Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vluchten Pau-Amsterdam

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2008-09-11 21:16:15

Helaas, er is een grote kans dat Transavia de vluchten van PAU-AMS vv gaat schrappen. Voor iedereen die in de Gers, Landes en Pyreneen Atlantiques woont is dat balen. Nu heeft Transavia vluchten vanaf Bergerac maar de vluchttijden zijn hopeloos. Vertrek vanaf Schiphol is 7.20 uur. Dus 6 uur op Schiphol zijn. Voor velen betekent dat slapen op Schiphol of anders nachtelijke perikelen met taxi's of wegbrengen. Op zekere leeftijd (ahum) heb je ook geen zin meer om 3 uur des nachts op te staan. We wachten maar af. Voor ons zal het betekenen Bordeaux-AMS met Air France, dat is 80-90 euro duurder pp voor A/R. Biarritz heeft nog geen vluchten op NL zover ik weet. Autorijden vind ik zo stressvol en vermoeiend, dat doen we niet. Dat is altijd twee dagen rijden en dus hotel/CHDH dus qua prijs ontloopt het niet. En..., we hoeven nooit zo veel mee te nemen uit NL.

TGV zou nog kunnen vanaf Dax en/of Mont-de-Marsan. In totaal een rit van 10 uur naar Rotterdam met natuurlijk overstap Montparnasse-Paris Nord. De prijs ligt rond de 100 euro voor een enkeltje. Heeft iemand nog andere suggesties die ik over het hoofd heb gezien? Toulouse, maar dat is voor ons best ver. Misschien gaat Transavia de vluchttijden nog veranderen..... Maar de landingsrechten op Schiphol zullen wel duur zijn en daarom is het zo vroeg, of zie ik dat verkeerd?

Ingrid

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#1 Geplaatst: 2008-09-12 16:19:11

Ingrid,

Dat is inderdaad balen. Transavia is dochteronderneming van KLM-Air France dacht ik en door oa. steeds grotere concentraties/fusies drukken die de kleinere maatschappijen van de markt. Ook de invoering van de vliegtax in NL heeft duidelijk invloed op de bestemmingen naar grote vliegvelden zoals Schiphol.

De prijsbrekers zoals de Ryanair's wijken uit naar buiten NL gelegen vliegvelden.

In onderstaande link heb ik voor jou de mogelijkheden bekeken voor A/R vanaf Pau naar Brussel : http://www.bookryanair.com/skysales/FRSelect.aspx

Als je het handig uitkiest met boeking zou je vanaf Brussel nog de TGV kunnen nemen naar Rotterdam. De totaalprijs ligt dan denk ik nog onder wat KLM aanbiedt vanaf Bordeaux.

Goed, ik geef dit slechts als tip, want ik reis altijd per auto, dus ...

Erik.

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2008-09-12 16:42:38

Bonjour Prinsesje,

Je kunt ook proberen met de trein Parijs te omzeilen door rechtstreeks naar Lille te reizen (treinen vanuit Agen) en in Lille over te stappen. Het is een beetje moeilijk om dit via internet te regelen, want je wordt meestal via Parijs gedirigeerd. Maar het moet kunnen.

Groetjes,

Brioche

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2008-09-12 22:23:18

Dank jullie wel Erik en Brioche,

Erik, ik heb Brussel nooit willen overwegen omdat het vliegveld "zo een end uit de slinger ligt" om maar een mooie Groningse uitdrukking te gebruiken maar ik ga het bestuderen. Brioche, inderdaad, vanuit Dax zou het ook moeten lukken om via Bordeaux naar Lille Europe te reizen maar het internetsysteem van de SNCF is erg hardnekkig dus toch maar weer terug naar de foldertjes met de reistijden, dat was zo slecht nog niet. Ga je vanuit Agen ook eerst naar Bordeaux?

Enfin, on croise les doigts. Als Transavia nu alleen maar die vluchttijden aanpast vanuit AMS zou al heel wat zijn.

Ingrid

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#4 Geplaatst: 2008-09-13 01:13:59

Tsja Ingrid,

Er zijn vele wegen naar Rome ook. Als je als Groningse naar je famillie wilt daar is Hamburg ook een optie met Ryanair.

Die transporteur is ontstaan in Engeland en in LDF succesvol met... vn. bestemmingen vanuit GB naar vliegvelden waar in de buurt een hoge concentratie aan Britten is. Kijk zelf maar !

Wat betreft de opmerking van Brioche over SNCF zou het een heel goeie zijn, ware het niet dat via dat spoor standaard alles over Parijs wordt geleid.

Waarom? ...

Omdat ze in LDF alleen al niet een spoorboekje uitgeven én dat al 40 jaar niet!

Moet je horen;

M'n tweelingbroer wilde aan't eind van gezamelijke vakantie met zus op weg terug naar NL nog de Chacal tentoonstelling bezoeken in Zwitserland. Oké ergens ver ten Oosten van Parijs liep een spoorlijn (int.) naar Bazel. Wij stoppen bij een hoofd station ergens in de Marne vallei en vragen een kaartje naar Bazel voor hem én dienstregeling. Grote consternatie toen...ze wisten helemaal niet wanneer die int. trein langs kwam, of die stopte en wanneer!

Hilarisch? Ja dat zeker, want er moest met Parijs gebeld worden...mijn god het is eigenlijk dus na 40 jaar nauwelijks anders geworden...hopen dan maar als ze je vooraf vertellen dat er een grote staking is als je van deze "dienst" gebruik maakt.

Maar goed...blijven lachen toch ? dan krijg je nog het meest gedaan! ;-))

Erik.

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#5 Geplaatst: 2008-09-13 10:23:33

EVen opletten bij info opzoeken over 'Brussel - Pau' - zijn interessante reiezn kwa kostprijs - Ryan Air prijzen ! - goed op tijd boeken - zeker in de drukkere periodes en dagen en weekends - Burssel is wel Charleroi en er dient dus nog een verplaatsing te gebeuren vanuit Brussel (CEntraal - Noord - Zuid) naar Charleroi.

En rekening houden met eventuele vertragingen maar dat is niet alleen met Ryan Air natuurlijk.

Wij, en gasten, maken er regelmatig gebruik van. 

avatar#5142
Lilian
Berichten: 1
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2008-09-13 15:45:47

Bericht ontvangen dat de lijn Pau Asd misschien toch doorgaat.

Moet de site van Transavia , de winterdienst, in de gaten houden.

Lilian

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#7 Geplaatst: 2008-09-13 19:13:25

Lilian, you made my day

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#8 Geplaatst: 2008-09-15 11:17:15

Jetair (jetairfly.com) vliegt in de zomer 1 x per week Brussels-Lourdes/Tarbes. Kun je gelijk even een schietgebedje doen voor een behouden vlucht!

avatar#6222
Suzie
Berichten: 1
Reacties: 2

#9 Geplaatst: 2008-09-17 22:23:23

Hoi Ingrid,

Inderdaad staat Pau-Ams er niet meer tussen en dat is niet feestelijk.

Op www.transavia.com kun je online een klacht invullen.

Wij hebben daar al aangegeven dat wij wensen dat Transavia weer gaat vliegen op Pau.

Transavia heeft ons keurig teruggebeld en hoe meer klachten Transavia krijgt hoe groter de kans is dat ze weer gaan vliegen op Pau.

Dus aan iedereen die deze vlucht ook zo mist, laat het Transavia weten!!!!

You never know.......

Suzie

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#10 Geplaatst: 2008-09-23 14:12:42

Helaas, ik kreeg de volgende reactie van Transavia:

U laat ons weten dat u het jammer vindt dat wij stoppen met het aanvliegen van de bestemming Pau. Uw reactie hebben wij doorgegeven aan de betrokken afdeling. Zij zullen de mogelijkheden op dit gebied onderzoeken. Het besluit om op een bepaalde bestemming te gaan vliegen of te stoppen, is mede afhankelijk van de vraag vanuit de markt die er voor een bepaalde bestemming is. Komend winterseizoen zal de bestemming Pau niet aangevlogen gaan worden.

Ingrid

PS voor de puristen onder ons: is 'aanvliegen' wel goed Nederlands in deze context? Moet het niet gewoon zijn 'vliegen naar' Of ben ik nu 'vliegen aan het afvangen'?

avatar#6071
de fietsenmaker
Berichten: 2
Reacties: 7

#11 Geplaatst: 2008-09-24 20:34:59

Ha Prinsesje

Wij hebben ondertussen al een aantal keer gevlogen via Brussel met Ryanair.

Eea is bewerkelijk om naar Charleroi te moeten gaan en t parkeren van je auto is behoorlijk prijzig geworden sinds er een nieuwe luchthaven is aangelegd.

Neemt niet weg dat wij zo nu en dan voor een (veel) lagere prijs zijn gevlogen dan wij ooit met Transavia hebben gedaan. Ik denk dat de concurerende prijzen van R T de das om hebben gedaan......

Ben nu aan t uitvogelen om met de trein te gaan naar Tarbes. Als ik gunstig boek kost dat rond de 115 euro pp, geen gedoe door naar Brussel te moeten rijden, auto parkeren en...niet vliegen want daar heb ik een hekel aan....haha.

Van Jetair had ik nog nooit gehoord, dus ondanks dat vervelende vliegen, ga ik dat ook maar eens bekijken.

Probleem vind ik wel trouwens dat de verbinding van Pau vandaan naar Tarbes met de trein (ik moet nog net een stukje verder) heel slecht is.

Voor tips....gaarne.

de fietsenmaker

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#12 Geplaatst: 2008-09-24 22:13:23

Beste fietsenmaakster,

Het is waar, Ryan Air is vaak goedkoper. Maar vertel eens, hoe doe je dat van Charleroi naar NL of ben je Vlaamse? Kijk, wij wonen permanent in FR. Het enige wat voor ons telt is op redelijke tijden te kunnen reizen, parkeren in NL of Belgie hoeven we niet want we reizen per openbaar vervoer (is het nog steeds "openbaar" ?). Het belangrijkste is dus dat het vliegveld goede verbindingen heeft met een trein. Schiphol is wat dat betreft perfect. Ik heb eens gekeken en vanuit het vliegveld van Brussel-Zuid, Charleroi zeg maar, lijkt het dat je gemakkelijk de trein kan nemen. Voor ons is Rotterdam het eerste "eindstation" om de familie te bezoeken. Heb jij ervaringen met deze verbinding?

Wat wil je doen vanuit Tarbes? Inderdaad, het vliegveld Pau heeft hele slechte openbaar vervoersverbindingen. Je hebt gewoon een auto nodig. Enfin, als het moet wordt het òf de TGV vanuit Dax òf Air France vanuit Bordeaux. En Jetair weet ik ook niet, nog niet bekeken (nog niet wanhopig genoeg blijkbaar). En voor jullie, hoe is het vanuit Toulouse?

Groet,

Ingrid 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#13 Geplaatst: 2008-09-25 22:16:06

Om nog maar eens gezellig te reageren op mijn eigen geklaag en commentaar.

Een mogelijkheid is ook nog om met Air France vanuit Pau naar AMS te vliegen via of Lyon of Roissy. Een retour komt uit op 275 euro dus 75 euro duurder als met Transavia in deze dure tijd van brandstofprijzen. Mooie tijden, gemakkelijk parkeren en voor ons niet te ver. Bordeaux blijft een crime. Het lijkt wel of je echt allergisch wordt voor verkeersdrukte als je niet meer in NL woont en geen files meer gewend bent.

Vergeet niet voor Air France binnenlandse vluchten: er kan een familietarif gelden voor getrouwden of "gepacsten". Je moet wel een justificatif kunnen overleggen natuurlijk (chequier als je een gezamelijke rekening hebt).

Ingrid

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#14 Geplaatst: 2008-09-26 22:41:27

Dag Ingrid,

Hierbij nog een suggestie voor de echte die-hards: de bus van Eurolines. Retourtje Bordeaux-Amsterdam met een beetje zoeken minder dan 100 euro, vertrekt ook vanuit Toulouse en Agen, meerdere bestemmingen in NL. Doet weer denken aan je jonge jaren toen je zonder een cent te makken toch in Frankrijk of Spanje vakantie wilde vieren... een leuke trip langs memory lane en nog een klein prijsje ook :-)

Salutations, Jos

PS zoals een vriend van me zei "kost niet veel maar dan heb je ook niks..."

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#15 Geplaatst: 2008-09-27 09:12:18

Dank je, het herinnert mij aan mijn trips naar Engeland. Achterin de bus rumoerige, rokende knullen. Brommende chauffeurs en lang wachten aan de grens en je rugzak binnenste buiten keren en soms nog meer. Van NL naar FR zal nog erger zijn op zoek naar Cannabis versnaperingen.

Maar je hebt gelijk, het is goedkoop en je hoeft niet op te letten cq auto te rijden. Ik houd het maar op Pau met AF.

Ingrid