het probleem ontstaan door KPN.

c) Elke oppositie van evt. factuur werd ook telefonisch ontkend!!!

Maar m'n oudste dochter is bepaald niet achterlijk en reageerde 'stante pede' op hun aantijgingen. Zij had zonder meer Recht op een bestaande overeenkomst te beëindigen op grond van malprestatie. En dus juridisch zeker een compensatie te vorderen op grond van haar bereikbaarheid tot NUL,NUL was geëindigd voortijdig.

Zelfs de ' aangetekende' faxen  en later formeel via TNT "Aangetekend" werden afgedaan als non-exisistant over dat voortdurend conflict. En werden slechts met het zenden van proforma facturen beantwoord.

Dus op een gegeven moment zei ik (de Gek dus) ben je nu helemaal belazerd dan?

Je weet als fiscaal econome mét een juridische kennis, hoe dat je dat varkentje moet wassen!?

Maar ontkenning van feiten helpt Orange NL niet dus, want er was het storneringmiddel om alle auto bank overschrijvingen in NL terug te draaien.

Alleen in NL dus, maar in FR zal je iets veel meer moeten doen vanwege onterechte afschrijving!

Dus die ISP's moet je bij voorbaat al niet vertrouwen als er heftige reclame wordt gevoerd.

"Eens als 'ezel' aangemerkt" blijft alleen een ezel, wanneer die ezel niet leert, maar ezels hebben dus net als olifanten een geweldig geheugen en leer vermogen.

Beschadig je ze, dan zullen je letterlijk verpletteren onder hun last...

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#16 Geplaatst: 2008-05-28 18:16:51

André,

Wat je konkrete vraag betreft welk modem te lenen of te kopen: op de site van Ariase staat een lijst (gedateerd 27-4-2007) waarvan de gebruikers claimen dat deze modems, afhankelijk trouwens van firmware versie, op reADSL werken.

http://www.ariase.com/fr/forum/liste-des-modems-compatibles-readsl-ftopic2684.html

Zelf heb ik nog steeds een lichte voorkeur voor wat USR, Netgear en Zyxel op de markt brengen. Maar ook fabrikanten als Dlink, SMC, Linksys e.a. die bijna in deze eredivisie meespelen leveren goede produkten. France Telecom leverde indertijd via Wanadoo dacht ik het Thomson Speedtoch 510 modem mee. En dat is in Nederland door KPN Telecom ook geleverd, en voor dit inmiddels niet meer leverbare type kom ik in Nederland als laatste firmware upgrade de versie R 4.2.7 tegen. Het eerste Nl. model (V3) had lampjes aan de voorkant, het tweede model aan de bovenkant. In Frankrijk wordt gesproken over de versies V4 en V5, inmiddels opgevolgd door V6. Omdat niet iedere firmware upgrade op alle punten een verbetering hoeft te zijn, dit nog los van Nl/Fr verschillen, is het maar afwachten hoeveel moeite het kost om zo'n modem aan de praat te krijgen. Soms lukt het in een paar minuten, en soms ben je wat langer van de straat. En de Livebox van Orange (zowel door Sagem als Inventel  gefabriceerd)  zul je in Nederland niet snel aantreffen denk ik.

Rob

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#17 Geplaatst: 2008-05-28 19:41:58

bedankt, ik zal mij hier verder in verdiepen

André

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2008-05-28 20:45:13

Wie zegt er dat hij re-adsl heeft?

Als de aansluiting niet ver van de centrale zit is het gewoon adsl/adsl2 of adsl2+ die gemaximeerd is op 512 kb vanwege de abonnementsvorm. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#19 Geplaatst: 2008-05-28 22:09:26

Jako,

Inderdaad, bij de afstanden tot ongeveer 5 à 6 km kun je ook de reguliere adsl varianten gebruiken. Maar betekent dit dan automatisch omdat reADSL die paar km extra kan bestrijken dat reADSL daarom niet voor de kortere afstanden geleverd zou worden? Ik moet het helaas stellen zonder kontakten met marketing- en technische afdelingen bij Orange, ook heb ik zelf geen veldonderzoek gedaan. Als gewone aardse sterveling moet ik het doen met voor het gewone publiek toegankelijke bronnen. Een paar daarvan kwam ik bij de reADSL discussie van zes weken geleden tegen op internet. O.a.:

https://orange.degrouptest.com/offres/512k-etendu.html

De inhoud van deze advertentie van een aan Orange gelieerde firma deed  mij als argeloze lezer vermoeden dat de 512 K abonnementsvormen via de reADSL techniek worden geleverd. Maar misschien zit ik er helemaal naast.

Wie het zeker weet, mag het zeggen.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#20 Geplaatst: 2008-05-29 10:15:22

Deze info aldaar niet gezien?

https://orange.degrouptest.com/offres/compte-haut-debit.html

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#21 Geplaatst: 2008-05-29 11:37:42

Jako,

Deze info een week of zes geleden gezien, maar had 'm niet meer scherp op het netvlies. Je hebt gelijk. De vergelijking reADSL = 512 K klopt wel, maar de vergelijking 512 K = automatisch reADSL klopt niet. Voor de modemkeuze zal dit denk ik niet veel uitmaken: de draadloze reADSL compatibelen zullen per definitie ook overweg kunnen met ADSL en ADSL2. Een punt van aandacht blijft dan nog steeds de firmware- en taalversie. Wie weet horen we nog van André hoe zijn experiment uitpakt.

Rob

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#22 Geplaatst: 2008-05-29 13:09:56

André,

Nog even het volgende. De modemlijst op Ariase.com is niet volledig zoals daar al wordt vermeld, en er staan ook diverse niet-wireless types bij. Zoals de Thomson 510 waar ik nog even op doorging met firmware versie nummers.

Uit de stapel modems hier aan de rechterkant van mijn bureau (mijn eerste zelfgebouwde analoge modem, telefoonhoorn er op leggen, ligt inmiddels bij de déchetterie) heb ik een draadloos adsl Thomson modem opgevist (KPN en Planet) met de type aanduiding Speedtouch716i v5 WL. Dat zou dus een type kunnen zijn om uit Nederland mee te nemen. De daarvoor beschikbare Nederlandse configuratie wizard maakt het makkelijk om de juiste instellingen in te voeren voor Nederlandse providers. Genoemd worden ondermeer, ook deze lijst is inmiddels gedateerd, KPN, BBned, Tiscali, Versatel en Wanadoo.

Het invoeren van de juiste instellingen voor de Orange aansluiting zul je dus handmatig moeten doen. Of het met de Franse configuration wizard (als die er is) moeten proberen onder handhaving van de Nederlandse firmware, of eventueel de gok wagen en de Franse firmware er opzetten. Maar met dat laatste zou ik zeer voorzichtig zijn. Ik weet niet of de Franse en Nederlandse uitvoeringen van dit Thomson modem op hardware niveau exact gelijk zijn, of dat er nog subtiele verschillen zijn aangebracht af fabrikant. Maar misschien heeft iemand op dit forum "hands on experience", en ben ik iets te voorzichtig.

Succes er mee,

Rob

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#23 Geplaatst: 2008-05-29 14:15:53

Hier in Frankrijk heb ik al verschillende Nederlandse Thomson 510 modems geplaatst. ( tweedehands Marktplaats zeer voordelig ;-)
Zowel voor de France telecom als voor de Tele2 provider.
Bij de Speedtouch716i v5 WL zal dit ook wel werken.
Alleen de gebruikersaccount en het paswoord invullen in het modem (bij Thomson: 10.0.0.138) en het werkt. Voordeliger dan een maandelijks abo op een LiveBox (vaak problemen omdat de gevoeligheid te wensen overlaat).

Let op! Tele2 France heeft nu ook abo's waarbij geen account en paswoord op papier wordt meegeleverd, dan gaat dit natuurlijk niet.

Wat basis informatie:

In Nederland wordt de splitter gelijk na het ISRA punt (staat voor Infrastructuur Randapparatuur en is het punt waar een telefoonlijn een pand binnenkomt) geplaatst. In Frankrijk wordt er per telefoonaansluiting pas gesplitst. Vandaar dat hier altijd twee splitters meegeleverd worden. 
Verder werkt alles hetzelfde, maar de aanpak is iets verschillend.

Telefonie over ADSL geeft zowel in Frankrijk als in Nederland vaak gespreksonderbrekingen, hierover zijn dan ook zeer veel klachten zie Google.
Dat komt doordat de data pakketjes, waarmee het streaming telefoon signaal wordt overgestuurd, soms verminkt of te traag aankomen en de buffer leeg raakt, dan houdt het op.
Voor zeker gaan betekent twee abo's, een analoge en een aparte digitale ADSL, helaas het is niet anders en combinatie abonnementen, telefoon/ADSL, zijn nog lang niet ideaal.

Hoogfrequent signaal van ADSL wordt gesuperponeerd op de analoge telefoonlijn. Dit signaal kan zelfs nog doorstralen als er een draadbreuk is. Dit maakt dat het buitengewoon lastig is om een storing te lokaliseren. Door dat doorstralen en induceren komen de vreemdste storingen voor zoals spookgesprekken en belletjes. Een goedwillende monteur kan in de centrale en bij de lijnverbindingen al veel doen.

Een telefoonaansluiting bestaat altijd uit maar twee draadjes, meestal rood en blauw, waar dus zowel het analoge als het digitale ADSL signaal over gestuurd wordt.
Het maakt niet uit welke kleur waar wordt aangesloten. Een vaak tweede paar in dezelfde kabel dient als reserve.

Een niet draadloze modem kan altijd via een lan kabel worden aangesloten op een draadloze WiFi router waardoor je dus toch in de tuin kunt zitten.

Rob Zwennis

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#24 Geplaatst: 2008-05-29 22:30:24

André en Rob,

  Omdat dat Speedtouch modem hier toch naast me staat heb ik even gekeken hoe je het set-up menu moet benaderen. Dat wil nog wel eens verschillen tussen fabrikanten, maar ook binnen de familie. Zo ook bij Thomson zo te zien.

  Deze Thomson Speedtouch 716i modem/router  is tot samenspraak bereid via:  http://192.168.1.254 

Rob van der Meulen 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#25 Geplaatst: 2008-05-29 23:27:56

André,

  Omdat ik je natuurlijk niet met het verkeerde boodschappenlijstje op pad moet sturen: ik lees net in de manual van de Thomson 716 dat de i  versies bedoeld zijn voor aansluiting op isdn, en zonder deze toevoeging voor aansluiting op het gewone telefoonnet (POTS). 

Rob 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#26 Geplaatst: 2008-05-30 09:27:32

Het IP nummer om toegang tot de populaire Thomson-510 modem te krijgen is:  10.0.0.138. Via de browser dit nummer intikken in de adres balk.

Elk ander type modem kan ook een ander toegangs IP nummer hebben, meestal 192.168.x.x zie hiervoor de gebruiksaanwijzing.

De i staat ook voor de Thomson-510i voor een aansluiting op ISDN. Dus deze Thomson 510i die veel aangeboden wordt kan niet gebruikt worden op een "normale" telefoonaansluiting in Nederland en Frankrijk. Let daarop bij aankoop.

Doel van mijn bericht was aan te geven dat er geen wezenlijk verschil is tussen ADSL in Nederland en Frankrijk en dat de modems dus gewoon uitgewisseld kunnen worden.

Veel succes verder.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#27 Geplaatst: 2008-06-01 14:21:57

nav de opmerking dat je via een lan kabel ook een wifi router kunt aansluiten op een bestaand modem het volgende:

Ik heb nog een oude draadloze router van Lucent liggen (met een van de eerste lage snelheden van WiFi); deze heeft een lan aansluiting voor een lan kabel

Mijn nieuwe FT (nu door Orange meegeleverd) Sagem modem heeft een USB (denk ik)  (speciale vierkante uitvoering) (zoals tegenwoordig ook op de printers)

Doordat de ene kant een USB aansluiting heeft (Sagem modem) en de andere een lan aansluiting (Lucent router) heb ik (waarschijnlijk?) een probleem.

Nu is de vraag of hiervoor speciale kabels te koop zijn bij de computer winkels

Of kan dat gewoon niet? 

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#28 Geplaatst: 2008-06-01 14:53:09

nav een opmerking overn adsl of re-adsl, denk ik dat ik gewoon adsl heb

(ook omdat ik behoorlijk dicht (3000 mtr) van de centrale afzit)

Ik heb inderdaad dit abo afgesloten via de geoemde site van degroupage

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#29 Geplaatst: 2008-06-01 15:17:22

nee, van USB naar UTP met RJ45 stekker kan niet ... al zou een dergelijke kabel bestaan (wat voorzover ik weet niet het geval is, want volgens mij zou geen enkel apparaat weten hoe hiermee om te gaan - het USB protocol is nu eenmaal niet het ethernet protocol), dan zou het nog niet werken want zoals ik al eerder aangaf is het bij dit modem het apparaat wat aan de andere kant van de USB kabel hangt (de computer dus) die de verbinding opzet en niet het modem zelf.

Je WiFi router gaat er van uit dat er op zijn Ethernet ingang een bestaande verbinding staat en is dus niet in staat deze verbinding zelf op te zetten.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#30 Geplaatst: 2008-06-01 16:28:15

Thover correct.

Andrevs,

We draaien in een kringetje rond. In de eerste 4 reacties vanaf je starttopic werden jouw vragen eigenlijk al beantwoord ;-)


De oplossing in het kort:

Koop zelf een LAN modem, bijvoorbeeld een LiveBox. Bij de Livebox zit de WiFi mogelijkheid er namelijk al standaard in (de Inventel is iets beter dan de Sagem).

Verwijder alle reeds geïnstalleerde software van Orange/Wanadoo/Telecom, oude Sagem drivers etc. etc.

Sluit het modem aan op je laptop via de meegeleverde LAN kabel en gooi het meegeleverde Cd'tje in de prullenbak.

Ga dan met je browser via 192.168.x.x (zie gebruiksaanwijzing) in je modem en vul aldaar je gebruikersnaam en paswoord van je ADSL abo in.
Je moet nu na een paar minuten via deze LAN kabel verbinding met internet krijgen.

Trek dan de kabel eruit en schakel op je laptop de WiFi in en configureer je WiFi verbinding, gebruik hiervoor de naam en WEP veiligheidscode die op de sticker onderop je modem staat.

Ga vervolgens in je tuin zitten met je Laptop, neem een glaasje wijn en surfen maar.

Ps. Werkt het niet, bel een deskundig installateur en laat het even doen.

Veel plezier ermee, Rob Zwennis.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#31 Geplaatst: 2008-06-01 17:08:44

mijn dank voor deze stap voor stap instructie

Ik volg je advies op en ga het proberen als ik weer in FR ben en zal het laten weten

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#32 Geplaatst: 2008-06-15 16:52:23

ik heb inmiddels een Speed touch 780 geregeld en wilde thuis alvast voorbereiden

Ik heb het modem via de usb poort op de laptop aangesloten,maar hij had dan niet de goede drivers (ook niet op de meegeleverde cdrom)

daarna de meegeleverde kabel aangesloten op de dsl uitgang van de 780 en de uitgang op de laptop

Dan herkent de laptop het adres niet via de IE van 192.168.1.254

Komt dat omdat ik het modem niet aangesloten heb op de adsl aansluiting of zie ik iets anders over het hoofd??

Ik gebruik trouwens XP SP2 

groet

André

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#33 Geplaatst: 2008-06-15 17:54:58

André,

Je bent er bijna denk ik. Ik heb hier allleen een 716 liggen van Thomson/Speedtouch, maar dat zal niet veel uitmaken.

Aan de achterzijde, van links naar rechts vier inputs voor de bekende kleine telefoonstekkertjes:

2 aansluitingen met het opschrift Phone

1 aansluiting met het opschrift PSTN

1 aansluiting met het opschrift DSL. Op deze dsl aansluiting komt het van telefoonstekkertjes voorziene kabeltje dat hier vandaan naar de DSL uitgang gaat van het filter.

4 netwerk inputs, voor de hopelijk bekende iets grotere RJ 45 stekkers. Van één van deze inputs (geeft niet welke) gaat een standaard netwerkkabeltje naar de netwerkingang van je pc of laptop.

1 usb aansluiting

1 verzonken resetknop

1 on/off schakelaartje

1 input voor je externe power supply, op deze serie 18 Volt AC bij 1 Ampère.

Je modem/router hoeft niet aangesloten te zijn op internet om herkend te worden door je pc.

Kijk anders even op de website van Thomson, en download de manual van de 780 serie (mij staat bij dat die nauwelijks afwijkt van de 716 serie, tenzij mijn short term memory mij hier in de steek laat).


Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#34 Geplaatst: 2008-06-15 19:33:44

André,

Zoals Rob dus al aangeeft moet je niet -zoals je schrijft- je laptop aansluiten op de DSL-aansluiting. Deze aansluiting (RJ11 stekkertje) is de aansluiting die naar de telefoonlijn gaat (via de DSL-uitgang van het filter).

Je laptop moet je met een Ethernet-kabel (RJ45 stekkertje) aansluiten op één van de Ethernet-aansluitingen van het modem. In dit geval heb je geen drivers nodig voor het modem.

Om het IP adres van de router met 100% zekerheid te kennen, kun je het volgende doen:

1/ klik op Start en vervolgens op Uitvoeren (Run)

2/ voer nu de opdracht cmd in en klik op OK

3/ voer in het nieuwe venstertje (DOS prompt) de opdracht ipconfig in

4/ in de gegevens die je dan op het scherm ziet staat het IP adres van de router achter "Standaardgateway" (Default Gateway)

Succes ermee verder!

Groeten,

Thomas 

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#35 Geplaatst: 2008-06-16 13:15:12

bedankt, ik had niet eraan gedacht gewoon de laptop aan een ethernet aansluiting van de router aan te sluiten

Ik had dit weekend wat verder geprobeerd en tot de ontdekking gekomen dat ik via de USB aansluiting ook verder kon komen. Via internet heb ik een usb driver gedownload voor de ST780 en daarna kon ik keurig toch op het bekende IP adres via de webbrowser de initiele instellingen aanpassen

Nu afwachten of Orange de ST780 met het huidige firmware release wil accepteren

Als ik in FR ben en alles is gelukt (of niet) zal ik het laten horen

groet

André

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#36 Geplaatst: 2008-06-16 16:22:36

Beste André,

Waarom wil je toch die USB ingang hiervoor gebruiken.

Het belast hierdoor onnodig de processor van je computer, er moeten weer extra drivers geinstalleerd worden en bovendien kost het je een USB poort.

Veel beter en betrouwbaarder is het om hiervoor de LAN (Ethernet) kabel te gebruiken. (zie ook mijn eerdere posting).

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#37 Geplaatst: 2008-06-17 10:18:26

André,

Ben het met de opmerkingen van RoZwen hierboven meer dan 100 % eens, couldn't agree more zouden ze op een Engelstalig forum zeggen.

Ik denk dat er twee redenen te verzinnen zijn voor jouw usb voorkeur:

a ) Je hebt geen netwerk/lan/ethernet/utp kabeltje liggen. Alsnog kopen zou ik zeggen.

b) Je verkeert in de verkeerde veronderstelling dat een modem/router als de Thomson/Speedtouch zich net zo gaat gedragen, indien via een usb kabeltje verbonden met je pc, als je low-cost usb modem dat door Orange is meegeleverd. Sluit je daar je internet sessie af, dan wordt de verbinding automatisch verbroken. Modem/routers zijn aanzienlijk complexer en slimmer: die houden de verbinding uit zichzelf vast. De enige manier om die van dit permanente (zoek)gedrag af te houden is het hanteren van de on/off schakelaar of de stekker er uit. Of het kabeltje van je modem naar het adsl filter er uit trekken. Anders loopt bij dit abonnementstype de taximeter van Orange onverbiddelijk door naar net iets onder E 40,-- per maand. Ook al heb  je slechts een paar minuten naar je mail gekeken. Thomas heeft dit ook al opgemerkt, maar het lijkt me goed gegeven je usb voorkeur dit nog een keer te melden.

Rob van der Meulen 

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#38 Geplaatst: 2008-06-19 16:24:45

Beste Rob,

heel erg bedankt

ad 1 . Mijn voorkeur voor de usb in eerste instantie werd veroorzaakt door het feit dat ik niet wist dat ik gewoon de ethernet verbinding van de router had kunnen kiezen. Hier kwam ik pas achter nadat ik zelf wat aan geklooid had, doordat jullie mij daar (achteraf voor mij) op wezen. Maar dat heb ik ni in ieder geval geleerd en ik zal voor alle zekerheid een ethernetkabeltje meenemen naar FR voor het geval ik nog een keer rechtstreeks iets moet veranderen op de speedtouch

ad 2. alhoewel ik het had gelezen van thomas, is het goed dat je me hieraan nog een keer herinnert, want ik was het al weer vergeten.  Als ik direct 3 weken in FR zit maakt het weinig uit want dan soepeer ik die 30 uur wel op, maar als ik er een week zit, moet ik er dus echt aan denken om het intelligente modem uit te zetten

(of kabel eruit te trekken)

groet

André

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#39 Geplaatst: 2008-06-19 18:27:35

Zucht.....

Je snapt er volgens mij nog steeds niet veel van André ;-)

Dat ethetnetkabeltje is niet voor het geval je nog een keer rechtstreeks iets moet veranderen op de speedtouch (ook) maar om simpelweg verbinding te hebben met het internet. Anders is er helemaal geen verbinding snap je.

Dat kabeltje dus niet voor alle zekerheid meenemen, je kunt eenvoudigweg niet zonder. Groot verschil lijkt me.

Dat USB kabeltje mag je dus wel vergeten ;-)  En verwijder ook gelijk die USB modem drivers.

Zo... nu zeg ik hier niets meer over :-)

Veel succes ermee! 

Rob.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#40 Geplaatst: 2008-06-19 22:28:25

bedankt voor je geduld en alle moeite, maar ik wil eerlijk gezegd draadloss gaan communiceren met de speedtouch en dan heb ik volgens mij die ethernet verbinding helemaal niet nodig (zucht?)

Ik zal je advies overnemen en die USB drivers verwijderen 

groet

André

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#41 Geplaatst: 2008-06-20 09:38:50

Nou vooruit, over dit onderwerp nog een keertje dan :-))

Ik dácht ook aan de installatie. Nou zou deze inderdaad ook via de meegeleverde CD kunnen en dan kiezen voor installatie via WiFi verbinding maar dat hebben wij nu juist hiervoor afgeraden. CD dus niet gebruiken maar de gebruikersnaam en code gewoon zelf invullen in je modem, die daarvoor dus verbonden moet zijn via de ethernet kabel.

Daarna kan je die kabel natuurlijk verwijderen om verder via WiFi te gaan.

Kabeltje kan je natuurlijk ook in frankrijk kopen.

We komen er samen wel uit !!! ;-)) Veel plezier ermee.

Rob. 

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#42 Geplaatst: 2008-07-08 21:50:50

vandaag mijn 780 in FR aangesloten, incl toeganscodes

voor alle zekerheid op een andere laptop gedaan zodat de oude orange programmatuur niet kan bijten

helaas het werkt niet

de laptop ziet wel zowel via ethernet als wifi de router maar komt internet niet op

telefoonkabel is aangesloten op dsl aansluiting

foutmedling in speedtouc menu is

dsl werkt

ppp werkt niet

atm werkt niet

wie kan mij helpen?

kan het iets met de firmware zijn? ik heb nu de nieuwste 780 gebruikt

groet

André

ps op mijn andere laptop werkt adsl wel met het sagem modem en daarom kan ik nu nog wel interentten (gelukkig)

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#43 Geplaatst: 2008-07-10 22:08:43

ik heb net gelezen op een ander computer forum (tweakers) dat het kpn 780 modem een beperkte firmware heeft die niet veranderd kan worden en dus niet bruikbaar zou zijn in FR (dat laatste is mijn conclusie)

Weet iemand hier meer van??

Verder vraag ik mij af of de 716 versie van kpn dezelfde prbelemen heeft, want dioe is goedkoop via marktplaats te koop?

Groet

André 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#44 Geplaatst: 2008-07-10 23:00:49

Beste André,

Een ding is zeker, een modem in Frankrijk verschilt in deze niet van Nederland, dus daarin zit het niet.

Je bent met deze modem de enigste niet, misschien heb je hier iets aan:

http://www.iphoneclub.nl/forum/f18/iphone-internet/f21/wi-fi/8990-speedtouch-modem-kpn.html

Staat ook de ATM goed ingesteld. VPI 8 VCI 35, oftewel VPI/VCI 8.35. Zoek voor deze instelling even op Google v.w.b. jouw modem. Bij de Thomson 510 de tweede pagina in de configuratie Wizard "Easy Setup".

Rob. 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#45 Geplaatst: 2008-07-11 10:37:11

Met vpi/vci op 8.35 , type verbinding op PPPoA en de juiste inlogcodes ( fti/***, password) moet het werken. Mits je de juiste versie modem hebt (POTS, niet de ISDN versie)  Geef het modem wel lang genoeg de tijd om te synchroniseren, soms kan dat enige minuten duren.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#46 Geplaatst: 2008-07-12 22:45:07

yes, het werkt, ik had de moed alweer opgegeven, maar ten einde raad heeft de vriend van mijn dochter nog wat extras geprobeerd

We dachten eea via het speedtouch menu wel te kunnen veranderen,maar dat heeft kpn goed afgeblokt

Op de onderstaande toch wel eenvoudige manier ging het toch

De klou zit in het veranderen van vpi/vci 6.48 verandering in 6.35

KPN staat dat niet toe (?) lijkt het

Succes er verder mee

We hebben net met 2 laptops en een HTC Tync2 tegelijk met wifi op internet

gewerkt 

groet

André

SPEEDTOUCH 780WL (i) (o.a. bekend als KPN branded - experiabox)

Handleiding om de VPI / CVI instellingen te veranderen
Er van uitgaande dat je je wachtwoord en gebruikersnaam goed hebt ingevuld in de router

start internet explorer
type in de adresbalk: 192.168.1.254 (of het adres van jou router)
je komt nu in het interface-menu van je speedtouch modem
Ga links naar de knop Speedtouch en klik hierop
in het roll-down menu dat dan volgt klik je op configuratie
scroll naar beneden en klik op configuratie opslaan of herstellen
klik op backup configuratie nu


Sla het bestand user.ini op het bureaublad op
Open het bestand user.ini met kladblok

Zoek nu in het kladblok naar de tekst .48
(dit doe je door op crtl+f te drukken en dan de zoekopdracht in te vullen)

De eerste hit levert een regel met daarin 8*48 op.
Verander het getal *48 in het getal *35
sla het bestand op (over het bestaande bestand op het bureaublad).
sluit kladblok

Ga weer naar het configuratiemenu van je router
onder het kopje opgeslagen configuratie herstellen zoek je het configuratiebestand door op bladeren te klikken
selecteer nu het user.ini bestand dat je net hebt opgeslagen
druk op openen en herstel de configuratie

De modem zal nu herstellen uit het bestand dat je net hebt bewerkt en zal hierdoor uit en aan gaan

wacht een minuut en je kunt nu internetten

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#47 Geplaatst: 2008-07-12 22:45:22

yes, het werkt, ik had de moed alweer opgegeven, maar ten einde raad heeft de vriend van mijn dochter nog wat extras geprobeerd

We dachten eea via het speedtouch menu wel te kunnen veranderen,maar dat heeft kpn goed afgeblokt

Op de onderstaande toch wel eenvoudige manier ging het toch

De klou zit in het veranderen van vpi/vci 6.48 verandering in 6.35

KPN staat dat niet toe (?) lijkt het

Succes er verder mee

We hebben net met 2 laptops en een HTC Tync2 tegelijk met wifi op internet

gewerkt 

groet

André

SPEEDTOUCH 780WL (i) (o.a. bekend als KPN branded - experiabox)

Handleiding om de VPI / CVI instellingen te veranderen
Er van uitgaande dat je je wachtwoord en gebruikersnaam goed hebt ingevuld in de router

start internet explorer
type in de adresbalk: 192.168.1.254 (of het adres van jou router)
je komt nu in het interface-menu van je speedtouch modem
Ga links naar de knop Speedtouch en klik hierop
in het roll-down menu dat dan volgt klik je op configuratie
scroll naar beneden en klik op configuratie opslaan of herstellen
klik op backup configuratie nu


Sla het bestand user.ini op het bureaublad op
Open het bestand user.ini met kladblok

Zoek nu in het kladblok naar de tekst .48
(dit doe je door op crtl+f te drukken en dan de zoekopdracht in te vullen)

De eerste hit levert een regel met daarin 8*48 op.
Verander het getal *48 in het getal *35
sla het bestand op (over het bestaande bestand op het bureaublad).
sluit kladblok

Ga weer naar het configuratiemenu van je router
onder het kopje opgeslagen configuratie herstellen zoek je het configuratiebestand door op bladeren te klikken
selecteer nu het user.ini bestand dat je net hebt opgeslagen
druk op openen en herstel de configuratie

De modem zal nu herstellen uit het bestand dat je net hebt bewerkt en zal hierdoor uit en aan gaan

wacht een minuut en je kunt nu internetten

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#48 Geplaatst: 2008-07-13 08:55:38

Gefeliciteerd!

Kleine correctie voordat anderen soms de fout in mochten gaan.

Je schrijft:  "verander VPI/CVI 6.48 in VPI/CVI 6.35."

Maar iets verderop staat in de handleiding: 8.48 in 8.35.

Dit laatste moet het ook zijn, zoals ik hier ook al eerder aangaf.

Rob.

Ps. het lijkt een beetje teuten, maar in de IT is het verschil tussen één lettertje of één cijfertje het verschil tussen alles of niets. Nauwkeurigheid is een eerste vereiste voor succes ;-)