Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoera de site werkt weer optimaal!

Auteur Bericht

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#0 Geplaatst: 2008-10-27 14:05:12

Het is gelukt, de site werkt nu ook volledig onder IE 6.0

De werkbalk klapt mooi uit als de muisvinger er op staat.

Ja het duurde even .............. maar dan heb je ook wat :) !

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-11-07 14:24:44

....Een script op de pagina 'Wonen en leven in Frankrijk' (http://www.infofrankrijk.com/index.php?action=browse&targets=forum.php&views=editReply(-1,3155,37)&functions=&elementId=682) zorgt ervoor dat Safari niet meer reageert. Wilt u het script voortzetten of stoppen?...

Dit is een melding die ik een paar keer/continue kreeg toen ik op het forum reageerde?

Ik werk met  OS 10.5.5 op een apple powermac met Firefox.

Erg vervelend ........

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#2 Geplaatst: 2008-11-09 00:20:32

Ik kan werkelijk niet gaan juichen hier!

Ja op deze compu (Windows XP II) werkt het dus wél.

Maar op een laptoppie met Win98 was het er niet bij -ingelogd zijnde- om maar één bericht te versturen! Erg vervelend bovendien met een uiterst trage modem verbinding van (tijdelijk) 44 KB/sec op mijn nieuwe adres in (79).

Want ook mijn ISP haalt hier van alles door elkaar door vanwege démenagement van een vast tel. nr. een hoop onzin te verkopen.

Ik zit net als eerst in (23) nu in (79) in een zone non-dégroupé en begrijp met een FT abo, dat die ISP dan een ADSL verbinding moet bewerkstelligen. Alleen als je dat vanuit NL trachtte te doen op afstand, zijn de rapen gaar!

Je kunt die nieuwe tel./ADSL verbinding testen via degrouptest.com, maar daarna ben je aan de Goden overgeleverd met uiterst tegengestelde info.

Blijkt dat je dan gewoon een copie van je nieuwe FT abo moet bijsluiten en opsturen...én dat je gewoon eerst een aanvraag voor verhuizing van je tel./internet nr. letterlijk moet uitprinten en opsturen.

Waar is men dan mee bezig in het 'beruchte' papierloze tijdperk?

Deze site werkt echt dus van geen meter op die laptop met Win 98. En ja het is al eerder hier gemeld dat MS geen enkele ondersteuning meer geeft en ga je letterlijk met één USB poort nog het enge dierenbos in, als je tussen PC en die laptop gegevens wou uitwisselen! ;-)

Geweldig hè die zg. vooruitgang....er was eens een tijd, dat ik PC's met elkaar aan de praat kreeg, afgezien van de layout van een interface!

Die vind ik qua kleuren niet erg passend voor Marianne's blauw, maar alà, daarover wil ik niet zeiken dus, maar was het eigenlijk wél eens met de smaak van Cees hier.

Mvg. van,

Erik.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2008-11-19 18:28:14

Erik,

  Heb jarenlang in Frankrijk ook met Windows 98 op een desktop systeem gewerkt, en merkte dat steeds meer sites niet of tergend langzaam (en met time-outs) op het beeldscherm te toveren waren. Tegen beter weten in nog van alles gedaan aan mijn modem instellingen (klassiek, analoog over de telefoonlijn) en diverse instellingen van Windows zelf, nog wat extra geheugen er bij, maar dat hielp niet. Deze site was soms wel, soms niet te krijgen, maar het forum helemaal niet.

  En dan zit er niets anders op dan een ander systeempje neer te zetten, in dit geval met Windows XP + service pack 3. En dan functioneert deze site ook over een 56 K modem goed, maar natuurlijk niet razendsnel. De hoogste snelheid die ik hier op het platteland haal is 45K2 als het rustig is, maar meestal 28K8 of soms nog een tandje lager. Nog wat anders: W98 is van harte af te raden wanneer je daar ook mee zou willen internet bankieren. En slechts weinig virusscanners, adaware software en firewalls kunnen er nog mee overweg. Dat is vragen om problemen. Heb nog één W98 systeem staan (stand-alone), voor het geval mijn kinderen een aanval van weemoed krijgen en oude spelletjes uit die tijd zouden willen spelen.

Hier links van mij heb ik nog electronische meetapparatuur uit de vijftiger jaren staan, van Hewlett Packard en Tektronix, museum stukken die het nog steeds goed doen. Mij zullen ze niet snel beschuldigen van enthousiast mee doen aan de kopen/even gebruiken/weggooien cultuur. Maar toch: nadat ik mijn eerste pc met wel twee floppydrives al na een paar jaar verving door iets snellers ben ik er gewend aan geraakt dat in deze sector alles een jaar na introductie eigenlijk al weer achterhaald is. En datzelfde geldt helaas ook voor Windows als operating systeem. En wanneer je laptop met W98 ook uit die periode stamt, dan mag je nog van geluk spreken. Om me heen zie ik zelfs laptops van keurige A-merken al binnen twee jaar na aankoop de geest geven.

  Kortom, de problemen met deze website onder Windows 98 moeten eerder geweten worden aan deze trendy high-tech marktmechanismen en de commercie die daarmee gemoeid is, dan aan de beheerder van deze site. Chapeau voor de wijze waarop deze site in de lucht en actueel gehouden wordt.

Rob van der Meulen

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#4 Geplaatst: 2008-11-21 14:51:20

Rob ,

Ik kan niet anders dan het eens zijn met je!

Nu na 14 dagen is hier op m'n huidige stek pas gister ADSL gerealiseerd. En net binnen de 24 uurs limiet die IK in mail naar FREE had genoemd. Anders zou ik hun nl. op grove wijze " aangetekend" geïnformeerd hebben dat men daar ongelooflijk malprestatie heeft/had geleverd.

Feitelijk heb ik pas gister ADSL en  ergens in de nacht dan.

Hello die Helpdesk daar bij Free, bestaat alleen maar uit mensen, die fysiek in een heel ander land WONEN. Daar kan ik niks aan doen, maar die Free houdt ik nu erg in de gaten, want ik heb de feitenlijke bewijzen dat men mij tilde in het verleden.

Het wordt dan gewoon ' bingo' en lever de bewijzen tegen hun via de consumenten org hier of apart. Zeker is dat Free me bestolen heeft met ADSL abo op mp'n oude tel.nummer al meerdre maanden!

Jij denkt al je die tegen 0,34 € cen/min belt met die helpdesk, dat je technische bestand krijgt dan???

Nou helemaal niet dus...je betaalt allleen maar en voor de rest wordt je bankrekening geript.

Maar ik ben jurist ook nog en het sprookje is dus finito. Heb van het gedoe een schaduw bestand gemaakt en daar mag de Rechter zich hier over gaan buigen.

Zowaar als ik Erik heet...

Erik (himself).