Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Problemen met de aannemer

Auteur Bericht

avatar#4747
mamika
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-08-04 22:32:24

Wij hebben een nieuw huis laten bouwen in de Dordogne wat nu praktisch klaar is. Jammergenoeg heeft de aannemer ons mooie sanitair in badkamer en toilet geplaatst met alle leidingen, de waterverdeler en afvoeren volledig in het zicht dus het ziet er niet uit.

De aannemer beweert dat dit normaal is in Frankrijk dus vragen wij ons af of dit klopt en wat we kunnen doen en vooral wat onze rechten zijn.

Zijn er meer mensen die dergelijke problemen hebben (gehad)?

Mamika 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2008-08-05 07:42:10

Mamika,

Als het goed is wordt je nieuwe huis gerealiseerd conform tekeningen en een bestek, "cahier des charges" genaamd. In dat "cahier des charges" zou iets moeten staan over het wegwerken van leidingen, bijvoorbeeld "canalisations encastrées". Is dat niet het geval dan vrees ik dat het wel eens moeilijk kan worden om je gelijk te halen. Ik ken inderdaad Fransen die voorstander zijn van leidingen "in het zicht" omdat ze bang zijn voor problemen (bevriezen, doorboren) met weggewerkte leidingen.

Salutations, Jos

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2008-08-05 12:36:34

Beste Jos,

Ik vrees met jou, dat er op grond van zelfs een moeilijk leesbaar Frans bestek er weinig aan te doen valt voor Mamika. Het is ook voor mij nauwelijks controleerbaar als het een project betreft in een nieuwbouw lotissement bv.

Het in't zicht houden van allerlei lelijk leidingwerk, wordt OOK in NL als  een bekende smoes beschouwd in de bouwwereld om zoveel mogelijk 'te verdienen' op wat duurdere afwerking. Het wegwerken hoeft bij nieuwbouw helemaal geen beletsel meer te zijn in LDF, vanwege allerlei isolatiemaatregelen die ook verplicht zijn.

Trouwens hoeveel kopers van een nieuwbouwproject in NL, kunnen een bestek goed lezen? En als het zelfs 'meerwerk' betreft voor een nieuwbouwwoning van ca. 9 jaar geleden, die mijn dochter als volgende eigenaar recent had gekocht, dan ergerde ik me wezenloos daar over de luiheid en gebrek aan vakmanschap.

Dus... als je er verstand van hebt (bovengemiddeld) weet jij ook wel in LDF hoe je iets dergelijks moet aanpakken, toch?

Mhg. van,

Erik.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2008-08-06 09:18:24

Mamika

ook ik ben dit soort stomme argumenten in NL en F tegengekomen (veiligheid, overzichtelijkheid) maar meestal is het een excuus voor slechte planning, niet nadenken of gewoon luiheid/winstmaximalisatie.

Inderdaad:

Bestek nalezen, alles erin gezegde proberen te begrijpen, en dan actie ondernemen.

Maar als ik zie hoe de demonstratiebadkamers in sanitairzaken soms in elkaar zitten ...

Dit is een van de reden waarom ik alles wat ik aan aannemers uitbesteed zo goed mogelijk in tekeningen vastleg (deze zijn, in tegenstelling tot een bestektekst, internationaal).

Christian von Klösterlein