Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Geen reisverzekering voor niet-EU-landen

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2008-09-03 18:36:06

De Belgische vereniging van Nederlanders aldaar is op een probleem gestuit waarbij Nederlanders in het buitenland geen kosten vergoed krijgen die zij moeten maken bij een ongeval of ziekte in een niet EU-land.

Belangrijk onderwerp. Op de website staat o.m. dit te lezen:

In de afgelopen weken is veel commotie ontstaan over de kwestie reisverzekeringen en de dekking door het ziekenfonds van medische kosten gemaakt op vakantie buiten de EU/EER. Op homepage van onze website www.vngb.info hebben wij al enkele malen laten weten dat we druk doende zijn deze zaak uit te zoeken en vindt u het laatste nieuws. Het is toch niet te begrijpen dat een grote groep Nederlanders zich plotseling uitgesloten ziet van vergoeding van medische kosten gemaakt tijdens een vakantie buiten Europa en daarenboven het niet kunnen afsluiten van een reisverzekering in Belgie. Nu wij vandaag officieel bericht kregen dat ook in Nederland geen reisverzekering meer kan worden afgesloten door Nederlanders die bij een Belgische zorginstantie zijn aangesloten, is het nuttig om een tussenbalans op te maken over de stand van zaken. U kunt ons verslag lezen op de website. Zijn Nederlanders in Frankrijk dit probleem al tegengekomen?Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-09-04 10:19:33

Dit probleem is al zo oud als de zorgverzekering zelf, en is op deze site reeds meerdere keren benoemd.

Ik moet mijzelf daarom altijd bijverzekeren bij de Europeesche . Als je twee maanden weggaat kost dat al snel zo'n EUR 400.

Ik doe dat 2 of soms 3 maal per jaar. Voor de NZW had ik een verzekering met werelddekking voor EUR 2000 per jaar!!!

Het is natuurlijk allemaaal wel logisch, maar daar schiet je niet veel op.

Logisch, omdat de reisverzekeringswereld afspraken hebben gemaakt met de ziektekostenverzekeringswereld: normale ziektekosten buiten de EU worden via de reisverzekering betaald door de ziektekostenverzekering, hetzij 1 op 1 , hetzij via een pool.

In het Nederlandse basispakket zit de ziektekosten verzekering buiten de EU NIET begrepen, en moet je dus altijd een reisverzekering afsluiten. Bij een uitgebreidere polis met daarnaast een reisverzekering betaal je weer delen dubbel.

Neem van mij aan, dat veel zaken nog steeds achterlijk geregeld zijn maar vooral slecht worden gecommuniceerd., dit vooral ten koste van de meestal naieve burger. 

Het achterlijke zit erin dat je niet precies kan aangeven, wat je wilt verzekeren en vooral wat je niet wilt verzekeren (zwangerschap voor homo's, brillen voor blinden, tandartskosten voor mensen met een appareil, bagage,juwelen  en geld voor backpackers) Het is alof je bij de kruidenier komt en een pak melk wilt kopen, dat je er dan automatisch een pak havermout moet bijkomen

avatar#7193
moi
Berichten: 15
Reacties: 18

#2 Geplaatst: 2010-01-14 18:21:43

kijk bij je ( all risk ) autoverzekering !!!

daar zit het bij.