Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TNT (zonder SAT!)

Auteur Bericht

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#0 Geplaatst: 2008-06-09 07:40:10

Al enige jaren ontvang ik de franse zenders analoog via de satelliet omdat we tussen twee heuvels wonen en slechte ontvangst hebben met een dakantenne. Nu heeft mijn decoder het begeven en heb ik de keuze tussen vervangen, TNT SAT of TNT (zonder SAT dus). Omdat er op ca 15 km een TNT-zender staat kies ik in principe voor TNT maar zou graag vóór aanschaf weten of dat bij mij werkt. Uit franse dokumentaie op internet maak ik op dat als je dicht bij een zender zit een binnenantenne al genoeg is. Maar wordt de ontvangst van een digitaal tv-signaal minder gestoord door heuvels en dalen?  Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet

René

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-06-09 09:55:20

René,

 

Heb zelf grote "rateau's" boven op het dak staan. Wat de vergelijking analoog en digtaal TNT tijdperk betreft:

Analoog: bij gunstige weersomstandigheden had ik een stuk of vijf zenders, een paar met een goede ontvangstkwaliteit, één middelmatig, en twee  met wat ruis er in. En wanneer het tegenzat: nu en dan wegvallen van de zwakste  zenders,  meer ruis, dus  dan bleven er maar twee of drie zenders over waar naar je kon kijken.

Digitaal: alle publieke zenders die via de decoder binnenkomen staan netjes op het scherm. Bij ongunstige weersomstandigheden: nu en dan op sommige kanalen kleine "hick-ups", iets vertraagde, haperende beeldopbouw met blokjes in het beeld. 

Een vooruitgang dus. Maar natuurkundige wetten blijven ook hier van toepassing: een draaggolf voor het tv signaal, onverschillig of die analoog of digitaal gemoduleerd is, blijft last houden van obstakels. Slimme error correction technieken in combinatie met een iets minder grote gevoeligheid voor ongunstige signaal/ruis verhoudingen vanwege het digitale karakter zorgen uiteindelijk wel voor meer ontvangstkwaliteit.

Rob 

 
 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2008-06-09 14:35:43

Hier kun je zien óf, maar ook wát er op je lokatie te ontvangen is:

http://www.tdf.fr/tnt-cartes-couverture/

Vaak wordt gedacht dat binnen het dekkingsgebied ook alle TNT zenders ontvangen kunnen worden, dit is (nog steeds) niet altijd waar.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2008-06-09 15:51:32

René,

Mijn antwoord schiet me nu te binnen was niet volledig.

Kans op succes met een binnenantenne, die vraag ligt er nog.

Gering denk ik. Bij de beantwoording van een TNT vraag een paar maanden geleden zag ik dat zelfs mensen "en vue directe" met een zender alleen maar een goed signaal binnenkregen wanneer ze op één bepaalde plek in huis gingen staan, meestal ergens achter een raam op een hoger gelegen verdieping. Weet niet of je in de periode vóór je sat ontvangst  met die ouderwetse tv antenne op het dak iets redelijks kon ontvangen. Wanneer je toen geen of een slechte ontvangst had (geen enkele zender met een acceptabel beeld), dan geef ik je gezien de locatie (in een vallei) weinig kans op een acceptabele TNT ontvangst met een binnenantenne, ook al is het digitaal.

Wat die tv antennes op het dak betreft: het huidige tnt signaal heeft een iets grotere bandbreedte dan het analoge van vroeger. Als het tegenzit wordt een deel daarvan "afgesneden" door een inmiddels gedateerd antenne filtertje. Betekent dat je een aantal zenders niet kunt ontvangen. Toch het dak op, nieuwe antenne met geschikt filter is dan de oplossing. Of toch maar sat.

Rob

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#4 Geplaatst: 2008-06-10 07:28:26

Bedankt Rob voor je reactie. Via de site die Jako ook doorgaf wist ik al dat mijn dorp > 50% dekking heeft, maar wat zegt dat als je in een lager gedeelte woont? Maar gezien het feit dat ik met een gewone antenne altijd slecht analoog beeld heb gehad, had ik al mijn bedenkingen voor TNT, hetgeen door Rob bevestigd wordt.

Ik denk dat ik een plaatselijke leverancier maar eens vraag naar zijn ervaringen en of ik één en ander eerst mag testen vóór aanschaf.

René

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#5 Geplaatst: 2008-06-10 10:28:58

René;

Ik denk met je mee in 1e plaats.

TNT is een verkoop truc. In jouw dal zal je dus NOOIT van digitale TV kunnen genieten omdat die signalen uitsluitend horizontaal worden doorgestraald!

Je plaatselijke leverancier zal ook nooit een garantie kunnen geven voor die ontvangst.

Er zijn een aantal keuzes;

a) Satalliet ontvangst of,

b) via een kabel voor TV of,

c) via je tel. kabel waarmee je oa. op internet zit!

Meer smaken zijn er dus niet met de huidige stand van zaken.

Laat je dus niets wijsmaken én "il faut vivre avec" c'est très simple alors.

Met HG van,

Erik.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#6 Geplaatst: 2008-06-11 07:20:59

Ik ben gisteren even bij de lokale leverancier langs geweest. Zijn antwoord was kort en duidelijk: als je geen analoge ontvangst hebt, zal je ook geen digitale ontvangst hebben. Dus ofwel overgaan op TNT-Sat of gewoon mijn analoge decoder vervangen. Gezien mijn problemen met mijn huidige decoder raadde hij me overigens aan eens naar de aansluitingen en kabels te kijken.

Momenteel kijk ik naar TéléMatin zonder enige storing dus mijn decoder heeft het nog niet helemaal begeven.

Bedankt voor jullie reacties

Groet

René