Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

biotex

Auteur Bericht

avatar#6424
soleil interieur
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-11-07 17:14:43

Beste lezers,

Sinds 2 jaar woon en werk ik in Frankrijk. Mijn man in ik hebben een cadeau- en decoratiewinkel in Chagny, in de Bourgogne.

Er zijn weinig dingen die ik vroeger wel in Nederland maar hier in Frankrijk niet kan kopen. Eén daarvan is Biotex Groen of iets wat daar ook maar op lijkt, dat heb ik hier niet nog steeds niet kunnen vinden.

Ik gebruik Biotex Groen voornamelijk om de vieze poten van onze honden mee te ontsmetten, ik zoek dus niet zoiets als vlekkenspray, maar een (was)middel wat op basis van enzymen werkt en eiwitten oplost en wat niet gevaarlijk is voor hondenhuid.

Is er iemand die mij een tip kan geven wat ik daarvoor in Frankrijk kopen kan?

Alvast bedankt,

Vriendenijke groet, Joke

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-11-07 21:13:51

Gebruik "St Marc", een soda-achtig produkt (kristallen waarin dennenhars) dat vooral wordt gebruikt om vloeren schoon te maken. Ik heb dit alternatief gevonden bij gebrek aan badzout dat ik nergens kon krijgen. Ideaal voor een ouderwets voetenbad en volgens mij doet dat geen schade aan de hondehuid. Een natuurprodukt en ze gaan er ook nog lekker van ruiken...

Je vindt het in alle "grandes surfaces". Er zijn verschillende soorten, even uitproberen. 

Steven

avatar#6424
soleil interieur
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-11-25 16:48:32

Ik hoopte eigenlijk iets te kunnen kopen wat, net als Biotex, op enzymbasis werkt, maar als St Marc als (voeten)badzout gebruikt kan worden, durf ik wel een keer bij de honden te proberen, of hun poten er schoon van worden zonder dat ze er last van krijgen.

Ik heb met St Marc - in poedervorm - ongeveer ons hele huis schoongemaakt. Huis uit 1759, wat 40 jaar had leeggestaan, daar was heel wat schoon te maken.

Als schoonmaakmiddel is het een aanrader, ik heb zelden iets gebruikt wat zo goed schoonmaakt!!!

Bedankt voor de tip,

Joke

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#3 Geplaatst: 2008-11-25 18:26:58

Ik zou hier toch wel een (wellicht overbodige) waarschuwing willen geven want st Marc is zeker niet onschuldig.

Het bevat, afhankelijk welke je hebt, zeelucht, berglucht, of de normale dennegeur een varieiteit aan schadelijke of bijtende stoffen zoals natronloog, terpentine e.d.

Het hangt natuurlijk sterk van de concentratie af dus met 1 a twee eetlepels op een liter zijn er weinig tot geen problemen maar pas vooral op met hoge concentraties.

het is niet voor niets een goede en sterke ontvetter.

succes

plb

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2008-11-25 18:38:59

In het verre verleden, toen ik nog een néophyte was in het ziekenhuis, schreven de chirurgen altijd Badedas-badjes voor. Alle etterende voetwonden, tenen, vingers, gingen in de badedas. Goed heet water, 3 x dag 15 minuten. Mijn moeder stopte mijn etterende vingertjes altijd in bakje met soda, zelfde recept: 3 x per dag, 15 minuten èn goed heet water.

Hier in FR schrijft men Dakin voor maar ik denk dat voor hondepoten een sodabadje goed zal doen.

Ingrid

avatar#6467
paulleblanc
Berichten: 7
Reacties: 219

#5 Geplaatst: 2008-11-26 00:41:40

De wasmiddelen, ook in LDF bevatten tegenwoordig enzymen, met name proteasen en lipasen om op lage temperatuur te kunnen wassen, ik mag geen reclame maken maar zoek naar een voor en hoofdwasmiddel zonder bleek en bingo.

Biotex was 1 van de eerste die de enzymen gebruikte maar tegenwoordig is het heel gewoon en wordt zelfs niet meer vermeld.

Dus kiezen maar, ook hier is het weer concentratie niet te hoog en liever poeder dan vloeibaar omdat meestal in poeder de enzymenconcentratie hoger is.

plb