Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aansluiten bij een keten met je gites en chambres d'hotes?

Auteur Bericht

avatar#5972
ellenopreis
Berichten: 6
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2008-10-02 19:16:19

Beste mensen 

Wij staan op het punt onze gites en chambres d'hotes te starten. Uiteraard ben ik me flink aan het verdiepen in de marketingkant en dan valt op dat er enorm veel bedirjven zijn die je willen opnemen op hun site tegen een vast bedrag of op pro visiebasis. Het is als nieuweling moeilijk te bepalen bij welk bedrijf het nuttig lijkt je aan te sluiten en waar dat niet het geval is. Als iemand daar adviezen over heeft, dan graag.

Dan...gites de france... Ik hoor van alle kanten dat je je daar níet moet bij aansluiten omdat zij wurgcontracten voeren en je er niets aan hebt. Maar als ik de harde cijfers zie, dan blijkt dat 43.500 gites van de 168.000 gites wél zijn aangesloten en dat 10.000 van de 22.000 kamerbezitters is aangesloten. Dus is mijn vraag... zijn die er dan allemaal 'ingetrapt' of is gites de fance zo gek nog niet?

Dan als laatstë: de Chambre de COmmerce heeft het ook over Clévacances en Fleurs de Soleil als gerenomeerde franse ketens. Heeft iemand daar ervaring mee, positief of negatief?

Alvast dank

Ellen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-10-04 17:25:19

Aansluiting bij een keten kan nuttig zijn om bijvoorbeeld een subsidie in de wacht te slepen. Om zo’n niet onaardige financiële steun, voor verbouwingen bijvoorbeeld, in de wacht te slepen moet de gîte wel zijn aangesloten bij een erkende verhuurinstelling: de al genoemde Gîtes de France of de daaraan ondergeschikte Clévacances, Fleurs de Soleil of Accueil Paysan.

Franse verhuurders zijn nog wel vrij talrijk aangesloten bij GdF. Buitenlanders veel minder.

Wim

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#2 Geplaatst: 2008-12-12 15:24:17

In de Aveyron hebben wij met subsidie een gite gebouwd, zonder aansluiting bij gites de france.

De term is "meublé de tourisme" en wordt door het departement zelf 'verzorgd' Geen enkel wurgcontract, gewoon in het boekje van het off d Tourisme. Enige verplichtihng 10 jaar half time of  5 jaar fulltime als meublé de tourisme aanbieden.

Verder doen we alles zelf via internetaanbieders.

Ineke 

avatar#6578
Jeroen35
Berichten: 0
Reacties: 21

#3 Geplaatst: 2008-12-22 13:19:22

Hallo,

Mijn antwoord komt van de andere kant, als gîtegebruiker.

Wij huren zelf geregeld een gîte, hetzij voor onszelf, hetzij voor bezoek hier in de buurt, hetzij voor vrienden. En inderdaad... altijd via Gîtes de France, mooi overzicht, goede condities en voorwaarden voor de huurders.Via de websites is het makkelijk te zoeken, te selecteren... en omdat we ALTIJD goed terechtgekomen zijn, is het inherent ook een garantie voor kwaliteit voor ons. Natuurlijk huren we nooit bij Nederlandse gîtebezitters ( ;-) ).

Vanuit klantoogpunt lijkt me aansluiting wel een goed idee, maar ik ken dus absoluut niet de eigenarenkant.

Groet, Jeroen

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2008-12-22 14:21:48

Gites de France is een organisatie die van alle gites/CdH's een beetje een eenheidsworst maakt. Ik ga niet meer af op hoeveel epis etc. Vanaf 3 epis is het zo standaard geworden.

Wij hebben ooit eens een gite gehuurd in de Gers, fantastisch fraai huisje, volledig ecolo verbouwd. werkelijk het summum. Maar geen 3 epis want.....er was geen TV!

Als ik de eigenaren vraag wat ze van de organisatie vinden........ Laatst hebben we een CdH gehad in de Ariège,  "maar 1 epi"  maar het was prima. Waarom de eigenaar nog lid was ? Vooral de juridische bijstand via Gites de France maakt het aantrekkelijk nog lid te blijven. Met Logis de France is dat ook wel. Vaak dezelfde inrichting/decoratie van de kamers, eenheids ontbijtbuffet etc.

Ingrid

avatar#6578
Jeroen35
Berichten: 0
Reacties: 21

#5 Geplaatst: 2008-12-22 14:45:20

Hoi Ingrid...

Wat de épis betreft heb je wel gelijk, daar ga ik ook niet op af :) 

Het omgekeerde gebeurt overigens ook: 'Ja, er is een tv, en dat is dan een hele oude waar Antenne 2 nog op zit ;)). Maar naar een gîte ga ik niet voor de tv, dus dat valt dan weer mee.

Logis de France is natuurlijk weer wel een aanrader voor de keuken: valt (bijna) nooit tegen! Altijd handig in een streek waar je niet bekend bent. Met logeren bij LdF heb ik niet zo'n ervaring.

Jeroen

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2008-12-22 15:53:42

Inderdaad,

Gîtes de F hanteert zeer starre maatstaven voor de épis. Wij vonden in gîtes vaak een overdaad aan goedkope elektrische keukenapparatuur (broodrooster, mixer, magnetron, elektro-mes etc.).

Een van de verhuurders vertelde ons dat dit vanwege de inschaling op épis was.

Maar dit vonden wij allemaal niet zo belangrijk en wij hebben verder alleen goede ervaringen met GdF. Het leukste vonden wij steeds de huisjes die eigenaren verbouwd hadden nadat zij zelf naar een pavillon verhuis waren :-))

Christian von Klösterlein

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#7 Geplaatst: 2008-12-22 17:54:14

Zelf zou ik, als ik gîtes zou willen exploiteren, maling hebben aan de sterren van de GdF en consorten. Een goede, informatieve website met 'telling' foto's en een beetje creatieve webmarketing via de vele Nederlandse en wellicht Britse huisjesaanbodsites lijkt mij meer dan voldoende. Franse gîtegangers zou ik niet targeten, die geven imho in het algemeen hoe dan ook de voorkeur aan gîtes van Franse eigenaren.

Misschien zou ik mij zelfs op een thema-doelgroep gaan richten (b.v. cultuur en geschiedenis, ecolo, paardenliefhebbers, homo/lesbo, fietsers, motorrijders...) om mijn aanbod van de oceaan van overige huisjes te onderscheiden. Zo'n thema moet dan natuurlijk ook in de extra -doelgroepgerichte- faciliteiten c.q. dienstverlening tot uiting komen, en uiteraard ook in het verhaal en de afbeeldingen op de website.

Ivo