Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zoeken van vervallen boerderij

Auteur Bericht

avatar#6369
den cedrik
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-10-24 18:48:03

Hey,

Dag mede-leifhebbers van het prachtige land Frankrijk!

Ik ben dus Cedrik en al een lange tijd tamelijk "zot" van Frankrijk.

Zelfs zo erg dat ik er een huis wil kopen!

Dus ik en mijn vrouwtje zouden graag volgende zomer naar dorodogne-limousin gaan om er iets te zoeken.

Maar ik heb daarbij nog enkele vragen.

Ons "start" budget is 60.000€ dus zoveel mag het huis-boerderij kosten.

Wij zouden daar graag voor hebben: een vervallen huis met een vervallen schuur op een stukje grond (grootte speelt niet zo'n rol).

Hopelijk is dat er nog te vinden.

De bedoeling is om de schuur te verbouwen tot gite.

Daar gaat mijn vraag over: stel we hebben iets gevonden naar onze zin, moet ik dan eerst naar de Mairie om een CU? zullen we dan direct uitsluitsel krijgen van wat we precies mogen doen met het boerderijtje?

En de kennis van de franse taal gaar niet zo ver om de compromis de vente goed en verstaanbaar te doorlezen, hoe los ik dat het beste op?

Is een adviseur zoals je vind op het net een goede oplossing?

Groeten Cedrik.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2008-10-25 09:25:23

Cedrik,

Over de Dordogne kan ik je niet raden, maar over de limousin wel. Wij zitten vlak boven de limousin en daar bestaat het nog dat je voor 60000 een bouwval koopt (hebben wij ook gedaan). Maar dan heb je wel het soort bouwval waar je nog voor een ton aan moet sleutelen voordat het een gite is (even afhankelijk van hoe handig je zelf bent en hoe snel je het allemaal af wilt hebben).

Als je dan iets hebt gevonden, dan stel je een voorlopige koopacte op (compromis de vente). Wij deden dat via de notaris. De CU is daarin een ontbindende voorwaarde voor de uiteindelijke koopakte. Daarvoor hoef je zelf niet naar de Mairie. Overigens, er kan wel enige tijd overheen gaan. De tijd tussen de compromis de vente en de acte de vente kan maanden zijn.

Als je dan eenmaal de CU hebt, dan ben je redelijk vrij in wat je doet, omdat de Fransen geen eisen aan de binnenkant van een huis stellen. Wel zul je een permis de construire moeten aanvragen voor de verbouwing en de buitenkant. Dit alles is waar als je een schuur verbouwt tot huis. Was het al een huis, dan heb je waarschijnlijk al een CU en ga je direct door naar de permis de construire.

Wij kregen de compromis en acte de vente van tevoren opgestuurd. Dan kun je hem laten vertalen.

Succes

Kleine

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2008-10-25 12:29:05

Ik ben het grotendeels eens met Kleine, behalve op opmerking dat bij een woonhuis waarschijnlijk al een CU zit. Dat is meestal niet zo.

Zodra je een ruine hebt gevonden binnnen je budget, is het altijd goed om bij de Mairie binnen te stappen en eens te vragen of dat mag worden verbouwd tot woonhuis. Echter, ongeacht wat de medewerker op de Mairie (in een klein dorp wellicht de burgemeester zelf) mondeling toezegt: uitsluitend en alleen een schriftelijk CU heeft rechtskracht! Dus bij een mondlinge positieve reactie, is het goed om de notaris te vragen om een compromis de vente op te stellen. Een goede notaris zorgt vanzelf voor de ontbindende voorwaarde van de CU en zal hem ook aanvragen bij de gemeente. De gemeente is wettelijk verplicht om binnen twee maanden schriftelijk te reageren op een CU-aanvraag. Is de beslissing negatief, dan wordt het compromis de vente ontbonden. Je loopt dus geen risico.

Laat wel iemand het compromis de vente lezen! Via het internet zijn verschillende onafhankelijke experts te vinden (dus niet de makelaar die bij de verkoop is betrokken!). In dat geval kan er weinig fout gaan en kun je redelijk risicoloos een huis kopen in Frankrijk, ook een huis voor weinig geld dat moet worden opgeknapt.

Succes!

Wim