Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tv opnemen in computer netwerk

Auteur Bericht

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#0 Geplaatst: 2008-06-01 17:13:38

Vraagje voor onze computer experts:

Ik heb een tv die via een ethernetkabel op een netwerk aangesloten kan worden. De tv staat echter op zo'n plaats in de kamer dat kabeltjes lastig zijn. Ik zou het dus graag draadloos doen. Ik heb een draadloos speedtouch modem van tele2 en een laptop die hiermee communiceerd. Kan iemand mij vertellen wat ik aan moet schaffen om de tv draadloos aan te sluiten? Ik kom niet door het netwerk jargon op het www heen, vandaar mijn vraagje.

Alvast bedankt.

Kees

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-06-01 17:50:33

Hallo Kees,

Op basis van je vraag neem ik aan dat het de bedoeling is om naar die TV videosignalen te sturen vanaf een andere bron (bijvoorbeeld een computer of een harddisk met netwerkmogelijkheid) te sturen (UPnP is geweldig wat dat betreft :-). In dat geval zou ik het gebruik van een draadloze oplossing afraden omdat je dan een zo stabiel mogelijke verbinding wilt hebben met een goede doorvoersnelheid.

Je kunt dan beter kiezen voor een PLT-oplossing (PLT staat voor Power Line Telecommunications en heet in het Frans ook wel CPL voor Courants Porteurs en Ligne); het signaal wordt dan via het bestaande elektriciteitsnetwerk van de ene naar de andere kant van de kamer verstuurd.

Je sluit één zo'n kastje aan de kant van je modem/router aan via een Ethernet-kabeltje en dat kastje doe je dan in het stopcontact. Aan de kant van de TV doe je het andere kastje ook in het stopcontact (in beide gevallen geen verdeeldozen of verlengsnoeren gebruiken maar rechtstreeks in een bestaand stopcontact is het beste!) en via een Ethernetkabeltje naar de TV.

Zo hoef je geen extra draden te trekken maar heb je wel een bedraad netwerk tot aan je TV. Aangezien je videosignalen over wilt zenden zul je moeten opletten dat je een "HomePlug AV" product kiest; hiermee ligt de snelheid rond de 185 Mbps wat voldoende is voor video.

Succes ermee!

Groeten,

Thomas

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2008-06-01 23:31:36

Idd. Thomas,

Dit product heet dus in NL Home Plug , voor 85 Mbps of 200.

Dit heb ik voor m'n dochter allereerst aangeschaft daar omdat ik de WIFI verbinding door kanaalplaten heen niet vertrouwde voor haar PC op 2e verdieping.

Dat bleek dus achteraf ook zo.

Maar iets om in mind te houden is wél dat dit product op een stopkontakt niet kan werken bij verschillende groepen. Dat bleek daar ook boven, maar het werkte feilloos op ander stopkontakt daar. Wifi werkt voor Laptops maar met max 54 Mbps, in de buurt voan de router meestal, maar is voor streaming video alleen al ongeschikt.

Erik.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#3 Geplaatst: 2008-06-02 20:08:08

Zucht................. Wanneer worden computers nu eens echt gebruiksvriendelijk?

Bij de dichtsbijzijnde computer winkel hadden ze maar 1 zo'n plug, dus eerst maar met een vaste kabel geprobeert aan te sluiten. De instructies stap voor stap zorgvuldig gevolgd, maar de tv wil niet met het netwerk communiceren.

Goed, ik kom er op den duur wel uit, al moet ik er een expert bijhalen, maar het is toch van de zotte dat een leek dat niet voor elkaar kan krijgen?  Vista zit vol met wizards, maar die werken dus niet. De ip adressen op laptop en tv zijn verschillend, op de tv kan ik het handmatig instellen, maar niks dus. De firewall uit, ook niks. Nou ja, het is niet belangrijk, maar als het dan mogelijk is erger ik me er aan dat het zo moeilijk is en niet lukt.

Moest ff mijn hart luchten.

Groet, Kees