Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de allereerste telefoonlijn

Auteur Bericht

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2008-10-25 23:38:23

Hallo,

ons huis staat in een dorp. Bij ons in de straat hebben de buren telefoon. Maar wij (nog) niet. Ons huis heeft nog nooit een telefoonaansluiting gehad. Gekeken op Orange.fr maar alles wat daar gaat over een nieuwe telefoonaansluiting gaat over een nieuw abonnement, niet over een fysieke lijn. Orange.fr een mailtje gestuurd (had willen bellen, maar alleen gratis nummers gevonden die ik vanuit NL niet kan bellen) en vraag voorgelegd. Wel antwoord, maar geen antwoord op de vraag.

Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad? Ik dacht erover om nu maar dommetje te spelen en gewoon een abonnement aan te vragen. Dan komen ze vanzelf langs en nemen wel de juiste actie. Of is er een beter methode?

Verena

avatar#6383
Bosvrouwke
Berichten: 0
Reacties: 10

#1 Geplaatst: 2008-10-27 16:42:21

Hallo Verena,

Ik heb enkele jaren geleden persoonlijk een telefoonaansluiting (compleet nieuwe lijn zoals bij jullie) aangevraagd via de winkel van France Telecom in de stad. Maar ik neem aan dat dit ook via de website kan. Dit heeft om een lang verhaal kort te maken na enkele jaren pas geresulteerd in een gerealiseerde telefoonaansluiting. Maar ik neem aan dat jullie situatie minder ingewikkeld is dan die van ons het was (wij liggen buiten het dorp).Als het goed is neemt iemand van de technische dienst na indiening van de aanvraag contact op als er nog bekabeling moet worden gelegd of doorgetrokken. Als de aansluiting dan eenmaal een feit is, kun je er nog voor kiezen om van France Telecom over te stappen naar een andere aanbieder. Toen onze lijn vorig jaar werkte heb ik dat meteen gedaan: een ADSL-abonnement via NEUF met gratis bellen binnen Europa en naar nog enkele andere landen, plus een mobiele telefoonkaart met 10 gratis belminuten en dat voor ik dacht 35 euro per maand. Ik kan nog steeds mijn geluk niet op, want ik kan er alles mee wat ik bedenken kan, behalve 1 ding: ik mis het via livestream kunnen volgen van de Tour de France via Studio Sport!

Succes ermee,

Elly.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2008-10-27 17:39:51

Elly,

dank voor je reactie. Ik denk inderdaad dat onze situatie simpeler is, omdat vele van onze buren al telefoon hebben en wij daar tussen zitten. De aanvraag kun je tegenwoordig inderdaad helemaal via Internet invullen, alleen daar is nergens een commentaarveld waar je kunt aangeven dat er nog een kabel getrokken moet worden en hun vragen houden ook niet rekening met die situatie. Ik vroeg me dus af hoe ik dat kenbaar moest maken, of dat ik hen er gewoon vanzelf achter moet laten komen. Mogelijk doordat ze contact met me opnemen...

Goede tip om naar NEUF te kijken. Ik weet dat via orange ADSL mogelijk is, dus mogelijk is NEUF een betere optie.

Verena

avatar#6383
Bosvrouwke
Berichten: 0
Reacties: 10

#3 Geplaatst: 2008-10-27 18:28:07

Hoi Verena,

Ik denk dat FT wel in hun 'systeem' kunnen zien dat er naar jullie nog geen lijntje ligt en dat er dan vanzelf een brief komt met daarin verdere instructies. Wel raad ik aan om er, als je niet binnen een bepaalde tijd wat van ze hoort, zelf achteraan te gaan, voor de zekerheid. :) Je kunt ook altijd eens bij zo'n winkel langsgaan en zelf even in 'het systeem' meekijken om te zien hoe het ermee staat. 

vwb het omschakelen naar een andere aanbieder. Het is maar wat je wilt of nodig hebt. Ik moest dagelijks langdurig kunnen bellen met o.a. Nederland en coor mij was daarom NEUF een uiitkomst.

Succes ermee.

Elly.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#4 Geplaatst: 2008-10-28 12:10:03

Hallo Verena,

Ook in ons huis was -toen 1 jaar oud en bewoond geweest- 2 jaar geleden nog nooit een vaste telefoonaansluiting geweest, maar dat wisten we toen nog niet..

Wij hebben via de telefoonwinkel van FT op zaterdag een aansluiting aangevraagd en deze werd woensdags daarop gerealiseerd.

FT is er wel met 2 man een aantal uren mee bezig geweest tot en met het klimmen in de dichtsbijzijnde telefoonpaal ,het trekken van kabels en het fysiek in gebruik stellen van het toegewezen nummer in de centrale. Maar s'middags werkte te delefoon.

Nu zijn we gedeeltelijk gedegroupeerd en hebben een ADSL-abonnement bij Alice.

Groetjes, Corinne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2008-10-28 13:44:56

Hallo Verena,

Zoals eigenlijk al min of meer in de voorgaande berichtjes is aangegeven, hoef je niets speciaals te doen om een nieuwe telefoonlijn aan te laten leggen: het aanvragen van een abonnement is voldoende.

Let er alleen wel op dat je bij het leggen van een nieuwe telefoonlijn toegang tot je huis moet kunnen verlenen aan de France Telecom medewerkers, want anders kan de telefoonlijn natuurlijk niet aangelegd worden. Je zult er dus zelf moeten zijn of buren die een sleutel hebben moeten vragen de deur open te doen.

Mocht je het een en ander liever telefonisch aanvragen (ook eventueel in verband met het maken van een afspraak -ofwel als je er zelf bent of in samenspraak met iemand die de sleutel heeft-) dan heb je de keuze uit:

- de Engelstalige klantenservice op het nummer + 33 1 55 78 60 56
- de Franstalige klantenservice op het nummer + 33 800 1014 XX waarin XX het nummer van je departement is (dit werkt helaas niet altijd voor alle departementen, maar voor de meeste zou het moeten werken)

Wat betreft een eventueel Internetabonnement: let vooral op abonnementsduur, opzegtermijn (zeker als je niet het hele jaar in Frankrijk woont is dit denk ik belangrijk), eventuele aansluit- en/of opzeg (!) kosten, eventuele prijsverschillen tussen "zone dégroupée" en "zone non dégroupée" en laat je vooral ook niet gek maken door beloftes over hoge snelheden: er wordt altijd een maximumsnelheid aangegeven en afhankelijk van je telefoonlijn kun je technisch gezien die snelheid wellicht nooit bereiken (ook beschikbaarheid van telefoon maar met name TV hangt erg af van de technische karakteristieken van de telefoonlijn).

Voorzover ik weet is een abonnement "Découverte Internet" bijvoorbeeld het enige abonnement wat op dit moment aangeboden wordt waar je én geen aansluitkosten én geen minimale contractsduur én geen opzegkosten hebt. Bij SFR (Neuf bestaat niet meer) worden bijvoorbeeld altijd opzegkosten van € 45 in rekening gebracht.

Om goed te kunnen vergelijken vraag je het beste (of raadpleeg je op de website van de aanbieder) de zogeheten Fiche d'Information Standardisées (FIS) want aangezien deze een standaardformaat hebben is dit de enige manier om goed te kunnen vergelijken.

Mocht je nog verdere vragen hebben, laathet me dan gerust even weten (eventueel direct per e-mail).

Groeten,

Thomas

PS Elly : waarom kijk je dan niet gewoon naar de Tour de France op France Télévisions met het mooie commentaar van mijn vriend Jaja of eventueel zonder geluid en dan met Radio 1 via Internet met het commentaar van mijn vriend Gio Lippens bij de aankomst en het door wind opgeleukte commentaar vanaf de motor?

De NOS heeft de rechten niet om via Internet de livestream uit te zenden in het buitenland, maar misschien zou je de internationale beelden (die soms iets anders zijn dan de Franse) ook (zonder commentaar) kunnen bekijken via www.eurovisionsports.tv maar zeker weten doe ik dat niet aangezien ik tijdens de Tour natuurlijk niet voor mijn computertje thuis zit ;-).

avatar#6383
Bosvrouwke
Berichten: 0
Reacties: 10

#6 Geplaatst: 2008-10-28 19:31:53

Beste Thomas,

Bedankt voor je tips. Het enthousiasme straalt er vanaf en dat snap ik. Helaas heb ik alles al geprobeerd. Met mijn laptopje op een bedje onder een boom gelegen, kopje thee erbij, Radio 1 aan (overigens kon ik nergens een livestream krijgen, gratis, ook geen Franse)... leuk, maar ze draaien meer muziek dan dat het over de tour gaat en dus is ook dat niet hetzelfde. Een oplossing voor volgend jaar is dat ik iemand vraag in NL een webcam op de tv te richten. Een beetje kwaliteitsverlies neem ik dan wel op de koop toe :) 

Elly.

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#7 Geplaatst: 2008-10-31 16:24:13

Dank voor jullie reacties. Ik ga binnenkort een abonnement aanvragen.

Verena