Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nieuwbouw

Auteur Bericht

avatar#5946
fanatic
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-06-23 00:57:16

Beste Forumleden

ik heb samen met mijn vader een bedrijf dat werkt in de elektriciteits en verwarmingssector alsook in de waterleidingsector.

we kregen enkele dagen geleden een aanvraag van een bevriende aannemer of we in frankrijk voor hem 6 appartmenten zouden kunnen voorzien van elektriciteit en waterleiding .

Nu heb ik enkele vraagjes voor jullie

is het gebruik van kunststof leidingen toegestaan voor waterleiding ? zoals daar zijn henco of voor jullie mss meer bekend alpex ?want koper is een zeer verouderd systeem.

dan mijn volgende vraag we moetend aar ook elektriciteit doen kunnen we dit daar doen zoals we het systeem in belgie gewoon zijn ? ik bedoel daarmee 1.5mm² voor verlmichting en 2.5mm² voor stopcontacten?in voorbedrade flexibele buis?

en zijn de amperages voor de automaten hetzelfde ?? zoals 16 A voor een verlichting kring en 20 A voor een stopcontacten kring ? waarbij je max 8 aansluitpunten hebt op een stopcontacten kring?

met vriendelijk groet en hopend op een vlugge reactie

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2008-06-23 01:33:42

Hallo fanatic,

het zou me niet verbazen wanneer de antwoorden op al je vragen niet op de volgende site te vinden zouden zijn:

http://installations-electriques.net/Instal/Instal.htm

(met dank aan Silex).

Er staat nog meer boeiends daar, zoals b.v. de Belgische installatienormen...

Als je gebruik maakt van de zoekfunctie van het forum dan vind je beslist nog meer van dergelijke links. Een nuttig draadje is 'Alles over electriciteit' waar bovenstaande link trouwens ook vandaan komt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-06-24 18:46:31

Nog even geduld. Over enige dagen verschijnt op deze website in de rubriek Klussen en bouwen een nieuw hoofdstuk dat geheel is gewijd aan de elektrische installatie van het Franse huis, geschreven voor Nederlanders die zelf aan de slag willen met meterkasten, disjoncteurs, aardlekschakelaars in hun Franse onderkomen.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2008-06-27 18:11:21

Beste Maarten-fanatic,

waterleidingen van kunststof worden wel degelijk gebruikt in Frankrijk. Er bestaan zelfs verschillende keurmerken voor drinkwater en tuinbouw. En volop hulpstukken, eigenlijk hele systemen inclusieve speciale gereedschappen. Dit kwam (op oneigenlijke wijze) reeds in een andere draad aan de orde.

Of koper nu zo verouderd is, daarover wil ik niet oordelen.

En elektra: even wachten zoals Wim schreef, en dan misschien gespecificeerde vragen stellen (ik ben zijdelings bij dit hoofdstuk betrokken).

Christian von Klösterlein