Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Illegaal en onveilige chambre d'hotes bij buren?

Auteur Bericht

avatar#6355
Franolie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-10-21 09:30:04

Naast ons huis staat een oud klooster. De nonnetjes zijn vertrokken en er zijn appartementen en slaapkamers ingemaakt voor verhuur onder het mom van chambre d'hotes. De eigenaren zijn prutsers en de brandveiligheid zal te wensen over laten. Totaal is er plaats gemaakt voor wel 20 tot 30 gasten. Overal schrootjesplafonds en houten vloeren. Volgens ons illegaal en ontzettend gevaarlijk omdat er ook keukentjes in geprutst zijn. Weet iemand of er een openbaar register is van vergunningen, welke vergunningen er nodig zijn en waar je (buiten de marie) je zorgen kunt deponeren?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2008-10-21 09:43:05

misschien een anonieme brief naar brandweer?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-10-21 19:12:29

Sinds begin dit jaar zijn houders van chambres d'hôtes verplicht zich in te schrijven bij de gemeente. Dus waarom zou je buiten de mairie om gaan? Gewoon informeren, of ligt dat wat gevoelig in je dorp?

Wim

avatar#6359
???-!!!
Berichten: 0
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2008-10-22 00:02:01

Ligt dit klooster zo dicht bij uw huis, dat dit een gevaar voor u oplevert?

Zoniet, dan kunt u zich er beter van weerhouden u daar over te beklagen. En ik denk

niet dat houten vloeren illegaal zijn. Waarom? Dan zou een appartement in de alpen, waar meestal veel hout als bouw- en decoratiemateriaal wordt gebruikt ook illegaal zijn?

Ik kan u zeggen, dat in Frankrijk de contrôle op de installaties van toeristische installaties vrij streng zijn.

Als u zich daarover wilt beklagen, zult u ten eerste daar al eens als klant verbleven moeten hebben. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-10-22 07:24:34

vind het ook een beetje een raar verhaal.

klinkt zo'n beetje als "wij hebben een chambre d'hotes en opeens de buren ook, en dat vinden we echt niet leuk"

in ieder geval;

lees wat wim schreef, en verder kun je er niets aan doen.

niemend houd je tegen een schrootjes plafond in huis te nemen, is toch prachtig ! wat zeur je nou, ga jij uitmaken wat ik als plafond neem.

of houten vloeren, dat is harstikke orgineel toch ?

verder is er een wet dat een chambre d'hotes een maximum aantal kamers mag hebben, en twintig tot dertig gasten verdeeld over twee per kamer zijn tien tot vijftien kamers, tja, daar zit iets niet lekker.

toch, ik ken chambre d'hotes waar tien kamers zijn verdeeld over twee huizen die aan elkaar geplakt zijn, met waarschijnlijk meerdere eigenaren, of hoe men het ook doet.

ik zit er niet zo mee eigenlijk.

als jullie chambre d'hotes niet van gipsplaten en schrootjes plafonds aan elkaar hangen hebben jullie toch héél andere clientele dan hun dus hoef je je geen zorgen te maken, toch ?

cees. 

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#5 Geplaatst: 2008-10-23 10:19:18

Indien het inderdaad gaat om 20-30 slaapplaatsen dan kan iemand het wel chamres d'hotes noemen, maar dan gelden nog altijd de regels voor het hotelwezen. Dat wil zeggen dat aan de ERP-regels voor brandveiligheid moet zijn voldaan. Je kunt niet van buiten zeggen of schrootjes en houten vloeren en goedkope keukenblokken al dan niet binnen de ERF-eisen vallen. Het is niet ongebruikelijk in Frankrijk (wat je daar ook van vindt) om bij de brandweer te gaan klagen als je vermoed dat zich brandgevaarlijke zaken afspelen bij de buren.

Wim