Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Voordelen van getrouwd zijn bij emigratie

Auteur Bericht

avatar#5891
J. Struik
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-05-27 12:50:32

Beste lezer,

Wij zijn van plan om volgend jaar te emigreren naar Frankrijk vanwege ons werk. Wij proberen nu zoveel mogelijk informatie overal vandaan te halen zodat we redelijk voorbereid die kant op kunnen. Op internet hebben we al gelezen dat het voor het erfrecht beter is om getrouwd te zijn maar mijn vraag is geldt dit ook nog voor andere regelgeving. We hebben momenteel een samenlevingscontract en volgens ons is deze nederlandse niet geldig in Frankrijk. Als we nu toch besluiten om te trouwen in nederland voordat we gaan is het dan ook verstandig om de huwelijks voorwaarde naar het franse systeem te laten kijken. Als we het goed hebben begrepen is het zo als je 10 jaar in een land woont ga je automatisch over naar de rechten van dat land. We hopen dat iemand reageert die ons verder kan helpen, alvast bedankt voor de moeite.

Groeten J. Struik

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2008-05-27 16:12:01

Beste J. Struik,

"We hebben momenteel een samenlevingscontract en volgens ons is deze nederlandse niet geldig in Frankrijk. "

Deze zg. PAX is in F. alleen geldig als het personen betreft van ongelijk geslacht!

Men kan het betreuren dat F. zover op de landen wetgeving achterloopt, zelfs een land als Spanje is al meer bij deze tijd.

Qua erfrecht tussen personen van ongelijk geslacht is de wetgeving sterk vereenvoudigd. Dat was oa. nodig omdat langst levende testamenten (standaard!) tov. eventuele kinderen eenvoudiger te maken.

Men kan ook nu nog niet (onder bepaalde condities) kinderen 'onterven' zoals dat enige jaren in NL kan. Dit geldt mn. voor onroerend goed hier in F., het Franse Recht is altijd dwingend voorgechreven, voor emigranten voor wat onroerend goed betreft.

Het zal enig zoeken zijn welke situ op jullie van toepassing is voor wat F. betreft, maar NL heeft een bepaling in z'n wetgeving staan, dat geëmigreerden t/m 10 jaar na vestiging aangeslagen worden voor NL erfrecht na overlijden. Dat geldt dus voor in NL wonende kinderen én bovendien voor onroerend goed in F volgens het Frans recht. Overigens, zou ik de hier verschenen stukken (nog) beter bestuderen... er zijn mogelijkheden, maar dan moet je zeer goed geadviseerd worden, voordat je een bepaalde keuze maakt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-05-28 09:29:09

Als je in Frankrijk gaat wonen is het mogelijk een PACS af te sluiten, de Franse succesvolle variant van het geregistreerde partnerschap. Gepacseerden zijn sinds kort op tal van gebieden vrijwel gelijkgesteld met gehuwden. Het verhaal staat in essentie in de rubriek Erfrecht onder Leven in Frankrijk (zie menubalk).

Wim

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#3 Geplaatst: 2008-05-28 22:53:37

Beste Struik,

Het is vaak ook voordeliger voor de inkomstenbelasting. Soms is het ook voordeliger om gedurende het jaar (in Frankrijk) te trouwen. Is afhankelijk van de concrete situatie. Dat geldt ook voor de vragen ten aanzien van het erfrecht.

Groet, Rob van Schijndel

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#4 Geplaatst: 2008-05-30 22:04:43

Volgens mijn buurvrouw hier de fiscus een van de redenen dat er zovaak halverwege het jaar, in de zomer wordt getrouwd. Het jaar wordt dan opgesplitst in 2en, elk half jaar met een laag inkomen en lage belasting.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2008-05-30 23:08:32

Ik ben op 15 juli 2000 getrouwd in Frankrijk en het klopt, het was héél gunstig, fiscaal gezien. Wel even 3 belastingaangiften moeten invullen het jaar daarop, maar het loonde de moeite.

En trouwen is véél leuker in Frankrijk, vooral in een dorp!

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2008-05-31 09:22:40

Ja Steven, wat dit betreft zijn we "zwagers". De huwelijkse staat is inderdaad fiscaal erg gunstig.

Maar bovenal: de liefde, onbetaalbaar.

Gelukkig getrouwd,

Peter. 

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#7 Geplaatst: 2008-06-01 18:32:12

Goh ja dus,...

Maar in NL moest je op de laatste dag trouwen nl. omstreeks 31 dec. om in aanmerking te komen voor max. belastingaftrek!

Niet dat ik daarop selecteerde, maar de nachten waren wel redelijk lang dus...grijns!

Hier begint zowat elke rubriek op 'Les bavards' te lijken, toch ???

avatar#5891
J. Struik
Berichten: 1
Reacties: 1

#8 Geplaatst: 2008-06-15 14:36:05

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de reacties wij gaan nog even verder zoeken wat voor ons het gunstigste is. Volgens mij is het als we een huis willen kopen verstandiger om voor onze emigratie in nederland te trouwen dus ja dan kom je toch rond 31 december uit in ons geval we gaan waarschijnlijk het eerste kwartaal naar frankrijk.

J. Struik