Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Van Belgie naar Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5909
Ericlot
Berichten: 2
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2008-06-07 11:45:03

Hallo allemaal,

Ben nieuw hier en heb enkele vragen.

Wij zijn een getrouwdkoppel dat thans i belgie woont.

Nu willen wij een huis in de Lot gaan kopen, hopelijk vinden we snel iets naar onze smaak.

Nu zijn mijn vragen:

1) Als je je huis verhuurt als vakantiewoning, moet je daar belasting op betalen in Frankrijk, of komen ze dat niet te weten?

2) Op termijn is het de bedoeling als de kinderen het huis uit zijn om zon 6 a 7 maanden in Frankrijk te gaan blijven, dus nog wel een huis in Belgie behouden.

Moet je je dan laten inschrijven, of hoe gaat dat, want als je 180 dagen in Frankrijk verblijft moet je belasting betalen, maar hoe kunnen ze dat ooit weten of je 4 of 8 maanden er bent?

3) Je betaald je taxen, electriciteit en dergelijke gewoon heel het jaar door, dus weet de Franse overheid dat je een huis bezit.

Maar zoals in vraag 2, moet je dan ook inschrijven in Frankrijk voor ziektes en al die rompslomp, want ik denk dat er aan de Belsgische sociale zekerheid wat betreft ziekenkas , niks beter te vinden, zeker als je nog een goede hospitalisatieverzekering hebt. Of vergis ik me hierin?

Dank om me verder te helpen.

Groetjes Ericlot

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-06-08 18:18:21

Goeie vragen, maar ik geloof dat ze alle beantwoord kunnen worden, als je eerst de site eens doorneemt of de zoekmachine van de site gebruikt.

Wim

avatar#5909
Ericlot
Berichten: 2
Reacties: 9

#2 Geplaatst: 2008-06-09 12:14:01

Dag Wim,

Ik heb al meermaals op je site aan het zoeken geweest en ook je zoekrobot gebruikt.

Maar er komen soms tot 700 verschillende antwoorden op de vragen, dus een beetje veel om allemaal uit te pluizen.

Ik blijf zoeken, maar een beetje hulp hier is altijd fijn.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2008-06-10 09:26:39

Nou dan Ericlot,

Ik ben de beroerdste niet hoor maar je hoort me denken!

Allereerst vanwege je vraag, kun je het beste jouw mutalité (ziektekosten verzekering) aanhouden in Frankrijk! Zover is het dus nog bij lange na niet dus.

Wanneer je je gaat vestigen in LDF met een huis daar definitief, heb je te maken idd. met een aantal regels. Die zijn voor Fransen als 'buitenlanders' even strikt hoor.

Als je je uitschrijft in België en in LDF gaat wonen val je voor 100 procent onder de Franse jurisdictie terzake.

Uitgezonderd de miz. ideote systeemwet van NL, dat alle Nederlanders verplicht zijn verzekerd voor die ZVW...ook al woonden ze al meer dan 10 jaar elders.

Dus concluderend:

Houdt je ziektekosten verzekering aan uit België ook na definitieve vestiging in LDF én geen hond hier zal je blokkeren !!! Dit al is geregeld in een EU verordening 1408 uit 1971!

*

Succes gewenst van,

Erik.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#4 Geplaatst: 2008-06-12 13:42:34

Goed, ik behoor dus tot die personen die van mening is dat als zwart op wit vast staat dat je ergens belasting over moet betalen dat je dat dan gewoon moet doen, maar als iets ook maar een beetje vaag is, dan moet je het de fiscus niet makkelijk maken. Mijn vraag:

Stel je woont in een jaar 170 dagen in Frankrijk, 170 dagen in Belgie en ach ja het hoort erbij een vakantie van 25 dagen in Holland. Je bewaart keurig netjes al je bonnetjes en rekeningen. Je kunt dus perfect aantonen dat er geen land is waar je langer dan 180 dagen bent. En om het nog leuker te maken het geld dat je verdient, komt niet eens uit Europa. Moet je nu ergens belasting betalen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-06-12 15:41:30

je kunt natuurlijk je beroep gaan maken van het "hoe onduiken we de belasting" maar je moet je altijd afvragen eric, of het je allemaal waard is.

vroeg of laat komen ze bij je op de stoep; of doordat je ergens een pensioenuitkering van ontvangt, of omdat je ergens in een ziekenhuis opgenomen wordt, of omdat sites als deze regelmatig door de instanties die moeten betalen of ontvangen worden bezocht, om mensen op te zoeken die misschien iets achter het handje houden.

als het jouw dat allemaal waard is, en je hebt straks genoeg in de buidel om een eventuele vergoeding te betalen, of het deert je dan in het geheel niet, dan zijn er legio uitwegen om geen rooie cent te betalen aan wie of wat dan ook.

ik ga je niet vertellen hoe je dat moet doen, en ik denk dat daar ook niet zomaar iets van informatie over bestaat, maar je kunt natuurlijk de gok nemen.

tien dagen korter in het belastingplichtigeland verblijven dan de wet voorschrijft is natuurlijk een optie, erg aantrekkelijk, totdat er een brief binnenrolt die verjeerdis afgestempled waardoorblijkt dat je net iets meer dan 170dgn in dat land verbleef,of je krijgt net voor je wilt "wegglippen" een botsing met je auto tegeee boomen je kunt even niet verder omdat je geen vervoer hebt voor twee weken, of of of....

je sla jezelf tegen het hoofd alsje op dehonderdnegenenzeventigste dag nog geen huurauto hebt kunnen regelen, en daar komt d ehangelaar al aan, je hart draait overuren, de stress ontneemt je je gezonde eetlust......

't is natuurlijk maar een scenario, maar er zijn er genoeg die dommer doen dan ze zijn ;-)

cees.

avatar#5909
Ericlot
Berichten: 2
Reacties: 9

#6 Geplaatst: 2008-06-13 15:20:44

Het is geenszins mijn bedoeling om louche zaken te doen of moesten jullie dat zo opgevat heben, dat is dan verkeerd begrepen.

Maar bij ons in belgie moet je je huurinkomsten tussen particulieren niet aangeven aan de fiscus.

Daarom die vraag of dit in Frankrijk ook is ?

Heb trouwens al aan de boekhouder gevraagd om via de Belgische fiscus een simulatie te maken op een fictief bedrag aan huurinkosten.

Maar omdat we momenteel niet van plan zijn om ons definitief te vestigen in Frankrijk leek het mij een normale vraag of je dan je huurinkomsten van Frankrijk, trouwens zullen dat ook de enige inkomsten daar zijn, ook In Frankrijk moet aangeven of daarop belasting betalen.

En zoals al eerder gemeld of je nu 160 of 200 dagen in Frankrijk in je eigen huis zonder hypotheek verblijft, wie weet dat?

Daarom verbaast het mij enigzins dat er geen duidelijke antwoorden op gegeven kunnen worden.

PS Leest de fiscus hier ook al mee?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-06-13 16:17:39

ik heb ooit een privemailtje gestuurd naar hp en, cristian dacht ik, over het gebeuren rond fiscus en andere instellingen, en ja, de fiscus leest hier ook mee was een van de dingen die ik schreef.

er zijn mensen die de boel moedwillig benachelen, en er zijn mensen die stelen.

nu is de vraag wanneer wordt benachelen stelen, of wat is het een of wat is het ander, maar in beiden gevallen gaat het meestal om miljoenen is het niet om miljarden misgelopen of uitbetaalde premies.

ja, de overheid, verzekeringswezen, en andere instituiten zijn er bij gebaat sites als deze af te fluisteren, en er zijn zelfs "bedrijfjes" die hun geld verdienen met het opzoeken en doorspelen van deze benachelaars of hoe je ze ook noemen wilt.

stel, je woont in nl en je verkoopt de toko, daarbij is het niet ongewoon een (groot)deel onder de tafel door af te rekenen, vaak voor beide partijen een gunstig geval.

dit loopt dus ergens fout, en dat is meestal bij de beldienst.

deze zijn dus op zoek naar die 30% die onbelast uitgedeeld is, maar waar oh waar vinden ze die ?

dat is dus zoeken naar mensen die bijvoorbeeld een jacht kopen (heb vaak genoeg inspectie gehad op de werf om hierover alles te weten) of een huisje in de alpen, een dure sportauto, iets wat "niet traceerbaar" is.

vandaar dat ik toen tegen iemand zei, je praat teveel over je zwarte verdiensten en aankopen/bezittingen, big brother is watching you.

het is volgens nl begrippen niet ongewoon dat je een inspecteur op je buitenlandse stoep krijgt (meen dat dat bij hp was gebeurd)  

dus wees altijd gerust op het feit dat je legaal alles kunt doen, maar dat annonimiteit niet bestaat op internet, er zijn voldoende manieren om te tappen.

cees.