Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bloot inde tuin mag dat

Auteur Bericht

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#0 Geplaatst: 2008-05-31 23:14:58

we zijn al vele jaren naturisten en frankrijk is een paradijs voor naturisten.

we hebben nu een huis in frankrijk gekocht.

is de wetgeving in frankrijk net zoals in nederland dat je bloot in de tuin mag

zitten mits de buren en de mensen op de openbare weg het maar niet zien.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2008-06-01 10:11:16

"is de wetgeving in frankrijk net zoals in nederland dat je bloot in de tuin mag zitten mits de buren en de mensen op de openbare weg het maar niet zien."


Hú ???  Welke categorie mensen blijft er dan nog over om zich daaraan te storen?

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2008-06-01 20:08:17

In Frankrijk mag alles mits de mensen op de openbare weg, de buren en de plaatselijke gezagsdragers het niet in de gaten hebben. Heerlijk land, daarom woon ik er ook.

Salutations, Jos

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2008-06-01 20:12:17

Eindelijk het verschil tussen NL en FR begrepen: in Frankrijk MAG alles zolang niemand het merkt, in Nederland KAN alles zolang niemand het merkt. Of zie ik dat verkeerd?

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2008-06-01 20:18:30

@ La Gravetiere: als je er één bent van tussen Broye en Autun (zal het niet nader omschrijven; als je het bent dan weet je het wel; 'evil grin') dan kun je maar beter je broek aanhouden... Big Brother is watching ('very evil grin'). Hihi...

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2008-06-01 20:25:58

L.S.,

  Over naturisme en de Franse wetgeving, verhouding tot het strafrecht en de jurisprudentie is het nodige gepubliceerd. Bijgaande link bevat een aardige samenvatting.

http://www.naturismedroit.net/index.php?option=com_content&task=view&id=12

Begin jaren zestig nog zette de politie in Zuid-Frankrijk op kosten van de belastingbetaler helicopters in om te zien of er in privé tuinen of zwembaden wel voldoende textiel gedragen werd, en pas geleden nog werd iemand in Engeland, op basis van video opnames van buren, door het OM vervolgd omdat ze zonder de ballast van kleding in haar tuin was gesignaleerd. Ze werd vrijgesproken, maar is wel enigszins aangeslagen en overweegt te verhuizen.

  Lijkt me dus een vraag met een serieuze ondertoon.

Rob

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#6 Geplaatst: 2008-06-01 22:55:16

Inmiddels zijn ze hier ook iets verder geëvolueerd of  te evalueren!

Rob, ben je Frans Strafrecht-deskundige dan? En als dit zo is, wat te denken van alle slapende wetten uit de NAZI-tijd in NL dan?

En heus hoor, het is nog steeds verboden vgls. NL-wetgeving je vanaf de openbare weg zichtbaar zodanig te exposeren...dat een toechouwer hier AANSTOOT aan KAN nemen.

Welnu met dit wetsart. in de hand kun je gewoon half Nederland op de bon slingeren, maar helaas daar zijn net als in FR de gevangenissen overvol.

For sure dan als je meent te moeten 'streaken' op de openbare weg dat je hier problemen krijgt, maar er zijn vele ergere zaken dan die dus.

En die worden ondanks alle inspanningen ook niet echt opgelost hier.

Concluderend; Het mag volgens de code penal dus niet, maar geen hond (zelfs een Gendarme) kun je niet even te hulp roepen omdat jij dan als voyeur in andermans tuin loert!

Wat je ook niet mag is op een zg. Rondelle kamperen in een tentje. al of niet spaarzaam gekleed. Lijkt me ook logisch uit de code de la route, want je leidt weggebruikers af van hun bestuurderstaak...simpel toch?

Erik.

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#7 Geplaatst: 2008-06-01 23:34:54

In Nederland mag niets maar wordt alles gedoogt. Maar dat kan alleen in nederland.

De vraag is serieus er reizen jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 naturisten naar frankrijk voor vakantie maar ik heb gehoord dat frankrijk toch erg preuts is.

en als je net een fatsoensrakker naast je hebt wonen heb je een probleem die je maar beter van te voren kan voorkomen een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend in nederland.

Het vreemde is dat de wetgeving over naturisme in frankrijk in geen tijden is aangepast er zijn geen wetten of vrijheden meer aangenomen sind de wet van kracht is. of ze vinden het niet belangrijk lijkt mij niets voor franse, of het werkt

Is er overigens een nederlandse vertaling hier van want het lukt mij niet om alles te lezen.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#8 Geplaatst: 2008-06-02 00:22:58

Oftewel grind,

Daar zou ik van gedoogbeleid in NL maar niet van uitgaan;

Geheid dat als ik even heel nodig moet plassen in een stad, krijg je forse boete wegens wildplassen als ze je snappen dan.

OKé ik begrijp je punt, hoor!

Er is hier een Naturisten Camping op minder dan 5 km. van hier. "Creuse Nature" heet dat en wordt ook op borden aangegeven.

Dat terrein ligt op 100m. van de openbare weg en is in handen van een Nederlander.

Nu loop behaive in mijn eigen huis al nauwelijks in m'n bote kont, maar ik kan me dus nauwelijks voorstellen, dat buren zo verschrikkelijk preuts zijn, dat ze jullie het leven via die wet onmogelijk/zuur willen maken.

En als dat zo is... plant je dus een dichte haag naar die buren toe! Wat is trouwens vanaf een openbare weg of ruimte zichtbaar dan?

Ik denk echter, dat er iets heel anders aan de hand is bij jullie...nl dat men daar stinkend jaloers is op jullie... ik weet niet precies wat dan, maar ga gewoon 'koffie' drinken dan met je buren en zorg er voor dat ze jullie niet meer storen !!

Iets anders kan ik dus nauwelijks behalve dat ze vijandig staan tov. jullie 'opdromen' !§§§

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#9 Geplaatst: 2008-06-02 00:47:02

L.S.,

Met de ogen van een gewone burger die geacht wordt de wet te kennen, en dus ook zou moeten kunnen lezen, het volgende (een vertaling ben ik nog niet tegengekomen). De laatste aanpassing van de wetgeving is per 1 maart 1994 in werking getreden. De diverse stukken lezend, is de communis opinio zo te zien dat daarmee de code pénal eerder restrictiever van aard is geworden, dan ruimer.

Op de website waar deze informatie bij elkaar is gebracht staan ook een aantal kamervragen en de antwoorden daarop van de ministre de la justice.

Uitgangspunt voor de vragenstellers is de noodzaak om l'acte explicite de la nudité uit het Franse strafrecht te halen. In essentie wordt de vraag gesteld: geachte minister van Justitie, is het niet een beetje vreemd dat met de veranderde normen en gewoonten van de afgelopen decennia de nieuwe wet van 1994 eigenlijk een stap terugzet. Want de code pénal wil met de formulering zoals neergelegd in artikel 222-32 < l'exhibition sexuelle imposée à autrui> tegengaan. En dan maakt het niet uit of dit gebeurt dans un lieu public ou dans un lieu privé mais à vue d'autrui. Maar een strikte toepassing hiervan heeft wel kwalijke gevolgen. Voorgesteld wordt om de wet nader te preciseren, waarbij <la simple nudité ne constitue pas une exhibition sexuelle>.

De minister van Justitie acht aanpassing van de wet niet nodig. Er zijn voldoende waarborgen in de wet neergelegd: <En effet, pour caractériser l 'infraction , il doit être démontré que la personne poursuivie a eu la volonté délibéré de provoquer la pudeur publique ou que sa néglicense n'a pas permis de dissimuler à la vue des tiers l'acte obscène>. Er moet dus kwetsende opzet in het spel zijn, of nalatigheid om te voorkomen dat derden "iets" zien. En dat moet bewezen worden. Verder stelt de minister dat de nieuwe wet juist zó geformuleerd en geredigeerd is, om uit te sluiten < toute possibilité à l'encontre de personnes se livrant au naturisme dans des lieux spécialement aménagés à cet effet>.

Goed, dat zijn de goede bedoelingen van de wetgever. De vraag in de praktijk blijft natuurlijk hoe opsporingsambtenaren zaken interpreteren, en wat er heel blijft van overtredingen wanneer de rechter zich daarover buigt. En hoe het nu precies zit met naturisme op eigen terrein, uit het zicht van derden. En dan zit je midden in de jurisprudentie. En wederom kamervragen wanneer het uit de hand loopt.

Geen reden tot grote ongerustheid lijkt me, mede gezien de context waarin de minister het naturisme behandelt, maar enige oplettendheid zal dus geen kwaad kunnen.

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2008-06-02 08:51:05

in principe kan het niet duidelijker omschreven worden zoals Rob voor ons heeft gedaan, en dan vooral met nadruk op de laatste twee alinea's.

ik houd er rekening mee of de buren thuis zijn of niet, en als die dan weg zijn mogen de gasten bloot in de tuin of zwembad.

inderdaad als je van er één bent van tussen Broye en Autun dan spelen meerdere factoren een rol, zelfs de kleur van mijn maillot de bain wordt in het dorp besproken

zelfs door degene die ons huis noch tuin kunnen zien.

het is geen jaloersheid op zich, eerder nieuw en ze voelen een vorm van trots wanneer ze je hebben gezien in zwembroek, raar volk.

in iedergeval geld bij ons, bloot mag als niemand het ziet.

ik doe de poortdeur dicht zodat iedereen altijd eerst bij de voordeur moet melden, en als er dan gasten in het zwembad liggen te blootzijn of wat dan ook, dan kan niemand dat zien.

en voor de zekerheid, ik heb een openbare aanklacht ingediend bij de luchthaven opdat ik vind dat ik begluurd wordt door piloten in kleine vliegtuigjes, dat is dus gelijk afgelopen en men vliegt angstvallig om ons huis heen, ben nu van een hoop potentiele klagers af die op de plaatselijke luchthaven hun plezier botvieren in loopings en griezelige duikvluchten.

het blijft voor diegene van tussen Broye en Autun altijd oppassen want zelfs een innige omhelzing kan pittige problemen opleveren als de gendarme dat wilt, maar goed, dat geld ook op de veluwe.

cees.

overigens vind ik gekleed meer opwindend dan bloot, vooral op het strand kan ik me mateloos ergeren aan mensen die hun enorme blote hangende waar moeten komen laten zien precies op de scheiding waar het blootmerk staat, alsof ze daar een jonge gozer nog lekker mee maken.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#11 Geplaatst: 2008-06-02 10:50:24

cees, misverstandje....

Tussen Broye en Autun moet je niet zo opvatten als jij doet maar gewoon letterlijk, geografisch. Het betreft niet de clubhobby die je lief hebt maar de potentiele problemen waar iemand tegenaan kan lopen als hij/zij naakt in zijn tuintje wil rondlopen. Rondlopen dus, zonder dat hij/zij als gevolg daarvan ook per se daadwerkelijk iets spannends doet, als je begrijpt wat ik bedoel. Zal wel, toch?

Groetjes, Ivo