Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bij wijze van afscheid

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-06-24 22:56:17

dames, heren ook,

Het spijt me oprecht afscheid van u te nemen. Ik heb er geen zin meer in, terwijl ik dacht dat dit forum zo zinnig was, zo zinnig kon zijn.

Er is me echter te veel hanengedrag, te veel kinnesinne, ik houd het - wederom - voor gezien. 't Is niemands schuld, ik heb er gewoon geen zin meer in.

Doe het goed, heb het goed,

Peter. 

avatar#4352
peter08
Berichten: 3
Reacties: 18

#1 Geplaatst: 2008-06-25 00:10:26

Nou Grondman, je bent wel erg snel uit het veld geslagen zeg, ik zou nhet niet op me laten zitten, bovendien vind ik dat men over het algemeen gewoon gelijk heeft. Maar ik respecteer je keuze, en wens je dan ook het allerbeste!!

andere Peter 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-06-25 08:57:24

peter, nu al ?

inderdaad is er veel haantjesgedrag hier, en er zijn er ook die doelloos schrijven om alleen maar te kunnen schrijven.

ik schrijf graag, maar dan niet op een antwoord van een (technische)vraag.

er zijn er die op een meelijkwekkende manier hun argument geven wat kant nog wal slaat , en iedere vorm van technisch advies ontbreekt, het zij zo, zie het als een persoon die alleen in de hoek van de kamer zit op een verjaardag en er bij wilt horen.

als ik echt iets van me af wil schrijven op deze site doe ik dat in de bavards, dat zou de ander(e) ook moeten doen ipv op technische vragen, je kunt daar gewoon een verhaal kwijt en reageren op de reacties.

verder vind ik het privé-mail systeem op deze site niet echt alles, maar ja, het zit er nu eenmaal bij.

ik werd met mijn vorige inlogging overstelpt met mailtjes (meestal geen leuke mailtjes) van mensen die mijn reacties lazen en me de les leerden, of als antwoord op een van mijn ingezonden stukken en me rigoreus voor rotte vis uitmaakten.

ik heb dit verholpen door opnieuw in te loggen met de zelfde naam, en een ander e-mail adres, waar ik nooit naar kijk, jammer voor al diegene die reageren.

mocht er iemand zijn die het echt nodig acht me te vinden dan kan dit via het forum geregeld worden en de meesten die me kennen wete mijn oude mailadres en gebruiken dit eerbiedig en met respect.

heelaas is het waar, haantjes gedrag, het gelijk willen hebben en anders schelden, maar in alle gevallen geld dat je dit zelf aandraagt of uitdaagt.

ik kan niet zegen dat Ivo of iemand anders iets verkeerds heeft gezegd in jouw draad, mocht je dit zo opvatten da denk ik dat je eerst moet kijken naar jouw bijdrage in deze draad.

een technische vraag op dit forum wordt nou eenmaal niet specialistisch geantwoord, we zij en blijven allen amateurs die menen het goed te weten en je een goed advies denken te geven.

wil je een zuiver professioneel antwoord dan moet je dus niet op dit forum zijn maar diegenen (Dit) vragen of je dit prive met haar kan regelen, dan ben je van je haantjes af.

hopelijk snap je het een beetje van al die mensen die ver weg woen van hun roots en zien we je toch nog eens terug.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2008-06-25 13:30:38

Beste Peter,

Ik vind het ook jammer dat je je zo snel uit veld laat slaan!

Hier en daar is de toonzetting van gegeven advies wat harder bij je overgekomen, maar ik kan evenmin aan de berekeningen van Adviseurpiet tornen, want iedereen die ter zake kundig is, zal een zelfde gevolgtrekking maken dat je beter een lichte spantkonstruktie voor die overspanning kunt laten maken, dan wat jij in gedachten had. En nogmaals mijn vader was architekt en heeft ook fabriekshallen ontworpen.

Allen met lichte vakwerkspanten. De feitelijke berekeningen voor die liet hij doen bij een terzake kundige konstrukteur.

En het spijt me dat heeft niets van doen met 'haantjes gedrag', maar dus met beter weten.

Ik hoop ook je weer terug te zien hier hoor, want jouw specifieke deskundigheid hebben we best allemaal veel aan.

Mvg van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-06-26 23:07:37

nee hoor hugo, tenslotte benoem je jezelf ook als "steentje of andere ongerechtigheid"  ;-)

cees

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2008-06-27 11:41:19

Tjonge jonge, die Hugo toch! Een nieuw profiel, 0 berichten, 1 reactie en die is dan nog ter ondersteuning van die arme Peter die door al die haantjes en kinnesinne van dit forum is verdreven... en dan ook nog denken dat zo'n reactie dusdanig de moeite waard is dat men op verwijdering zou aandringen. Egoprobleempje?

Misschien moesten we een leuke nieuwe draad Entre Bavards openen onder de titel "Schijnbare en werkelijke toevalligheden"...

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2008-06-27 12:44:13

nog even dan, om wille van het begrip.

Ik ben niet weg vanwege wat u hebt gezien op dit forum. Ik ben weggegaan omdat ik, nadat ik Ivo71 vroeg iets zorgvuldiger, respectvoller om te gaan met mij, een vergaande psychoanalyse over me uitgestort kreeg van Ivo. Overigens voornamelijk over mij en mijn bijdragen, doch ook over anderen. 

Het deed me denken aan wat er jaren geleden op dit forum (neen, op de voorganger ervan!) plaatsvond. Daar had ik toen geen zin meer in, daar heb ik nog steeds geen zin in.

Voor de goede orde: spookachtige bijdragers als "Peter08" en "Hugo2" die opeens opduiken ken ik  niet.

Peter. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-06-27 13:28:26

peter, ik kreeg ooit van en bejaarde (piep) een vierbladzijde lange mail naar aanleidig van een vraag hierop de site in ruime bewoording vertaald "als ik met jonge jongetjes wilde werken wat natuurlijk héééél erg leuk is, moet je wel uitkijken hoor.

maar als je vragen hebt moet je me maar vragen en anders kom ik wel bij je langs"

jaja, ouwe bokken weet je ?

gatver, ik heb direct mijn login veranderd en nu is mijn e-mail adres niets meer dan fake, de box kan wel overstromen met fanmail, 't zal me m'n reet roesten.

de vaste club hier kent elkaar, ze weten elkaar te bereiken, en weten dat sommige dingen anders bedoeld zijn dan geschreven, mede doordat er vaak héél ergens ver weg al een aanleidindend stukje was geschreven.

er zij mensen die scherp zijn, mensen die alleen maar lu..... omdat ze wat willen zeggen, of ze nu betekenisvol zijn of niet (vandaar jouw zucht waarschijnlijk) en er zijn mensen die falikant uit hun dak gaan omdat er alweer zo'n stomme vraag wordt gesteld, maar ze hebben niet in de gaten dat de vraagsteller niet de gewoonte heeft drie maanden terug te kijken in het forum om deze al reeds bestaande draad op te zoeken.

vandaar dat het er soms wel eens op lijkt dat we niet zo leuk zijn als de mensen denken, maar dat zijn we echt wel.

er zijn mensen die deze site bezoeken en graag in frankrijk willen wonen maar dat lukt ze maar steeds niet, geld op, angst voor den vreemden, familie, ect, en er zijn mensen die hun droom toch niet zo zien gaan als ze dachten (in frankrijk moet je ook bealsting betalen en boodschappen doen) en falen, waardoor ze het frankrijk en zijn neerlanders op deze site af gaan zei...

deze mensen komen wel eens terug als "spookachtigen" die de site nauwkeurig in de gaten houden en af en toe komen trappen, een soort sport.

ik geef zelf wel aan wie me prive mag mailen, en dat is hier niemand bij voorbaat, krijg ik wel een mailtje dan is dat vaak naar aanleiding van iets specifieks wat niet perse nodig is dat een ander dat hoort, en deze mailers weten mijn oorspronkelijke adres.

voor mij waren er duizenden redenen om op te stappen zucht, maar het is ook leuk om af en toe gewoon onder elkaar te zijn, vandaar dat de bavards voor mij de favoriete hoek is.

anderzijds help ik graag mensen omdat ik weet dat het zo eenvoudig is om deze stap (verhuizen naar frankrijk) te nemen, maar vaak denken mensen te moeilijk omdat ze in een automatistische maatschappij zijn opgegroeid, alles is en wordt geregeld door een ander in nl.

thuis wordt een grasmachine de stort op gepleurd, hier hebben deze zelfde mensen geleerd om tot rust te komen, gereedschap op te scharrelen, en met rust en genegenheid weten ze de machine weer aan de praat te krijgen, onder genoegen en aplaus van alle mensen, inclus mijzelf, die deze verrassende verandering ook heeft ondergaan.

daarom is deze site leuk, we zij er voor ons allemaal, en ook voor de spookachtigen ;-)

cees.

35.00 euro wim, het was een moeilijke tekst ;-)

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2008-06-27 18:09:46

Het zal iedereen inmiddels duidelijk zijn dat Peter een eigen visie heeft op een door hem geinitieerde en -in mijn ogen althans- privé berichtenwisseling met mij. En ik dus de mijne. Omdat ik onze mailcontacten nog steeds al privé beschouw, voel ik mij niet geroepen om er, anders dan Peter blijkbaar, hier over uit te weiden. Overigens heb ik hem ook niet toegestaan om de inhoud van mijn mails openbaar te maken.

Wel heb ik de door hem gewraakte aanhef gecorrigeerd en hem op het forum publiekelijk mijn excuses aangeboden voor mijn te frivole omgang met zijn alias. Ik weet niet wat hij nog meer van mij verwacht maar that's as far as it goes, wat mij betreft. Ik geloof niet dat ik een halsmisdrijf heb begaan, hooguit mij een wat ongepast woordgrapje gepermitteerd. Maar dat neemt allemaal niet weg dat wat er ook tussen hem en mij aan meningen moge zijn uitgewisseld, dit a titre personnel en in privé gebeurde, en dus niet op het forum. Ik snap dus niet waarom hij er op het forum over uitweidt, het zou genoeg moeten zijn dat ik inmiddels wel tien -geloof ik- mails over de materie van hem heb mogen ontvangen.

Het is, wederom in mijn ogen natuurlijk, enigszins pathetisch om na een volledig privé mailgeschil (als je het zo mag noemen) met één forumlezer hoogst theatraal van het forum afscheid te nemen met als kroonargument dat het hier vol zit met kinnesinnehaantjes die hem allemaal onvoldoende respect betonen.

Tja, daar is één kandidaat voor en dat ben ik, zei de gek. Die kinnesinne die Peter ervaart zal ik dan in mijn slaap hebben moeten gevoelen want in mijn wakende leven heb ik hem nooit ontmoet en heb dus geen reden om hem te beledigen. Inmiddels wel, zo langzamerhand, maar ik zal mij inhouden. Ik behoud mij wel het recht voor om een mening over zijn presentatie hier te hebben en te ventileren. Om forumvervuiling niet aan te wakkeren heb ik dat, zoals gezegd, niet in het openbaar gedaan en als Peter in zijn beleving door mij beledigd, behaand of bekinnesind is dan gebeurde ook dat in privé en dient ook in privé, via email, te worden uitgepraat. Het heeft namelijk helemaal niets met het forum te maken. Maar goed, ik heb omwille van de forumvrede toch maar mijn excuses gemaakt, via email én op het forum. Dat is wat mij betreft genoeg. Ik zie verder geen aanleiding om deze ballon vol hete lucht nog meer op te blazen.

Ik zal dus ook maar voor me houden hoe ik zulk gedrag kwalificeer. Anders komt hij misschien nog terug. En dit is het laatste wat ik over de 'kwestie Peter' hier te melden heb.

Adieu Peter, het ga je goed.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2008-06-27 19:57:23

Mooi, dat hebben we dan ook weer gehad. Het aanal 'kwesties' op dit forum is gelukkig gering in aantal. Jammer dat Peter is vertrokken, jammer dat mensen soms een verkeerde toon treffen, jammer dat betrokkenen daar verdrietig om worden. Zulke dingen gebeuren dus. Een zekere HuGo meende ook nog een duit in het zakje te moeten doen, maar de eerste bijdrage van deze tamelijk anonieme forumgebruiker voegde weinig toe en is daarom weggehaald.

Ik heb volstrekt geen zin om inhoudelijk om de 'kwestie' tussen twee heren in te gaan. Bovendien hebben de twee privé flink zitten mailen en zoeken het zelf verder uit.


Discussie dus gesloten.

Wim