Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

grootte tuin voor septic tank

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2008-10-23 10:28:27

Bonjour, 

Ik probeer te bepalen hoe groot de tuin moet zijn voor de plaatsing van septic tank en vloeiveld. Ik ga dan even uit van normale omstandigheden, grond die goed opneemt, tank 3000L, recht niet aflopend grondstuk, etc.

Kan iemand een indicatie geven?

Merci beaucoup.

Cordialement,

Robert2cv

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#1 Geplaatst: 2008-10-23 23:27:55

Robert,

Voor een gemiddelde installatie kun je uitgaan van 25m2 voor het vloeiveld dus ruweg 5 x 5 meter en de tank en eventuele vetput zelf neemt nog wat ruimte in beslag. Zoals je ziet valt het met het ruimtebeslag wel mee. Waar je veel meer op moet letten is dat het vloeiveld niet te dicht bij bomen gelegd mag worden, niet vlak bij erfafscheidingen, 30 meter van een put verwijderd enz.

Je kunt veel meer lezen via het menu wonen - klussen en bouwen - foss septique

Aat de Kwaasteniet

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2008-10-24 08:57:47

de standaard vloeiveld plaatjes obv de gestelde normen die ik altijd zie bestaan uit 5 buizen van elk 12 meter lang die 1,5 meter uit elkaar liggen. dus qua buizenoppervlakte heb je dan al 12*(4*1,5)= 72m2 nodig, en dan ook nog wat ruimte er om heen. hierbij gebruikt men de standaard vloeiveld buizen.

wij hebben zelf 3*20m en 1,5 meter uit elkaar gedaan (dus meer dan 60m2 nodig).

er zijn ook een soort vloeiveldkisten, die nemen veel minder ruimte in, maar zijn een stuk duurder. zie bijvoorbeeld in de guide van Chausson.

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#3 Geplaatst: 2008-10-24 12:02:23

Alvorens over te gaan tot de aanleg van fosse en vloeiveld is er bij ons (Cher) op verzoek van de gemeente en in opdracht van het departement (Cher) door een laboratorium (Pact 18 services) een Avis uitgebracht over de details en eisen van het Assainissement Individuel. Met dit Avis is de installatie aangelegd, die daarna weer is (goed)gekeurd door het Laboratoire Departementale d'Analyse. Dit voordat de grond over het systeem weer was aangebracht. Het hele systeem moest er dan 'open en bloot' bij liggen.

Vooral het Avis vooraf lijkt me heel nuttig: je moet er niet aan denken dat alles is aangelegd, en het daarna wordt afgekeurd. Bovendien kan in de toekomst een definitieve goedkeuring in de toekomst noodzakelijk zijn bij de verkoop van je huis.

Succes met alles!

Wim

avatar#6297
guy
Berichten: 1
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2008-10-24 22:24:42

hallo,

belangrijk is ook dat je ten mimste 3 m verwijderd bent van de buren.Het terrein aan ons huis was lang en heel smal.Heel belangrijk want het is daar door dat er voor ons een negatief advies was gegeven.Gelukkig hebben we een terrein van de buren kunnen kopen om zo het probleem op te lossen.Het was  het Conseil Général (CG43) van het departement die de inspectie had gedaan.

Succes met alles!

Guy 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#5 Geplaatst: 2008-10-26 11:42:34

Ervaring:

Ook hier (Correze) is men in het voorjaar officieel onze fosse uiteindelijk komen bekijken en keuren. Nu is hier helemaal geen fosse septic, er is simpel een soort zinkput in de grond waarin al het grijze en zwarte water wegzakt. We hebben het één keer laten leegzuigen na een verstopping in de toevoerbuis (boomwortels bleken de oorzaak). Maar verder nooit problemen. We verwachtten hoge kosten en ruïnerende graafwerkzaamheden.

Groot was onze verbazing en opluchting dat dit werd goedgekeurd. De reden? Het water mocht niet aan de oppervlakte komen dus vooral niet in een sloot, en niet over het terrein van de buren stromen. Zolang het dus op eigen terrein op voldoende afstand van de grens in de grond verzinkt is er niets aan de hand. Keuring betalen klaar :-)

De put van gestapelde natuurstenen schat ik op 2x2 bij 1,5 diep dus 6 m3 welke ruim voldoende was tegen de door de keuringmeester minimaal gewenste 3 m3.

Bij navraag blijkt 50% van de bewoners in deze omgeving met een soortgelijke situatie te zitten en dit dus niet hoeven te wijzigen.

Bij eventuele verkoop van het huis in kan het natuurlijk wel door de nieuwe kopers moeten worden aangepast. Maar dat is nog niet eens zeker.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2008-10-26 16:37:00

Robert, Rob, Aat, en alle andere raadgevers,

een argument dat nog niet genoemd is is de plaatselijke bodemgesteldheid, wil zeggen de doorlatendheid van de grond. De gemeente (of een door deze te bepalen instantie) dient te weten hoeveel strekkende meter buis voor jullie omstandigheden benodigd worden. En als zij het niet weten dan moeten zij een bodemonderzoek instellen. Tenminste als jullie een officieele aanvraag indienen.

Christian von Klösterlein