Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opzeggen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-08-13 14:48:56

Beste mensen,

Weet iemand hoe je France Telecom voor telefoon en Orange voor Internet kunt opzeggen. Ik heb enige malen een email gezonden maar daarop wordt niet gereageerd. Ik heb een telefoonnummer doorgekregen 080010466, maar dat nummer wordt niet vanuit NL herkend of  beter als zijnde 'is niet bereikbaar' aanhemerkt.

 Ik heb geprobeerd het internationale servicenummer 0033155786056 te bellen, kreeg een bandje met onverstaanbare tekst, en werd in eehn oneindige loop gezet. Na een kwartiertje maar opgehangen. Zonder resultaat.

Is er een andere mogelijkheid om - liefst schriftelijk - telefoon en internet te stoppen en de automatische afschrijving te beeindigen?

Bedankt vast.

Bastiaan.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-08-13 15:37:02

Het handigste is een aangetekende brief te versturen, ook vanuit NL. Orange en France telecom zijn twee aparte bedrijven dus ook twee brieven versturen. Mijn ervaring met e-mails bij Franse bedrijven is slecht. Het beste is overal achteraan bellen en altijd vragen met wie je gesproken hebt.

Het kan zijn dat je nog geld terugkrijgt en soms sturen ze dan een cheque op. Als je nog een Franse bankrekening hebt is dat gemakkelijk. Die heb je blijkbaar want je had een automatische afschrijving. De adressen vind je op de rekening en je contractnummer vermelden. Vermeld nog duidelijk in de brief dat de automatische afschrijving gestopt moet worden. De opzegtermijn voor de telefoon is dacht ik 1 maand, voor internet moet je even nakijken.

Ingrid

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2008-08-13 21:54:44

Bastiaan's vragen zijn inmiddels beantwoord na het mailtje wat hij mij persoonlijk had gestuurd ...

Ingrid, de opzegtermijn voor de telefoon is maar 7 dagen (! ; en geen minimum contractsduur) en voor Internet is dat 10 dagen (contractsduur afhankelijk van het gekozen abonnement).

Groeten,

Thomas

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-08-14 09:12:03

Bedankt allen,

Ik ga het proberen op de manier van Thomas...

Bastiaan.