Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Markt onderzoek

Auteur Bericht

avatar#6062
ArieVisker81
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-08-05 23:40:46

Beste dame/ heren van het forum

Ik heb al een behoorlijke tijd in mijn gedachten om zodra mijn deeltijd studie van de Hogere Hotel School is afgerond, een zaak te starten in Frankrijk.

Er zijn veel Europeanen die dit natuurlijk proberen en helaas ook valen. Ik werk op dit moment in een Hotel Resort met 5 sterren en sta voornamelijk in het klasieke restaurant in het Frans Restaurant Traditionelle.

Loop met genoeg ideen rond over wat ik wil gaan doen. Ben in gesprek met mijn bank over wat de beste finacierings methode is.

Nu zou ik graag met (Nederlandse) ondernemers in contact willen komen die in Frankrijk een zaak zijn gestart. Dit mag van alles zijn camping, hotel ect, ect. Wil graag weten van hun wat hun is meegevallen en wat hun zijn tegengevallen. En wat eventuele struikelblokken kunnen zijn of waar ze zijn tegenaan gelopen. Zo zou ik graag willen weten of er voor de verschillende departamenten in Frankrijk ook verschillen regelingen zijn wat betreft bedrijf overname of starten.

Dus mocht u een zaak hebben, zou ik u zeer dankbaar zijn.


Groet, Arie Visker

ps. complimenten voor de iniatief nemers van dit forum 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-08-06 10:31:11

ik heb geen flauw idee welke leeftijd je hebt (ik denk aan heel jong), (dus onervaren in de bedrijfswereld ?) en ik denk gezien je taalgebruik dat je belgisch bent ? dus is de franse taal geen obstakel.

ik ben voor ieder initiatief betrefd ondernemen of gaan ondernemen in frankrijk, echter frankrijk is geen makkelijk land.

frankrijk is een land met vele uitdagingen, maar van welk marktonderzoek je ook uitgaat, het zweeft er altijd een beetje naast, als je me begrijpt.

waarom dat zo is ? omdat alle fransen een beetje zweven, ze hebben geen ritme, geen dicipline, je kunt er niet op bouwen.

ik zou je het advies geven om klein te beginnen, een klein restaurant met een goede kwaliteit, en dan kun je alle kanten op zonder je een bult te lopen.

ik ken genoeg (teveel jammer genoeg) restaurants die er een zooitje van maken, en dan hab ik het niet over de voerbak maar over de algemene indruk ;meubilering, sanitair, bediening, ect.

een restaurant waar de gordijnen aan een afbrokkellende gordijnroe hangen ('k vraag me af waneer dat kreng bij iemand op z'n bord donderd) toiletrolhouders die al dan niet leeg op smerige toiletten bungelen, of een vertrouwd restaurant met ambitieuze sfeer die van de een op de andere dag zijn hele meubilering er uit gooit en een totaal andere mode aan gaat hangen (zeker een ikea-folder gelezen in het weekend) resultaat, je voelt je er niet mee thuis, je gaat op zoek naar weer (zucht) een nieuw restaurant.

oh, vergeet ik nog te vermelden dat je plotsklaps voor een restaurant kunt staan wat gisteren is verkocht, de eigenaar dacht dat geld gelukkig maakte en verkocht het aan de eerste de beste die langs kwam.

't is allemaal een beetje cru gezegd maar helaas schuilt de werkelijkheid er niet ver vandaan.

mensen (en dat zijn dan vaak de nl en engelsen) die hun hart en ziel in hun werk leggen zie je dus dan ook vaak enorme succesen halen uit hun pandjes.

het probleem is dat je ook je naam op moet bouwen.

een restaurant met uitmuntende kwalitiet zal in nl gelijk zijn naam hebbe van "een klasse restaurant" in frankrijk lopen ze er niet zo warm voor, bij de fransen is het snel goed.

over overname of starten kan meneer van teefelen je alles vertellen, die heeft er zelfs zijn werk van gemaakt om jouw te begeleiden in je toekomstdromen.

ik meen dat hij nu op vakantie is maar iemand hier moet toch de site weten van deze meneer.

cees.

avatar#6062
ArieVisker81
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-08-06 11:33:47

Dank u zeer Cees !

Ik kom niet uit Belgie, maar heb wel Vlaamse familie leden, maar ik kan wel Frans in woord en schrift. Mijn leeftijd is trouwens 27 dus ja noch relatief jong.

Mijn werk ervaring ligt voornamelijk in de betere restaurants en wil ook het liefst een restaurant overnemen/ starten.
Eigenlijk al de dingen die u opoemt zijn dingen die voor mij van (cruciaal) belang zijn. Elke ondernemer wil voor kwaliteit staan en niets anders ga je neem ik aan niet eens starten. Maar zoals ik lees wordt daar ook wel anders over gedacht. Eerlijk gezecht schrok ik er een beetje van had toch verwacht dat de Franse zo trots zijn op hun erfgoed eten en wijnjte en dat de entourage waarin je dat beleefd ook goed is. 

Als ik mag vragen Cees woont u in Frankrijk of bent u nog woonachtig in Nederland.

Ik weet nog niet precies hoe ik het wel hebben in het restaurant, ben eigenlijk nog maar een paar maanden serieus bezig om goed na te denken hoe ik het wil hebben. Wat wel voor op staat is idd zoals u al aangaf om klein te beginnen. Dit was en is eigenlijk ook wens van me omdat ik met mijn bedrijf wil mee groeien, en omdat ik als starter nog niet de financiele beschiking heb om een groot bedrijf over te nemem of te starten, en je hebt als starter natuurlijk ook nog de relatieve onzekerheid of mijn manier van gastvreiheid wel aan gaat slaan. Ik kan me aan de ene kant wel indenken dat de Franse met een schuin oog kijken naar nieuwe ondernemers, en je maar eerst even flink moet bewijzen om het vertrouwen te winnen van de Fransen. Of is dat een verkeerd beeld wat ik van hun heb.

Dank u zeer nog voor de naam van dhr. van Teefelen was hun site al een tijdje kwijt. Het is trouwens www.ondernemen-frankrijk.nl .
Desondanks zou ik nog steeds graag met ondernemers/ bezoekers in contact willen komen die ook hun ervaringen met mij zouden willen delen.

Groet, en alvast dank 

Arie