Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembadalarm

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2008-07-11 15:19:21

Vandaag berichtje op de homepage gezet over het uit de handel nemen van enkele merken zwembadalarm. Vreemde zaak. Ik verneem van zwembadbezitters die zo'n dergelijk kabaalding hebben geïnstalleerd, dat het apparaat te vaak en te vroegtijdig het alarmsignaal geeft. Met een beetje wind, schakelt hij zichzelf al in. Ikzelf heb de batterij eruit gehaald. Alleen bij bezoek met kleine kinderen, schakel ik het alarm weer in. De beste beveiliging blijft echter het toezicht van de ouders. De Franse media melden overigens niet wat er nu met de 'afgekeurde' en al geplaatste alarmapparaten moet gebeuren.

Wim

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2008-07-11 17:51:38

Wij hebben de Sensor Premium. Eigenlijk maar één keer een vals alarm gehad. Maar ik weet ook niet of ik hem na dit bericht zomaar terug moet/kan sturen of niet. Bij mijn weten is er trouwens al eerder een omruilronde geweest.

Wist je overigens Wim, dat je door even beide magneetsleutels er op te houden (zwemmertje en rode punt) het alarm geheel uitschakelt. Spaart de moeite om hem open te schroeven om de batterij los te maken. 

Rob

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#2 Geplaatst: 2009-10-26 11:58:46

Ik vernam zojuist dat de zwembad alarm met NF P 90-307 vanaf 19 januari niet meer toegestaan is.

Mooie boel Ik heb netjes direct na aankondiging wetgeving hierover zo`n ,toen nog duur apparaat ,aangeschaft

Het betreft merk Aqua Sensor

E-mail naar producent  wordt niet beantwoordt.

Heeft iemand tip?

Toch zonde om zomaar € 550,00 letterlijk in het water te gooien.

Willem

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2009-10-26 12:51:23

Aangetekende brief sturen met ontvangstbevestiging, waarin je gezien de wetgeving remboursement vraagt. Of het zelfde doen via de emailoptie bij La Poste bv., dan moeten ze wél antwoorden.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2009-10-26 13:13:55

Helemaal eens met Wim, alarm is best, maar toezicht van een volwassen persoon is onontbeerlijk. Als het alarm afgaat, en je bent 2 minuten hollen van het bad af, kan je weleens een nare verrassing wachten. Vooral bij erg jonge kinderen gaat verdrinken erg rap. Ben benieuwd hoe de regeling uitpakt in de praktijk met de 'verkeerd' aangeschafte alarminstallaties. Dit

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2009-10-26 18:27:28

Beste Dit,

Jij bent het helemaal eens met Wim hier. Prima ik ook, als ik zwembad zou hebben en weet ik veel van goedgekeurd alarm! Ik zou dan als grootvader van m'n denkbeeldige kleinkinderen 7/7 dagen 12 uur overdag waken over m'n kleinkinderen bij dat zwembad en OOK elders!

Helaas ben ik als denkbeeldige grootvader al niet meer zo rap, maar als ik in prime time van zo'n dochter of schoondochter het waken over zo'n kleintje krijg, dan zet ik me minstens 150% in dus.

Je bent benieuwd hoe die 'regeling' uitpakt?

Nou, Dit dat kan ik je alvast op een 'briefje' geven nul, nowhere voor die en dat zwembadalarm gekocht hadden, want het gaat weer eens vanouds;

1. De producenten maken zich er vanaf,

2.Consumenten org's  bemoeien zich ermee,

3. Finale ridel is dat blijkbaar niemand verantwoordelijk IS...en de Staat speelt kennelijk Micky Mouse.!

Maar dit hoeft je allemaal niet te ontmoedigen...alleen moet je niet de illusie hebben dat jij het zou winnen tegen hun die een niet zo heel safe zwembad alarm verkopen...of het al of niet door de Vereniging van Huismanagers goedgekeurd zou zijn! ;-)

Groeten van,

Bruin.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#6 Geplaatst: 2009-10-27 12:54:42

winnen tegen hun?

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2009-10-30 17:06:17

Heb je niks beters te doen Peter, dan me te vangen op misgespelde woordje 'hun' ipv. van 'hen' ?

Er wordt NOOIT een zaak gewonnen tegen Producenten of Wederverkopers, die de boel truuken op punten of komma's van ten lastelegging van een particuliere partij!

Dat wilde voorgaande bericht dus zeggen aan Dit en Wim!

Bruin.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2009-10-31 15:59:05

Nog even iets on-topic:

Vanaf 19 januari 2010 moeten zwembadalarms aan nieuwe veiligheidseisen voldoen. Zij zullen in werking moeten treden bij de val van een kind van minder dan 6 kilo en moeten beschikken over een sirene die voldoende geluid produceert: 100 decibel op één meter afstand in plaats van de 85 decibel eerder. Bovendien moet het alarm 24 uur per etmaal in bedrijf zijn en niet ontijdig afgaan, zoals bij windstoten. De fabrikanten moeten de alarmapparaten voorzien van een certificaat en de garante geven dat hun producten aan de kwaliteitseisen voldoen. Bestaande apparaten met de bekende normen NF P 90-307-1 of NF P90-307 en zijn latere aanvulling met A1 mogen nog een halfjaar na het desbetreffende decreet van 16 juni 2009 nog worden verkocht. Dus inderdaad is het 19 januari afgelopen met deze verkoop die bovendien nog moet zijn goedgekeurd door een onafhankelijke organisatie. En dat is nu het punt. Onduidelijkheid heerst ook over de al enkele jaren in gebruik zijnde alarminstallaties die destijds zijn gekocht met de bekende normen. Wellicht is er al iemand die dit een keer heeft gevraagd aan zijn zwembadwinkelier. Het decreet is hier te vinden.

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#9 Geplaatst: 2009-11-01 17:09:51

Je weet het met nieuwe wetgeving natuurlijk nooit zeker of de overheid wel het beste voor heeft met zijn burgers, maar na lezing van het decreet waar Wim naar verwijst kan ik het niet anders lezen dan regelgeving die van toepassing is op nieuwe spullen. Je mag niets anders fabriceren, importeren, verkopen of gratis weggegeven dan alarmsystemen die voldoen aan de nieuwe eisen. Op diverse Franse websites kom ik teksten tegen als de volgende: "Cette nouvelle réglementation n’impose pas de remplacer les dispositifs installés conformes aux anciennes normes".

Om de vergelijking met de elektra normen te maken: wanneer met de invoering van de vernieuwde NF C 15-100 normen eind 2002 wat er eerder was aangelegd automatisch zou zijn afgekeurd, had bijna heel Frankrijk in het donker gezeten en was iedere brave Franse burger bij het krieken van de dag waarop de nieuwe wetgeving in werking trad in overtreding geweest. Of zou de installatie branche 48 uur per dag bezig zijn geweest met het vernieuwen van de bestaande elektra overal in Frankrijk. Het voorbeeld van de implementatie van Europese wetgeving voor septic tanks lijkt echter een andere weg te gaan bewandelen, ook al verzekerde onze burgemeester me dat hij niemand hier in het dorp kan dwingen een bestaande installatie te vernieuwen, alleen in geval van succession. Ik wil hem graag geloven, maar helemaal gerust ben ik er niet op.

Laten we het er voorlopig maar op houden dat de bezitters van alarmsystemen volgens de oude normen niet meteen naar de winkel hoeven te gaan.

Rob