Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vocht doorlatende muren

Auteur Bericht

avatar#5101
mac
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-08-31 01:08:11

Wij wonen nu een jaar in een huis in frankrijk. In augustus was er een zeer regenachtige dag met zeer veel hemelwater. door de muur ( ong 15 cm vanaf de vloer )liep het water met straaltjes naar binnen. Daar waar het stuckwerk( binnen ) slijtage vertoonde. toen de regen stopte, was ook de lekkage voorbij. De muur aan de buitenkant is droog zo ook de grond want er loopt een stenen trap langs. het niveau van de muur ligt laag. als je buiten staat, kijk je bijna tegen de vloer van de eerste verdieping. Wij vermoeden dat er misschien een bron loopt. Het hemelwater moet toch ergens heen. Wij zouden buiten de muur kunnen afgraven om te kijken of we iets kunnen ontdekken. de muren zijn binnen ook altijd klam. Mijn man ziet als enige optie om een betonnen wandje van ong 50 cm hoogte te maken ( binnen ) Op de vloer is door de vorige eigenaar al beton gestort. Heeft iemand nog een ander idee?

avatar#6165
Magezir
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2008-08-31 15:14:21

Heel herkenbaar en vaak voorkomend probleem wat we toch vrijwel altijd oplossen via de buitenmuur zelf. Kijk even op onze tijdelijke site: http://www.magezir-renovations.com/bouwkunde.htm

Sterkte.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-09-01 12:22:34

Marian (mac),

ik ga ervan uit dat het om een natuurstenen muur gaat. Deze muren zijn uit binnen- en buitenblad opgebouwd en daartussen zit alle mogelijke rommel (steenafval, stro, leem).

Daardoor is het mogelijk dat ergens boven water in deze spleet komt en dan beneden, waar de muur ophoudt, eruit komt. Is de bovenkant van de muur, het stukje dat onder het dak zit, in orde? Zitten boven de kritieke plaatsen ramen of andere muuropeningen? Zitten de kozijnen daar goed in de muur? Ook daar kan water in de spleet komen.

Ik dacht aan deze mogelijkheid omdat bij jullie het binnendringen van water meteen na het stoppen van de regen ophoudt en buiten alles op de kritieke hoogte droog is!

Opgraven kan natuurlijk nog steeds, maar ik zou eerst alle mogelijkheden onderzoeken. Trouwens, muurtje binnen lijkt mij niet de beste oplossing. Dan hebben jullie nog steeds het water in de muren :-((

Christian von Klösterlein

avatar#6136
Bill
Berichten: 3
Reacties: 22

#3 Geplaatst: 2008-09-01 12:40:32

Regen komt van boven, zelfs in Frankrijk. Ik zou allereerst de dakgoten controleren. Zijn ze wel schoon en zitten er geen lekken in aansluitingen.

Wim van Praag