Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Departement 65 nabij tarbes

Auteur Bericht

avatar#4121
VillaMirjam
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2008-08-01 13:17:26

Hallo,

Ik wil graag in kontakt komen met mensen die in dept. 65 permanent wonen of er zoals wij een 2e huis hebben.

Groetjes,

Mirjam

avatar#4121
VillaMirjam
Berichten: 1
Reacties: 3

#1 Geplaatst: 2008-08-05 11:13:27

Niemand :-(..... ook niet richting Gers?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-08-05 13:07:38

d'r zullen er best wel wonen maar of die zitten te wachten op "een nederlander" is maar de vraag.

ik ben zelf blij dat ik niet meer in nederland woon en zou het ook niet leuk vinden als ik in een "nederlandse nederzetting" zou wonen.

ik zeg altijd tegen m'n partner, laat ze maar lekker wegblijven ;-)

bovendien heb je de oproep slechts vier dagen geleden gezet, vriendschap kun je niet effe aanvragen, dat heeft zijn tijd nodig.

heb je echter om een specifieke reden behoefte om speciaal daarvoor een nederlander te spreken/ontmoeten, dan zou ik de vraag iets uitgebreider formuleren, dan zijn er wellicht mensen die je snel van dienst kunnen zijn.

cees.

avatar#4121
VillaMirjam
Berichten: 1
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2008-08-06 11:32:10

haha. Bedankt voor je bericht Cees.

Ik had het ook inderdaad anders moeten formuleren, daar heb je gelijk in, want ik vraag het niet voor het 'kontakt', elkaar opzoeken of zo. Daar zitten ook wij niet op te wachten. Wij zijn blij dat we in een dorp zijn komen te wonen waar wij de eerste 'buitenlanders' zijn en heel weinig landgenoten treffen.

Ik was meer nieuwsgierig naar reacties, zoals het wennen in FR, het leren van de taal, omgaan met de  fransen etc. Wij hebben het met de mensen in ons dorp erg getroffen. Erg vriendelijk en behulpzaam etc. Daar kijken wij heel erg van op.

Bedankt en groetjes

avatar#6071
de fietsenmaker
Berichten: 2
Reacties: 7

#4 Geplaatst: 2008-08-07 19:00:12

Hallo Mirjam,

ben t met Cees eens, van ons hoeven die nederlanders niet. Neemt niet weg dat je wellicht eea kunt uitwisselen aan elkaar.

Trouwens wij zitten in 65.

Groetjes

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#5 Geplaatst: 2008-08-07 22:49:14

Nee hoor, van ons hoeven al die Nederlanders ook niet. Rot maar op!! Toch is er wel erg leuk om even weer NL te kunnen oefenen onder het genot van een glaasje, als je maar stiekem komt en even stiekem weer weggaat, zodat ons niet het verwijt wordt gemaakt niet te integreren... *LOL!* 

Alle gekheid op een stokje... NL'ers zijn niet meer of minder welkom dan Fransen, het gaat er alleen om wie en hoe je bent, niet wat voor paspoort je hebt.

avatar#6071
de fietsenmaker
Berichten: 2
Reacties: 7

#6 Geplaatst: 2008-08-09 07:23:17

Inderdaad, beetje kort door de boek, maar niet zo bedoelt. Wij zoeken geen contact met nederlanders. Vanzelfsprekend als wij ze tegen komen is een praatje altijd welkom, maar de behoefte is gewoon anders.

De "klacht" die wij vaak te horen krijgen is dat bijv. de Engelsen zich heel profileren als een departement in een departement. Aan de andere kant werkt de franse commercie had mee aan het promoten en bevorderen van dit gevoel, zie in een dorp bij ons in de buurt in een bekende supermarkt een geheel "engelse" wand.

Neemt niet weg Mirjam dat ik t best leuk vin op deze manier eea met je te delen. 2 weten immers meer dan 1, vandaar dit forum.

Yvon

avatar#4121
VillaMirjam
Berichten: 1
Reacties: 3

#7 Geplaatst: 2008-08-09 14:48:52

Nou, Yvon, dat vind ik nou een heel leuke reactie van jou. En dat is/was ook mijn bedoeling met mijn oproep. Ik hoef niet bij andere nederlanders op visite, snap je?

Ik ben de franse taal nog niet oppermachtig, maar ben er nu dagelijks mee bezig. Het is namelijk zo dat wij er een 2e huis hebben en er niet het gehele jaar door zijn.

Ik zit nu dus dagelijks 2 uurtjes frans te leren.  Wij zijn er in oktober weer en dan wil ik een 'goede beurt' maken op het wijnfeest van onze buurman....:-). Merci en een prettig weekend.

Mirjam

avatar#6071
de fietsenmaker
Berichten: 2
Reacties: 7

#8 Geplaatst: 2008-08-17 12:31:39

Ha Mirjam

Ook wij zijn er jammer genoeg niet het hele jaar, dus voor ons is het ook ons 2e huis.

Ik volg in Nederland van september tem april wekelijks franse les met een klein groepje dames, eigenlijk een soort vriendinnenclubje geworden. Heel erg leuk en erg gezellig. Is zoiets niet een ideetje voor je?

Kan mij voorstellen dat je een goede beurt wil maken, zeker tijdens een wijnfeest.

Ben wel nieuwsgierig waar jullie dan precies zittten als je een wijnfeest hebt bij de buren in departement 65...??

Kijk even op onze website heb je gelijk een indruk van ons huis, de blauwefiets.nl

Ik zou het leuk vinden als wij op deze manier contact kunnen onderhouden.

Groetjes

Yvonne