Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

beleggen en de fiscus

Auteur Bericht

avatar#6411
deev
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-11-04 15:12:42

de franse fiscus neemt 30% belasting over de "plus value". Maak je dan aan het eind van het jaar een geschatte waarde van je aandelen? En dan vergelijk met balans vorig jaar en het verschil is plus value? Maar hoe als je plus value negatief is? Krijg je dan terug? Wie weet daar meer van en wil me bijpraten? Met vr gr Dirk Plantinga.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2008-11-04 15:31:02

het gaat om de plus-value van in het belastingjaar verkochte aandelen: dus het verschil van de opbrengst in het belastingjaar minus de aanschafkosten die je daar ooit voor hebt gedaan. tot 25.000 (2008) plus value, geen belasting te betalen.

zie www.francetransactions.com/impots/imposition-fiscalite-bourse-opcvm.html

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#2 Geplaatst: 2008-11-09 01:34:13

Maar hoe als je plus value negatief is? Krijg je dan terug?

Dat is natuurlijk precies waar het om gaat. Ik kan me best vinden in het betalen van bepaalde belastingen, maar ze moeten wel een beetje logisch in elkaar zitten. Als je een klein beetje handig denkt te kunnen handelen in aandelen, dan is je voordeel met een dergelijke fiscale maatregel volledig weg. Verder begrijp ik nu ook waarom ze in Frankrijk nog altijd het Zwitserse bankleven als een gevaar zien.

Wat mij overigens nog steeds fascineert, is dat Europese landen onderling nog zulke grote systematische fiscale verschillen tonen. Wel lekker als je zoals ik nog al vrij bent om te wonen en werken waar je maar wilt, maar economisch niet handig.