Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zingen

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2008-09-05 18:12:19

Verdorie, nu is mijn waterleiding klaar maar bij doortrekken van het toilet blijft de leiding "zingen/fluiten" totdat de stortbak weer vol is. Ik heb alwat gebogen enz. wat wel de toon en duur van het zingen verandert maar het gaat niet weg. Nu zat ik te denken aan wat extra bevestigingen aan de muur hoewel het maar om een klein stukje gaat. Is dit een oplossing? Kan het ook nog aan de (porceleinen) stortbak liggen? Andere suggesties zijn natuurlijk ook welkom.

Willem 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2008-09-05 19:07:12

Niet buigen! Daarmee krijg je misschien lekkage bij je aansluitingen.

Probeer eerst de instroomdruk eens te verlagen door het stopkraantje wat dicht te draaien. Is het geluid er dan nog?

Het is meestal het "dansertje" in de kraan. De zetel waar het afsluitrubbertje in zit en die dan in een ongedempte trilling geraakt. Dit is een vaker voorkomend fenomeen.

Of een klap erop met een hamer waardoor die wat meer inklemt, of een nieuwe kraan, of er een beetje mee "prutsen" zoals rubbertje omdraaien of zo.

Succes, Rob. 

Ps. Mijn vader zei altijd al; een vakman moet kunnen prutsen ;-)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-09-06 20:01:38

of, Willem,

als dat kan, de kraan vervangen door een kogelkraan. Omdat je bij een stortbak toch niet de hoeveelheid wilt regelen is dat vaak de oplossing.

Ik ben het met Rob eens: als het alleen de stortbak is die geluid maakt, dan zit het in de kraan of een ander deel van het inlaatmechanisme.!

Christian von Klösterlein