Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Electra: goedkoop in Frankrijk?

Auteur Bericht

avatar#4193
claeystock
Berichten: 2
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2008-06-14 22:27:30

Geachte klussers,

vorige week langsgeweest bij Mr. Bricolage om wat electra-inkopen te doen. Groot was onze verbazing bij de aankoop van opbouw (spat/waterdichte) stopcontacten en schakelaars: 1.4 € voor een stopcontact en 1.2 € voor een schakelaar. Bijzonder goedkoop als je het ons vraagt. De kwaliteit was goed tot zeer goed bij installatie, dus geen klachten. 

We vonden echter geen merk. Zouden deze producten gekeurd zijn? Heeft er iemand ervaring met deze 'prijzen'?

Vriendelijke groeten,

Filip 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2008-06-15 09:12:27

Filip,

Volgens mij ken ik deze dingen. In mijn geval was het merk "le moins cher" en "fabriqué au prc" oftewel China. Ze zijn gekeurd, ergens staat het merkje CE of NF of beide. Dus dat moet geen probleem zijn.

Helaas liet in mijn geval de kwaliteit te wensen over. Bij installatie was er geen probleem, doch enige weken of maanden later begonnen meerdere bovenkanten (schakelaardeel en stopcontactdeel) los te komen van de voetplaat. Dit werd veroorzaakt doordat de plastic busjes waarin je de schroefjes draait die de bovenkant vasthouden, geheel of gedeeltelijk van de voetplaat afbraken. Als deze dingen op een houten ondergrond zitten kun je je nog hieruit redden door lange dunne houtschroeven te gebruiken (3x60) om de bovenkanten direct door de voetplaat heen aan het onderliggende hout te bevestigen. Dit prutswerk is echter niet mogelijk op een stenen of betonnen ondergrond.

Persoonlijk was dit mijn eerste en tegelijkertijd laatste en enige experiment met goedkope stopcontacten en schakelaars in FR. Dus toch maar weer Legrand, met een beetje speuren op eBay en bij BricoDepot toch nog wel voor draaglijke prijzen te vinden. En dan merk je echt kwaliteitsverschil!

Salutations, Jos

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-06-15 18:11:52

Zelfde ervaring als Jos:

merkloze 'eigenmerken' hebben hun zwakke punten, vooral de slecht in het plastic zittende metalen schroefbussen

de werkelijk goede schakelaars en stopcontacten van Legrand zijn bij de brico-zaken tegen schappelijke prijzen te koop (bij mij in de buurt is een BricoMarché waar de prijzen op ca. 75% van het vakhandelsniveau liggen).

Succes!

Christian von Klösterlein

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#3 Geplaatst: 2008-06-16 23:59:26

Heren,

Een kleine aanvulling op de bijdrage van adviseurpiet. 

Bijna alle producten die in de EU worden verkocht dragen (op z'n minst) de CE markering. Deze markering houdt niet in dat een product gekeurd is! De CE markering geeft aan dat de fabrikant van het product verklaart dat het product voldoet aan de  europese productrichtlijnen. Deze verklaring wordt op geen enkele wijze getoetst of gecontroleerd.

In de wereld van certificatie en accreditatie wordt weleens gekscherend opgemerkt dat de CE markering staat voor "China Export". Of hetzelfde geldt voor de NF markering kan ik niet zeggen.

Jeroen B, 62

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2008-06-17 08:16:32

Jeroen,

Dank voor deze aanvulling. Je hebt natuurlijk volkomen gelijk, ik schoof wat gemakkelijk NF en CE bij elkaar hoewel dat natuurlijk verschillende dingen zijn. Zie ook http://www.marque-nf.com/pages.asp?ref=faq_ce .

Salutations, Jos