Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wonen en werken

Auteur Bericht

avatar#6155
Mélanie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-08-29 14:26:57

Hai,

Ik ben een 22jarige studente kunstgeschiedenis. Helaas mag ik dit jaar mijn master nog niet doen dus wil ik iets anders gaan doen, namelijk in Frankrijk werken en mijn DALF halen. Ik ben 3 jaar geleden al een jaar in Bordeaux geweest als au pair en ik heb veel vakken gevolgd van de opleiding Frans op de uni om alles bij te houden. Nu ben ik aan het uitzoeken in hoeverre het mogelijk is om en een appartementje te vinden in een stad als Bordeaux, Aix-en-Provence of een andere studentenstad in de zuidelijke richting waar goede talencursussen zitten. Maar ik vraag mij af hoe makkelijk het is om een baantje (horeca oid) te vinden, voor in de avonden en weekenden voornamelijk, huur te betalen, cursus te doen etc. Heeft iemand hier ervaring mee? Want behalve dit moet er natuurlijk nog veel meer geregeld worden zoals verzekeringen enz. Ik zou namelijk als andere optie nog een keer als au pair kunnen gaan. Als au pair wordt eigenlijk alles voor me geregeld maar heb ik weinig vrijheid en zit ik vast aan een gastfamilie. Vandaar dat ik ben aan t onderzoeken hoe het anders zou kunnen. De kans dat ik na dat jaar een master doe in Frankrijk is trouwens groot. Dus heeft iemand ervaring in een jaar ertussen uit gaan, appartement en baan vinden en al het andere geregel? Dan zou ik graag advies en tips krijgen!!

Bises, Melanie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-08-30 19:05:01

Het lijkt me een goed plan om het zo eens te willen proberen. Met een beetje pit lukt het wel. Je zou wat contacten kunnen leggen met Nederlanders in de grotere (universiteits)steden. Hier zij adressen van Nederlandse verenigingen in Frankrijk te vinden.

Succes.

Wim