Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frans paspoort, Nederlands rijbewijs, Franse auto

Auteur Bericht

avatar#6098
Christy
Berichten: 2
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2008-09-07 10:45:23


En toen werd het ingewikkeld. Mijn zoon zou een Frans paspoort aan kunnen vragen omdat zijn vader de Franse nationaliteit bezat.  Tot nu toe leek dit niet ter zake doent maar dat kan veranderen.
We zijn bezig een stukje grond te kopen en ik wil uiteraard een auto daar hebben. Na goede informatie hier werd duidelijk dat het mogelijk is ter plekke een auto te kopen of in te voeren. Maar dan ben ik in overtreding als de auto met Frans kenteken in Nederland rijdt.... En ook in overtreding als ik langer dan 6 maandenin Frankrijk met een Nederlands kenteken rondrijd.
Hmm dan toch misschien het Franse paspoort voor zoon aanvragen, hij staat nl ook op de eigensdoms papieren van het stukje grond dat als TWEEDE huis gebruikt gaat worden. Hij heeft dus geen hoofdverblijf in Frankrijk.
Maar wel een Nederlands rijbewijs. Weet iemand of dit laatste nog problemen op kan leveren? Het is een beetje unieke situatie omdat ik nooit had verwacht in Frankrijk iets te kopen. Altijd meer naar Scandinavie gekeken en nu gevallen voor de Tarn.
Dus iemand met Frans paspoort, Nederlands rijbewijs, tweede huis in Frankrijk en natuurlijk rij ik vaker in de auto dan hij omdat ik ermee naar Nederland ga en hij hier studeert.

Maar ik weet ook geen oplossing voor het niet met Frans kenteken als Nederlander hier op de weg mogen. Twee auto's zit er niet in en dan zou ik ze zelfs aan de grens moeten omwisselen (technisch gezien) om niet in overtreding te zijn.
Iemand?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-09-09 12:26:55

Waarom niet gewoon met de Nederlandse auto in Frankrijk rondrijden? Met die 'overtreding' als je langer in Frankrijk rijdt, valt het reuze mee.

Wim