Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

een vraag over internet

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-10-27 11:44:39

Obama heeft gewonnen, wij hebben feest gevierd in la rochelle waar een paar bars de uitzending life hadden en de gemeente een speciale vergunning had gegeven voor dit "feest"

dat het een feest was kun je geloven, ik denk dat meer dan driekwart van de wereld de zittende president van de US meer dan zat was, spuugzat.

juich niet te vroeg want er is een speciale wet in US;

indien er een oorlog uitbreekt mag en kan de zittende president zijn zetel niet verlaten.

met andere woorden, indien of de huidige president er behagen in schept of de ahchnogentoe in Iran er zo over denkt en er breekt bonje uit dan kan Obama voorlopig naar zijn ovale kamer fluiten.

nu maar duimen dat deze twee apen zich koest houden.

vanaf gistermiddag (moest eerst m'n roes uitslapen) vliegen de e-mails dus heen en weer met felicitaties en juchberichten.

hotmail, wie kent het niet.

nu klik er pardoes op "oui" toen mijn scherm vroeg of ik hotmail-life wilde instaleren, en wat nu, m'n vertrouwde hotmail is naar het rijk der fabelen.

in plaats daarvan heb ik nu de nieuwe versie.

wat leuk zou je denken, nou, alles van dat.

als ik namelijk een bericht wil versturen en dit BCC wil doen, dan krijg ik dus het adresboek waar ik aan kan klikken, behalve de allerlaatste omdat m'n scherm te klein is.

hoe kan zoiets nou ?

ik kan niet scrollen want alles verdwijnt gewoon achter de onderste altijd aanwezige menubalk op het scherm.

wie weet hoe dat kan.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-11-07 09:14:57

nog maar een vraag dan, ben nu toch bezig;

ik heb een site gebouwd in het frans (leuke test hoe goed je frans is) en heb die draaien.

nu is er in de bouw ergens iets gebeurd/gedaan, waardoor ik een foutmelding krijg die niet te achterhalen is, althans, tot nu toe.

als ik op de site blader krijg ik een foutmelding 872 dus alleen maar het plaatje met -microsoft internet explorer- een driehoekverkeersbord en het getal 872.

geen knop waarmee je kunt zien wat die fout betekend of zo.

ik heb gegoogeld en niets gevonden.

misschien dat iemand hier een idee heeft ?

oh ja, ben ik net achter, de fout is er niet op mijn site zolang die in het frans is maar zodra men op het engelse vlaggetje klikt heb je'm.

wie het weet mag het zeggen.

cees.

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#2 Geplaatst: 2008-11-07 11:36:50

Zonder link naar je site kan ik je helaas niet goed helpen ben ik bang (je mag hem naar me mailen). Is het een gewone html website? Of ben je aan het programmeren gegaan in php/asp etc? Zit er javascript in? 872 zegt mij iig helemaal niets

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2008-11-09 17:24:49

Beste Cees,

Ik denk dat ik je problemen iets begrijp. Dwz. Cees als je vertrouwde hotmail adres in ' life messager' het niet meer doet, moet je gewoon inloggen op je account (met je perso password uiteraard) en op die 'compte' je instellingen gaan veranderen.

Je kunt kiezen tussen een light versie of de zwaardere....dat zal oa. afhangen of je PC die zwaardere versie qua intern geheugen soepel kan opvangen.

Dat hangt (mede af) of je via een ADSL verbinding inlogt op je vaste tel. nr. of niet!

Een gewone modem verbinding met je standaard ISP van nominaal 56 Kb /sec trekt dat niet, maar ADSL over je tel. lijn zeker wél. Ook indien je met die internet verbinding in een gebied woont dat geen dégroupage totale heeft.

Meer kan ik er dus niet over zeggen, want zit nu zelf nog tijdelijk te internetten met bas-debit met een oud 56K modem. Maar ik neem aan dat je bij jouw FAI niet zo'n laag debiet hebt.

Groeten van,

Erik.

PS: Thover hier moet dit soort zaken allemaal weten, want wij zijn én blijven ergens digibeten. ;-))

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2008-11-10 11:49:37

Error 872: Wrong screen resolution.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2008-11-10 19:17:26

@Jako:

De melding "wrong screen resolution" heb ik voor het laast gezien bij Internet Explorer 3.0 ofzo onder Windows NT. Of Cees zo'n oude browser gebruikt?

@Cees:

Je zou in de menubalk "View->Source" kunnen klikken om de broncode van de pagina met de rare melding te zien. Dan zie je of er een echte fout is, of dat je bijvoorbeeld op een rare plaats terecht komt.

Je mag me altijd prive de site of de broncode van de rare pagina mailen zodat ik wellicht wat meer to the point assistentie kan bieden.

Salutations, Jos

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#6 Geplaatst: 2008-11-10 21:20:50

ik ben zo vrij om even te reageren: ik heb inmiddels via mail contact gehad met Cees en er staat ergens een javascript dat het gewraakte popup-schermpje veroorzaakt met 872, waarna je op OK moet klikken. Dit gebeurt bij elke browser, maar na het verwijderen van het schuldige scriptje, zou ook het popupje niet meer terug mogen komen.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#7 Geplaatst: 2008-11-11 17:45:37

Beste Erik,

In je berichtje schreef je ...

Ook indien je met die internet verbinding in een gebied woont dat geen dégroupage totale heeft.

 

(...)

 

PS: Thover hier moet dit soort zaken allemaal weten, want wij zijn én blijven ergens digibeten. ;-))

... en ook in verschillende andere berichtjes heb je het over dégroupage total (de e heb ik uit respect voor de Franse taal maar even weggehaald ;-) ... terwijl wat je zegt helemaal niets met dégroupage or not to dégroupage (om maar even met woorden gelijkend op die van een bekend toneelstuk te spreken) te maken heeft! Je snelheid wordt namelijk in geen enkel geval -technisch gezien in ieder geval- beperkt of gewijzigd door een dégroupage, partiel of total ...

Ik begrijp dat je problemen hebt met je Internetaanbieder (ik durf niet eens te vragen of het Free of SFR [vroeger Neuf] is ;-), maar ik geloof dat je toch het een en ander door elkaar aan het halen bent (en dat erken je ook door aan te geven dat je een digibeet bent en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee!!!). Als je een precieze vraag hebt of ergens iets meer over wilt weten, dan geef ik daar graag, in dit of een ander onderwerp of persoonlijk per e-mail, antwoord op!

Een deel van de vraag van Cees lijkt inmiddels opgelost te zijn ... al heeft die niets met Frankrijk te maken en is de titel "een vraag over internet" (los van het feit dat Internet met een hoofdletter i geschreven wordt ;-) ook niet helemaal gelukkig gekozen.

Zijn vraag over Hotmail bleef volgens mij nog (gedeeltelijk) onbeantwoord, dus zal ik daar ook nog een poginkje voor wagen: Hotmail mag niet echt in de categorie van meest gebruiksvriendelijke gratis webmail-diensten geschaard worden (als je een GMail adres wil, dan laat het maar weten!) en de aanbieder ervan (Microsoft) heeft een tijd terug besloten om al haar online diensten om te dopen in Windows Live "nog wat" (bijvoorbeeld MSN Messenger in Windows Live Messenger en Hotmail in Windows Live Hotmail). Wat deze diensten verder met Windows te maken heeft vraagt iedereen zich sindsdien nog steeds af en ook marketingtechnisch is er niet echt een uitleg te geven voor dit besluit, maar goed ... de enige uitleg die dit enigszins kan verklaren is dat Microsoft probeert hiermee te laten zien hoe uitgebreid haar online dienstenaanbod is door alles onder één noemer te schuiven en dus zo te laten zien dat ze bijna net zoveel diensten aanbieden als Google.

Nu heeft Microsoft onlangs besloten de MSN Hotmail versie van haar dienst niet langer aan te bieden en alle gebruikers volledig over te schakelen op Windows Live Hotmail. Zoals hier te lezen is , kun je nu dus alleen kiezen tussen de volledige versie en de "klassieke" versie. De volledige versie is waarschijnlijk volledig met gebruik van AJAX ontwikkeld en kan op oude computers of op computers met een trage verbinding wellicht slecht werken (daarom biedt Google bijvoorbeeld ook een klassieke HTML weergave van haar GMail dienst aan en Orange bijvoorbeeld een "bas débit" versie van de inlogpagina voor haar diensten) en daarom kun je in dat geval kiezen voor de "klassieke" versie. Deze versie biedt echter niet de voordelen (klik-en-sleep bijvoorbeeld) van de volledige versie, dus vandaar dat standaard de volledige versie wordt voorgesteld.

Groetjes,

Thomas

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2008-11-11 21:41:35

Wellicht handig om te melden dat Windows Live Mail (gratis te downloaden via Microsoft) uitstekend werkt, bij mij in elk geval op XP en Vista.

Als je, zoals ik cliënt van Alice in Frankrijk bent, kun je via Live Mail in Nederland wel al je mails mails ontvangen (mits je de accounts hebt geconfigureerd), maar niet beantwoorden, immers je bent niet meer zoals thuis verbonden met je provider.

Ik los dit op door mails te beantwoorden via mijn Hotmail-account. Je kunt bij Live Mail immers kiezen via welke provider je antwoordt.

Je kunt bij het configureren van je accounts in Live Mail ook aanklikken of je de berichten op de server laat staan. Als je dat doet, kun je ze gewoon bij terugkomst in Frankrijk weer downloaden.

Live Mail heeft een antispam die zeker niet vlekkeloos werkt maar toch de grottste bagger tegenhoudt.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2008-11-12 11:45:14

of ik nu iemand op de tenen trap omdat internet met een grote i geschreven dient te worden of niet (wat een onzin) ik heb dus nog geen antwoord op mijn vraag hoe het nu komt dat ik de onderste adressen niet heb.

het probleem met de foutmelding proberen we te achterhalen, bedankt voor jullie hulp.

verder wil ik geen ander adres, ik heb al vanaf het begin ......... en wil dit houden, ik vind het een mooi adres.

ik wil niet naar orange of gmail wat ik overigens al heb, ik wil gewoon dat als ik mijn BCC in wil vullen dat ook kan.

dat kan toch bij een ander ook ? of ben ik nou gek ?

van boven naar beneden op mijn scherm; blauwe balk met daarin de tekst windows  life hotmail....

dan de grijze balk met knoppen, dan de grijze balk met adres, en daaronder slechts een balk met de google zoekfunctie.

dan een vier centimeter hoge balk waar allerlij voor mij onzinnige dingen op komen, zoals wie chat er met linda, of dat zo belangrijk is, en dan heb je de hotmail pagina.

dan ben ik dus al bijna de helft van mijn scherm kwijt.

dus als ik nu een bericht BCC wil versturen komt deze adresbox tevoorschijn waarvan het onderste gedeelte van de box weer achter de blauwe onderste balk op mijn scherm verdwijnt, dus die namen die daar staan kan ik nooit aanklikken.

rara hoe kan dat ?

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#10 Geplaatst: 2008-11-12 12:33:14

Och Cees,

Dat wil ik dus ook -én van  lange tenen heb ik heel m'n leven nog geen last van gehad- by the way. Sommige zaken, zoals cryptische foutmeldingen in Windows, kun je gevoeglijk zonder handboek van MS gewoon vergeten!

Ooit had ik programmeur willen worden, maar het werd nooit wat.

Zo heeft ieder z'n sterke en/of zwakke punten:"il faut vivre avec".

Hotmail life messenger werkt ook in langzame verbinding gewoon goed. Dat Thomas met een expert oog er naar kijkt, is iets wat de meeste 'digibeten' in zowel technisch jargon als over allerlei gangbare afkortingen over het hoofd zien.

FT is in mijn beleving, nog een "witte raaf" vergeleken met allerlei nieuwlichters op de Internetmarkt. Tsja...wat moet ik er nog van zeggen na Thomas? Free heeft Alice oa. overgenomen oa. Eigenlijk vind ik het beklagenswaardig dat vanwege "Brussel" bestaande firma's het nu uiterst moeilijk hebben gekregen om een bepaalde langdurige expertise te kunnen 'verkopen'. Wij weten het inmiddels allemaal wél, dat een vrije markt een zegening kan betekenen voor een ingeslapen zootje die een markt beheersen. Toch ben ik tegen volledige privatisering van (overheids)diensten en 'veroordeeld' te worden als 'bare bone' voor levering van diensten à la FT en EDF voor een kabelnetwerk!

@ Thomas, heel bedankt!

Ik schrijf je nog een email privé. Ik ga hier geen referaat houden over zg. Helpdesks van oa. Free.fr, want daar heb ik zolangzamerhand m'n buik van vol.

Jij werkt bij FT en telefonisch kon ik m'n bestaande tel. lijn laten afsluiten voor m'n nieuwe nr. Wat Free er op mijn eenvoudige vraag vanuit PB voor verhuizing van maakte, slaat echt alles op het gebied van overhuizen van je (bestaande) ADSL verbinding.

Die is er nog steeds niet, want ik snap zelfs dat er in de 'centrale'  iets moet gebeuren, voordat je bestaande ADSL-modem weer werkt als voren.

Groeten van,

Erik.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2008-11-12 14:43:15

Voor Cees : wat Internet betreft trap je me niet op m'n tenen hoor (dan zul je lange voeten moeten hebben want volgens mij zit je best ver van me vandaan ;-), ik schrijf het zelf alleen graag goed ;-).

Wat betreft je vraag over het kunnen gebruiken van de laatste adressen uit je adresboek voor een BCCtje in Hotmail: daar zul je denk ik toch echt bij Micro$oft moeten zijn en niet bij InfoFrankrijk ... je zult er hier weinig verandering in kunnen brengen! Wellicht is het interessant om te weten dat je niet de enige ontevreden gebruiker bent :-).

Nou, dan wellicht toch nog een handige tip rechtstreeks van Microsoft (zie ook daar het grote aantal reacties van ontevreden gebruikers) voor het gebruiken van adressen uit je adresboek om te BCCen: als je de eerste paar letters van de geadresseerde typt zou de lijst zich vanzelf moeten beperken tot alleen die contacten ... waarschijnlijk kun je de juiste contactpersoon dan wel aanklikken?

En over problemen met een te kleine scherm zegt Micro$oft doodleuk:

We understand that the design isn’t optimal for many users who have smaller monitors, so we’re working on improvements to page layout that will give your inbox more space.

 

In the meantime, if you have a smaller display, you should maximize your browser window for best results

 

Daar moet je het dan maar weer mee doen blijkbaar als trouwe gebruiker van hun diensten ... Overigens staat er in de reacties op zijn minst één reactie van een andere gebruiker die hetzelfde probleem heeft als jij ... lijkt dus echt gewoon een fout van de designer van de dienst te zijn!

 

Groetjes,

Thomas

 

PS Lees mijn berichtje nog eens na: ik heb je nooit voorgesteld om voor je mail naar Orange te komen ... GMail indirect wel maar ik kan me voorstellen dat je een bestaand e-mail adres wilt behouden ook al komen @hotmail adressen in de zakelijke wereld tegenwoordig steeds onbetrouwbaarder over (maar dat is voor jou wellicht helemaal niet belangrijk voor het gebruik van dit e-mail adres)

 

PPS Als je niet *nog meer* spam wilt ontvangen op je Hotmail adres zou ik het gauw verwijderen uit je vorige berichtje ... dit forum is openlijk toegankelijk voor lezers en dus ook voor robots die op zoek zijn naar e-mail adressen om die daarna lekker te kunnen spammen ...

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#12 Geplaatst: 2008-11-12 16:22:11

Thomas,

Even tussendoor in deze vrtuele kroeg, ik denk perso dat Cees hier een 'zelf gecreëerd' probleem heeft met zijn hotmail account.

Laat me dat even uitleggen;

Waarschijnlijk is het zo dat cees in zijn 'compte' per ongeluk het zwaarste anti-spam filter heeft ingesteld. Zoals ik dat ook op mijn hotmail account al jaren heb gedaan.

Het gevolg daarvan is, dat je nooit meer wat aan emails binnenkrijgt, ... indien de afzender van die mail niet bekend is in je adresboek! In dit geval dus van Hotmail.

Ik heb ter test cees hier een mail gestuurd én het zou mij dus verbazen als hij dat wél binnen krijgt.

Indien hij dat dus niet gehad heeft is het filter bij hem als bij mij zodanig zwaar dat er überhaupt van 'onbekenden' geen post meer binnenkomt.

Zoiets heb ik nu al jaren op een andere account bij free.fr  waarvan ik alles kan versturen, maar nooit - al jaren lang - iets meer binnen krijg.

Dus voor cees...er is niks mis met je verbinding, maar je moet wél naar je hotmail account andere instellingen maken vanwege die filtrage van ongewenste mail.

Mhg van,

Erik.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#13 Geplaatst: 2008-11-12 19:10:38

Dit alles wat ik hier eerder schreef lijkt nvt. op het antwoord dat ik van cees kreeg op mijn hotmail account. Dus over het probleem van cees tast ik volledig in het duister, omdat ik wél z'n mail via hotmail kreeg!

Dit ter adstructie.

Mvg.

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2008-11-12 21:02:36

thomas, je bent en blijft voor mij een lampie in de duisternis van Internet ;-)

hartstikke bedankt voor je antwoord.

ik ga direct mijn adres verwijderen en weet nu dus dat het gewoon een designfout is.

zakelijk heb ik andere adressen, die gaan niet over hotmail.

voor de chambre d'hotes hebben we een gmail adres wat goed werkt en voor prive heb ik al meer dan tien jaar dit hotmailadres.

merci encore, bonsoiree en voor iedereen, volgende week is het weer fete de beaujolais.

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#15 Geplaatst: 2008-11-18 20:00:00

Cees de surfer is kennelijk met verwijdering van z'n eerder genoemde cees hotmail adres volmaakt happy.

Over de exacte reden verkeer ik nog steeds in volmaakte dubio. Gezien 'cees' of surf nu als "onbekend" te boek staat.

Inmiddels heb ik Thomas via privé mail op de hoogte gesteld van de grote problemen die ik zelfs met nieuw abo bij Free ondervind om een ADSL verbinding op  nieuwe stek en tel. nr. tot stand te brengen naast een abo van FT op het nieuwe tel.nummer. Virtueel schijnt dat via "ma compte" te werken, maar dat is slechts schone schijn. Er is gewoon fysiek geen ADSL verbinding tot stand gebracht.

En vanmiddag heb ik de technische bijstand op de hoogte gesteld, dat er geen sprake is van disfunctie van zowel Freebox modem als PC's die daaraan hangen.

De technische staf ondubbelzinnig ter verstaan gegeven, dat het fysieke probleem binnen 24 uur nu hunnerzijds opgelost dient te worden.

Zoniet, dat ik alle stappen zal ondernemen om hun wegens mal-prestatie te gaan vervolgen in Rechte en m'n abo bij hun 'suspend'.

Voilà in't kort dat ik het dus zat ben om nog langer geduld te hebben met een non-ADSL verbinding en hun ontwijkende antwoorden...het kost mij nl. 'goud' bij FT op dit moment voor een prestatie die FREE niet aflevert binnen het contract met hun!

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2008-11-19 12:02:01

zou je mijn e-mail adres uit jouw bericht willen verwijderen ?

cees.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#17 Geplaatst: 2008-11-19 16:39:05

Tuurlijk cees,

Geen probleem hoor in mijn adresboek, maar ik snap kennelijk niet waarom!

Ik kan je alleen uit m'n adresboek verwijderen, niet die waarop je nog inlogt op infofrankrijk.com. Het spijt me dat je zover digibeet bent, dat je niet snapt dat jouw email adressen iets heel anders zijn dan on-line zijn hier.

Maar Oké ik verwijder jouw hotmail adres uit dat telefoonboek of als dat niet gaat, blokkeer ik je!

Voilà en be happy vooral voor de toekomst...ik ben niet een stalker...ciao wens je een goede toekomst cees!

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2008-11-19 18:53:10

Erik, pak het potloodje en voldoe aan cees' wens. Een h***** vond ik je al, maar je maakt het nu te gek.

Wim, je beloofde onlangs nogal wat. Maak het waar, wie weet wordt het weer leuk en komen we terug.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#19 Geplaatst: 2008-11-19 20:18:56

Eric, je kunt uit de bedoelde mail het adres van cees verwijderen door de mail aan te passen (knopje "Top"). Dus gewoon doen. En hopen dat cees weer terugkomt. Ik mis hem.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#20 Geplaatst: 2008-11-19 23:42:57

En weer leest Erik niet goed.

cees schreef:

... adres uit jouw bericht willen verwijderen

Ik begrijp dat het om je bericht van 18-11-08 gaat. Gebruik het edit-icoontje naast 'Top'.

Wie zit er nu fout? Ik of ...

Christian von Klösterlein

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#21 Geplaatst: 2008-11-20 00:24:16

Het is op geen enkel serieus forum toegestaan om emailadressen, telefoonnummers en dergelijke van andere forummers in postings op te nemen, om redenen van privacy en vanwege de trawlende spambots op zoek naar spamslachtoffers. Zo'n geintje kan wel 10.000 penisvergroters in je netmailbox opleveren. Het is een van de meest vervelende dingen die je via Internet kunnen overkomen. Denk niet dat Cees daarop zit te wachten.

Wim heeft als forumbeheerder het volste recht, misschien zelfs wel de plicht om zo'n adres te verwijderen. Er zijn ook admins die de poster van een emailadres voor zo'n geintje verwijderen, natuurlijk alleen als van kwade opzet sprake is.

Ivo

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#22 Geplaatst: 2008-11-20 02:44:59

Ik denk dat je bericht helemaal klopt Ivo!

Ik heb vanavond nog het prog. Spybot hier gedraaid Er is geen besmetting geweest van mij uit. er is maar 1 bericht gestuurd naar cees van mij op een hotmal adres.

Nooit eerder en ik heb NIET geantwoord op wat cees mij terugschreef op mijn hotmail adres.

Dit verklaar ik dus geheel vrijwillig én geheel ondubbelzinnig.

Ik heb geen enkele relatie met 'cees'', nooit gehad, én wil dat zo houden!

Want het antwoord van hem dagen geleden spreekt van dat hij geen nader kontakt wil met mij wil.

En wàt zou ik hier nu MOETEN verwijderen dan ??? Ik snap daar niks van 'ceesforyou' etc. heeft er zelf gestaan in dit draadje..Slecht lezen...spijker me dan privé maar bij pls.

Erik.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#23 Geplaatst: 2008-11-20 08:51:13

tompouce, je begrijpt er schijnbaar geen barst van.

een paar berichten naar boven staat mijn e-mail adres in jouw bijdrage, er hoeft alleen maar geraden te worden waar het apestaartje moet komen te staan maar dat kan en kind van 6 maanden nog.

door deze streken loop ik risico's die ik liever niet loop op een adres wat me lief is en zakelijk wordt gebruikt.

als je goed kijkt kun je zien dat mijn huidige adres altijd een ander adres is, en dit is omdat daar de rotzooi binnenkomt en vanzelf door de hotmailfabriek wordt gecleand.

iedereen die hier als vast forumbezoeker loopt kent mijn goede adres en gebruikt deze ook, slechts een enkeling stuurt naar mijn "surf" adres en die vang ik op of die vergaan in de automatische verwijderaar.

de reden tompouce dat ik weg ging is dat je voortdurend bezig bent om berichten en/of bijdragen met een enorm onoverzichtelijke massa woordenvloed te veranderen zodat het hele bericht of uit zijn verband wordt gehaald, of verkracht wordt.

ik schrijf op dit forum omdat ik graag schrijf, en als schrijver heb je hetzelfde als met iemand die schilderd, je wilt gewaardeerd worden.

als de schilder een huis mooi heeft gewit en er komt een tompouce aan die zegt, 'mooi rood huis meneer' dat vind de schilder niet leuk, of een botenbouwer die te horen krijgt dat zijn kruiwagen mooi is.

ik weet niet wat het is met je, soms denk ik dat je met een rotgang alles leest en snel wat neer kwakt op papier omdat je wat schrijven wilt, maakt niet uit wat, en soms denk ik dat je dronken achter jouw computer zit.

je maakt er een zooitje van.

het is voor mij niet erg omdat ik me wel kan verdedigen, maar het is voor andere forumbezoekers niet leuk als er kijfpartijen komen waarin een cees en een tompouce weer eens woorden hebben.

daar is een forum niet voor.

ik heb het aanbod gekregen van een regionale krant om de buurtgeschiedenissen op te tekenen.

ik ga praten met de mensen, rijd mee op hun tractor, op de boot, waar ze ook werken of wat ook hun hobby is, en daar schrijf ik een verhaal omheen.

als hollander uitgenodigd worden om franse lectuur te gaan schrijven is een hele eer maar ook een hele opgave daar dit natuurlijk foutloos moet gebeuren en, niet te vergeten, mijn directheid van schrijven op een grappige manier niet altijd even boterd met de franse opvattingen.

voor jouw tompouce dus ook werk aan de winkel; mijn adres verwijderen (als je het hele bericht van Geplaatst: 18-11-2008 20:00:00 wist is het ook goed, daar staat het namelijk in) , en goed leren lezen en begrijpen

als je dat kunt kun je een bericht net zo lang maken als je wilt en hebben wij als mede forumbezoekers het iets makkelijker om te begrijpen wat je zegt.

je suis rentré ;-)

merci à tout.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#24 Geplaatst: 2008-11-20 08:58:50

Goede morgen cees,

en welkom.

Je zegt wat ik dacht.

Het zou toch te zot zijn als de andere partij zegeviert, omdat wij te beschaafd zijn om in de tegenaanval te gaan.

Ik ben blij. Een nare week is afgesloten.

Christian

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#25 Geplaatst: 2008-11-20 09:23:34

Cees,

Ik had de stille hoop dat je afscheid van dit forum eigenlijk alleen een pause de réflexion zou zijn. Welkom terug, en wat je bericht hierboven betreft, de Engelsen hebben daar een aardige uitdrukking voor: couldn't agree more.

Rob

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#26 Geplaatst: 2008-11-20 09:45:40

Cees, blij dat je er weer bent.

Ingrid

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#27 Geplaatst: 2008-11-20 11:45:31

Goede morgen cees,

Ik heb eindelijk aan je verzoek kunnen voldoen. Flikker maar een eind uit m'n buurt en het zootje getriefel bij Free nog veel meer!

Zolang als ik hier nu woon was er geen ADSL-verbinding en nu ineens wél. Omdat ik die zolen daar met hun zg. technische bijstand precies 24 uur de tijd heb gegeven om die verbinding te realiseren alsnog!

Dus cees welcome back en in je hele verhaal trek je tegen mij onterecht van leer.

Je kunt nu wel denken dat je gespaard zal blijven van stalkmail op die account maar zo werkt dat niet!!! Ik heb je niet gestalkt en ik heb je  zelfs geen reply gegeven op je antwoord, maar gewoon voldaan aan je verzoek om alleen te discussiëren op dit forum.

Ergo wat jij of anderen hier van maken, is hun verantwoordelijkheid incl. de forumeigenaar.

Een prettige dag verder.

Erik.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#28 Geplaatst: 2008-11-20 12:19:56


Citaat:

Wim heeft als forumbeheerder het volste recht, misschien zelfs wel de plicht om zo'n adres te verwijderen.

eind citaat

In dit geval echt de plicht!

Citaat:

Er zijn ook admins die de poster van een emailadres voor zo'n geintje verwijderen, natuurlijk alleen als van kwade opzet sprake is.

Eind citaat

[ik schiet nu even in mijn bekende cynische modus]

Bij die "kwade opzet" zou ik graag de volgende redenen toe willen voegen:

onverschilligheid, narcisme, ego-centrisme, onnozelheid en totale overbodigheid!

Wellicht dus reden genoeg om op zijn allerminst een waarschuwing te geven per mail.

Hoewel het antwoord daarop weleens het equivalent van 100 spammails aan Kb's in de mailbox kon opleveren...

[cynische modus uit]

On the bright side:

Toen ik de publicatie van het adres zag dacht ik meteen te moeten reageren! Toen dacht ik, wacht even... misschien moet cees zelf even hierop reageren.

E voila! Welkom terug :)

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#29 Geplaatst: 2008-11-20 13:39:07

Et voilà Hans,

Ik heb daar niets aan toe te voegen, want cees zelf heeft jou in't verleden verwisseld met een andere Hans.

Dat is dus 'des poedels kern', wat je hier al of niet verder over schrijft.

Ik hoop dat het tot surfer doordringt, dat je alleen je geheiligde hotmail adres tegen spammers én hate mail kan beschermen door HET ZWAARSTE filter in te stellen op die account. Dit had ik dus met te veel woorden al geschreven in dit draadje !!!

Kun je achteraf gaan jammeren over fouten die een ander maakt, maar het kwaad is al geschied door de man zelf en dan heeft een zootje hackers én diegenen die cees hier een loer willen draaien vrij spel.

Ik behoor never tot die groep en zou cees hier sterk adviseren om dan maar een gmail adres te nemen, wat ook Thover hem adviseert. De verdere invulling van postfilters moet cees dan maar zien te 'regelen' met hem. Dus hoe je zoiets dan handje en voetjes geeft softwarematig.

Erik.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#30 Geplaatst: 2008-11-20 14:20:13

@ H@ns: al de dingen die je opsomt zijn 'shades of stupidity'. Helaas is domheid niet bestrafbaar, al zou je soms wensen dat het wel zo was.

@ cees: leuk dat je vertrek toch nog betrekkelijk is gebleken. Overigens heb ook ik geen ander emailadres van jou dan dat in tompouce's gewraakte posting

@ tompouce: misschien maar even kort samenvatten voor erik:

a. Cees baalde van het feit dat je zijn email-adres op een openbaar forum hebt gepost. Dat kan allerlei voor hem nare gevolgen hebben zoals een tsunami aan spam, hate mail en van alles en nog wat meer. Nergens heb ik hem zien melden dat jij hem hebt gestalkt of zo. En of hij en jij al dan geen filters hebben op jullie respectievelijke hot-, g- en wat voor andere mailaccounts ook is compleet 'beside the point' en heeft niets met Cees' klacht van doen. 

b. Cees heeft zich -tot vertrekkens toe- geërgerd aan jouw, laat ik het bij gebrek aan een betere term wonderlijke noemen, manier van reageren en posten. Jij interpreteert iemands mededelingen vaak onjuist en reageert vervolgens op jouw eigen interpretatie daarvan inplaats van op wat de poster schreef, zodat je hele posting eigenlijk nergens op slaat (zie b.v. verhaal kappers). De originele poster gaat zich dan gradueel steeds meer ergeren aan je. Eerst denkt hij 'waar heeft hij het over' en probeert het uit te leggen, daarna 'denkt hij 'goh, wat is die man toch dom' en laat al dan niet sarcastisch blijken dat hij dat vindt en uiteindelijk gaat hij misschien wel denken dat je het expres, met kwade opzet dus, zo doet om aandacht te trekken en reuring te veroorzaken en worden zijn reacties boos. Of hij gaat gewoon weg hier, zoals Cees even deed.

Ik laat maar in het midden waar ik zelf sta wat betreft jou maar wil je wel meegeven dat je toch echt

a. iemands postings beter echt goed, misschien wel meer dan eenmaal kunt lezen om te kunnen reageren op wat er staat (als tegengesteld aan wat JIJ erin schijnt te lezen)

b. goed moet nadenken of je adviezen wel correct en overeenkomstig de werkelijkheid zijn omdat de vragen hier vaak heel serieus zijn, soms zelfs bepalend voor iemands levenswendingen. Dan kan een pertinent fout advies (zoals die van jou veelal zijn, ook al geldt dat ook niet altijd) behoorlijk ingrijpende gevolgen hebben;

c. je reacties eerst in het klad moet maken, meermalen herlezen en -ter toetsing van het door jou beweerde- referenties en infobronnen raadplegen om er zeker van te zijn dat je reactie feitelijk juist is en geen potentiele ramp voor iemand kan betekenen.

Dit moet toch te doen zijn voor iemand met een meervoudige academische achtergrond en uitgebreide ervaring in het grote bedrijfsleven, zoals je ons regelmatig laat weten. En als het je niet lukt en zovele van je postings ongestructureerd, onbegrijpelijk en van het tang-varken type blijven dan moet je jezelf af gaan vragen of dit forum wel het podium is waar je op wilt blijven optreden. Ik kan mij namelijk echt niet voorstellen dat je, indien van goede wil, het leuk kunt vinden dat zovelen hier zich zo ergeren aan de manier waarop je je hier meent te moeten uiten dat ze het forum verlaten of, als ze blijven, allesbehalve gentlemanlike gevoelens voor je koesteren.

Sterkte en succes,

Ivo

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#31 Geplaatst: 2008-11-20 15:18:42

Ivo,

Wie is er nu zo gefrustreerd dan?

Ben ik het of ben jij het?

Ja ik was behoorlijk over de rooie de laatste dagen omdat Free voor geen meter leverde in kontrakt met hun!

Dat is nu hersteld kennelijk.

Je hebt ongetwijjfeld gelijk in een aantal details, die je hier meent te moeten opsommen over mijn persoon.

Daar gaat dit draadje niet over, of initiële boodschap van cees was al in verkeerde rubrieki! 

Groeten van een heldere Erik vandaag.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#32 Geplaatst: 2008-11-20 15:29:51

Erik, Ivo heeft een fraaie analyse gegeven van de vele ergernissen die hij heeft mbt jouw inbreng. En eerlijk gezegd, ik ben het helemaal met Ivo eens. Dit is geen communicatie meer op inhoudsniveau. Het draait alleen nog om de vorm. Helaas ben je niet gevoelig voor de "zelfregulerende mechanismen' die dit forum zou moeten hebben. Ik ben het zat.

Ingrid

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#33 Geplaatst: 2008-11-20 17:03:27

Helemaal met Ivo eens;
jammer dat Wim niet in heeft gegrepen zoals beloofd...

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#34 Geplaatst: 2008-11-20 17:13:37

Erik,

ik heb nooit beweerd dat jij gefrustreerd zou zijn, of ik, for that matter. Nu je erover begint, ja dat ben ik, soms. Of ik meer gefrustreerd ben dan jij? Waarschijnlijk wel, zeker nadat ik een minder heldere van jouw bijdragen heb geprobeerd te ontwarren en aan het dubben ben of en, zo ja, hoe erop te reageren.

Verder som ik helemaal niets op, zelfs geen details, over je persoon. Misschien ben je wel heel aardig en van goede wil, misschien een kwal die graag ettert, dat weet ik niet en kan er dan ook niets over zeggen, zelfs als ik dat zou willen wat beslist NIET het geval is. Het enige waar ik me -na lang twijfelen, gezien wat ervaringen uit het verleden- wél over meende te moeten uitlaten is de manier waarop jij met andere forummers en hun vragen c.q. postings omgaat en de wijze waarop dat zou kunnen verbeteren. Begrijp mij goed, ik heb absoluut geen hekel aan jou, ik ken je helemaal niet. Het is alleen die absolute stelligheid, die uitstraling van onfeilbare expertise waarmee je hier soms -geregeld eigenlijk- verkeerde feitinterpretaties, misvattingen en pure disinformatie ten toon spreidt. Waarom je dat doet weet ik niet, kan een fysieke reden hebben of wat ook, misschien zie of bedoel je het allemaal niet zo of vind je jezelf juist heel helder en correct, geen idee en geen oordeel daarover. Het is DAT en HOE je het doet wat bij mij regelmatig dwars in de keel ligt. En wat het meedoen aan dit forum voor sommigen minder aangenaam maakt. Zie cees.

Tenslotte, ja, je hebt gelijk, cees begon dit draadje over internetgedoe. Maar cees zelf heeft als 'thread owner' de teneur in een andere richting gestuurd, die off de oorspronkelijke topic aan het wijken is. Die teneur is goed af te lezen in cees' posting van eerder vandaag. Mijn bijdrage-tegen-wil-en-zeker-dank borduurt voort op die richtingsaanpasing. En is inmiddels dus, jammer genoeg want ik vind dit ECHT HELEMAAL NIET leuk, helaas wel degelijk on-topic.

Ivo

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#35 Geplaatst: 2008-11-20 17:16:55

Gek toch steeds..... ;-)

In een ambitieus orkest blijven de mindere muzikanten altijd het langst zitten en voelen zich daar heel goed, bij de gratie van de goede musici. 

Edoch, de betere musici mompelen na verloop van tijd iets van druk of zo en zijn na enige tijd geruisloos opgestapt.

Zo gaat het niveau van het orkest dan ook altijd omlaag, nooit omhoog, hoe kundig en muzikaal de dirigent ook is!

Tenzij...

Rob.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#36 Geplaatst: 2008-11-20 19:59:18

Ik geloof dat de standpunten over het incident rond Tompouce - Cees, welkom terug - nu wel voldoende gewisseld zijn. De discussie lijkt me verder niet zo zinvol meer en is derhalve gesloten. En ik herhaal: het oneens zijn met elkaar is een mooi uitgangspunt om standpunten te verduidelijken en toe te lichten. Vitten of schelden hoort daar uitdrukkelijk niet bij. Tompouce heeft in zijn laatste bijdragen laten blijken toch niet helemaal te hebben begrepen dat zijn toonzetting anders moet.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#37 Geplaatst: 2008-11-22 23:01:55

Ik had de discussie gesloten, maar Erik is toch weer verder gegaan. Dat heeft mij doen besluiten diens reactie te verwijderen, alsmede - logischerwijs - de reacties daarop. Ook de account van Tompouce (Erik) is nu opgeheven.

Wim