Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TNT en schotel (aansluiting)

Auteur Bericht

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#0 Geplaatst: 2008-10-21 15:36:30

Kort geleden de 'hark' op het dak geplaatst, kabel in de meterkast aangesloten, daar vandaan naar de prise TV in de huiskamer. TNT-kastje er tussen en alles werkt naar behoren.

Toch missen we de Nederlandse publieke zenders. Dat wordt dus een schotel (Canal+).

De schotel wil ik monteren aan dezelfde mast als waar de gewone antenne op vast zit. Kan ik dan van dezelfde, bestaande kabel gebruik maken via een verdeler, of moet er een aparte kabel van de schotel naar de decoder in de huiskamer komen?

Groeten, Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-10-21 18:30:38

Systeem heb ik en werkt prima. Aan de mast een "coupleur" die de signalen van de "hark" en de schotel bijeenbrengt, één kabel van de mast naar binnen en bij de TV een "découpleur" die ze weer splitst. Kan wellicht enig signaalverlies geven maar zelf geen last.

Zet wel gelijk een CanalSat schotel met een dubbele LNB (LNB Duo) zodat je beide benodigde satellieten pakt.

Steven