Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

alleen internet

Auteur Bericht

avatar#5950
fransie
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-06-23 13:22:43

Wie heeft er ervaring met slechts een internet aansluiting dus zonder het hebben van een telefoonnummer. Ik zoek een goedkope aanbieder waar ik een internet only abo kan afsluiten.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-06-23 14:40:18

Frans, ik heb gekozen voor de oplossing van SFR. Een usb-dingetje, clé Internet 3G+, en dan krijg je er een portable pc-tje onder Linux bij (Asus EeePC).

Het sim-kaartje in de usb-clé is niet geschikt om mee te telefoneren.

Met een abonnement voor twee jaar kun je onbeperkt internetten. Doe dit niet in het buitenland, want dan betaal je de hoofdprijs.

Overigens is het pc-tje ook uitgerust met wifi, in steden en MacDo-"restaurants" - dit dus bij voorbeeld - kun je zo je gang zonder het umts-netwerk (= 3G+).

Kosten: 300,- voor de pc en de usb-kit, 59,- per maand voor het abonnement, officieel. Er zijn (waren?) vele aanbiedingen, zo heb ik 100,- van SFR teruggekregen en kost mijn abonnement 29,90 per maand.

Wie je het beste kan raden, is ongetwijfeld Thomas ("Thover" op dit forum).

Veel gesurf,

Peter.

P.S. Dat pc-tje is lollig, en geschikt voor alles wat je maar "normaal" zou willen doen. Als werkmachien niet erg prettig, want in alle opzichten klein. Beeldscherm, toetsenbord, om met mijn tien vingers blind te typen is het een ramp, ook al omdat het natuurlijk een azerty-klavier heeft maar daar wen je aan.

De Mac ernaast met een "gewoon" klavier is om te werken, ik haal dus geregeld wat tekens door elkaar.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2008-06-23 16:06:00

Peter, hoe snel is jouw verbinding daarmee?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-06-23 17:59:56

Jean-Paul, niet schrikken noch lachen. De snelheid is erg afhankelijk van waar ik me bevind en hoe de weersomstandigheden zijn.

Ik woon immers in een zwart gat, maar ben daar zéér gelukkig.

Nu, hier, bij een broeierige lucht maar nog geen onweer in aantocht, en binnenshuis, zijn drie van de vijf streepjes op de "antenne" blauw met als status "edge", en geeft www.broadband.org/speed_test.html  als resultaten 56 Kbps download en 12 Kbps upload.

Ha!

200 meter verderop naar links is het nul, 300 meter naar rechts gaat het beter en in stedelijke gebieden gaat het full swing, of via de talloos aanwezige Liveboxen zonder toegangsbeveiliging via dat draadloze wifi.

Maar goed, onder normale omstandigheden zoals nu zit je op 0.05 Mbps resp. 0.01 Mbps.

Kun je daarmee leven? Ik wel, erg goed zelfs want het werkt zoals het hoort.

Bovendien  ben ik van de Onthaasting, met pensioen en zo en mijn vorige bestaan met dagen en nachten van tekst en beeld ontvangen en verzenden ligt ver achter me.

"Hoe trager de groet verzonden wordt, hoe oprechter die wordt ontvangen;"  (een oud-Chinees gezegde dat ik ook zomaar uit m'n mouw schud).

Groet!

Peter. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2008-06-23 21:36:34

Met UMTS is de maximum snelheid 384 kbps en met HSDPA uiteraard nog sneller. Vrijwel altijd zorgen dergelijke oplossingen er automatisch voor dat ze zich aanpassen aan de ter plaatse beschikbare snelheid (in het geval van Peter dus EDGE want in het "zwarte gat" waar hij woont ;-) is blijkbaar [bij SFR] geen UMTS beschikbaar).

Was de oorspronkelijke vraagsteller eigenlijk niet op zoek naar een ADSL abonnement zonder telefoonabonnement? Als dat inderdaad het geval is kan een zoektochtje middels de zoekmachine op dit forum al heel wat opleveren ... daarnaast is het zo dat de mogelijkheden heel erg afhankelijk zijn van waar je precies woont omdat de concullega's van France Telecom nu eenmaal weigeren te investeren in gebieden die zij als niet rendabel zien (met een lage bevolkingsdichtheid per km² zeg maar). 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-06-24 20:39:12

Helemaal eens, Thomas. maar "(...)omdat de concullega's van France Telecom nu eenmaal weigeren te investeren in gebieden die zij als niet rendabel zien"... deze opmerking betreft even zo goed France Télécom. Deze organisatie weigert dat net zo, waarvan akte.

Geeft dat? Neen. Maar daarom wil ik er nog geen zaken mee doen.

Vraag mijn dossier toch eens op. 

Peter.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2008-06-24 22:32:29

deze opmerking betreft even zo goed France Télécom. Deze organisatie weigert dat net zo, waarvan akte.

Waar baseer je dat op? France Telecom heeft al haar telefooncentrales geschikt gemaakt voor ADSL (dat is waar mijn opmerking over ging, dus dat betekent sowieso al dat jouw reactie daarop onjuist is) waardoor 98,3% van de Franse telefoonlijnen een ADSL-verbinding kan ondersteunen. Hiermee loopt Frankrijk, ondanks haar vergelijkbare situatie (bergachtige gebieden, afgelegen gebieden met een lage bevolkingsdichtheid, e.d.) een stuk verder dan bijvoorbeeld Spanje waar dit percentage maar op 90% ligt. Dit is het resultaat van een investering van 1 miljard euro aan eigen budget van France Telecom in 5 jaar ... niet niks toch?

De resterende 1,7% in Frankrijk betreft telefoonlijnen waarvoor het technisch niet mogelijk is om ADSL te ondersteunen (te lang, te veel signaalverzwakking en dus een te lage SNR, ...).

Ook hiervoor doet France Telecom nog extra moeite door:

1/ de installatie van zogeheten NRA HD's, ofwel mini-telefooncentrales die tussen de bestaande telefooncentrale en een aantal eindpunten van telefoonlijnen wordt geplaatst waardoor de lengte van de telefoonlijn voor het ADSL deel korter wordt en het dus technisch alsnog mogelijk wordt om ADSL te ondersteunen

2/ de installatie van zogeheten NRA ZO's (ZO voor "zone d'ombre"), een soortgelijk principe waarmee zowel bestaande lijnen een hoger haalbare snelheid krijgen en waarmee lijnen die tot dan toe niet geschikt waren voor ADSL het wel worden

Voor meer informatie hierover is dit document wellicht interessant ...

Binnenkort wordt via het filiaal Nordnet van France Telecom voor de langste telefoonlijnen waar er echt geen technische oplossing te vinden is om ADSL aan te bieden een bidirectionele satellietverbinding aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen voor deze technologie (vanaf € 29,90 per maand).

Daarnaast zullen ook de televisiediensten vanaf augustus via satelliet aangeboden worden voor klanten die via hun ADSL verbinding geen TV kunnen ontvangen.

Ik begrijp dus eerlijk gezegd niet zo heel goed waar je opmerking op gebaseerd is ...

Vraag mijn dossier toch eens op.

Als iedere willekeurige medewerker van de Strategic Marketing afdeling van France Telecom het dossier van een willekeurige klant op zou vragen binnen een bedrijf als France Telecom is er volgens mij toch echt iets mis met de betrouwbaarheid van gegevens en het respecteren van de regels van Sarbanes-Oxley. Wat dat betreft denk ik dat het dus duidelijk is dat ik met zo'n opmerking vrij weinig kan ...

Groeten,

Thomas ... die hierna waarschijnlijk tot eind augustus vrij afwezig zal zijn op dit forum vanwege de Tour de France en vervolgens een deel vakantie in augustus.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#7 Geplaatst: 2008-06-24 23:42:05

Peter,

Vanuit een wat andere invalshoek nog het volgende. Heb nog eens even op www.eligibilite-adsl.com opgezocht hoe het met mijn telefoonlijn gesteld is. Ik zit 13.160 meter verwijderd van de telefooncentrale, en de signaalverzwaking bedraagt maar liefst 114,49 dB (ARCEP). Zelfs met de meetapparatuur die ik hier heb staan, denk ik dat al zou ik iets kunnen meten aan mijn kant van de lijn (gesteld dat er in de centrale een signaal op zou worden gezet) dit signaal behoorlijk verdronken zou zijn in de ruis. Absoluut niets maar dan ook niets mee te beginnen. Micro-volt niveau. Of misschien nog wel minder. Ook voor re-ADSL houdt het dus ergens op, bij ongeveer 7000 meter. Mede afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van de telefoondraden.

Moet ik France Telecom dit verwijten, het bestaan van natuurkundige wetten waardoor ik bij mij geen adsl aansluiting kan krijgen? Moet ik France Telecom - of andere providers - verwijten dat ze voor die paar huizen en boerderijen bij mij in de buurt geen diepte investering plegen? Ik accepteer dit als behorende tot de technische facts of life. En dat Frankrijk een paar maatjes groter is dan Nederland, iets minder dicht bevolkt. Hetgeen zo zijn charme heeft. Kilometers telefoondraden op palen, met roofvogels die met een snelle wiekslag verdwijnen wanneer je langs komt rijden. Maar dus ook grote signaalverliezen over al die kilometers. Jammer dan, dan maar een ouderwets analoog 56K modem. Misschien is er over een paar jaar bij mij in de buurt wel een snellere verbinding mogelijk, met een variatie op de repeater techniek uit de netwerktechniek, of met WiFi. So what? Blijft een mooi land, Frankrijk. Ook zonder een snelle internet verbinding.

Rob

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#8 Geplaatst: 2008-06-25 13:45:11

Ja Rob,

Zo denk ik er ook over. Maar er zit een andere techniek aan te komen nl. WIMAX (dacht ik) . Dat zou de nadelen van die bovengrondse kabels kunnen vervangen.

Het zal nog wel jaren duren want men moet dan het netwerk met een bereik van ca 70 km op de hoogste toppen gaan bouwen. Maar de oplossing van Thomas van een bidirectionele sateliet verbinding tegen genoemde prijs lost in een klap veel op ook voor TV denk ik!

Erik.