Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

la parade

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-07-16 08:36:08

ik las vorige week een stuk van een nederelandse journalist "maar wij hebben rita en balkenende" waar de innige omhelzing (lees omarming) van sarkozy werd beschreven, de omarming bij betancourt.

het artikel ging deels over de eeuwige lach bij sarkozy die zo mist bij balkenende, de gladde durf van hem die ver te zoeken is bij balkenende, en zijn politieke konijntje wat hij snel in het zelfde kooitje duwt als de bevrijde betancourt, waar balkenende nooit aan zou denken.

"maar ja" zo schreef de journalist, "wie hebben wij te bevrijden, rita ? laat dan maar zitten"

verder gaf hij nogal af op onze president sarkozy en beweerde net als vele hier in frankrijk dat sarko nimmer iets voor de bevrijding heeft gedaan.

toch meen ik gelezen te hebben dat sarko een paar maandjes geleden daar is geweest, weten hun dan precies wat hij daar in het geheim heeft besproken ?weten ze dat net zo goed soms als ségolène royal die zelfs sarkozy schuldig acht bij de inbraak in haar huis ?

of.....begint het misschien te zweten bij de tegenhangers omdat sarkozy echt durf heeft ?

ik hoor nog mijn omgeving foeteren dat het schandalig is de persident van syrie uit te nodigen op de parade, schande !

toch is zijn opzet van de uni meditirane een slimme zet, en, moet ik zelfs zeggen, zijn uinodiging aan allen een nog veel slimmere zet.

met tranen in de ogen, ja jullie mogen het best weten, met tranen in de ogen zag ik de laatste smerige steek onder water van sarko, de landing van de para's voor zijn podium, de vlag uitrollend van unicef, voor een betere wereld.

recht in de smoelen van de dames en heren die op z'n platst gezegd, schijt hebben aan mensenrechten, sloeg sarkozy zijn laatste arm om hen heen.

ik hoorde hem bijna fluisteren, "kijk, en dat is nu speciaal voor jullie" met zijn eeuwige glimlach.

chapeau !

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2008-07-18 00:30:47

3x gelezen maar ik kan er werkelijk geen touw aan vast knopen.

Desondanks: Sarkozy = marketing.

Iets waar Nederland heel goed in is maar wat in Frankrijk nog totaal onontgonnen gebied is.

Misschien is hij juist daarom wel (oppervlakkig) populair onder de Nederlandse Fransen?

De Fransen die ik ken hebben geen goed woord voor hem over.

Ikzelf ook niet trouwens maar dat is gevoelsmatig en dus niet zo objectief. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2008-07-18 09:16:20

Grappig hoe hier en in andere discussies Sarkozy steeds weer ambivalentie oproept. Inderdaad hoor ik weinig mensen in mijn omgeving positief over Sarkozy maar het lijkt een beetje "not done" om aardig over hem te zijn. Hij schopt veel overhoop, is consistent in wat hij zegt en doet (je hoeft het er niet altijd mee eens te zijn) maar staat tamelijk ver af van wat de "gemiddelde" Fransman vindt en denkt. Glamour in het Elysée....? So what! Praten met enge politici als Khadaffi en Sadat: maakt-ie zelf wel uit. Marketing: inderdaad. Na André Citroën is er weinig aan marketing gedaan. Fransen vinden nu eenmaal dat zij de beste producten maken en daar de rest van de wereld niet van hoeven te overtuigen. Dat de prijs niet concurrerend is, dat is het probleem van de kopers, niet van de verkopers. Dus geleidelijkaan verliest de Bordeaux terrein aan wijn uit Chili, Californiê en Zuid-Afrika. Franse auto's zijn veel minder betrouwbaar dan Japanse of Duitse en zoveel origineler zijn ze ook niet meer. Foie gras kun je heus ook in Oost-Europa maken. Bombardier in Canada maakt minstens evengoede trams en treinen als Alstom en goedkoper. Airbus moet nog zien dat het kan overleven in de concurrentieslag met Boeing. Dat de echte luxe-producten als parfums, mode, champage het nog goed doen komt vooral van de (nouveaux) riches in het buitenland.

Sarkozy wil de "cumuls des mandats" verminderen en zo de rol van de "Enarchen" aantasten. Hij durft politici te benoemen die via andere sporen in de politiek beland zijn (Rama Yade, Rachida Dati) of zelfs van een andere partij zin (Bernard Kouchner).

Hij pakt de verkeersveiligheid aan: toen ik gisteren 300 km Autoroute reed op de maximum toegstane snelheid van 130 ben ik maar één keer gepasseerd (door een Zwitser) en het was wel de A6! Was even anders 4 of 5 jaar geleden.

In mijn eigen vakgebied worden al jaren nodige reorganisaties binnenkort eindelijk doorgedrukt.

Natuurlijk blijft het een drammerig haantje met teveel rijke vriendjes maar hij krijgt wél wat voor elkaar. Daar waar Chirac, omgeven door schandalen en minstens evenveel rijke (maar minder zichtbare) vriendjes de Vader des Vaderlands uithing maar diverse premiers op hun bek liet gaan.....

Ben ik Sarkozist? Wellicht maar vooral bij gebrek aan beter!

Steven 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-07-18 09:16:55

ook wel eens dieper ingegaan waarom ze geen goed woord over hebben voor sarkozy ?

sarkozy rammelt de hele maatschappij door elkaar, oh mijn god, en het ging toch al jàren goed ?

sarkozy wil het hele belasting systeem veranderen (naar nederelands model, één nummer per persoon) ohhh en al die ontslagen dan, het ging toch goed zo ?

sarkozy wil hardere straffen tegen crimes. ohh weet je nog die ellende in de wijken van parijs ? ('t is alleen nooit weer gebeurd ;-)

sarkozy wenst geen stakingen. ohhh hedemeteet, hoe moeten we nu onze onvrede kenbaar maken ?

sarkozy heeft een wet gemaakt dat iedere staker zijn gestaakte dag van zijn vakantiedagen af moet trekken, dus onbetaald. hoe durft tie, geen betaalde stakingen meer ?

tja, geen wonder dat ze hem niet kunnen luchten of zien.

weet je hans, ik kreeg pas echt respect voor sarkozy toen hij op een havenkade liep tussen schreeuwende vissers.

een van de boze vissers schreeuwde een aantal verwensiningen naar sarkozy en deze reageerde daarop door in zijn costuum uit de bewaking te springen de kade op, en hij wilde even praten met de visser en zijn ongenoegen.

deze sarkozy kan dan misschien minpuntjes hebben hans, en die zal hij heel veel hebben in de ogen van de gemoedelijke fransman, maar het is op dit moment de enige vechtersbaas die frankrijk uit zijn failissement kan trekken. 

ik kocht ooit een turks bedrijf hans wat geheel aan de grond was gelopen.

toen ik er in twee weken in de overal tussen ingenieurs en werklui via de achterdeur naar vroeg voelden de meeste turken op z'n minst gezegd er het meeste voor me in de bosporus te pleuren.

ik lachte nog een paar maandjes en heb toen de overal in de hoek gesmeten, de hele bende op kantoor geroepen, en hun de cijfers laten zien "kijk heren, dit zou er met jullie gebeurd zijn als ik niet dat gedaan had wat jullie zo haten, en nu gaan jullie het dubbele aantal personen opzoeken als nieuw personeel.

wie niet wilt, mag geheel vrijwillig gaan"

toen ik de boel terug vekocht aan de oorspronkelijk eigenaar verdiende de ingenieur geen vierhonderd maar vierduizend euro's, en was het product verkrijgbaar in grote delen van europa via agenten.

zelfs de grootste hufters lieten een traan rollen toen ze me uitzwaaiden.

mooi zijn doet pijn lijden hans, en dat moeten de fransen nog leren.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-07-18 09:28:14

oh ja hans en je hebt het over marketing, ik hoop niet dat je de marketing in de politiek bedoeld want daar zakt m'n broek echt van af.

is dat marketing ? een partij van de arbeid die in een half jaar omslaat van de arbeiders partij naar een partij die het opneemt voor allochtonen en christenen ?

waar is hun drang naar stakingen en tegenweer gebleven die zo kenbaar was bij de pvda ?

het hele kabinet met zijn marketing leunt op de religieuze stoel van balkenende en rouvoet toch ? moet alles daar niet voor wijken ? 

maar ach, bos heeft zijn salaris, en daar gaat het immers om, en balkenende zijn aandacht van vriendje busch, en die andere gladde scheet zit goed bij de kerkeraad.

nee, dat kan ik geen marketing noemen.

maar zakelijk, ja, zakelijk is de nederlander wakker, waar de fransman slaapt.

en ik denk dat sarkozy dat heel goed in de gaten heeft.

cees.