Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Foebelle, of niet meedoen?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-06-09 20:03:11

L.S.

Zojuist Frankrijk - Roemenië gezien. Ik ben geen voetbal-fan, maar een partijtje Frankrijk, of straks Nederland, dan ga ik toch kijken. En helemaal als vrijdag de 13e F-NL aan de hand is...

Maar goed, wat ik niet begrijp: mijn NL-buurman in dit uiterst kleine gehucht, maait met veel motorkabaal z'n gras terwijl de match F-R aan de gang is. Is dit nu gewoon ongeïnteresseerd, of een beetje bot?

Je hebt toeristen, en je hebt mensen die bewust voor F hebben gekozen. De eerstgenoemde groep omschrijven ze hier als "die wonen hier niet, die zijn hier om het gras te maaien."

Een beetje beschaamd,

Peter. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-06-09 21:47:17

Aangenomen dat er Fransen binnen zijn decibellen wonen, acht ik dit een flagrante schending van de goede (voetbal)zeden. Dit geeft m.i. de buren het recht om rood-wit-blauw op zijn deur te kalken, maar dan verticaal.

Vraag hem of hij dat in NL ook had gedurfd vanavond om 20.45...!

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-06-10 08:56:37

Tsja Peter, daar kan ik me ook zo aan ergeren, het gebrek aan een beetje rekening houden met een ander....Het maaien van het gras of de heg geeft hier ook vaak uren kabaal waar ik me aan irriteer, maar ja moet gebeuren. En als ik op mijn beurt de heggen en het gras moet doen zullen de buren ook wel denken, wat een kabaal. Dan doe ik het vaak op een rustig moment, 's middags en zeker niet onder etenstijd.

Als je buurman nu herrie gaat lopen maken terwijl-ie weet dat de omgeving even 2 uurtjes voetballen kijkt dan zegt dat alles over die buurman. Lijkt me dan zo'n Nederlander die zegt Frankrijk, een mooi land..., jammer dat er Fransen wonen. Slaat misschien nergens op maar hier moet ik dan aan denken. Een zinnetje waar ik een vreselijke hekel aan heb en waar ik aan denk als ik dat stukje lees, zo vooringenomen, zo asociaal, zo van ik doe wat ik wil en wie doet me wat. Of zijn we wat fijngevoelig en wist de man van niets?

Vrijdag ga ik lekker naar de bar en laat al die reacties over me heen komen van al die voetbalkenners ;-)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2008-06-10 09:42:42

Tjonge wat een stelling: "Als je buurman nu herrie gaat lopen maken terwijl-ie weet dat de omgeving even 2 uurtjes voetballen kijkt..." Weet die man dat uberhaupt? Ikzelf heb absoluut helemaal niets met sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Ik wist niet eens dat er iets voetbalbelangrijks was en al helemaal niet dat er wedstrijden werden gespeeld tot ik bezoek kreeg van mensen die graag s'avonds naar het voetballen wilden kijken. Huh? Dus best kans dat ik alle onschuld iets doe wat een voetballiefhebber niet bevalt... zonder dat daar sprake is van kwade opzet. 

Ik moet hierbij trouwens wel denken aan die keren in mijn jeugdige jaren dat ik per ongeluk een vertrek binnenliep waar men voetbal zat te kijken. Brave huisvaders die met verhitte koppen in koor "sssssssssstt" riepen, blikken om te doden richting de storende indringer... Lijkt toch een beetje op de bovenstaande reacties op de grasmaaiende buurman. 

Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, er zijn mensen die de hele voetbalmanie absoluut siberisch laat. Ik ben er 1 van, en misschien de betreffende buurman ook wel. En ongeveer een miljard Chinezen ook, om maar wat te noemen.

Trouwens, voor wat betreft die Nederlander die zegt dat Frankrijk een mooi land is maar jammer dat er Fransen wonen: het is misschien interessant te weten aan wie deze uitspraak oorspronkelijk wordt toegeschreven. Inderdaad, Charles de Gaulle! "Sur la France, au contraire, de Gaulle ne tarit pas d'exclamations lyriques : « Elle serait si belle sans les Français » qui « ne méritent pas de l'habiter." En toch hebben de Fransen hem dat blijkbaar niet grootschalig kwalijk genomen ;-)

Salutations, Jos

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#4 Geplaatst: 2008-06-10 11:14:48

Ik heb er ook niets mee hoor die voetbal gekte dus alles gaat rechtstreeks in La poubelle. Laat ik nu in LDf DE uitvinder van die vuilnisbak kennen?!

Z'n grootvader was er de uitvinder van... een Prefect van Parijs.

Hoe het is vergaan sinds ik die kleinzoon kende, weet ik niet! Maar wij hebben wél intensief samengewerkt op een kasteel in LDF dans L'Indre iets noorldeijker dan waar ik woon...

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#5 Geplaatst: 2008-06-10 15:57:48

Lijkt me toch gewoon ongeïnteresseerdheid, maar goed.

Ik ken de situatie daar niet.

Was die spreuk over grasmaaïende toeristen overigens al gemaakt voor de belabberde wedstrijd van de Fransen, of erna? Indien erna kan ik me voorstellen dat enige frustraties een uitweg zochten.

Zelf kijk ik ook graag naar een voetbalwedstrijd waar oranje in meespeelt (of beter nog, het spel dicteert), maar af en toe moet ik ook het gras maaien.

En dan zeker niet 's middags omdat ik rekening houd met de kinderen van de buren die dan hun middagslaapje houden :o)

Wat ik echter veeeeel storender vind dan iemand die zijn gras maait tijdens een voetbalwedstrijd (wat intereseert mij dat slap gezever van die commentatoren nou toch eigenlijk) is het daaropvolgende *claxonerend door de wijk scheuren* van de aanhangers van de winnaar van de pot.

De nederlanders zijn wat dat betreft erg rustig hier, zo niet de fransen, portugezen en italianen (daar zijn er dan ook een heleboel meer van hier in de Banlieus van Parijs...).

Dus alleen al daarom was het gisteren heerlijk dat Frankrijk gelijk speelde en dat Italië ook al niet won.

We hebben heerlijk geslapen...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2008-06-10 16:46:47

ben het volledig met de adviseurpiet eens.

als je altijd maar rekening moet houden met iemand die wat of iets wilt zien,dan kun je beter plastic in je tuinleggen.

voor mij gaan nachtrust, kinderen, en etenstijden, voor op gras maaien, maar daarna wil ik toch wel kunnen doen wat ik wil.

als ik al moet stoppen omdat mijn linker buurman voetbal wil kijken, en dan de rechter die tennis wil zien, en de over die piano wil spelen, en de boven die een dutje doet na de cognac, dan blijft er weinig over voor mijn tuin.

de stelling is me dan ook geheel vreemd en eerder een klacht van iemand die voetbaldebiel is.

ik hou niet van voetbal om de enige echte reden dat voetbal geen sport meer is, voetbal is een industrie van grootgeldverdieners en reclame campagnes, die wordt beheerst door mensen die langs de zijlijn hun negatieve commentaar geven als de club verliest, en hun positieve als ze gelijk krijgen.

voetbal wordt vereerd als een god en daar gaat alles voor opzij.

ontzet lees ik dat de nederlanders juichend door de straten van amsterdam rijden en de naam van hun voetbalheld scanderen, ene achmoud of zo, terwijl men alle mohameds de zee in wil drijven onder aanoering van W

een profvoetballer die een vrouw doodrijdt met 115km per uur op een romantisch bruggetje loopt nog vrij rond terwijl jullie en ik allang veroordeeld zouden zijn tot tig jaar gevangenisstraf.

de man die niets om voetbal geeft en in zijn tuin de doperwtjes zaait, betaald voor de miljoenen euros aangerichte schade van een stel idioten die na de zondagmiddagwedstrijd hun ongenoegen uiten met het in brand steken van autos en plunderen van winkels, terwijl de voetbalbond op hun luie reet zitten en geen poot uitsteken of willen betalen.

het stadion van arnhem is jaren geleden voor vele miljoenen verkocht aan de gemeente omdat de club failliet was, en een jaar later kochten ze het terug voor een symbolisch bedrag van één euro, zo kan ik het ook!

ik kan zo nog wel even doorgaan, maar diegene die voetbal nog zien als en sport zijn voor mij net zo blind als een arabier die zijn kameel ziet vliegen.

daarom mag voor mij de hele voetbal de poubelle in.

prettige voetbalgekte en ik hoop dat frankrijk wint, aleee  les bleus !

cees.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#7 Geplaatst: 2008-06-10 19:15:36

Ik vond het toch leuk om gewoon een mooie wedstrijd te zien. Hier in les Landes is het heel rustig. Men gaat helemaal voor de rugby. Aanstaande zondag is er een belangrijke wedstrijd hier in Mont-de-Marsan en men verwacht 20.000 bezoekers. Voetbal? Nee, dat is meer voor het Noorden. Wij hebben bezoek uit NL en dan komt de Oranje-gekte een beetje mee. Hoe moet dat nu vrijdag? Ik ben voor les Bleus, manlief voor de ploeg die het mooiste speelt en onze gast is voor NL. Op het werk wordt er weinig over gesproken maar men zegt wel dat NL "costaud" is. Verder vond ik het ook wel grappig om in Le Monde te lezen dat van Basten een aardige klus heeft . De NL ploeg is "traditionellement difficile à gérer". Daarmee zeggende natuurlijk dat er veel discussie is, tegenspreken en meer van dat soort typisch Nederlands onderhandelgedrag. Ik vertelde een beetje hoe het er aan toe gaat in NL. Dat het een gekkenhuis is en dat er een sluier van oranje boven het land hangt.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2008-06-10 19:34:28

Whoops, de discussie gaat weer eens alle kanten op. Terwijl ik me slechts afvroeg hoe men denkt over "meedoen" met het dagelijks leven, of niet. Of men deel wil zijn van een gemeenschap, of niet.

Dat maaien vond ik zo'n aardig, actueel voorbeeld. Het getuigt zo - nodeloos - van een volstrekt ongeïnteresseerde houding. Net als groen afval verbranden op zondagmiddag. Niemand houdt je tegen, maar je kunt je bedenken dat dan juist alle families om je heen gezamenlijk en uitgebreid eten, bij voorkeur buiten.

Of 50 rijden in de bebouwde kom, dat mag ook. Dat recht heb je ook. Maar daar hoef je niet altijd gebruik van te maken. Bij voorbeeld niet als er een klein dorp met een pleintje en een bakker en een schooltje is. Dan kunnen er wellicht rond half negen vele bejaarden op pad zijn voor een brood, of kinderen op weg naar school.

Uw eigenste geïntegreerde fadzoensrakker,

Peter. 

avatar#2968
jan en marian
Berichten: 9
Reacties: 46

#9 Geplaatst: 2008-06-10 20:37:26

Peter,

Ik zal niet snel reageren, maar dit moet mij van het hart,

Ik zou net als je buurman dat gedaan kunnen hebben. en niet om voetbal liefhebbers te ergeren, maar eenvoudigweg omdat ik absoluut niet weet wanneer er een wedstrijd aan de gang is. Voetbal heeft niet mijn interesse Deze dagen zap ik heel wat af om alles te ontlopen. Ik geef wel toe dat ik, als ik het wist, mijn maai werkzaamheden niet zou staken, niet voor zoiets in ieder geval.

Trouwens voetbal-liefhebbers maken zelf ook te pas en te onpas veel lawaai. En om over beschaamd te praten.. Ik heb het meegemaakt dat tijdens dodenherdenking, op 4 mei, er op het voetbalveld een training aan de gang was, pupillen, ouders en de trainer, die de longen uit het lijf schreeuwden, terwijl wij als gezin en met ons vele anderen, buiten 1 minuut stilte in acht namen.

Of de herrie na een gewonnen wedstrijd, met toeters ed te scheuren door de straten.

Ik heb nooit gedacht dat ze dat doen om mij te ergeren, Jammer dat jij dat wel andersom denkt.

Cees, Met een glimlach heb ik jou stukje gelezen!

Marian

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2008-06-10 21:27:23

Ik vind voetballen soms leuk. Niet fanatiek, voor de lol. En gisteren heb ik zowel de wedstrijden van Frankrijk als die van Nederland gezien.

Dat het grootste deel van de respondenten voetbal worst zal wezen, prima. Dat een aantal daarvan zelfs zo "déconnecté" was dat ze niet wisten dat die wedstrijden er waren.... soit.

Als de bewuste buurman tot de laatse categorie hoort, het zij hem vergeven. Is dat niet zo, dan vind ik het toch onbeschoft.

Ook hier rond mij heen wordt er wat afgemaaid, gedebroussailleerd er getronçonneerd. Ik doe daar braaf aan mee. Niet als ik weet dat de kleinkinderen van de buurvrouw hun siesta hebben. En als het graan rijp is en regen op komst, soms 24 uur achtereen geoogst: stof en herrie. Die jongens leven daar nu eenmal van.

Leven en laten leven.

Behalve komende vrijdagavond in Zwitserland!

Steven

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#11 Geplaatst: 2008-06-12 19:33:27

@ Jos

Dat De Gaulle met die opmerking is weggekomen zou ondermeer verklaard kunnnen worden door te kijken naar de inhoud van de vervolgtekst die hierbij vaak geciteerd wordt, over Frankrijk:

"  Elle est « la lumière du monde, humaine, universelle... Elle a été la mieux équilibrée dans l'art et la culture, les écrits, l'architecture, les jardins, les châteaux, la peinture. Même si cela a été un peu plus tardif, elle a fourni de grands médecins, de grands scientifiques, de grands généraux... C'est elle qui a donné le la à l'interdiction de l'esclavage, le la à l'indépendance des nations, le la au droit des peuples à disposer d'eux-mêmes. Et si ce sont les États-Unis qui ont proclamé les premiers les droits de l'homme et du citoyen - je dis "du citoyen" et pas seulement les droits de l'homme -, c'est bien la France qui les a inspirés. Car, à la différence des autres, elle n'a jamais oeuvré uniquement pour elle-même. Son génie a éclairé le monde entier. C'est sa particularité. Elle a toujours travaillé pour l'intérêt général, et parfois, d'ailleurs, contre son propre intérêt ».

De Gaulle was in 1940, vooral na het sluiten van de wapenstilstand, ook niet echt te spreken over de  Fransen. Hetgeen hem naderhand ook niet  kwalijk is genomen.

Dat een Nederlandse bewindspersoon, thans woonachtig in de polder, een aantal jaren geleden de door jou geciteerde uitspraak ook lachend als een leuke one-liner lanceerde is hoopgevend: misschien zegt ze ook nog een keer iets aardigers, in de lijn van het vervolgcitaat hierboven.

Rob 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#12 Geplaatst: 2008-06-14 19:09:51

Grasmaaien gaat hier een werkelijk probleem worden. Naast ons woont een Portugese, tegenover ons een Spaans-Italiaanse familie en verder natuurlijk Fransen. Dat wordt hooien................

Wel sportief van de stadsgenoten. Op de markt werden we aan alle kanten gefeliciteerd. Maar goed, het is hier niet zo erg. Morgen is het rugby-stadion nokvol met 25.000 toeschouwers. Mont-de-Marsan tegen Lyon.

Ingrid

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#13 Geplaatst: 2008-07-07 20:54:21

in de commune chaumard, waar veel tweede huizen zijn, hebben ze het heel goed opgelost. er zijn gewoon vaste uren waarop je met 'buitenherrie' aan de gang mag. in t weekend en op feestdagen wat minder dan door de week en natuurlijk tussen 12 en 14 en na 19 uur lekker niks.

ik vind het een verademing! wij houden er altijd rekening mee en het is dan heel fijn om gewoon om 12 uur te stoppen en dan heerlijk rustig te lunchen

en ja, het zijn weer regeltjes

en ja, het levert ons op dat we tussen de middag en 's avonds van de stilte kunnen genieten en dat er in het weekend nog meer stille uren zijn.

dus wat mij betreft een ideale oplossing, ook voor voetballiefhebbers, maar die maken zelf altijd zo'n herrie!!!!