Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frankrijk en NL ontvangen op de TV in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2008-07-16 21:27:50

Ik moet alles nog nieuw aanschaffen (TV, antenne of schotel). Ik heb geen ervaring met schotels. Ik wil Nederland en Frankrijk kunnen ontvangen. Het beste lijkt mij om het basispakket TNT te nemen voor de Franse zenders en Canal digital om Nederland te kunnen ontvangen. Kan dat met één schotel en twee ontvangkoppen (of hoe die dingen ook heten) of heb ik twee schotels nodig? Wat is het beste: een Franse secam TV met ingebouwde decoder of een Nederlande Pal/Secam TV. Voor het satelliet signaal zal dit niet uitmaken maar om de Franse TNT kanalen te kunnen ontvangen zal je dan wel weer een aparte decoder nodig hebben lijkt mij?

Wie kan mij hier advies over geven?

Alvast mijn dank.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2008-07-18 21:13:53

De vraagstelling is nogal verwarrend, ik zal proberen wat duidelijkheid te verschaffen.

TNT=Television Numerique Terrestre, aardse TV dus, zeg maar de Franse digitenne.

Hier is geen abonnement en geen schotel voor nodig. Ontvangst middels een 'harkje' op het dak, mits je binnen het dekkingsgebied woont.

Elke TV die nu in Frankrijk wordt verkocht moet tenminste geschikt zijn voor TNT, vaak tevens geschikt voor Secam, de analoge Secam uitzendingen stoppen in 2010. Ook een Nederlandse TV die geschikt is voor de ontvangst van digitenne/KPN TV zal in Frankrijk TNT ontvangen. Frankrijk codeert zijn TNT zenders namelijk niet, in tegenstelling tot Nederland. (behalve anonnee tv)

Een ouderwetse Nederlandse analoge PAL televisie is niet geschikt voor TNT/digitenne en ook niet voor de Franse analoge uitzendingen.

Die TV is wél geschikt om je digitale satellietdecoder op aan te sluiten, zowel voor de Nederlandse Canaldigitaal als de Franse Canalsat/Canal+/Absat en TNTSAT

TNTSAT (Television Numerique pour Tous par satellite) jawel, dezelfde afkorting voor hetzelfde zenderpakket, maar toch een andere betekenis. TNTSAT is in het leven geroepen opdat iedereen TNT kan ontvangen. Helaas is hier een speciale ontvanger voor nodig die niet geschikt is voor alle andere zenderpakketten.

TNTSAT wordt uitgezonden op de ASTRA1, net als Canalsat/Canal+ en het Nederlandse Canaldigitaal. Er is dus maar 1 schotel/kop nodig.

Zit je binnen TNT gebied-> Koop in Frankrijk een TV, sluit een harkje aan op de antenne-ingang en gebruik schotel+decoder voor de NL-zenders.

Zit je buiten TNT gebied en wil je toch persé alle TNT zenders-> koop een willekeurige TV naar keuze en koop een satelliet ontvanger die geschikt is voor twee abonnementskaarten tegelijk en neem twee abonnementen.

1 bij Canaldigitaal voor de NL-zenders.

1 bij Canalsat voor de Franse zenders.

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#2 Geplaatst: 2008-07-18 22:40:56

Pfft... Die Jako...

Wat was het vroeger dan lekker simpel hé:

1 antenne, 1 tv en 1 systeem met twee zenders Ned 1 en Ned 2 en als het heel goed weer was konden we het REM eiland ontvangen met "de onzichtbare man".

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2008-07-19 12:08:28

Hoho,

Ook voor dat REM-eiland moesten we (de meesten) een aanpassing doen aan onze televisie zodat we die Ultra Hoge Frequentie van de REM konden omvormen naar een Verrekt Hoge Frequentie die de TV wel aankon. Een soort Settop-box dus, oerversie 1.0a . En "Ed, het sprekende paard" was veel leuker ;-)

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2008-07-19 13:08:02

Benq, Jako,

  Even terug naar de techniek. Oude techniek. PAL / SECAM / SCART.

Heb hier van zolder gehaald:

1) een zeer oude Nederlandse PAL televisie, nog zonder scart plug, van het niet meteen als Hofleverancier klinkende merk Frontech;

2) een eveneens oude Nederlandse JVC videorecorder, voorzien van maar liefst  twee scart ingangen;

3) een antenne/coax kabeltje.

Vervolgens:

4) mijn tnt decoder - een goedkope van het merk SYSTEC - met scart kabel verbonden met de JVC, coax kabeltje aangesloten op  tv out van de JVC, op de tv met een echte analoge draaiknop het door de JVC uitgezonden signaal opgezocht;

5) et voila: alle TNT zenders op een rij;

6) voor hen die het niet geloven hier (in LDF) thans life te bewonderen. 

Conclusie: oude Nederlandse tv of videorecorder niet meteen weggooien, de scart plug (in het Frans prise peritel genoemd) biedt uitkomst.

Rob van der Meulen 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2008-07-19 22:02:21

Alle 3 oude PAL NL TV's die ik heb werken prima met Franse TNT decoder, en ze zijn alle rond 10 jaar oud...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2008-07-20 10:05:05

Natuurlijk werkt elke oude PAL TV met een losse TNT decoder. Deze

TNT decoders zijn bedoeld voor heel Europa als tussenoplossing en geven een PAL signaal af. De vraagsteller gaat echter alles nieuw aanschaffen en gaat vast geen oude PAL TV + losse TNT settopbox kopen in de winkel.