Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ontvangst TF1 en M6

Auteur Bericht

avatar#5917
Beekie
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-06-11 10:23:03

Goedemorgen!

Wij gaan binnenkort naar de Formule 1 GP in Magny Cours (Dep.58) en willen daar via onze laptop (met usb DVB (T) stick) proberen het EK voetbal te kijken. Nu willen wij eens informeren of de franse televisiekanalen TF1 en M6 wel dekkingsgebied hebben in dit Departement. Als iemand andere suggesties heeft...????

Alvast bedankt voor de genomen moeite!!

Beekie.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2008-06-11 10:34:39

Beekie,

Kijk eens op http://www.tdf.fr/tnt-cartes-couverture/ voor het dekkingsgebied van TNT uizendingen en -zenders.

Salutations, Jos

avatar#5917
Beekie
Berichten: 2
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-06-11 11:04:02

Ja, ik had dat reeds gezien, maar vraag mij af of iemand ervaringen heeft met het ontvangen van die zenders daar. Of dat zenders zijn die makkelijk te ontvangen zijn zonder kabel o.i.d.

Bedankt voor je vlotte reactie !!!

Beekie

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2008-06-11 13:08:37

Beekie,

Digitale techniek kan veel, maar verricht geen wonderen. Er gaat niets boven een goed antennesignaal. De meeste Fransen hebben daarom zo'n uit het Nederlandse landschap verdwenen hark antenne op het dak staan, of SAT ontvangst. En ook met de kleinere variant, de al dan niet van een hoogfrequent versterkertje voorziene binnenhuis antenne, is het resultaat niet bij voorbaat gegarandeerd. Variaties op de dipool, yagi en parabool antennes, maar dan in een wat handzamer formaat. Maar meestal is het resultaat bedroevend slecht. Tenzij je vlakbij een zendmast woont, en er geen gebouwen of heuvels tussen zitten.

Wat te denken van een kleine USB stick met ingebouwde antenne? Zelfs binnenshuis vind ik de usb sticks in draadloze netwerken al slechter presteren dan hun soortgenoten in de vorm van een pci-kaartje met daaraan een wat grotere antenne. Tenzij er in de buurt van Magny Cours een sterke Lopik-achtige zendmast staat, denk ik dat je niet al te grote verwachtingen moet hebben van je kans op succes. Maar, dit even voor de volledigheid, ik heb het zelf daar niet uitgeprobeerd.

Nog iets. Wat de zendtechniek betreft. In Frankrijk wordt het tv signaal nog steeds horizontaal gepolariseerd uitgezonden zoals dat in het jargon heet. Te vergelijken met een steen die je in een vijver gooit, en dan van die mooie concentrische kringen er omheen maakt. Daarom staan al die antennes op het dak met hun alumimium dipolen, directoren en reflectoren keurig horizontaal opgesteld. In Nederland worden dit soort tv signalen sinds het begin van de jaren 90 bijna overal vertikaal gepolariseerd uitgezonden. Kwart slag gedraaid dus. Met een horizontale antenne ontvang je dan bitter weinig signaal. Weet niet of er in de manual van de DVB (T) stick nog iets geroepen wordt over dit kleine, maar essentiële technische détail. Misschien is de ingebouwde antenne hier door de dames en heren fabrikanten vanaf de geboorte al op berekend, of worden er verschillende landenversies op de markt gebracht. Voor de horizontale- en de vertikale landen. Indien het laatste het geval is, dan zit er niets anders op dan je laptop daar op de tribune of het grasveld van Magny Cours een kwart slag te draaien. Geen plezierige werkhouding denk ik, maar voor een goede ontvangst moet je wat over hebben.

Rob

p.s.: Een aardig overzicht van de nu verkrijgbare USB DVB-T sticks op:

       http://www.pcwelt.de/start/audio_video_foto/tv/tests/168433/die_besten_dvb_t_sticks/index.html