Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aankoop woning in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#6297
guy
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-11-03 15:32:06

Begin december gaan we een voorschot betalen op de aankoop van een huisje in Frankrijk. Ik ben bij mijn bank gaan informeren of het mogelijk was om een checque mee te nemen om zo het voorschot te betalen .

Blijkbaar is het systeem van betalen met cheque van Belgie naar Frankrijk niet zo gemakkelijk.Men raade ons aan om het bedrag gewoon over te schrijven en het stortingsbewijs mee te nemen als bewijs van betaling. Heeft er iemand ervaring over deze zaken?

groetjes

guy

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#1 Geplaatst: 2008-11-03 16:12:16

Hallo Guy,

ik heb  indertijd het aanbetalingsbedrag via internetbankieren overgeschreven.

Daarvoor heb je wel het IBAN nummer en de SWIFT code nodig.

Let er wel op dat je niet betaalt aan de verkoper of zijn makelaar.

Het geld moet worden gestort op de zgn 'derdenrekening' van de notaris die straks ook de AA zal passeren.

Gaat om wat voor reden dan ook verkoop niet door dan ben je er zeker van dat de aanbetaling (eventueel onder aftrek van boekingskosten) zonder probleem aan je wordt geretourneerd.

Nog even een aanvulling:

hou er rekening mee dat het wel tot 5 werkdagen kan duren voordat een bedrag dat je hebt overgemaakt ook daadwerkelijk op de rekening van de notaris staat.

En met internetbankieren (da's nog niet zo'n bekend fenomeen in Frankrijk; veel loopt via cheques die handmatig moeten worden verwerkt en waar veel laaggeschoolde werkgelegenheid 'achter' zit) kun je maximaal € 50.000,-- in een keer overmaken.

Het is dan zaak de notaris te attenderen op het binnenkomen van verschillende stortingen/bedragen.

avatar#5916
Karine
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-11-05 21:38:03

Hallo Guy,

het is zoals Sjefke aangeeft, overschrijven naar rekening van de notaris (je kan ook zelf een notaris onder de arm nemen, de notariskosten worden dan onder deze beide verdeeld. Het kost je geen cent meer.).

Wij hebben de overschrijvingen via ons bankkantoor laten uitvoeren, met een overschrijvingsbewijs van het kantoor. Het voorschot stond de dag nadien reeds op de rekening van de notaris. Het resterend bedrag voor de AA werd op dezelfde manier uitgevoerd maar dit bedrag is zo'n 10 dagen spoorloos geweest door een bug bij de franse bank. De dag van storting werd aan de bank een totaalbedrag overgemaakt van diverse overschrijvingen voor de bank, alleen de detail met alle verschillende bedragen en rekeningnummers van bestemmelingen was "disparu". De bank van onze notaris is rustig gaan afwachten tot er reacties binnenkwamen van uitblijvende overschrijvingen.

Aan de hand van het overschrijvingsbewijs en diverse tel. van onze bankdirecteur hebben ze onze betaling dan teruggevonden. Zolang het geld niet op de rekening van de notaris stond kon de AA niet door ons getekend worden, maar dat is weer een ander verhaal. Een aankoop doen in Frankrijk kan hééééééél spannend zijn!!!!

avatar#6297
guy
Berichten: 1
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2008-12-14 16:22:12

allo allo

Bedank voor de reacties .We zijn ondertussen voor de eerste keer naar Frankrijk gegaan om het 'compromis de vente' te gaan tekenen. Hier hebben we de gegevns van de notaris gekregen (bank gegevens) om het geld over te schrijven.Het was een drukke dag: eerste notaris omstreeks 10:00 u vervolgens een hele uitleg over het huis en een beschrijving van de woning aan de hand van een gedetaieerd inspectierapport.Ze keken hier naar lood ,asbest en termieten , gelukkig niets gevonden.Vervolgens verwachten we nog een rapport over de electrische installatie , aangezien er geen aanwezig is zal dit ook nietnodig zijn.

Rond de middag was de landmeter aanwezig om een terrein af te meten wat we bijgekocht hadden om onze septische put te kunnen instaleren.

Vervolgens in de vroege avond (17:00 u ) naar de volgende notaris om het compromis tekenen voor het terrein.

Gelukkig gaat alles  in 1 keer afgehandeld worden bij "onze notaris" (de eerste) , deze fungeerde ook als tussenpersoon bij de aankoop van het terrein.

Kan nog spannende worden

guy