Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

auto invoeren bij permanente bewoning

Auteur Bericht

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#0 Geplaatst: 2008-09-09 12:49:49

Ik heb een renault clio van 10 jaar oud en vraag me af of het wel rendabel is om deze in te gaan voeren als we over een paar maanden permanent in Frankrijk gaan wonen.

Weet iemand ook wat dan evt. de kosten zijn e.d?

groetjes Linda. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-09-10 17:11:09

Hier op deze website staat het verhaal te lezen:

http://infofrankrijk.com/pagina/Invoeren+van+de+auto/406/#406

Over enkele dagen is de informatie daar vernieuwd in het kader van de algehele actualisering van de gehele website.

Wim

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#2 Geplaatst: 2008-09-11 09:52:56

Met die kosten valt het wel mee, en met de administratieve rompslomp ook (zie de link van Wim, het is bovendien een Frans merk). De kosten zijn extra laag omdat het een auto betreft die ouder is dan 10 jaar, scheelt je de helft bij de verkrijging van de carte grise. Reken op 400-500 max. Als hij/zij het nog goed doet, zeker de moeite waard.

Groet, Rob van Schijndel

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-09-11 10:41:47

overschrijving carte grise 120 parijs) euro's (per departement verschillend) (la rochelle 68euro)

kosten CT (APK) 55 euro's (parijs 65)

samen 175 maximaal.

nedelandse APK is niet geldig, moet een franse zijn.

tijdsduur overschrijving zonder de CT; van een half uur tot een halve dag, papieren in de zak.

meenemen:

papieren CT

paspoort

eigendomsbewijs en/of factuur van de auto (liefst allebij)

bewijs dat je een adres hebt in frankrijk, bv rekening EDF.

geld of check.

even ter duidelijkheid om problemen te voorkomen;

bij de controle techniek mondje dicht, geen vragen beantwoorden en niet zeggen dat je er een boosteruitlaat onder hebt gehangen omdat je dat zo leuk vond, en dat je de bandjies vervangen hebt, en de deuren à la lamborgini hebt gehangen.

noraal gesproken huppelt jouw auto zo door de CT, maar gezien de voor mij nog onwaarschijnlijk verhalen van mensen die naar de drire worden gestuurd omdat de bandenmaat niet orgineel is, is het beter te doen of dat je dom bent, voor deze ene keer dan ;-)

cees. 

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#4 Geplaatst: 2008-09-11 14:00:15

Cees,

Als je nu het hele verhaal leest van Wim, dan kun je ook lezen dat incourante auto's of ouder dan 10 jr. nog steeds geconfronteerd kunnen worden via de Prefecture met de DRIRE. En ondanks een CT goedkeuring!

Dat mij dit nu 2 jaar geleden is overkomen is allerminst onwaarschijnlijk en daarvoor stond het verhaal er dus ook als waarschuwing. Dat niet in alle departementen een zelfde gedragslijn wordt gevolgd is zo'n beetje een open deur intrappen. Of de nieuwe regels zijn niet bekend, of men lapt het nog aan de ambtelijke laars.

En in aanvulling op jouw suggestie, dien je dan op het door de constructeur toegezonden formulier idd. bij banden/velgmaten in te vullen wat voor het type in FR werd voorgeschreven...dus idd. 'liegen om bestwil' toch? Dan zal de DRIRE ook niet moeilijk doen, maar als ze je toch oproepen dat loop je mooi tegen de lamp met die non-standaard zaken, want die 'keurmeester' loopt dat wel degelijk na...

En cees toen ik me in LDF vestigde heb ik geen moeilijkheden gehad bij de DRIRE in Guérèt, alleen toen was er iets niet duidelijk met een fabrikagenummer, overigens was de oude van zelfde merk en type.

Erik ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-09-11 14:43:58

zucht, wat moeten we toch moeilijk doen.

laten we toch niet zo uitwijden over totaal onbelangrijke zaken en de vraagsteller géén angst aanjagen.

ik ben nog nooit bij een drire geweest noch er door wie dan ook naar toe gestuurd man.

en zoals je leest zegt wim ook al op zij site "Sinds enkele jaren is deze soms erg ambtelijke dienst vrijwel uitgeschakeld bij het invoeren van de auto......"

een clio van 1998 is geen oude auto en al helemaal geen buitensporig model.

er worden nog dagelijks 405's hier naar toe gehaald en die komen nimmer bij een drire terecht.

gewoon controle techniek doen, deze lui hebben niks met de papierwinkel te doen en moeten de auto gewoon keuren.

met die papieren naar de prefecture en niks zelf invullen, daar ga je alleen maar mee onderuit.

moet ik het soms voordoen zeg !

het allerbelangrijkste is het eigendomsbewijs of nog liever een factuur dat je de auto in bezit hebt of gekocht hebt.

de prefecture is als de dood dat ze een gestolen auto invoeren, verde zal ze het een saucise wezen.

cees.

ik bedoel er alleen maar mee te zeggen dat door jouw gezeur en voorbarige problemen de vraagsteller wel eens kan zeggen de auto te laten waar hij is en daardoor honderden euro's mis te lopen.

een clio en een 405 zijn in nl klaar voor de sloop terwijl je er hier nog met gemak twee duizend  voor neer moet leggen.

"goh wat zonde, tja, tompouce zei dat het zo ingewikkeld was"

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#6 Geplaatst: 2008-09-12 10:22:45

Het is hier toch wel iets minder eenvoudig als Cees doet voorkomen., zoals ik deze week mocht ervaren.

Er moet bij de prefecture ook nog een certificat de conformité dan wel een certificat d'immatriculation communautaire worden overlegd. De laatste is een formulier te downloaden op de site van de DRIRE en is alleen van toepassing op voertuigen die een EUR type goedkeuring hebben.

Het formulier moet worden opgestuurd naar de DRIRE, samen met een cheque van

67,38 € en voorzien van een aan jezelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe.

Het certificat komt dan binnen enkele dagen retour.

En dan samen met een verklaring van de impots, Controle technique, originele kenteken, justicatif d'adresse (bvEDF) en paspoort naar de prefecture.

Het aantal fiscale CV en de leeftijd van de auto bepalen de kosten voor de carte grise.

Lex

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-09-12 11:02:07

d'r zijn lastpakken op de prefecture die je nog steeds naar de drire toesturen, waarschijnlijkheb ik geluk dat ik er nooit last van heb gehad.

zoals wim schrijft "Sinds enkele jaren is deze soms erg ambtelijke dienst vrijwel uitgeschakeld bij het invoeren van de auto......" is dat waarschijnlijk niet van toepassing op alle regio's of gemeenten.

om de mensen geen angst aan te jagen blijf ik er van uit gaan dat het simpel zonder drire kan gaan, of zelfs in jouw geval zonder  problemen van de drire.

er is hier al eerder gesproken over het invoeren van een auto waar bij mensen met dingen aan komen zetten die hun is overkomen, zoals verkeerde velgenmaat, bandenmaat, uitlaten, wat al niet meer, die een toekomstige "verhuizer" er toe zou kunnen aanzetten de auto in nl te laten en in frankrijk een andere te kopen, bang voor die hele "drire" rompslomp.

wat ik alleen maar wil zeggen is dat het voor kan komen, zo'n drirezak, maar het is niet per definitie zo.

het probleem is namelijk het verschil van prijzen van auto's, die in nl geen drol meer waard zijn, hier kun je de knip nog opentrekken.

je zou dus door een toevallig pechgeval wat hier zijn hele allende uitstort over welke problemen hij of zij al niet hebben meegemaakt, simpelweg vele honderden euro's kunnen verspillen zonder dat dit echt nodig is.

ben je dan echt bang dat het fout gaat lopen, dan kun je het veiligst werken met de auto achteraf uit nl uit te voeren.

lukt het je niet om langs de drire te komen, dan neem je de auto weer mee naar nl en verkoopt hem daar.

en als je nog veiliger wilt gaan dan ga je eerst naar de prefecture, vraagt wat ze willen en zegt ze dit voor je op een papiertje te schrijven, en dan lees je al of niet of je een papier van de drire mee moet nemen.

mocht je daarna naar de drirepapierwinkel worden gevraagd, dan zeg je, het stond niet op het pepiertje wat U me gegeven hebt, en dat schuif je als getuige onder de glasplaat door.

negen van de tien dat hij het allemaal wel best vind.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#8 Geplaatst: 2008-09-15 01:14:09

Alexander heeft volkomen gelijk Cees! Jouw hele verhaal gaat niet op, want ga verdorie die terug importeren dan eens doen in de praktijk! Nou dan krijg je in extenso bij de RDW een berg ellende en bovendien nog eens de BPM (opnieuw) te betalen over een restant bedrag korter dan voor 10 jaar ouderdom.

Het certificat de conformité wordt alleen standaard afgegeven voor auto's jonger dan 10 jaar! Als de auto slechts 1 mnd ouder is, dan geldt niet meer wat Alex hier schrijft.

Overigens was het bouwjaar van mijn auto 1996, 2 jr geleden nu was dat dus de bottleneck, waarschijnlijk dateert die EU conformité vanaf dat jaar.

Dus Cees ga luchtfietsen naast surfen...HET werkt gewoon niet als je het moet opnemen tegen ambtenaren/wetshandhavers. En ja cees het werkt soms wél, maar nu niet meer omdat die vogels daar gewoon bezig zijn om zo lang mogelijk hun reeds overbodige baan te handhaven! Peut importe of ze er over max. 2 jaar gewoon uit moeten...23.000 en LDF sont plus neccessaire!!!

En ja ik zeg het nu eens recht op en neer, ik had handiger moeten zijn naar Opel France. Dus gewoon verklaren naar signature d'honneur que la voiture était totalement en conformité Europaniène.

Maar dat is ook zoiets als achteraf een paard in mond kijken en aan de ouderdom van gebit schatten wat die waard is hoor.

Ben je nu blij dat ik je gedeeltelijk gelijk geef dan?

Erik.;-))

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2008-09-15 08:25:21

pouce, wie heeft het nu toch over terug importeren ?

de vraagsteller wil een auto hier heen halen, niet weer terug brengen.

gooi toch niet altijd van die totaal niet van toepassing zijnde verhalen in de discussie.

wat het ook zij, laten we de vraagsteller maar aan haar keuze over dan kan hij of zij zelf beslissen wat het gaat worden.

ik heb de afgelopen maanden vier mobielen meegenomen waarvan een zelf uit de vijftiger jaren.

alle van franse makelijk wel te verstaan.

geen van deze heeft drire nog ambtenaar gezien.

drie in la rochelle, twee in parijs waarvan een bx en de andere een 403.

waarschijnlijk moet je van merk veranderen ;-)

cees.

avatar#4462
ps
Berichten: 2
Reacties: 33

#10 Geplaatst: 2008-09-18 20:39:09

Tenzij je zeer gehecht bent aan deze auto zou ik het afraden. Ook bij de CT kan iets onbenulligs zoals een afwijkende bandenmaat t.ov. de specificaties van de (franse) fabrikant een reden zijn om een auto met zeer goede banden af te keuren. En dan kan je dus naar andere banden gaan zoeken. Certificat de conformité en dat soort ongein. Ik spreek uit eigen ervaring. Hoop gedoe dus en in Frankrijk zijn ook goede occasions te koop.

mvg

PS

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#11 Geplaatst: 2008-09-19 17:29:11

Gisteren de procedure afgerond. Ik ben er twee dagen mee bezig geweest, wat opvalt is dat er verschil is tussen de diverse DRIRE vestigingen.

Voor de prefecture dient aanwezig te zijn: legitimatie, justicatif d'adresse, oude kenteken, aanvraagformulier voor een nieuw kenteken, contrôle technique, verklaring d'impot dat er geen tax betaald hoeft te worden en een identification de voiture.

De laatste kan een door de fabrikant afgegeven certificat de conformité zijn of een door de DRIRE verstrekt exemplaar. Eén van deze laatste is absoluut noodzakelijk, een carte grise kan pas aangemaakt worden als het "mines"type en het aantal fiscale PK's bekend zijn. De DRIRE kan die verklaring alleen aanmaken als de auto een EUR type goedkeuring heeft.

De DRIRE hier in Bastia deed erg moeilijk, moest maar bij Citroën aanvragen. Na een poosje doorzeuren met een uitdraai van hun eigen site in de hand wilde men proberen een certificat aan te maken. Na een uurtje stond ik buiten, naar de prefecture en zie daar even later kon ik de prefecture verlaten met de carte grise.

Vorige keren ging alles zonder enig probleem, was in Nice.

Let wel de DRIRE hoeft de auto niet te zien. Al met al dus best te doen. Wat een verkeerde bandenmaat betreft, dit deel is onderdeel van de controle technique.

Klopt die niet dan komt de auto niet door de keuring, maar dit geldt ook voor een Frans gekentekende auto.

Lex