Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ADSL residence secondaire???

Auteur Bericht

avatar#5409
Hans & Hanneke
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-07-18 20:23:47

Haha, misschien bestaat het wel....., je weet maar nooit!

Ik heb in Frankrijk bij FT mijn vaste telefoonlijn als een "residence secondaire"-abonnement. Betekent dat voor de langere periodes dat we er niet zijn, ook geen abonnementskosten betalen.

BESTAAT DIT OOK VOOR ADSL INTERNET???

Ik kan het zo 1-2-3 op de site van FT niet vinden.

Dank alvast voor eventuele reacties.

Groet,

Hans Schouwenaar

hans.schouwenaar@xs4all.nl

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-07-19 00:19:19

Hans,

Deze vraag is al meer dan eens aan de orde geweest op dit forum, en ik ben bang dat het antwoord " nee " is. Lees hiervoor onder meer de discussie die in deze rubriek gevoerd is over het onderwerp reADSL.

Alleen met een analoge internet toegang, met een klassiek modem, kun je zo'n aan/uit scenario realiseren, bijvoorbeeld met het acces libre abonnement van Orange. Technische achtergrond is dat een telefoonaansluiting vrij makkelijk (op afstand) tijdelijk kan worden aan- of afgesloten, maar dat voor een soortgelijke adsl ingreep aanzienlijk meer nodig is. Dat kost tijd en monteurs uren. Lijkt vrij onwaarschijnlijk dat een provider om zijn klant een paar tientjes te laten uitsparen zelf daar per ingreep een veelvoud aan kosten voor over zou hebben.

Er zijn mensen die op grond van bestudering van abonnements voorwaarden menen dat zo'n aan/uit scenario misschien ook bij adsl mogelijk zou kunnen zijn. Tot op heden heeft zich evenwel nog niemand op dit forum gemeld die dat hier in Frankrijk of elders in Europa gelukt is.

Rob

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-07-20 07:25:20

Deze vraag was destijds door Thomas Vergouwen (thover, op dit ogenblik op tour) duidelijk beantwoordt:

HET GAAT NIET,

nu niet en het zal ook niet zo gauw gebeuren.

Christian von Klösterlein

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#3 Geplaatst: 2008-07-21 17:28:14

Christian & Rob,

Graag wil ik jullie bovenstaande reacties wat nuanceren.

Een abonnement onderbreken kan niet, eenvoudig beeindigen en later opnieuw afsluiten kan wel en ook dat kan een optie zijn!

Dan heb ik het niet over reADSL, maar over een abonnement Internet "à la Carte, sans engagement de durée ni frais de résiliation" dat ik in maart van dit jaar heb afgesloten. In verband met de lengte van mijn telefoonlijn van 6300 m' is dit voor een débit van 1 mégamax en kost €24,95/mnd. De abonnementsvorm kent ook 8 of 18 mégamax.

Met dit abonnement kan men op elk gewenst moment het abonnement beeindigen (zonder extra kosten) door dit met een aangetekende brief te melden. Beeindiging vindt dan plaats in de maand volgend op ontvangst van de brief.

In ons geval is dit nog niet aan de orde geweest.

Afhankelijk van de voortgang van de verbouwing van onze grange dit najaar, zullen we bepalen of beeindigen zinvol is. Daarbij heb ik ervaren dat het telefonisch aangaan vanuit NL van een nieuw abonnement niet lastig is en zonder problemen kan als je weet wat je wilt hebben. 

Jan Joost 

21-07-08 om onduidelijkheid te vermijden correctie doorgevoerd: "telefonisch afsluiten" vervangen door "telefonsich aangaan"

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2008-07-21 17:49:29

Misschien is de 'goedkope' adsl variant een idee?

Kost 10 Euro per maand( inclusief 1 uur internet) + 1 Euro per uur (max 39,90 /maand) de snelheid is 512 Kb down/ 128 Kb up en usb modem voor 1 Euro.

De vaste kosten zijn dan beperkt tot 120 Euro per jaar ipv 300 Euro per jaar voor een regulier abonnement.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#5 Geplaatst: 2008-07-21 18:21:07

Jako,

Als het alleen om e-mail correspondentie gaat en af en toe wat opzoeken op Internet, dan kan ik me voorstellen dat de "goedkope" ADSL variant voor veel mensen een prima oplossing biedt.

Met mijn internet gebruik is dat niet interessant, ik zit makkelijk ca. 1,5 uur/dag  op het Internet en kom dan al snel op het maximum van het betreffende abonnement. Bij 4 maanden in LDF is dat 160€ + 8x10€ bij afwezigheid --> totaal van €240. Dan ligt de break even bij 240 / 24,90 = ruim 9 maanden. Dat haal ik (helaas) nog lang niet.

Jan Joost

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2008-07-21 18:53:30

Jan Joost,

Voor dat ik iemand als realistische optie zou adviseren om de "sans engagement" en zonder opzegkosten abonnementsvormen te gaan gebruiken als equivalent voor het wat ik maar noem het flipperkast model dat mogelijk is bij een analoge internet verbinding via een telefoonaansluiting van het " residence secondair" type, dan wil ik graag dat eerst iemand zijn vinger opsteekt dat het gelukt is.

Bij zo'n " ligne residence secondair" mag je tot maximaal 6 x per jaar de verbinding tijdelijk stopzetten (suspendre) voor een periode van minimaal 1 maand en maximaal 1 jaar. Gedurende die slaapstand periodes betaal je geen abonnementskosten, wel moet je voor iedere aanvraag een klein bedrag betalen (E 4,69 op mijn laatste factuur). Wanneer je parallel daar aan zo'n gratis analoog internet abonnement (acces libre) abonnement hebt lopen, dan betaal je gedurende die periodes van suspension daar dus ook niets voor, en tijdens de actieve periodes ook niets, behalve de 2 Eurocent per minuut voor on-line tijd.

En misschien dat het iemand lukt een paar keer bij dezelfde provider onder de paraplu van zo'n " sans engagement" adsl-abonnement z'n verbinding af te sluiten, en dan weer in de lucht te krijgen via een nieuwe aanvraag. Neem aan dat een provider na diverse malen heen en weer gejojo zegt: dient u uw aanvraag maar bij een ander in. Of kosten  voor heraansluiting in rekening gaat brengen. Christian wijst terecht op de opmerkingen die Thomas Vergouwen ondermeer in de reADSL discussie gemaakt heeft over de technische hindernissen bij dit scenario.

Maar goed, ik laat me graag overtuigen door iemand die er daadwerkelijk in slaagt dit voor de klant aantrekkelijke adsl-flipperkast model te realiseren. Maar totdat hij of zij zich gemeld heeft, hou ik voor de duidelijkheid toch maar even vast aan het wat ongenuanceerde model zoals jij dat noemt. Liever dan valse verwachtingen te wekken. Anders heeft de adviseur het gedaan, iemand het bos in gestuurd.

Rob


avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#7 Geplaatst: 2008-07-21 23:05:28

Rob,

Je mening is duidelijk. Van mijn kant geef ik aan wat ik zelf gedaan heb en misschien in de toekomst zal doen en laat zo meedelen van mijn ondervindingen. 

Ik weet overigens niet of dit niet de bedoeling van Orange met dit abonnement is. Misschien kan Thover na de Tour daar zijn reactie op geven.

Jan Joost