Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse slag?

Auteur Bericht

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#0 Geplaatst: 2008-09-17 09:50:16

Hallo allemaal.

Wij wachten nu al weken op bericht van de notaris, ook de verkopende partij heeft inmiddels meerdere keren een mail verstuurd met de vraag hoe de situatie nu is.

De dame bij het notaris kantoor stelde ons voor om ons bij de bank te introduceren omdat we na 2 mailtjes en een fax nog steeds niets van die bank vernomen hadden.

We zijn nu weer 2 weken verder en hebben van de bank en notaris niets meer vernomen.Is het normaal dat het opstellen van een voorlopig koopcontract zo lang op zich laat wachten of moet ik als nederlandse gewoon wat meer gelduld hebben met de gemiddelde fransoos?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2008-09-17 10:00:11

je moet bellen en/of langsgaan, e-mails en fax wordt vaak niet op gereageerd

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2008-09-17 10:35:46

Inderdaad, eindeloos bellen of een aangetekende brief.

En dat een voorlopig koopcontract zolang duurt vind ik erg vreemd. Ik weet naturlijk niet hoeveel er ten opzichte van een standaardcontract veranderd moet, maar wij  zaten dezelfde middag dat we accoord waren bij de notaris!

Het voorstel van de mevrouw van het notaris kantoor klinkt niet zo gek, werkt wellicht beter, maar heb je de bank nodig voor het voorlopige contract? 

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2008-09-17 11:33:37

Het is niet ongebruikelijk dat er weken overheen gaan voordat er een compromis de vente is opgesteld. Vaak ligt het aan de verkoper die zijn zaakjes niet voor elkaar heeft. Een goede notaris wil ook eerst de verplichte technische rapporten zien, zodat de conclusies daarvan al kunnen worden opgenomen in het compromis de vente. Het is wel zaak om met de notaris te blijven communiceren. Denk daarbij om de juiste toonzetting. Eeen notaris in Frankrijk is nog een Mijnheer of Mevrouw. Nederlanders die in het Engels proberen te communiceren met een notaris horen vaak niks. Immers, de notaris (als hij het al begrijpt) schrijft liever helemaal niets terug dan dat hij betrapt wordtop slecht Engels....

Wim

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#4 Geplaatst: 2008-09-18 09:12:24

bedankt voor julle reakties.

Het nadeel in deze is dat de verkopende partij Ieren zijn en ook niet meer in Frankrijk wonen. Persoonlijk langs gaan om zaken te regelen schiet voor ons niet op omdat we zonder de verkoper helemaal niets kunnen.

De reden dat de notaris ons introduceert bij de bank is dat we nog een stuk hypotheek nodig hebben en de bank geen reactie geeft op een aantal vragen die we stelde.

De persoon die het compromis de vente regelt heeft in het verleden ook met de verkopende partij zaken gedaan en spreekt en schrijft heel erg goed Engels. 

we zullen vandaag dan nog maar eens een frans mailtje de deur uit doen...en dan maar weer afwachten.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-09-18 12:03:33

als jullie ooit nog in dat huis willen gaan wonen kun je beter het advies van jean paul opvolgen en langs gaan.

ik weet dat het lastig is als je vanuit nl de zaakjes wilt regelen, maar er schuilt bittere waarheid in het feit dat de fransen, dus niet alleen de notarissen, niet reageren op telefoontjes en e-mails.

in een gesprek met fransen over de mentaliteit had ik het hierover en men was zeer verbouwereerd.

als proef op de som heb ik hun gezegd een zakelijke rekening te openen bij een bank.

hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt (en hoe schaamrood kunnen mijn discussiepartners zijn) ik vroeg mondeling de rekening aan in april dit jaar, ik kreeg in juli en boekje waarmee je de checks kunt inleveren/opsturen, terwijl ik nog geen rekeningnummer wist, en na eindeloos telefoneren kreeg ik in augustus mijn rekeningnummer (de pas volgt binenkort) ik kreeg daarna het uitdrukkelijke verzoek een formulier te ondertekenen waarmee ik akoord ga met de gebruikersvoorschriften (heb ik ondertussen al drie keer gedaan) en het is nu 18 september en ik heb nog steeds geen toegang tot mijn in april aangevraagde zakelijke rekening, geen pas, en geen gegevens.

voor de lol heb ik een bedrag van 800 afgegeven bij de juffrouw (met twee discussiepartners in mijn kielzog) en haar gevraagd dit op mijn zakelijke rekening te storten.

"het nummer meneer ?" ik geef een briefje met een nummer en ze vraagt me of ik geen officiele pas heb want dit kan toch niet.

ik heb haar gezegd dat ze maar moet zien hoe ze dat geld erop krijgt, dat is niet mijn probleem.  

een half jaar wachten om een rekening te openen ? jongens toch, is dat niet een beetje te ........ , in nl doe je dit in een half uurtje !

ik heb er met mijn franse discussiepartners een glas op gedronken en ze leefden erg met me mee.

het is de enige manier om ze wakker te schudden schijnbaar.

en zeg me niet dat dit aan de bank ligt, ik kan nog veel meer voorbeelden geven.

ik heb er een sport van gemaakt om dit aan het licht te brengen, tot ongenoegen van veel fransen.

het is de mentaliteit van de fransen, het zit in hun bloed.

daar hangt of staat de hele maatschappij mee, niet reageren, niet terug bellen, niet terug schrijven, offertes die maanden op een stapel liggen en nooit worden terug gestuurd met antwoord, ga maar door.

leuk hé, frankrijk.

cees.

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#6 Geplaatst: 2008-09-18 12:55:26

Hoi Cees,

Het is niet dat ik niet langs wil gaan maar de huidige eigenaar woont in Ierland, er is nog geen voorlopig koopcontract, en ik heb me laten vertellen dat banken evt. pas in aktie komen als er een voorlopig koopcontract aanwezig is. Mijn bedoeling was om de bank alvast te vragen welke papieren ze nodig hebben en of het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Als we het voorlopige koopcontract gaan ondertekenen dan gaan we in ieder geval naar die bank toe. Om 3000 km te gaan rijden terwijl we niet zeker zijn dat we ontvangen kunnen worden vind ik toch iets te gortig.

De school in Prades had ik ook even een mail gestuurd om te vragen of het mogelijk was om een keer met onze kinderen te komen kijken....en wat denk je??

Helemaal geen reaktie..noppes...dan maar de kids hier een week van school houden in de hoop dat we er mogen komen kijken. Combineren we het wel met de notaris en het bezoek aan de bank.

Ik vrees dat ik er heeeel erg aan moet wennen........

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-09-18 16:55:16

als je in frankrijk komt wonen om te genieten van de ouden dag, da is frankrijk een geweldig land.

als je in frankrijk komt om te wonen én te werken, dan is frankrijk helemaal niet zo'n geweldig land.

het ligt een hoop aan jezelf, hoe wil je doorgaan en hoe wil je inleveren.

ik kan moeilijk inleveren, enerzijds een gebrek, anderzijds ben ik de praatpaal voor de fransen, of ik dat nu leuk vind of niet, ze vragen mij de kar los te trekken, als er problemen zijn ergens staat mijn telefoonummer opeens bij iedereen in de klapper.

ik heb na al die jaren het pla opgevat om dan daar maar mijn beroep te van gaan maken, waarom niet.

of het gaat lukken is de vraag, het ligt wederom niet aan mij. 

als je makkelijk in kunt leveren dan wordt het veel en veel makkelijker.

tja, niets verwonderlijk van die school, ik wist het al voor je het vertelde.

het is zoals eerder gezegd, doodnormaal hier.

maar nu jouw huis.

je doet nu dus niets ? je wacht tot je er weer heen gaat ?

net als in nl is stil staan achteruit gaan, alleen in nl ga je langzaam achteruit op dat platte land, hier race je met ene gang achteruit en voor je het weet, weet niemand meer ergens van en kun je weer helemaal overnieuw beginnen.

hoe is je contact met die Ieren, en hebben ze idd die papiere waar meneer va teefelen het over heeft op orde, heb jij die, of zijn die bij de notaris ?

misschien ligt daar wel ee deel van het probleem.

zorg dat je klaar bent als je dus hier naar toe komt, maak je huiswerk.

mocht alles bij d enotaris liggen dan bel je die op en vraagt of dit klopt, en bevestig dit per aangetekend schrijven.

daarna kun je als je komt direct tot zaken komen.

zeg tegen de bank dat je dan en dan daar ben om zo laat, geen pardon, ik ben er en wil een officiele bevestiging dat de afspraak staat.

aanders sta je straks hier om in ene week alles te regelen, en ben je na vijf minuten klaar en terug bij af, want ze wachten nog op een papiertje.

klinkt voor een echte hollander allemaal heel vreemd in de oren, het is echt zo.

vive la france.

ik heb het er reuze naar m' zin, al kook ik soms ;-)

cees.

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#8 Geplaatst: 2008-09-18 17:47:02

Met de Ieren hebben we een goed contact en voor hun is het ook van belang de zaken spoedig af te handelen omdat ze een huis willen kopen in Ierland.

Ik las net in een e-mail van hun dat ze begin deze week contact gehad hebben met de notaris. Morgen zouden ze hun iets laten weten over hoe de stand van zaken is met betrekking tot het voorlopige koopcontract. Ik neem aan dat de papieren allemaal bij de notaris liggen. 

Wat kunnen we anders dan afwachten? mijn man heeft vanmiddag nog een keer een mail verstuurd naar de tussenpersoon van de bank (naam hadden we via de notaris) 

met de vraag wat de hypotheek mogelijkheden zijn en of hij zo vriendelijk wil zijn te reageren omdat we niet verder kunnen. 

zodra we iets horen van de notaris dan bellen we de bank wel om gelijk een afspraak te maken....

Ik weet nu in ieder geval waar het spreekwoord "met de franse slag" vandaan komt.

Linda