Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

opstarten van een landbouwbedrijf

Auteur Bericht

avatar#5918
lizzii
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-06-11 11:57:39

Mijn man en ik hebben na lang beraad beslist om een landbouwbedrijf op te starten in het noorden van Frankrijk (gemengd bedrijf met mestrunderen en paardenmelkerij in combinatie met hoevetoerisme).

We zijn dus op zoek een hoeve met minimum 5 ha landbouwgrond. Nu kennen we niet precies de wetgeving voor de vestiging van een landbouwbedrijf (vestigingsregels, subsidies, bouwvergunningen, ...).

Zijn er nog collega's die de stap reeds genomen hebben en ons nuttige info kunnen bezorgen?

Alvast bedankt!!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-06-11 13:05:47

ik neem aan dat jullie "boeren" zijn dus bekend zijn in deze branche.

chapeau! ik probeer al jaren een familielid ervan te overtuigen dat boer zijn in frankrijk beter is dan in nl, daar men elke vorm van vrijheid en ambacht zo onderhand aan het inpakken is.

hier (charente maritime) is het gewoon een boederij te pachten, ik ken geen boeren die hun erf en landgoed bezitten.

ik zou proberen om bij de landbouworganisatie (organisations professionnelles agricoles) wat meer informatie hierover los te krijgen.

ik weet dat er in noordfrankrijk veel nederlandse boeren neergestreken zijn in de loop der jaren, maar het hoe en wat weet ik er niet van.

volgens mij moeten we dit weer even gaan informeren bij meneer van teeffelen hier bekend op deze site als specialist op het gebied van eigenbedrijf en nog veel meer, en misschien kan onze eigenste meneer bavelaar er ook iets over zeggen.

anders zou ik zeggen; plaats een oproep op deze site voor het vinden van een nederlandse boer en ga met hun in discussie hoe zij het hebben gedaan, en wellicht zijn er makelaars gespecialiseerd in agrarische projecten/bedrijven.

veel succes.

cees.

avatar#5918
lizzii
Berichten: 2
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-06-11 13:58:49

Hallo Cees,

Wij zijn Belgen (niet dat het veel verschil maakt, gewoon ter info) en enkel ik ben thuis in de landbouw. Er is in België gewoon te weinig landbouwgrond beschikbaar en bovendien enorm duur. Voor de afzet van onze producten willen we trouwens nog steeds onze contacten in België blijven behouden. Ik heb er ook geen idee van of er reeds paardenmelkerijen bestaan in Frankrijk.

We willen echt iets kopen en het volledig aanpassen aan onze noden. Bij een huurwoning is dat vaak al moeilijker. Grond bijhuren is natuurlijk wel een optie.

Alvast bedankt voor de snelle reactie!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-06-13 10:56:55

Op de Nederlandse ambassade in Parijs zijn speciale ambtenaren in dienst die hierover voorlichting verschaffen. Bezoek eerst de betreffende informatie op de site van de ambassade:

http://frankrijk.nlambassade.org/landbouw_natuur_en/agrarisch_frankrijk

Wim