Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rijden met buitenlandse auto

Auteur Bericht

avatar#5967
Henk 24
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-07-06 09:53:26

Wij hebben het volgende "probleem"!

Onze zoon woont in Spanje en wij wonen in Frankrijk.

Volgende week komen ze bij ons onze caravan ophalen en onze auto en rijden daarmee naar Nederland. Wij mogen dan zolang zijn auto lenen, die uiteraard een spaans kenteken heeft.

Zowel onze caravan als onze auto hebben dus een frans kenteken.

Zal dit probelemen geven?

Wie weet waar ik dit kan opzoeken.

Ik begrijp dat je als nederlands ingezetene tegenwoordig geen meter meer mag rijden met een auto met een buitenlands kenteken, zonder dat de eigenaar naast je zit.

Heb ik het probleem zo duidelijk uitgelegd??

Alvast hartelijk dank

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2008-07-06 12:50:54

Ja Henk,

Het MAG niet...nergens. Maar behalve dat het niet mag, krijg je ook nog eens onoverkomenlijke problemen met een verzekeringsmij in geval je zelf buiten schuld betrokken raakt bij een aanrijding. Ook al hebben de betrokkenen een geldig buitenlands rijbewijs!

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2008-07-06 14:59:52

 Het mag niet, voor mensen die in Nl wonen, het mag wel voor mensen die in Frankrijk  of in Spanje  of in...wonen. Als de zoon in Spanje woont is er geen probleem. Wel bij de verzekering navragen of die ook voor zoon geldt, is niet bij alle Franse autoverzekeringen automatisch zo.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#3 Geplaatst: 2008-07-12 04:01:10

Volgens mij kan het als je een huurcontract opstelt, je zoon huurt dan feitelijk een auto in Frankrijk.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2008-07-12 12:04:52

Maar autoverzekeraars melden in de polisvoorwaarden ook dat de dekking (ook de WA-dekking trouwens) vervalt indien de auto wordt verhuurd (of voor races of behendigheidsproeven wordt gebruikt, door een oorlog of revolutie schade oploopt en zo nog wel een paar uitsluitingen). In elk geval geldt dat voor mijn lopende verzekering en ook een aantal oude waarvan ik de polisvoorwaarden nog achterin een hangmap heb liggen. Tenzij het in Frankrijk anders werkt, vrees ik dat de verhuurvlieger niet opgaat.

Overigens mag de zoon met zijn Spaanse auto volgens mij gewoon een caravan met een Frans kenteken door Frankrijk en Belgie naar Nederland trekken (leuk Euro multiculti...) zonder dat de verzekering dekkingskracht verliest. Althans, weer waar het NL-polissen betreft. Die discussie is hier al eens gevoerd, geloof ik. Misschien is dat de oplossing, tenzij de Franse auto ook per se naar Nederland moet?

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#5 Geplaatst: 2008-07-14 14:27:28

Ja juist dus Ivo,

Dat zeggen de NL-polis voorwaarden dus. In Fr. geldt een ander regiem...zowel op autoverzekeringen als alle andere dus.

Je mag in Fr. *tig complementaire verzekeringen hebben, voor je auto niet, maar voor alle andere wél dus.

Je mag zelfs je 'leerling' in jouw auto rijles laten nemen, zonder dubbele besturing maar dat moet je wél melden aan je verzekeringsmij vooraf!

Wat er daarna gebeurt bij eventuele schade is eén groot mistig gebied!

Je moet wél evt. schade melden binnen één week naar die Mij, want anders heb je een gigantisch probleem, ook al was jouw 'leerling' of jou zelve niet de schuldige van een aanrijding.....

Die het echt weet mag het zeggen, hoor. ....

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#6 Geplaatst: 2008-07-14 15:37:05

Dus, Erik, als ik je verhaal goed heb begrepen dan kun je in Frankrijk dus

a. géén aanvullende verzekering voor de auto sluiten en

b. wel iemand rijles geven maar soort van op eigen risico.

Heel interessant, maar wat heeft het in vredesnaam met de vraagstelling te maken? Niks toch zeker? Dus waarom plaats je eigenlijk deze reactie?

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#7 Geplaatst: 2008-07-14 16:07:14

Die plaats ik dus Ivo, omdat er in Fr. veel mag, maar allesbehalve tov. Nederland of vica versa. Indien uit metingen van politie blijkt, dat mijn leerling geen 'faute grave' heeft gemaakt of mij die haar/hem les gaf, zal de andere partij dus moeten dokken, hier in Fr dan dus!

Ja Ivo, je hebt gelijkl De vraagsteller (Henk) bedoelde het ook letterlijk.

Mag een buitenlands ingezetene een voertuig en caravan naar NL brengen?

Ja dat mag in ES en FR. en ook voor BE, maar mag in NL NIET !!!

Maar als ik alle wetboeken uit m'n hoofd moet kennen / gekund had, was ik waarschijnlijk een internationaal juridisch waterhoofd geworden...grijns.

Erik.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2008-07-14 17:08:19

Goed, nu is het helemaal helder, Erik.

Wat IK bedoelde was dus dat als de zoon van de vraagsteller geen ingezetene van NL is, maar van Spanje, dan kan hij met zijn Spaanse auto prima een Franse caravan door Belgie naar Nederland trekken. En in NL ook want hij is niet onderhevig aan de beperkingen die NL zijn ingezetenen opdringt. De vraagsteller is dat wel want hij woont -althans zo lees ik het- kennelijk weliswaar fysiek in FR maar heeft nog een officiele domicilie in NL aangehouden.

Mocht dat niet zo zijn en woont hij voltijds in FR zonder een adres in NL (en betaalt hij in FR belasting en zo), dan kan hij geheel merde hebben aan wat NL van zijn ingezetenen eist en met zijn FR-auto en FR-caravan gewoon net zo lang in NL rondkarren als hij wil.

Of zijn zoon dat -verzekeringstechnisch- ook mag, hangt af van de bepalingen in de polis van de eigenaar van de auto. Vaak mag naaste familie ook wel pappie's auto berijden. Even de kleine lettertjes lezen.

avatar#5981
henk24
Berichten: 0
Reacties: 1

#9 Geplaatst: 2008-07-15 23:34:47

Klopt, wij wonen permanent in Frankrijk en geen verblijf meer in Nederland.En onze zoon permanent in Spanje.

We hebben inmiddels navraag gedaan bij de verzekering en er is geen enkel probleem. We moeten alleen controleren of onze zoon een geldig rijbewijs heeft.

Hartelijk dank allemaal voor het meedenken.

groet uit Montignac

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#10 Geplaatst: 2008-07-22 15:13:00

Ivo je volgende uitspraak :

"Mocht dat niet zo zijn en woont hij voltijds in FR zonder een adres in NL (en betaalt hij in FR belasting en zo), dan kan hij geheel merde hebben aan wat NL van zijn ingezetenen eist en met zijn FR-auto en FR-caravan gewoon net zo lang in NL rondkarren als hij wil. ", is niet volledig!

De werkelijkheid is als volgt:

Je mag als EU-burger (met WOONPLAATS buiten NL!) max. 180 dgn. /kalenderjaar 'rondkarren' in een ander land, dan waar je woont! Met uiteraard dat kentekenbewijs in bezit of toonbaar.

NL heeft nog steeds de wegenbelasting (Fr. voor particulieren sinds begin 2000 niet meer). Daarnaast is er een registratiebelasting op NL-kenteken die de BPM heet.

Van alle ingevoerde auto's wordt nu in samenhang met de verplichte wegenbelasting onder redelijk recent vonnis van de Hoge Raad een pro-rata tarief voor de BPM geheven. Je mag in principe dus 180 dgn vrij met buitenlands kenteken in NL rondrijden, maar de houder is diegene die op je (buitenlandse carte grise staat vermeld) Een buitenlandse rijbewijshouder kan dus niet aangesproken worden op die 180 dgn termijn, noch voor in bezit zijn (tijdelijk) van die auto met aanhanger.

Alleen de werkelijkheid van de NL-roverstaat is ietwat weerbarstiger.

Want in de Nationale wetgeving staat, dat je voor gebruik op de NL-wegen een officiële ontheffing moet aanvragen indien de combi of alleen daar langer dan die 180 dgn. rondrijdt! Dat kan in de praktijk Douane én Politie nauwelijks meer controleren, met open grenzen. Daarom heeft alleen NL een omzeilingstruuc hierop bedacht, die als volgt uitwerkt;

Ze houden je aan als Douane of in gecombineerde actie met de Verkeerspolitie.

Dan delen ze na contrôle van je in dit geval franse kenteken gegevens een zg. waarschuwing uit. Die houdt in dat je niet meer zonder ontheffing van NL wegenbelasting en eventueel BPM mag rijden vooraf zonder ontheffing én/of zonder dan die auto ingevoerd te hebben in NL.

Aangezien bij de belastingwetgeving in NL de volledige bewijskracht op JOU rust, kunnen ze jou gaan gijzelen zonder tussenkomst van een Rechter vooraf indien je niet betaalt van wat ze roven van je.

Hoe zou je dergelijke wetgeving noemen dan???

Welnu dat noem je dan gewoon "knevelwetgeving" in juridische termen...een knappe advocaat die daar bij verlenging van eventueel voorarrest (door gijzeling!) jou zou vrij krijgen omdat de NL-Staat de Grondrechten van iedere burger duidelijk schendt!

Is mij dat overkomen dan als Frans Ingezetene?

Ja bijna dus, maar ik spreek dus nooit meer één woord Nederlands in bijzijn van dit soort benedenmaatse gezagsdragers! NOOIT MEER!

Erik.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#11 Geplaatst: 2008-07-22 17:39:25

Erik,

die uitspraak was van mij. Ik laat in het midden of je gelijk hebt of niet (we hebben het over een FR-ingezetene met een FR-auto...), het zal best kloppen maar het verhaal is mij er te lang voor. Maarrrre...het ging eigenlijk in dit draadje om het wegbrengen van een caravan naar NL. Zou dat een aaneengesloten verblijf in Nederland van 180 dagen met zich meebrengen? Pense pas.

Groetjes,

Ivo

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#12 Geplaatst: 2008-07-22 19:57:42

Sorry Ivo,

Dat is het lastige hier dat je achteraf bij een volgend bericht niet meer je eigen stuk op foutjes kunt aanpassen. Als je niet wist hoe, hahaha :-)

Buiten die 180 dgn. (wat in de praktijk alleen maar te controleren is als zij jou eerder aangehouden hadden), heb je ver binnen die periode al vaak gezeik genoeg!

Dat is ook mijn insteek om precies te beschrijven hoe het er in NL aan toe kan gaan.

Dus daarom spreek ik absoluut geen woord NL meer...dan ben je het snelste van die klojo's af. Oost-Indisch doof zijn en doen alsof je ze niet begrijpt, toch? :-))

Groetjes,

Erik. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2008-07-22 20:30:36

zeg hebben jullie niks anders te doen met dit weer ?

kijk even goed naar m'n plaatje ;-)

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#14 Geplaatst: 2008-07-22 21:05:50

Ja cees, maar ik surf nu eenmaal op internet vanwege m'n fysieke ongemakken. ;-))) en voor de rest is het hier bij Rotterdam gewoon kloten weer deze zomer!

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#15 Geplaatst: 2008-07-22 23:56:10

Plaatje gezien, Cees. Jazeker, ik heb wel iets beters te doen dan vallen van mijn surfboard... En ook hier bij Rotterdam is het testiculeus weer.

@ Erik: je kunt wel degelijk, ook na plaatsing nog, je verhaal editen. Klik gewoon op het potloodje naast je aanpassingsbehoeftige bericht en er gaat een wereld van correctiemogelijkheden voor je open. Je kunt het zelfs helemaal weghalen als je het bij nader inzien toch onzin vindt ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2008-07-23 08:00:21

ik begreep het van mijn nederlandse gaste die het thuisfront opbellen.

het is hier lang te koud geweest maar nu ligt het rond de dertig elke dag.

ik moet je eerlijk bekennen, ik kan blazen wat ik wil maar bij jullie zal het voorlopig niet gaan lukken; morge wordt het heet bij jullie, dan koelt het weer af en wordt het pas maandag weer heet.

geen regen dan alleen op zaterdag een beetje.

ondertussen lijken steeds meer nederlanders de charente maritime gevonde te hebben, één op de honderd tegenliggers is een plaque hollandais, om maar bij het kentekenverhaal te blijven.

cees.