Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

afwerking parpaings

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2008-06-23 06:18:38

Bonjour,

Ik zoek een snelle en relatief goedkope manier om mijn tussenmuur van parpaing af te werken. Het liefst met een soort verf. De muur hoeft niet helemaal glad te worden en het relief van de parpaing mag best zichtbaar blijven.

Wie kan informatie verstrekken of heeft ervaring?

Merci beaucoup.

Gr. Robert2cv

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-06-23 09:56:32

Beste voornaamgenoot,

Vanwaar die voorkeur voor verf? Wanneer je zo'n muurtje niet van te voren behandelt met een voorstrijk- of grondeermiddel, verf je er vele liters dure verf op, en vooral er in.

Zou ik niet doen.

Je kunt het beste van twee werelden, die van de schilder en de stukadoor, verenigen. In Nederland zou ik een zak Fix & Finish van Knauf kopen en daar een iets waterig papje van maken, en dat er met de blokkwast opsmeren. Of gewoon met het reguliere stukadoorsgereedschap opbrengen, en dan natrekken met een "Amerikaan", zo'n grote rubberen wisser. Of natrekken met de blokkwast als je per sé creatief wilt schilderen. En deze methode is vele malen goedkoper. Waarbij ik me wijsheidshalve nog maar even onthoud van een waardeoordeel over de kwaliteit van de Franse verf zoals die bij de Brico zaken wordt aangeboden.

Begin april werden er in deze rubriek Franse alternatieven voor de in Nederland gangbare gipsformules genoemd. Kijk daar even naar, bij de alternatieven voor roodband. Voor een buitenmuur natuurlijk geen gips gebruiken, maar je zou volgens dezelfde aanpak een "enduit" op zand/kalk basis er tegen aan kunnen zetten.

Rob

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2008-06-23 14:45:46

In aanvulling op Robert,  kun je makkelijk zelf een 'sierpleister' maken van een goeie verf op acrylaat basis en een paar zakken met zilverzand. Dat meng je in verhouding 2 : 1 en met zo'n structuurverfroller rol je het opgebrachte na.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2008-06-23 19:52:35

Geen van de voorgestelde methodes kan prijstechnisch en qua verwerking tippen aan crépi, ook wel bekend als rollputz of structuurpleister. Emmer van 10 kilo, goed voor ettelijke m2, kost ergens rond de 5 tot 7 euri (afhankelijk van de brico waar je het koopt; wij vonden die van de Bricomarché een goede prijs/kwaliteitverhouding hebben). Aan te brengen met een pleisterroller (ca. 5 euro bij Leclerc; opvallend goedkoop trouwens voor dit soort spullen), structuur zelf te kiezen (fijn of grof). Maskeert de B3-betonstructuur heel aardig, vult oneffenheden goed op en werkt bliksemsnel.

Merkpleisters zoals Knauf en mengsels van goede verf met zand zijn per m2 veel te duur en ook aanzienlijk bewerkelijker, in mijn ervaring althans.