Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ziektekosten op reis buiten EU.

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-08-10 09:57:42

Onder de Nederbelgen is enige onrust waar te nemen over het niet vergoed krijgen door de Belgische zorgverzekeraars van ziektekosten als men die maakt buiten het gebied van de EHIC.

Hoe zit dat in Frankrijk?

Gaarne de visie van een echte kenner/ervaringsdeskundige.

Jaap

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-08-10 14:20:50

Wat betekent EHIC?

Trouwens, als Vlamingen zich Nederbelgen noemen, zijn Walen dan Opperbelgen ;) ?

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-08-10 15:19:22

Nederbelgen = Nederlanders die in Belgie wonen. In Belgie woonachtige "uitpandigen" dus. Heeft dus niets van doen met Vlamingen of Walen. Belgen zijn Belgen vind ik overigens en naar ik altijd heb begrepen ook het overgrote deel van de Belgen zelf.

Maar dat is een andere discussie voor een andere plek en zelfs een ander forum, lijkt me.

EHIC = European Health Insurance Card, het bewijs van verzekering waar elke EU burger recht op heeft, hem/haar uit te reiken door zijn/haar zorgverzekeraar van het land waar hij/zij zijn/haar verzekering heeft en waarop binnen de EU en aanverwante landen men zonder meer recht op urgente hulp heeft.

In Frankrijk uit te reiken door o.a. de CPAM (en dat werkt prima alhier in de Limousin)

Blijft dus mijn verzoek om info uit initiele bericht.

Jaap

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2008-08-10 16:36:54

Begrepen, dan zijn wij dus Nederfransen. Ik dacht eerder aan een geografische benaming net zoals destijds "Opper-Volta".

Op www.ameli.fr en www.cleiss.fr  is alles te vinden over vergoedingen voor urgente zorg in niet EU landen. Betalen en rekeningen bewaren en terugvragen. Dan kan een reisverzekering handig zijn. Bij de auto-verzekering zit het er vaak bij in maar ik zou het wel nalezen want bepaalde landen van de wereld worden soms uitgesloten.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-08-10 20:13:48

Mijn vraag gaat eigenlijk nog een stapje verder. Namelijk of er medeNederfransen zijn, die ervaring hebben met het vergoed krijgen van de kosten, gemaakt in een niet EUland, bv op een vakantie naar Amerika. Positieve ervaring, alles netjes vergoed en hoe dan (CPAM, aanvullende, extra reisverzekering) of juist negatieve ervaring (zoals bv een Nederbelg ovekomen is, dat de reisverzekering niet uitkeert omdat de Belgische basiszorgverzekering dat ook niet deed in zo'n geval).

En...Ingrid...dat van Opper-Volta moet jij MIJ dan maar weer eens uitleggen.

Jaap

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2008-08-10 21:29:27

Nou Jaap, ik wist echt niet wat "Nederbelg" betekende. Ik dacht even zullen dat Belgen zijn die Néerlandophone zijn. Toen dacht ik, dat zijn Vlamingen. wat is dan het tegenovergestelde van Neder? Opper dacht ik zo. Wallonie is hoger gelegen. Net als bijvoorbeeld Nederrijn en Bovenrijn. Maar ach, what's in the name. Trouwens, OIpper-Volta was het gebied boven de rivier Volta en de andere gebieden heetten rood, geel en nog iets Volta. Ik moest het even opzoeken op WikiPedia. 

Maar goed, wat de verzekeringen betreft heb ik geen persoonlijke ervaring. Er was mij aangeraden, toen wij nog op Guadeloupe woonden en via Frans-Guyana naar Suriname wilden reizen, om toch maar een echte reisverzekering te nemen in geval van gezondsheidsellende.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2008-08-10 21:57:21

Om nog even op de status van in Frankrijk levende Nederlanders in te gaan: ik afficheer mij als "Francobatave" hoewel "Gallobatave" juister zou zijn.....

Steven