Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

het zoeken naar vakantiehuis(je)

Auteur Bericht

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2008-06-15 01:23:38

ik ben nieuw hier, alhoewel ik reeds enige tijd van alles lees op deze zeer informatieve site.

wij, mijn man en ik, zouden toch graag een vakantiehuisje wensen in frankrijk, waarbij de atlantische kant de voorkeur heeft gekregen boven de zuid franse kant.

vooral de reistijd heeft de doorslag gegeven, omdat ik in de rolstoel zit en niet eindeloos kan reizen in de auto.

maar even terug naar de hoofdzaak: ik ben al enige tijd aan het zoeken en zie door de bomen het bos niet meer.

vooral het aanbod van de diverse makelaars duizelen mij en kan goed schrikken wat "men" vraagt voor een totale bouwval......gewoon maar door zoeken denk ik maar;-)

is er misschien op de site een soort "draaiboek" van wat en hoe bij het zoeken en uiteindelijke tekenen?

alvast bedankt!

groetjes, wheels

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-06-15 08:40:13

Het handigste is om het boek "La Maison" van Wim Bavelaar te kopen, de beheerder van deze site. De nieuwste druk is net uit geloof ik. Het leest veel handiger dan een website en het is diepgaander.

Het belangrijkste is eerst te kijken welke streek u het meeste aanspreekt want de Atlantische kust is lang. Daarna gaan orienteren op de huizenmarkt. Er is een groot aanbod maar vergeet niet dat huizen in FR bij zes verschillende makelaars kunnen worden aangeboden. Spreekt u goed Frans? Dan kunt u misschien zelf op pad. Zo niet, dan via een makelaar. Ook zijn er wel tussenpersonen van Nederlandse of Belgische afkomst die helpen met het zoeken.

Ingrid

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2008-06-15 11:31:07

bedankt voor je antwoord, Ingrid.

ik zal achter het boek aangaan, dat leest vast makkelijker.

mijn frans is goed, dat is niet het probleem, maar een houvast voelt beter ;-).

misschien een domme vraag: hoe kom je aan een tussenpersoon, zoals hierboven genoemd?

het kiezen van de juiste plek is een moeilijke, want misschien mede door de franse afkomst......er zijn zoveel mooie plekjes, maar je hebt wel gelijk natuurlijk.

groetjes, wheels.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2008-06-15 21:38:42

Beste Wheels,

Mooi dat je goed Frans spreekt, dat scheelt meer dan de helft. Dat betekent dat je in staat bent de documenten te lezen, dat je kunt telefoneren (wat dat is in het begin het moeilijkste), en gericht vragen kan stellen. Die tussenpersonen: ik zou het niet zo uit mijn hoofd weten. Ik zie zo af en toe berichten voorbij komen op andere forums waar men reclame voor zichzelf maakt. Volgens mij een kwestie van "googelen" op huis kopen-frankrijk-bemiddeling etc.

Het kiezen van de juiste plek is lastig. Je gaat vaak daar kijken wat je kent van vroeger of van een vakantie. Soms kunnen zaken verrassend anders uitpakken. Ik ken de Atlantische kant helemaal niet. Ik ben per ongeluk in les Landes beland. Mijn interesse ging altijd uit naar de Dordogne, Correze en de Charente maar les Landes, de Gers en Lot-et-Garonne zijn ook fantastisch. En dan de zee en de bergen op 1 à 2 uur rijden.

Orienteer je ook op gebieden waar een vliegveld in de buurt is, dat scheelt een hoop autorij ellende. Kan ook handig zijn voor rolstoelers maar misschien afhankelijk van de vliegmaatschappij. Ook is het afhankelijk van hoe vaak je in je huis bent en houd je een auto aan in FR en ga je af en toe terug naar "la patrie"  met vliegtuig. Alleen kan je minder bagage meenemen ivm een auto. Maar ja, ik zeg altijd, ik heb weinig mee te nemen uit NL behalve Stimerol kauwgum, tandpasta, tandenstokers en -ragers, tandenborsteljes voor electrisch poetsen en wat Toko producten. Dat lukt wel tot 20 kilo.............NL boeken kun je bestellen via internet en familieleden en vrienden hebben ook vaak ruimte over........

Ingrid  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-06-16 09:02:38

altijd als ik door Les Landes kom snuif ik de geur van pinebomen op die overal hangt.

wat een mooie omgeving is dit ook.

ik wil even ter aanvulling reageren op wat Ingrid zegt "Orienteer je ook op gebieden waar een vliegveld in de buurt is, dat scheelt een hoop autorij ellende"

voor je dat doet kijk dan als eerste of dat vliegveld ook vliegt op jouw bestemming.

ik zit hier 10 min van het vliegveld maar de enige manier om in amsterdam te komen is via parijs, Lyon, of london, dus niet echt handig.

dan de reistijd, la rochelle - mijn moeder in nl.

7.00 vertrek met de auto, 9.00 vliegtuig, overstap parijs 12.00, aankomst schiphol 15.00 bagage en wachttijd op de trein 16.30, aankomst bij moedertjelief 18.30.

(indicatietijden) 

moet ik over london dan is het nog langer.

TGV, geen wachttijden, vertrek 7.00, vertrek TGV 7.30.

aankomst parijs 10.30, overstappen gare du nord, vertrek 11.00, aankomst amsterdam of rotterdam, 14.30

wachtijd op de trein 15.00, aankomst bij moedertjelief 16.30.

als de snelle trein brussel-amst rijd wordt deze reistijd nog eens verkort met ongeveer twee uur.

ik zou dus kijken of er een TGV in de buurt stopt.

met de auto is het te doen in 8 uur rijden, maar dan rij je wel door (1000 km)

het voordeel met een auto is dat je die vol kunt laden met 200 liter wijn, kilo's fois gras, doze vol pineau, en of je nu snel rijd of op je gemak hier en daar stopt boeit niemand.

koste met de auto; 100 euro diesel + 90 tol, donc 190 euro.

voor mij gaat de tgv boven vliegen, omdat het dus sneller gaat, je meer mee kunt nemen aan bagage, geen wachttijden hebt. en je reist rustiger, geen luchtzakken, geen sjorbanden om je buik, lekker een wijntje aan de bar in de restauratie wagen, even wandelen van voor naar achter, en als je vroeg genoeg boekt kun je voor vijf tientjes in amsterdam komen.  

buitenlandse gasten die hier komen landen altijd op bordeaux of nantes, en dan is het weer twee uur rijden.

ik zou als woonomgeving eventueel kijken naar de vendee, een erg mooie omgeving, prachtige stranden, rustig, (nog) weinig import (zomers wel volle camings) en niet te ver rijden.

Les Sables d'olone en St Gilles Crois de Vie zij stede die pal aan zee ligen prachtige stranden op steenworp van de winkelstraat, en niet groter zijn dan nijmegen of winschoten.

tussen deze steden liggen natuurlijk tal van andere plaatsen die erg mooi zijn.

cees.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2008-06-16 10:48:42

Cees, de TGV is handig. Toen wij nog op Guadeloupe woonden en richting Europa gingen namen we ook de TGV van Parijs naar Rotterdam. Dat was altijd sneller en gemakkelijker dan van Orly naar Roissy en dan naar AMS. Maar Wheels is rolstoelafhankelijk. Ik weet niet of dat handig is met de TGV, vandaar.

Ingrid 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2008-06-16 11:36:14

ingrid, ik dacht al te zeggen ''t zal toch niet zo zijn dat je niet met je rolstoel in de tgv kan en wel in die baksels van de ns? " maar ik heb even gebeld naar de sncf en die gaven me de volgende site door;

http://www.sncf.com/#/CH0009/BR0330/

natuurlijk kunnen rolstoelers in de tgv, wat denk je me nou ?

ik denk zelfs nog handiger dan het vliegtuig, als ik me indenk.

maar ik ben natuurlijk geen rolstoeler en sta soms versteld van de trucks die ze uithalen met die dingen.

ik hoop dat wheels en haar man een mooi stekkie vinden aan de atlantische kust.

je kunt ook nog even de petite anonces afzoekenvoor een huis of kijken op de site pap.

mocht je interesse hebben in deze regio (charente-maritime / zuid Vendee ) dan kan ik een aantal makelaars vragen hun site door te geven en die mail ik jullie dan. 

verder blijf ik zeggen, ga op vakantie naar jouw keuze, en kijk rond, dan vind je altijd wel iets leuks. 

cees.

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#7 Geplaatst: 2008-08-29 17:03:43

dag allemaal,

ben er een tijd tussenuit geweest vanwege een knap dwars lichaam, maar ben weer een beetje boven water.

moet even duidelijk maken, dat het voor mij geen optie is om met de NS cq TGV te reizen.

ondertussen heb ik al veel aanbod bekeken en wacht nu eigenlijk op foto's van een huisje dat geen ruïne is(?); foto's kunnen ook het beeld verdraaien, maar voor een eerste indruk zijn ze wel goed.

@ cees: bedankt voor het aanbod en je mag het rustig doorsturen. alle beetje helpen, nietwaar.

groeten, wheels

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2008-08-29 17:45:35

Leuke forumnaam, wheels... Zelf zit ik in de noord charente, en idd in de buurt van de TGV, heb jij blijkbaar niet veel aan, maar wel makkelijk voor je bezoekers.

Ik heb zelf jaren op mijn gemak gezocht en uiteindelijk van een particulier gekocht. in die tijd kwam ik een aardige free lance makelaar tegen, van belgisch origine, die in de buurt woont. Hij kan je wellicht helpen, hij werkt ook als tolk en onafhankelijk bemiddelaar. Stuur me een een persoonlijk berichtje en ik geef je wel zijn adres. Ik mag hier geen directe links neerztten dus dan maar zo? De 900 km en toch in zuid frankrijk wonen waren voor mij bepalend. Laat maar lezen. MVG Frank

de site die ik het aardigste vond in die tijd was greenacres.com

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#9 Geplaatst: 2008-08-30 11:31:05

Best mogelijk dat je dat een aardige site vond, Frank, maar tegenwoordig is die site bevolkt door een biologische supermarkt in Kansas City. Ik kan me niet voorstellen dat er huisjes in de Charente tussen de bio-appels liggen. Kijk nog eens of je niet een lettertje verkeerd hebt gezet of iets dergelijks.

Dolf

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#10 Geplaatst: 2008-08-30 12:11:02

Dolf, Frank,

Even Googelen op "Green Acres" levert http://www.green-acres.com.

Salutations, Jos

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#11 Geplaatst: 2008-08-30 15:00:22

Hoe meer info hoe beter.

ik zoek regelmatig, ook op green-acres.

vind het nog steeds heel apart als ik een aanbod tegen kom van een huis(je) voor een bepaalde prijs en dan per ongeluk hetzelfde huis(je) tegen kom bij een andere makelaar, maar dan is de prijs ineens een stuk lager/hoger.

volgens mij is dit toch het principe van: wat de gek ervoor geeft.

ook de welwillendheid van de makelaars verschilt nogal.

hoe dan ook: we gaan stevig door met zoeken en alle hulp is welkom.

groeten en geniet van de zon, Wheels.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#12 Geplaatst: 2008-09-01 01:21:12

wheels,

Ik laat morgen een mailtje met de link van een green-acres makelaar in Les deux Sèvres (79) sturen en wellicht is dit een betaalbaar huis wat jullie zoeken. Het ligt niet ver van Nantes en Anger af en de kust is niet al te ver af.

Ik probeerde dat via ImmoFrance.com te doen, maar hun server ligt er uit door onweer denk ik.

Mvg,

Erik

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2008-09-01 13:48:40

om wheels niet in de verkeerde verleiding te brengen corrigeer ik je even pouce.

"en de kust is niet al te ver af."

zowel duex sèvres als Nantes als Anger liggen nou niet echt bepaald dicht bij de kust hoor, dat zijn toch nog wel uurtjes rijden.

ik weet niet hou jij afstanden bepaal.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#14 Geplaatst: 2008-09-01 14:10:12

Cees ik wil niet vervelend doen hoor én weet ook niet wat wheels waar precies zoekt aan de kust.

Daar bij jou in de buurt heb ik via green-acres.com ook rondgekeken, maar zowel qua prijzen als 'bouwvallen' lijkt me het gebodene niet voorhands wat zij zoekt.

Er staat dus niet al te ver én ja ik weet van afstanden en dus uurtjes rijden, maar er staat een schaal op die kaarten en dat kan je toch met gestrekte 'duim' en wijsvinger aardig afschatten. ;-))

Erik.

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#15 Geplaatst: 2008-09-01 15:46:55

ik kom er wel uit hoor ;-)), maar het is wel zo, dat ik me altijd weer moet realiseren dat mijn hoofd veeeeeeeeel meer kan dan mijn lichaam.

ik zoek altijd de afstanden op met michelin, google earth, tomtom, routeplanner; ik kijk daar eigenlijk meteen naar.

helaas is uren rijden niet goed......je gaat heen, maar je móet terug, dus wheels blijft met vier wielen op de grond staan:-)

komt tijd, komt raad.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2008-09-01 17:34:22

je kunt kijke of je kwa afstand ongeveer in de goede hoek zit met mappy, die zitte redelijk goed in tijd.

het is nl zo dat misschien in afstand bretagne bijvoorbeeld dichterbij is, als je het rijden moet is het veel langer.

en wat is jouw idee over een vakantiehuisje ? een ruine ? eentje waar je alleen de verfkwast nog door moet halen, of een die af is ?

wat is de afstand die je rijden wilt ?

la rochelle is bijvoorbeeld 1000km in tien uur goed te doen, maar in vendee heb je prachtige kustplaatsen die iets korter bij liggen maar twee uur langer rijden zijn.

d'r staat een bouwval te koop in vendee voor 40mil, en een voor 25 in charente.

ik had vandaag een afspraak in Chaille sous les ormeaux en daar staat een aller liefelijkst huisje te koop met een grote tuin 1200m2 voor weinig geld, dat vind ik tenminste, staat particulier te koop.

voor't geval, ik be géén makelaar maar struin graga de omgeving af naar van alles en nog wat.

zo kom je dus wel eens iets tegen.

ik heb in dit dorpje een fabriek gevonden die nog op de ouderwetse manier vloertegels maken, de zogenoemde tomette's.

ze maken ook bakstenen, haardstenen (zelfde als bakstenen maar dan voor hoge temp) dakpannen, gekleurde "aanrecht"tegeltjes, alles op de ouderwetse manier in in de echte ouderwetse uitvoering.

cees.

 

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#17 Geplaatst: 2008-09-02 01:06:00

@ cees: het is erg mooi als je originele dingen hebt, maar is dat niet vreselijk duur bij die fabriek?

ik loop al heel lang met dit idee rond:

ik heb gemerkt dat er weinig mogelijkheden zijn om op een betaalbare manier vakantie te hebben, als je aangewezen bent op een vakantiehuis(je).

ik heb wel een paar mogelijkheden gevonden, maar dat is niet voor iedereen weggelegd, qua prijs.

de kreet "rolstoeltoegankelijk" is vaak misleidend, want meestal betekent dit dat je alleen met een duwrolstoel binnen kan komen. verder er is geen ruimte om met je rolstoel door het huis te gaan, zonder dat het meubilair totaal van aanzicht verandert. als ik naar mijzelf kijk: een grote elektrische rolstoel, een been in een spalk en brace en dat been staat horizontaal: ik ben meteen een slagschip:-)

maar ook al zou dit nog wel kunnen, dan hebben ze vaak een afstap van twee of drie treden om naar de slaapkamer te komen, of er is een bad met daarin een douche en/of een trap ergens in huis.

ik kan nog wel even doorgaan, maar jullie begrijpen vast waar de problemen zitten.

dus heb ik een droom, waarvan ik helemaal niet weet of het ooit zal lukken.

ik zou graag een gelijkvloerse vakantiewoning willen, met daarin genoeg leef en draairuimte voor een elektrische rolstoel(dan passen alle andere rolstoelen nl. ook)

en dan daar zoveel mogelijk aanpassingen in aanbrengen, zodat andere mensen die een beperking hebben, ook gebruik kunnen maken van dit "droomhuisje".

ik heb prijzen gezien, waarvan ik geschrokken ben en ik (wij) was dan wel welkom in november 2009(!), maar dan wel zonder hulphond........niet te geloven.

dus het moet toegankelijk zijn ook voor huisdieren en vooral betaalbaar.

veel mensen die een beperking hebben, hebben een uitkering en kunnen gewoon geen grote bedragen uitgeven aan vakanties.

ik zal nooit alles super aangepast krijgen voor iedereen met een handicap, maar ik wil wel zoveel mogelijk.

het moet in één dag te reizen zijn....en nog wat meer dingen.

zie hier, de droom van wheels en nu nog een prijs in de loterij of sponsors;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2008-09-02 08:59:09

wheels, ik weet niet hoe je jouw droom ziet maar nu zie ik dat je dus bijvoorbeeld niet alleen maar en vakantiehuisje wil voor jouw alleen maar voor meerdere rolstoelhouders.

over beperkingen en zo wil ik het niet hebben, dat dorp bij die fabriek is vrij heuvelachtig, dus ik heb technisch gezien geen flauw idee of zo'n kar dat wel trekt.

wellicht dat ik nu iets zeg waar anderen weer op inhaken.

waarom giet je jouw idee niet in een vorm van vereniging ?

ik begreep uit eerdere berichten dat je partner niet gehandicapt is, dus er is iemand die kan klussen (ook al zie ik toch menig gehandiacapte klussen doen die anderen zouden laten staan)

waarom zou je niet een huis kopen met meerdere ?

er zij hier mensen op het forum die met een aantal gezinnen een boerderij hebben gekocht en deze gedeeltelijk bewonen.

ik ken op de eilanden mensen die samen een groot huis hebben gekocht, de hoofdverblijven samen hebben ingericht, en allemaal een eigen kleiner vertrek hebben als echt priveruimte.

een vereniging kan waarschijnlijk meer voordelen opbrengen, susidie's, hulp, ondersteuning.

er zijn in frankrijk veel minder rolstoel "dingen" dan in nl.

ik noem hier bijvoorbeeld de toegankelijkheid in veel chambre d'hotes, hotels, bars, restaurants....

hier kun je waarschijnlijk handig op inspringen om hun jouw idee te geven van een "rolstoelchambre d'hotes" ik noem maar wat hé.

ik ben zelf bezig met het opzetten van een intergreer project van kansloze jongeren (en ouderen) een project wat opgezet is om in eerste instantie tien jaar te gaan draaien, dan is het schip waarschijnlijk af, en ik levensmoe ;-)

voor dit project heb ik alles aangeschreven wat ik maar kan verzinnen wat ook maar iets met een boot of kansloos kind te maken heeft, van bank tot fabriek, van school tot afkickcentrum, van particulier tot ministeries, van bootbezitter tot yachtarchitecten.

ik glij als een gladde paling in bijzondere gebeurtenissen (in oktober weer de doop van 's werelds grootste trimaran) en ga daar gewoon een potje staan slijmen met een meneer waarvan ik weet dat hij topman is bij banque populaire, en waarvan hij niet weet dat ik geen lid ben van de crew, om hem daarna om de oren te slaan met een sponsoring van mijn schip.

je moet mensen namelijk confronteren, laat ze maar eens lekker blozen, is goed voor hun ego.

dit project gaat over de tweehonderd miljoen kosten, voor jouw en mij een gigantisch bedrag, voor dit soort mensen gewoon discutabele cijfertjes die ze delen met anderen.

maak een idee, zet dit op papier, en ga hier eens mee praten in kringen van de gehadicaptensport of welke andere groepen er ook zijn.

een collega van mijn partner organiseerd ook iets voor gehandicapten, maar ik weet niet of dit nu alle gehandicapten zijn of specifiek kinderen, ik dacht het laatste.

werelden worden verzet om zijn plannen door te laten gaan, dus er is kans, je hebt alleen de juiste touwtjes nodig.

kijk even rond bij de eu, daar is enorm veel geld te halen.

daarna kun je evenementen organiseren sport, route's, bezichtigingen, alles in het context van gehandicapten.

spreek je frans ? schrijf een gehandicapten organisatie en leg hun jouw idee voor.

en dat de kop vaak iets meer wil/kan dan het lichaam is niet alleen bij gehandicapten hoor ;-) ik moet mezelf regelmatig terugfluiten, ga dan een strandwandeling maken, en zeg dan, effe dimme ceesie, we gaan te hard. 

cees.

avatar#5928
wheels
Berichten: 1
Reacties: 6

#19 Geplaatst: 2008-09-03 08:58:43

ik heb je reactie al wel 10 keer gelezen, want er zit zoveel in.

er zijn dingen die ik onder andere omstandigheden zeker zou onderzoeken, maar aangezien wij geen 18 meer zijn, moet ik goed kijken naar verschillende zaken.

ff dimmen is hier snel aan de orde, want anders word ik nog meer geleefd door de pijn, dan nu al is.

vandaar mijn uitleg dat mijn hoofd veel meer kan dan mijn lichaam.

hoe dan ook, je hebt wel wat geraakt, en dan vooral de kreet rolstoelchambre d'hotes heeft mijn hoofd aan het werk gezet........

nog meer ideeën?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2008-09-03 10:22:11

ze hebben ons toen gezegd waarom we geen toegankelijkheid hebbe voor rolstoelers, en toen heb ik besloten dat het niet kan omdat ik het hele huis uit zijn verband zou moeten trekken om brede deuren, trappen, liften, de te bouwen.

de locatie is er perfect voor, alles is plat hier, op z'n hoogst heuvelachtig, dichtbij tgv en luchthaven, eindeloze witte stranden waar je met je karetje zo op kunt, zelfs zwemmen/dobberen in de baai van ainguillon is goed te doen omdat er geen golfslag is.

tja, als je ene huis moet ruineren om er ene chambre d'hotes voor rolstoelersva te maken kun je net zo goed een nieuw gebouw kopen, in ons geval dan.

de deuren zijn te laag, je moet de trap op naar de kamers boven waar de deuren nog geen 180 hoog zijn, beneden liggen drie niveau's, het kon gewoon niet.

na de reactiegisteren heb ik eens gesurfd (dit keer op het net) en inderdaad is er weinig te vinden aan cdh voor rolstoelers, welgeteld vond ik er een; http://pagesperso-orange.fr/closdesvignes/html/fr-home.html

er was er ee die één kame heeft en erbij stond "geen toegang tot het zwembad" en verder is het een schamel aantal dat eventueel een rolstoel kan herbergen maar als je dan op "foto douche" klikt vraag ik me af hoe deze mensen moeten douchen in een gewone cabine zonder bankje en handgrepen.

al met al, al moet ik er wel bij zeggen dat ik geen echte onderzoek heb gedaan, denk ik dat het een markt is.

ik weet dat ee vriend van mij in nl een schoutingclub is begonnen en dan ook speciaal voor gehandicapten, en dus moest het gebouw daarop gebouwd worden.

ze hebben meer dan d ehelft ana subsidies gekregen, maar goed, dat was lan geleden, de kraa zal onderhand wel dicht zitten.

het is het proberen waard, ook in frankrijk is men niet erg bedreven met de mogelijkhede voor gehandicapten, dus ik denk dat het  een intersante  mogelijkheid is.

tja, je moet wel hulp hebben van sterke mannen die je willen helpen, want of het nu zo of zo'n chambre d'hotes is, het moet wel eerst opgezet en gebouwd worden.

praat er eens over met mensen, met vrienden, je weet nooit welke reacties er uit komen.

cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2008-09-03 18:01:46

Als je ervan afziet om zelf te kopen maar toch een goed vakantie te willen hebben is dit wellicht iets voor je? http://www.feamie.org/ Of wellicht ter inspiratie? mvg Frank

avatar#6274
ButlerBoudewijn Pyrénées Méditerranées
Berichten: 0
Reacties: 1

#22 Geplaatst: 2008-10-05 09:59:53

Mijn excuses aan de moderator indien onderstaande als reklame gezien wordt. Indien U het te erg vindt, wilt U het bericht dan verwijderen, maar het wel aan Weels persoonlijk toesturen?

Dank U wel.Ik denk dat ze hiermee zeer geholpen kan worden. In feite staat hier boven een schrijnend verhaal van Weels. Waar ga je heen met vakantie als je in een elektrische rolstoel zit, met je been als een kanonsloop vooruit. Wij hebben een veel kleiner probleem, wij hebben een geschikte Chambre ‘d Hôte maar U vindt ons blijkbaar niet als U Google-ed. De vader van de vorige eigenaresse van ons landgoed met daarop twee huizen had MS. Daardoor hebben wij nu één suite die werkelijk geheel aangepast is aan mensen met een lichamelijke handicap. Dus verhoogde WC-pot met de juiste beugels. Grote douche, met thermostaatkraan, met houten rooster om zonder probleem onder de douche te rijden, met de juiste beugels, het juiste (officiële) zitje. Aangevuld met een simpele plastic tuinstoel om dat zo’n zitje eigenlijk altijd te klein is. Onderrij wastafel, maar daar zal Wheels niet al te veel aan hebben, maar ze kan er wel goed – langszij – rijden. Ook de WC bij de eetkamer, in het andere huis, is aangepast.Voldoende rangeerruimte, verhoogde WC-pot, de juiste beugels. De aangepaste suite heeft géén drempel bij de ingangsdeur én ook géén drempels binnen.Maar wel een eigen terras, ook zonder drempels. De auto waarmee iemand met een handicap komt heeft een eigen parkeerplaats direkt aansluitend op het stelsel van, betonnen, hellingbanen.

Via die hellingbanen kan Wheels bij haar suite komen, bij de binnen ontbijtruimte, bij de buiten ontbijtplek

(waar zij – langszij – aan tafel aanschuift),

bij de eetkamer, bij de bibliotheek en bij het zwembad. De vorige gast met een elektrische rolstoel heeft zelfs een– wandeling – over ons terrein gemaakt, maar wij hadden de indruk dat die stoel extreem krachtig was. 

Tot nu toe hebben wij één gast ontvangen die in zo’n enorme elektrische rolstoel zat.

Die kon overal zonder enig probleem komen. Twee gasten waren met een scootmobiel, enkele met een rollator of een gewone rolstoel. Alle voornoemde ruimten zijn zonder drempels bereikbaar en hebben binnenin die ruimten ook geen drempels. Mijn vrouw heeft enkele maanden zelf in een rolstoel moeten zitten, waarna wij het stelsel van hellingbanen hebben uitgebreid.Heel verhelderend om problemen aan den lijve te ondervinden. Ieder stel krijgt bij ons een suite. Dus én een slaapkamer én een huiskamer én eigen sanitair. Om Weels met haar kanonsloop voldoende ruimte in en om het bed te geven, zullen we één enkele aanpassing moeten doen. Eén van de twee bedden in de slaapkamer verhuizen we naar de huiskamer. Zo ontstaat voldoende rangeerruimte rondom het bed.Dit is alleen omdat Wheels als extra probleem haar kanonsloop heeft, indien iemand gewoon met gebogen knieën kan zitten blijven de bedden naast elkaar, op hun plaats staan. Wheels, maak je gebruik van een bedlift of van glijplanken?Voor die bedlift moeten onze bedden iets verhoogd worden, maar ook daarvoor hebben wij het materiaal. Nou, dit getikt hebbende ben ik best een beetje trots op wat wij hebben en wat ik er langzamerhand van weet. Indien je bij het opstaan en/of naar bed gaan hulp nodig hebt, dan is onze buurvrouw gediplomeerd verpleegster én zeer vriendelijke én zeer behulpzaam.Ze is bereidt ’s morgens en ’s avonds te komen op het tijdstip dat jij wenst. 

Ik hoop dat ik mij nu niet te veel

op het vlak van de reklame begeef:

Wij vallen officieel onder de noemer

Chambre ‘d Hôte & Table ‘d Hôte.Feitelijk zijn we meer een zeer kleinschalig, luxe hotelletje.Voor alles wordt gezorgd, werkelijk voor alles. Dat heeft tot resultaat dat de partner van Wheels ook een week lang behoorlijk – ontlast – wordt.Bij het verhaal van een gehandicapte wordt de partner vaak vergeten. Maar die partner krijgt het door die handicap ook behoorlijk voor de kiezen. Onze nadelen:Met de auto ongeveer 1400 km vanaf Oude Rijn (Utrecht).Met het Transavia van Rotterdam naar Girona/Gerona (Spanje).Wij beschikken over het emailadres van een taxi voor mensen met een handicap om van Girona naar ons te komen, +/- 1,5 uur.TGV is geen optie voor Wheels.Wij vragen, naar onze mening en naar de mening van onze gasten, een redelijke prijs, maar we zijn niet de goedkoopste. Hoe bereikt U ons?Sla in Google aan: leven als god in frankrijkWaarschijnlijk staan we boven aan. Wheels,Blijf optimistisch, zet je verhaal op zo veel mogelijk sites.Wie weet zijn er wel meer mensen die je verder kunnen helpen.Ga gewoon door met leven, niet met overleven. Met vriendelijke groeten, Boudewijn Bolderheij

avatar#6375
hans63
Berichten: 11
Reacties: 93

#23 Geplaatst: 2008-11-15 19:25:31

Wheels,

we zijn bezig om 2 rolstoelvriendelijke gites te bouwen en willen graag commentaar hebben; we kunnen nu nog punten veranderen.

hans lesgicons.eu

avatar#8096
Rolstoelgebruiker
Berichten: 0
Reacties: 2

#24 Geplaatst: 2010-06-18 22:13:23

kijk eens op de website www.rolstoelgebruiker.nl ,druk bezig om de juiste informatie voor u op een rij te zetten, de mogelijkheden in Europa.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#25 Geplaatst: 2010-07-09 23:51:18

Wat Fransen opvalt in Nederland is dat je daar ongeveer elke 5 minuten bijna van de sokken wordt gereden door elektrische rolstoelers die terecht hun territorium opeisen. Op hun vraag waar die allemaal vandaan komen antwoord ik steevast "jullie verstoppen ze en er is niks aangepast dus als ze naar buiten willen komen ze niet verder dan de stoeprand"......

Frankrijk is voor een rolstoeler een ramp. Behalve de invalidenparkeerplaatsen bij supermarkten e.d. en de verplichte (vaak steile) hellinkjes bij de mairie en La Poste is er niet veel. Trottoirs zijn niet aangepast, invalidentoiletten schaars, veel -ook openbare- gebouwen hebben geen automatische deuren, noem maar op.

Het kopen van een huis dat je aanpast of al aangepast is, is één. Leven in het land erom heen is een andere zaak.

Wheels, ik zou het maar eens een paar weken uitproberen.....

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#26 Geplaatst: 2010-07-13 21:29:07

Top Steven !,

Voor je posting -en tussen 2 haakjes- heb jij als bedrijfs/revalidatie arts hier exakt begrepen wat zoal de onmogelijkheden zijn voor een gemiddelde rolstoelgebruiker à la 'wheels' in LDF.

Ikzelf ben door polio al vanaf m'n 3e levensjaar behoorlijk gehandicapt geweest, maar dat is nog bleek vergeleken met wat 'wheels' hier al veel eerder schreef...en ik heb ook haar aangeraden mbt. FR om maar next best choice te doen ivm. haar specifieke handicap... het is voor haar vriend/echtgenoot al bijna niet te doen om haar obtimaal te begeleiden en zeker niet in zg. 'aangepaste' gîtes of andere gelegenheden.

Zelfs in mijn gehuurde bungalow in (79) is het niet mogelijk om met een bureaustoel het toilet, de badkamer te bereiiken. Wél de 2 slaapkamers.

De toegang tot die 2 voorgaande plaatsen is gewoon te smal! En ik begrijp dat uit het oogpunt ook niet erg best van een Franse ontwerper.

Deuren of gangetjes horen minimaal 1 meter breed te zijn en met aftrek van een kozijn nog steeds als vrije opening ca. 85 à 90 cm breedte! Dat is een bouwvoorschrift in NL. Wat men er hier en daar in LDF van maakt is ronduit gesproken een stupiditeit, schandalig of een volkomen tekort in de realisatie, dat zodanig gehandicapten ook zelfstandig Recht hebben op privacy cq. nog zelfstandig mogen naar een toilet of badkamer te gaan !!

Dit zijn mijn tijdloze overwegingen beste Steven.

En veel groeten aan jou,

Bruiin (Erik).

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#27 Geplaatst: 2010-07-14 08:54:12

Woningaanpassingen

Wellicht niet helemaal passend bij het vakantiehuisje maar wel in dezelfde lijn.

Wij zijn nieuw aan het bouwen en doordat ik voor de WVG gewerkt heb is bij het ontwerp rekening gehouden met ouderdom, invaliditeit e.d.

Was voor onze architect ook aardig (de man was oprecht geinteresseerd en heeft leuke dingen gedaan met de suggesties)

Soms is het namelijk heel simpel, bijvoorbeeld de badkamerdeuren naar buiten op laten gaan, aanleg van een grote plantenbak voor een verhoogd terras die makkelijk gewijzigd kan worden in een oprijhelling voor een rolstoel.

Mocht iemand een keer wat van de bouwplannen willen zien dan kunnen jullie mij rechtstreeks benaderen. Wij hebben ook een fotoarchief op het internet wat ik voor geinteresserden kan open stellen.

met een groet, Willem

avatar#8219
Transfelix
Berichten: 0
Reacties: 7

#28 Geplaatst: 2010-08-14 22:23:56

Hier wordt een intressant onderwerp aangesneden.

Ook wij zijn allicht van plan om een huisje te kopen in france. Wij gaan zelf altijd buiten seizoen op vakantie omdat mijn werkpiek in Nederland in het seizoen ligt.

Hoe mooi zou het zijn om dan te verhuren.

Maar dit terzijde. We zijn al menig keer in de Morvan en omgeving op vakantie geweest met een Kinderwagen. Model gewoon 4 wielen.

We hebben al meermaals ervaren dat hiermee al genoeg moeite is om op stap te gaan. Als er al hellingen zijn bij winkels / restaurant ed ed zijn ze vaak stijl, met al dan niet onverwachte scherpe bochten. Deuren zijn idd net genoeg breed om er door te passen maar het houd niet over. Eenmaal binnen ben je vaak letterlijk een sta in de weg, zeker in cafe / restaurants.

En invalide toiletten zijn schaars, zelfs bij een beetje fatsoenlijk Office de Tourisme heeft men soms toiletten van frans cafe formaat....

Een aangepaste woning creeeren is zeker een idee om mee te nemen in mogelijke verbouwplannen alleen vraag ik mij zeer af hoe men de vakantie in wil vullen....

De omgeving bestaat ook uit heuvels en dalen, een blokje om met een wandelwagen vraagt al om een goed conditie. Een elektrische rolstoel zal dit zelf wel kunnen, mits de accu uithoudingsvermogen heeft.

Maar ik heb alle respect voor TS haar plannen...

avatar#9530
Marias
Berichten: 0
Reacties: 5

#29 Geplaatst: 2011-10-28 08:21:57

Wat ontzettende leuke plannen hebben jullie allemaal zeg! Mijn tante heeft ook een huisje in Frankrijk! Ik heb wel gehoord van haar dat het moeilijk is contact te leggen met de Franse mensen ( ze zijn erg op zichzelf), maar misschien ligt dit ook gewoon aan welke regio je zit. Zelf heb ik een keer gekeken voor een huisje in Zuid Frankrijk. Het nadeel is alleen dat hier vaak ´bendes´ komen, die vele huizen leeghalen wanneer je niet thuis bent. Hierdoor ben ik afgeschrokken, en het niet meer gedaan! Denk hier dus ook aan, wanneer je aan het kijken bent voor een huisje! Heel veel plezier alvast, en het is een top idee je huisje te verhuren in het hoogseizoen! Groetjes

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#30 Geplaatst: 2011-10-28 09:03:15

Zoeken zult u helaas grotendeels zelf moeten doen, immers Frankrijk kent niet een algemene makelaarssite zoals het Nederlandse Funda. Gelukkig staan steeds meer huizen gewoon op internet te koop, u hoeft niet meer langs elke raam van elke makelaar.

Wim