Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Goedkope lei dakbedekking

Auteur Bericht

avatar#6172
Vonne
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-09-01 08:35:34

De dakbedekking van ons huis is aan vervanging toe. Het betreft hier leisteen. Vanwege de hoge kosten van dit natuurmateriaal zitten wij eraan te denken om kunstlei te gaan gebruiken. Enkele jaren geleden stond dit nog in de catalogus van de Bricodepot voor een 'schappelijk' prijsje, maar helaas zit dit niet meer in hun assortiment. Weet iemand een adres waar wij tegen een schappelijke prijs lei of kunststof-lei kunnen kopen. LIefst in de omgeving van Montlucon.

Alvast hartelijke dank,

Yvonne

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#1 Geplaatst: 2008-09-01 16:40:00

Natuurstenen leien kostbaarder dan kunstleien op het eerste gezicht wel, maar het is relatief.
Als je de vervanging laat doen dan is de post arbeidsloon hoger dan de post materiaal.

Zelfs al doe je het zelf dan nog moet je in de loop der tijd de kunstleien drie keer vervangen voordat de natuurstenen leien aan hun eind zijn.
Natuurstenen leien halen op hun sloffen 100 jaar, mits de bevestigingsmaterialen van uitstekende kwaliteit zijn uiteraard (koper of roestvast staal).
Kunstleien kunnen (voor die 30) jaar gerust met volbad verzinkte nagels worden bevestigd.

Dan is er nog de verkoopwaarde van je huis met natuursteen leien vele 10.000 euro’s hoger dan met die kunstleien. En dan zwijg ik maar over de esthetische kwestie.

Alleen kostbaar op de koste termijn dus.

Rob van der Veer

avatar#6172
Vonne
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-09-01 19:59:45

Dank je Rob voor je uitleg.

Wij moeten de voors en tegens eens naast elkaar leggen. Natuurlei heeft zeker veel voordelen maar één groot nadeel en dat zijn de kosten. En met nog een hele lange lijst met kostbare klussen te gaan ( waaronder 2x vervanging van dak 1x 150m2 de andere 180m2 ) vrees ik dat het 'nep'lei zal worden. Mar we hebben nog een jaar de tijd om de beste oplossing uit te pluizen, dus wie weet

Groet

Yvonne