Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Livebox of toch een andere modem router?

Auteur Bericht

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#0 Geplaatst: 2008-10-28 17:28:54

Ik heb een adsl abo bij Orange en internet met een simpel modem van hen. Omdat ik inmiddels een laptop erbij heb wil ik graag een draadloos netwerk installeren. Dat kan met de livebox van Orange die werkt met wifi g. De nieuwe standaard gaat (zeer waarschijnlijk) wifi n worden, veel sneller en groter bereik.
Kan iemand mij vertellen of het bereik van de livebox ook in huizen met dikke muren voldoende is, minstens een meter of 25 in huis. En heeft iemand ervaring met andere modem/routers dan de livebox van Orange, met deze nieuwe standaard wifi? Ik neem tenminste aan dat je niet verplicht bent om een livebox te kopen, of gaat dat problemen geven met de installatie?

Groet en dank

René

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-10-28 20:46:22

De Livebox is WiFi b/g en dat betekent in ongehinderde omstandigheden binnenshuis een dekking over een afstand van zo'n 32 meter. Vergeet alleen niet dat de kwaliteit van de verbinding (en dus de snelheid) grofweg kwadratisch afneemt met de afstand, dus alhoewel je wellicht wel bereik zult hebben is de snelheid wellicht niet om vrolijk van te worden ...

Verder geef je aan dat er dikke muren zijn en daar kom je sowieso met geen enkele draadloze router verliesloos doorheen!

Als je geen telefonie en/of TV afneemt van Orange en je denkt een andere draadloze router te kunnen vinden met een beter bereik, kies daar dan voor. Als je wel telefonie en/of TV gebruikt of denkt te gaan gebruiken is de Livebox (in principe) een vereiste om deze diensten te laten werken. Je bent zeker niet verplicht de Livebox te kopen of te huren; de meeste standaard ADSL modems werken direct op een Orange ADSL verbinding of zijn zo in te stellen dat ze goed werken.

Als je het Ethernet-modem bij Orange bestelt is deze uiteraard gegarandeerd door de klantenservice; mocht de verbinding niet werken met een ander modem dan zul je waarschijnlijk zelf de oplossing moeten zoeken omdat Orange je modem en de bijbehorende instellingen in dat geval niet kent.

Groeten,
Thomas

avatar#3245
info
Berichten: 24
Reacties: 48

#2 Geplaatst: 2008-10-28 22:22:16

Ik heb zelfde "probleem"..Livebox met groot bereik maar door de dikke muren toch zeer beperkt. Heb nu de "Liveplug" erbij gekocht..is regelmatig in de aanbieding.Deze sluit je met een Lan kabel aan op je Livebox en gaat in het stopkontakt. Hiermee wordt het internet signaal via het electanet van je huis geleid. Een tweede plug (zender) stop je in een stopkontakt van de ruimte waar je wilt werken met internet. Ik heb nu overal verbinding zowel draadloos als via Lan kabel die ook op de zender van de  liveplug kan worden aangesloten..is weer iets sneller volgens mij. Ik ben er zeer tevreden over.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#3 Geplaatst: 2008-10-28 23:09:48

Als je een live-plug mocht overwegen:

de meest eenvoudige versie levert gewoon een 'ethernet' verbinding via de electriciteitskabel, dwz dat je aan beide kanten gewoon een ethernet stekker in de plug kan stoppen

Een meer geavanceerde versie is de WiFi versie die dus bv in een andere kamer als draadloos access point fungeert

Even googelen op CPL WiFi om het aanbod te verkennen.  

Niet echt goedkoop maar biedt wel een flexibele oplossing.

Ko

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-10-29 08:31:06

zo'n plug....... bestaat dat ook voor een telefoon ?

ik heb een draadloze telefoon met ene bereik van 150 meter, maar die zegt ana de andere kant van de zestig centimeter muur ook niets meer.

als er nou zo'n plug bestaat zou dat geweldig zijn.

bestaat dat ?

cees. 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#5 Geplaatst: 2008-10-29 09:31:39

Nou, zo'n plug is niet direct voor telefoon bedoeld maar er zijn wel DECT-repeaters in de handel om het bereik van draadloze (DECT) telefoons te vergroten.

Even googelen op DECT-versterker of DECT-repeater en je kunt verscheidene aanbiedingen vinden. Wat ik snel even zag: de kosten komen toch wel in de buurt van de € 150

Ko

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#6 Geplaatst: 2008-10-29 16:16:13

Bedankt voor jullie reacties.

Als ik het goed begrijp zou een modem/router van de nieuwste generatie voor mij aangewezen zijn, te meer daar ik graag draadloos wifi in het hele huis wil hebben voor mijn gasten (wij hebben een chambres d'hôtes). Ik heb echter enige angst dat er bij de installatie van zo'n netwerk nogal wat problemen zullen zijn, gezien de ervaring van anderen. Een goede helpdesk, zoals die van Orange toch regelmatig is, is dan toch wel erg handig. En met een modem/router van een andere fabrikant zal je waarschijnlijk niet veel hulp krijgen. Of zie ik spoken?

Wat ik natuurlijk zou kunnen proberen is met een livebox van een ander het even uit te testen. Dat moet mogelijk zijn, lijkt me.

Je opmerking over tv/telefoon, Thomas, triggerde mij om even uit te zoeken of dat bij mij kan. Volgens de site wèl, maar indien niet gegroepeerd kan dat toch niet? Of heb ik het mis?

Groet
René

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-10-29 16:22:44

en van mijn kant af ook bedankt.

ik ga kijken voor zo'n DECT versterker.

wat ik juist niet wil zoals René is wifi.

ik denk dat we zo onderhand in een micrwave zitten met al die radiogolven om ons heen, en ik vraag me af of dit wel echt gezond is, al zullen ook hier weer

welles-nietus gevechten op volgen.

onze chambre d'hotes blijft gevrijwaard van wifiwaves ;-)

cees. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2008-10-29 18:47:40

René,

Met een modem/router van een andere fabrikant zul je op dat gebied helaas niet veel hulp van de Orange helpdesk kunnen krijgen inderdaad aangezien die niet weet hoe jouw installatie precies in elkaar zit. Met een Livebox zit je in de "standaard"situatie voor Orange klanten en kunnen problemen dus makkelijker opgespoord en opgelost worden.

Uiteraard krijg je wel hulp met eventuele andere problemen die niet gerelateerd zijn aan het gebruik van een ander modem.

Als je belangrijkste voorwaarde is om overal in huis WiFi te hebben dan denk ik dat de Liveplug oplossing voor jou perfect geschikt is. Het komt er kortgezegd op neer dat je in een deel van het huis gewoon de draadloze dekking van de Livebox gebruikt en dat je aan één van de Ethernetpoorten van de Livebox een kabeltje legt naar een kastje wat je in het stopcontact doet. Vervolgens doe je in een ander deel van het huis waar je geen of onvoldoende dekking hebt een soortgelijk kastje en je draadloze netwerk wordt daar dan met precies dezelfde instellingen ook aangemaakt. Hierdoor kun je tussen de twee delen van het huis zonder problemen blijven surfen op Internet.

Wat betreft TV en/of telefoon:

- TV is niet overal via ADSL beschikbaar maar als het niet via ADSL beschikbaar is kun je (alleen) bij Orange tegenwoordig ook TV via de satelliet krijgen binnen hetzelfde abonnement (klik op de link voor meer informatie). Ongeacht dus of je in een zone dégroupée zit of niet en ongeacht of je ervoor kiest om een France Telecom abonnement aan te houden (de zogeheten "Formule" abonnementen ) of niet (de zogeheten "Net" abonnementen ) kun je bij Orange televisie krijgen. TV is gratis bij deze abonnementen inbegrepen.

- telefoon via Internet is in principe overal beschikbaar en is ook gratis inbegrepen bij de "Formule" (tweede telefoonlijn) en "Net" abonnementen (enige telefoonlijn), je belt hiermee gratis naar alle vaste nummers in Frankrijk; ook hierbij is er geen verschil afhankelijk van of je in een "zone dégroupée" woont of niet ... alleen concullega's van Orange discrimineren klanten die niet in een "zone dégroupée" wonen

Cees, jouw opmerking doet me sterk denken aan een reportage die een aantal jaren terug op TV was van een man die naar eigen zeggen "allergisch" was van straling en aan de buitenkant van zijn appartement allerlei filters had aangebracht om de GSM-straling buiten te houden maar waarbij je in het appartement tijdens de reportage ineens wel een DECT-telefoon zag staan :-).

Groeten,

Thomas

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#9 Geplaatst: 2008-10-29 19:27:37

Thomas, ik heb inmiddels via de "service avant vente" geïnformeerd of ik élégible ben voor tv en telefoon. Ja hoor en zelfs internet tot 18 Mb, wat tot voor kort niet mogelijk was. Omdat mijn analoge decoder waarmee ik de franse zenders ontvang een peu malade is lijkt een livebox dè oplossing.

Ik neem aan dat ik een livebox van een vriend van me gewoon bij mij kan installeren om te kijken hoe het bereik is? Weet jij dat?

Cees, ik moet zeggen dat wij ook onze twijfels hebben over adsl voor onze gasten. Niet zo zeer vanwege de straling, maar meer omdat onze gasten hier met vakantie zijn en internet hoort niet zo bij vakantie . Maar ja als je gasten ernaar vragen... gelukkig biedt de lokale  service de tourisme een wifi mogelijkheid.

Groet
René

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2008-10-29 22:38:54

Hoi René,

Het installeren van een Livebox van iemand anders om de dekking te testen kan inderdaad. Je zult alleen in de Livebox (ga nadat je een verbinding met de Livebox - zonder de CD te installeren - tot stand hebt gebracht in je browser naar http://192.168.1.1 ) de instellingen moeten wijzigen zodat jouw gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld staan om de verbinding tot stand te brengen en dan zou het moeten werken.

Houd er alleen wel rekening mee dat er inmiddels een nieuw model Livebox (de "mini") is en dat de dekking wellicht niet 100% hetzelfde is (in principe zou die van de "mini" beter moeten zijn maar in bepaalde gevallen [muren, andere storingsfactoren] zou het zo kunnen zijn dat de dekking op sommige plaatsen net wat onvoordeliger uitkomt).

Wat betreft ADSL voor je gasten ... als ik ergens op vakantie ben, ben ik maar wat blij als ik er een Internet-verbinding vind, al was het alleen maar om m'n blog bij te werken, eventueel al foto's online te zetten en je ook te kunnen vermaken als het eventueel slecht weer is ;-). Tijdens de vakantie maak je natuurlijk minder gebruik van Internet, zeker als er het een en ander te beleven is in de buurt maar als je het als extra dienst aan je gasten aan kunt bieden zul je zien dat er best wel een aantal gasten is wat daar erg blij mee is!

Groeten,

Thomas

PS de "tot 18 MB" is echt de maximaal haalbare snelheid; zoals ik elders al eens aangaf is de werkelijk haalbare snelheid afhankelijk van de lengte en kwaliteit van je telefoonlijn, van de kwaliteit van je telefoonaansluiting thuis (controleer of er geen condensator in zit en als die er wel in zit verwijder die dan!) en van eventuele storingen door andere apparatuur.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#11 Geplaatst: 2008-10-30 12:56:35

Bedankt weer Thomas.

Ik ga de livebox van een vriend hier eens proberen, het is een mini. Ik ben benieuwd.
Overigens verwacht ik hier echt geen 18Mb te krijgen. Nu heb ik effectief 0.8Mb dus een verbetering zal het altijd zijn. De dame bij Orange vertelde mij al dat ik tv slechts per satelliet zou kunnen krijgen, omdat mijn lijn niet geschikt is voor tv.
Wat ik wèl vreemd vind is dat als ik via de site mijn abonnement zou willen evalueren naar een abo van 29.90€ ik uiteindelijk op een bedrag van 34.90€ uit zo komen, zonder dat ik gebruik maak van enige extra optie, ook niet voor de huur van een livebox, want die denk ik te gaan kopen. Enfin als ik definitief over ga, zal ik wel per telefoon doen.

Groet
René

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#12 Geplaatst: 2008-10-30 13:30:40

René,

Uit je verhaal blijkt miz. niet dat je een dégroupage totale hebt. Daarom biedt Orange dat aan met satelliet schotel! Daar moet je wél de faq's rustig op doorlezen, want voor die schotel betaal je ook en z'n installatie. Ik heb nu ivm. aanstaande verhuizing via degrouptest.com de mogelijkheden uitgebreid bestudeerd tussen de internet/tel providers en vrijwel zonder uitzondering zijn ze in abo vorm en voorwaarden hoogst misleidend. Ik blijf toch maar bij free.fr , hoewel ik daar ook het nodige mee te stellen heb en eerst m'n bestaande contract moet gaan resilier ...alles aangetekend verzenden incl. ADSL modem om dan op het nieuwe nummer van FT van vooraf aan opnieuw te beginnen. FT heeft nl. intern m'n oude nummer afgesloten en het nieuwe nummer in ander departement al geactiveerd.

Van free had ik een klantvriendelijker opstelling verwacht, maar helaas consument vriendelijker kon het bij hun niet. Gratis bellen VoIP met buitenland geeft voor mij de doorslag om daar te blijven. TNT kun je bijna overal hebben als je dat in plaats al hebt, dus satelliet TV lijkt me alleen leuk als je geen TNT kunt ontvangen...

Mhg.

Erik.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#13 Geplaatst: 2008-10-31 01:14:36

Erik,

Jij schrijft Uit je verhaal blijkt miz. niet dat je een dégroupage totale hebt. Daarom biedt Orange dat aan met satelliet schotel!

Het één heeft echter niets maar dan ook helemaal niets met het ander te maken! Dégroupage partiel of total (zonder e) gaat over het splitsen van aanbieden van telefonie via de telefoonlijn en ADSL via de telefoonlijn:

- in het geval je niet "gedegroupeerd" (misvormd woord maar je begrijpt vast wat ik bedoel) bent lopen zowel je telefonie als je Internet via ADSL via de historische operator, in Frankrijk dus France Telecom (je kunt het wel via een andere aanbieder afnemen maar deze doet in dat geval alleen maar aan wederverkoop van diensten die hij van France Telecom afneemt)

- als je een dégroupage partiel hebt blijft het telefoniedeel via de historische operator lopen en gaat het ADSL deel volledig via een alternatieve aanbieder (Orange kan gezien worden als zo'n operator maar dat is eigenlijk niet het geval want het is hetzelfde bedrijf en er wordt niet apart apparatuur weg gezet voor Orange en FT natuurlijk): de alternatieve aanbieder installeert in de telefooncentrale zijn eigen apparatuur en wordt volledig verantwoordelijk voor het ADSL-deel wat via die apparatuur loopt

- in het geval van dégroupage total heb je geen telefoniedeel via de telefoonlijn (je aanbieder biedt in dat geval Voice over IP aan; in de andere gevallen eventueel ook maar dan bovenop telefonie via de gewone telefoonlijn) en krijg je via je telefoonlijn alleen een ADSL signaal binnen dat loopt via de apparatuur van jouw aanbieder die in de telefooncentrale is geplaatst

Het aanbieden van TV via satelliet door Orange heeft niets met dit alles te maken en wordt gewoon op alle plaatsen waar TV via ADSL niet mogelijk is (door een technische beperking van de telefoonlijn [te lang bijvoorbeeld] of omdat de telefooncentrale er niet geschikt voor is gemaakt) aangeboden zodat alle klanten van Orange een triple play abonnement af kunnen sluiten in tegenstelling tot bij de concurrenten waar dit niet altijd het geval is.

Daar moet je wél de faq's rustig op doorlezen, want voor die schotel betaal je ook en z'n installatie.

Uiteraard betaal je voor de schotel aangezien dit een element is wat niet door Orange geleverd wordt. De installatie kun je gewoon zelf doen en dan betaal je daar dus niets voor ... Als je al een bestaande schotel hebt voor satellietontvangst is deze in de meeste gevallen (digitale LNB, doorsnede minimaal 60 cm, gericht op HotBird of AtlanticBird) gewoon te gebruiken voor de ontvangst van TV via de satelliet van Orange.

Groeten,

Thomas

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#14 Geplaatst: 2008-10-31 08:00:06

Nog even een paar aanvullingen/correcties.

Orange vertelde mij dat een codeurTV ter beschikking wordt gesteld, er is wèl een caution van, ik meen, 47€. De installatie van de parabole koste 1€ en wordt gedaan door een lokale installateur. De parabole is voor eigen rekening, maar als je er al een hebt die op Astra is gericht kost dat dus niets. In dat laatste zit dus nog een probleempje: Orange zegt Astra, op de site staat Eutelsat HB of Eutelsat AB3 en Thomas zegt nu Hotbird of Atlanticbird. Ik heb er één op Astra voor NL tv en één voor de franse lokale zenders die ik dacht op Atlanticbird staan. Ra ra ...?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#15 Geplaatst: 2008-10-31 14:46:40

De décodeur TV wordt inderdaad ter beschikking gesteld tegen een chèque de caution van € 49. Dit is uitsluitend een borgsom voor het geval je de decodeur na eventuele beëindiging van je abonnement niet of kapot inlevert. De decodeur krijg je dus verder gewoon helemaal gratis in bruikleen.

Het juiste antwoord is toch echt dat een schotel gericht op Hotbird (bij voorkeur) of (eventueel) op Atlanticbird benodigd is voor Orange TV via ADSL. Dat is ook wat er op de site van Orange staat want HB staat voor Hotbird en AB voor Atlanticbird. Ik ben dus een beetje verbaasd te lezen dat de Orange klantenservicemedewerker die je hebt gesproken zou hebben gezegd dat de schotel op de Astra satelliet gericht moet zijn.

Je kunt het eventueel ook nalezen op de site van Eutelsat .

Als je er al één op Atlanticbird hebt staan zou je die dus kunnen gebruiken voor het ontvangen van Orange TV via satelliet.

Groeten,

Thomas